Cinsel hayatta hangi korunma yöntemini kullanıyosunuz?

Cinsel hayatta hangi korunma yöntemini kullanıyosunuz?

• prezervatif

OY: 49 25,3%
  • doğum kontrol hapı

OY: 37 19,1%
  • spiral

OY: 15 7,7%
  • gün sayıyoruz

OY: 1 0,5%
  • geri çekme

OY: 56 28,9%
  • korunmuyorum

OY: 25 12,9%
  • diğer

OY: 11 5,7%

• Ankete Katılan
    194
  • Anket Kapalı .
geri çekme... başka türlü mennun olmuyorum hernekadar orgazm yaşamasamda hissetmeliyim .. kii beraber olduğun erkekde hissetme taraftarı....

hehe aklıma kutsal damacana geldi =)=)=)

arkadaslar su gün sayim isi nasil oluyor ben anlamadim??? bana biri özel mesaj ile anlatabilir mi eger yük olmaz isem

arkadaslar su gün sayim isi nasil oluyor ben anlamadim??? bana biri özel mesaj ile anlatabilir mi eger yük olmaz isem

Sakın arkadaşım güvenme öyle hesaplara..yasakkelime
Doktora git,normal bir korunma yöntemi kullan..yerimseniben

evet arkadaşlar yazdıklarınızı okudum,ve nasıl korunmam gerektiğine bir türlü karar veremedim..Doğum kontrol hapı kullanmam yasak,çünkü kalp hastasıyım..ee bi de ilk geceden spiral de takılamadığına göre yaa ben neyle koruncam ya :(

evet arkadaşlar yazdıklarınızı okudum,ve nasıl korunmam gerektiğine bir türlü karar veremedim..Doğum kontrol hapı kullanmam yasak,çünkü kalp hastasıyım..ee bi de ilk geceden spiral de takılamadığına göre yaa ben neyle koruncam ya :(

Bir suru yol var, sanirim bir doktora gozukurseniz iyi olur. Ilk iliskiyi regl gunune gore ayarlarsaniz ( hemen sonrasi olmasi daha mantikli cunki regl oncesi hem insan vucudu daha hassas oluyor hem de yumurta rahimde oldugu icin dollenme daha yuksek bir olasiliga sahip ) ve geri cekilme yontemini uygularsaniz sanirim ilk gunleri rahat atlatirsiniz. Sonra da spiral taktirirsiniz, artik gelismis yontemlerle dogum yapmamis kadinlara bile spiral takilabiliyor.

Bir de sperm oldurucu jeller ve de en mantiklisi olan prezervatif var tabii :)

bu konu benimde çok kafamı kurcalıyor.

mesajları okudumda herkes kendince birşeyler söylemiş :)

sanırım yeni evlenecek olanlar önce bir dr'a görünüp konuşmalı

en mantıklısı hap gibi geliyor bana..

çocuktan sonrada en çok çevremde spiral kullanan var.
o da 35 üstü bayanlara takılıyo diye nette okumuştum :s

Son düzenleme:
Ben güze evlenicem bu korunma yöntemi acayip canımı sıkıyor :S

kondom kullandırtmak istemiyorum hem zevk açsından hemde çıkabiliyormuş felan filan
hapı da nişanlım istemiyor, çocuk olmuyormuş iyi değilmiş filan diye

spiral çocuk doğurmamışlara takmıyorlar ki bence en etkili yöntem bu bi çocuk yapayım hemen o çözüme başvurucam :D

iğne mi yaptırsam diye düşünmeye başladım

iğne olan var mı eczaneden mi alıcaz onu ve ücreti hakkında bilgisi olan ve dee 1 aylık iğneeler var 3 aylık daha fazla olanı var mı??

canım saglık ocakları ucretsız yapıyorlar (ıgnelerıde orda var -ucretsız- )
ama almak ıstersen ecz.7 ytl ben mesıgna kullanıyorum memnunum :1closedeyes:

bu konu benimde çok kafamı kurcalıyor.

mesajları okudumda herkes kendince birşeyler söylemiş :)

sanırım yeni evlenecek olanlar önce bir dr'a görünüp konuşmalı

en mantıklısı hap gibi geliyor bana..

çocuktan sonrada en çok çevremde spiral kullanan var.
o da 35 üstü bayanlara takılıyo diye nette okumuştum :s

öyle bisey yok ben 21 yasımda taktırmıstım 5 yıldır spiralle korunuyorum memnunum

bende doğum kontrol hapıyla korunuyorum.
+ bu yöntemle birçok hastalığın önlendiğini biliyorum.
rahim ağzı kanserinin adet düzensizliğinin bu bazı durumlarda etkili.
bende memnunum doğrusu tavsiye ederim:dance:

mesajları okudum da herkesin derdi aşağı yukarı aynı . Ben de kısmet olursa temmuzda evleniyorum. Nişanlımla geçen gün konuştuk. Ben hap kullanmak istemiyorum bana biraz erkeklerin bencilliği gibi geliyor. . Vücuduma hormon takviyesi yapamam doğrusu yazık o yumurtalarıma :)
Nişanlım da çetin ceviz çıktı o da prezervatif istemiyo..zevki azalttığını söylüyor. geriye gün sayma, geri çekilme kalıyor .. hadi hayırlısı . ama ona çok riskli günlerde prezervatif takmasını sölicem.. aaaa çizgimden çıkartmasın beniii

bicok arkadas haptan niye bu kadar korkuyorlar anlamadim..
doktorunuzla konusun dogum kontrol hapini her bayanin
ömründe birkezde olsa kullanmasi gerekiyor...

en guzeli hap ben ignede kullandım ama hem kanamam oldu cok fazla hemde yan etkisi cok. hap hem regl agrılarını ortadan kaldırıyor hemde kesin cözüm tavsiye ederim. dr.uma sordum dogurganlığa bi etkisi var mı diye bıraktığın anda hamile kalabilirsin dedi biz sevmiyoruz prezervatifi ikimizde

bende 12 yıllık evliyim 73sene çocuğum olmadı sonra oğlum oldu prezervatif kullandım ama onlada hamile kaldım kızım oldu sonra hap kullandım iğne kullandım 4 sene kadar ama çok kilo aldım sonrada spiral taktırdım 3sene oluyo keske diyorum şimdi önceden taktırsaydım çok rahatım hap kullanınca hem kilo aldım hemde bacaklarımda varisler çıktı bence en iyisi spiral

doğum kontrol hapını her kadının hayatında bi kezde olsa 6 ay kullanması gerektiğini,ve hormonları düzenleyip kist oluşumunu önlediğini duymuştum evlenmeden bi1-2 ay önce hapa başladım vücut anca alıştığı için,yan etkilerinin hepsini yaşadım.spiral çok sevimsiz geliyo hiç düşünmedim 2.doğumumdan sonra bağlatmayı düşünüyorum,çünkü korunmak çok zor,spiralle bili hamile kalan velim olmuştu,her ay acabamı demektense

Back
X