Cinsel hayatta hangi korunma yöntemini kullanıyosunuz?

Cinsel hayatta hangi korunma yöntemini kullanıyosunuz?

• prezervatif

OY: 49 25,3%
  • doğum kontrol hapı

OY: 37 19,1%
  • spiral

OY: 15 7,7%
  • gün sayıyoruz

OY: 1 0,5%
  • geri çekme

OY: 56 28,9%
  • korunmuyorum

OY: 25 12,9%
  • diğer

OY: 11 5,7%

• Ankete Katılan
    194
  • Anket Kapalı .
bışey sorcam ne olur cevap beklıyorum yaza dugunum olcak ne kadar rahat bı ınsan olsamda ınsan soramıyo kımseye nışanlım ve ben dogum kontrol hapı dıyoruz ama bı cok kışı tüylenme oluyo dıyor ve bazı yan etkılerı bendede tüy sorunu var bu benı endışelendırıyo kullanan kişilerden yardım ıstıyorum sızlerde bu sorunla karsılaştınızmı cevaplayanlara sımdıden tes ederım

canim ben 8 aylik evliyim.evlenmeden once bende cok arastirdim'doktora gidip danistim.prezervatif kullanmak istemiyordum' dogumkonturol hapi kullanip kullanmamaktada kararsizdim.cunku cevreden haplar hakkinda hic iyi seyler duymamistim.yok kisir yapar yok killanma yapar vs....sonunda doktora danistim 2 farkli dr a sordum herikiside yasmin dogum kontrol hapini onerdi.ve evlenmeden 1 ay once hapa basladim.ama esim hep tedirgindi.sonucta haplarin kimyasal birsey oldugunu vucuduma zarar verecegini dusunuyordu,eger ilerde cocugumuz olmazsa Allah esirgesin aklina haplar gelecek elkide buyuzden olmadi diyebilir diye 6 ay kullanip biraktim.hala cocuk dusunmuyorm bu yuzden prezervatif kullaniyoruz.dogum kontrolhapi kullandigim surece hic bir yan etkisini gormedim,cok memnundum.ama prezervatif kullanmak da cok rahatsiz edici degil...alistim.sen bilirsin canim.karar senin

evliliğimin 1.5 yılında değişik markalarda doğum kontrol hapları kullandım ve çok memnunduk.yan etkileri herkeste farlı galiba. ilk aylarda ara kanama,lekelenmeler oldu birazda mide bulantısı. sonra bünye alışıyor.birde bikaç kilo yaptı.sinir yaptığı arkadaşlarımda oldu.aşırı tüylenme hiç dikkatimi çekmedi. tüylenme sorunum var diyorsan bence bulunduğun yerdeki sağlık ocaklarına gidip bu konuda bilgi al derim. hatta önüne gelen sağlık ocağına gir sor.için rahatlar.inşallah hiçbir sorunla karşılaşmazsın.şimdiden Allah mesud etsin.

arkadaslar merhaba.7 aylk evliyim ve hap kullanıyorum bastan beri çokda memnunum fakat çevremdeki herkes hap kullanma ileride çoçugun olmaz diyip benim aklımı karıstırıyolar.bidahaki aya bırakmayı bile düsünüyorum ama ben uzun süre çocuk düsünmedigim için en rahat korunma yolu olarak düsünüyorum hapı...Açıkcası bırakmakda hiç istemiorum.arastırıyorum internetten tüm doktorlar iyi bir korunma yontemi olarak belirtiolar Doğum Kontrol Hapları - jinekoloji.net bu sitede çok güzel bilgiler var ornegin.bende hepiniz gibi kocama asırı düskünüm ve onun heryonden keyif almasını istiyorum.prezarvatif asla düsünmüyorum (MASKEYLE GÜL KOKLANMAZ SÖZÜNEDE BAYILDIM BU ARADA:) ) geri çekme yonteminide erkek açısından rahatsız bir yontem oldugunu biliyorum.bu yüzdendirki hapı tercih ediyorum ve bırakmak istemiyorum...

bende evlendiğimden beri yasmin kullandım. ama 2 aydır falan prezervatif kullanıyoruz. hiçistemedik kullanmayı ama bir anda çok rahat ve temzi geldi . çabuk alıştık yani .eşimin de bir itirzı yok. aslında tabiki hap daha rahat ama benim midemde çok problem yaptı. yanma bulantı gibi. birazda selülit yaptı galiba. bırakınca midem direk düzeldi. göğüslerde biraz büyüme yapıyor. bırakınca eski haline dönüyo. birde benim adet sancılarımı kesmişti. bıraktığım ilk ay acaip sancı çektim. sonuçta artıları çok hapın.

ben hormon tedavisi yani adet düzensizliği yüzünden 10 auydır doğum kontrol hapı kullanıyorum. hiç tüylenme falan olmadı herşey yolunda.
geçen sefer dr.a gittiğimde testler yapıldı tekrar ve 14 şubatta nikah olucak haziran da da düğün söyledim o da doğum kontrol hapı ile korunun dedi. hapa devam yani...

hapın hiçbir yan etkisini görmedim çevremde kullanmayan insanlardan çok duydum kısır yapar tüylenme yapar diye ama bunlara inanmayın dr ile görüşün hormon seviyenize uygun hap en iyisi. zaten her bünyeye vermiyorlar.

ben hormon tedavisi yani adet düzensizliği yüzünden 10 auydır doğum kontrol hapı kullanıyorum. hiç tüylenme falan olmadı herşey yolunda.
geçen sefer dr.a gittiğimde testler yapıldı tekrar ve 14 şubatta nikah olucak haziran da da düğün söyledim o da doğum kontrol hapı ile korunun dedi. hapa devam yani...

hapın hiçbir yan etkisini görmedim çevremde kullanmayan insanlardan çok duydum kısır yapar tüylenme yapar diye ama bunlara inanmayın dr ile görüşün hormon seviyenize uygun hap en iyisi. zaten her bünyeye vermiyorlar.

canım başka bir konuda daha yazmıştım buna benzer bir mesaj. hiçbir ilaç yanetkisiz değildir. tüylenme yapmaz ama mide rahatsızlıları, daha önemlisi damar tıkanıklıkları ve selülite sebep olabilir.2.5 sene yasmin kullanmış biri olarak söylüyorum bunları. ama en garantili yoldur. kullan derim ben yeterki tüm tetkiklerden geçmiş ol ve süreyi çok da uzatma.öyle 4-5 yıl kullanıp kendini riske atma. dikkat ettiysen kısırlık konusunda birşey demedim o banada çok mantıklı gelmiyor. eğer öyle olsaydı dünyada milyonlarca kadın kullanmazdı diye düşünyüorum. yerimseniben

dogum kontrol hapları rahim azgı kanseri ve bütün kadın hastalıklarından koruyormus ben hormon tedavisi gördüm 6.ayın sonunda gögsümde kist cıkmıstı ve dogum kontrol hapından dolayı ama doktorlar en yararlısını dogum kontrol hapı diyolar ben de cok kararsızım ilersi için

dogum kontrol hapları kısır yapmaz bi insan ya kısırdır önceden bilmeden içer hapı sonra kısır oldugunu ögrendiğinde hapı suclar

bende evlendiğimden beri yasmin kullandım. ama 2 aydır falan prezervatif kullanıyoruz. hiçistemedik kullanmayı ama bir anda çok rahat ve temzi geldi . çabuk alıştık yani .eşimin de bir itirzı yok. aslında tabiki hap daha rahat ama benim midemde çok problem yaptı. yanma bulantı gibi. birazda selülit yaptı galiba. bırakınca midem direk düzeldi. göğüslerde biraz büyüme yapıyor. bırakınca eski haline dönüyo. birde benim adet sancılarımı kesmişti. bıraktığım ilk ay acaip sancı çektim. sonuçta artıları çok hapın.

canım merak ettim prezarvatif kullanmak yeterli oluyor mu korunmak açısından bizde şimdilik öyleyiz ama tediirgin olmuyor da değilim.:(

valla canım biz 1.5aydır kullanıyoruz prezervatif. şimdiye kadar bir kazaya kurban gitmedik. senelerce bu yolla korunan insanlar biliyorum. biz memnunuz yanii hem de çok temiz oluyor. tabi hiçbir yöntem hap kadar koruma sağlayamaz bana kalırsa fisfisfis yazdan sonra çocuk planı yaptığımız için çok da %100 bir koruma için diretmedik. hapı bırakma riskini göze aldık kısacası.ama dediğim gibi bi falsosu olmadı prezervatifin bugüne kadar

Başta doğum kontrol hapı kullandım ama selülit yaptığını farkettiğimde bıraktıma ama iş işten geçmişti. Bir ara gerçekten bir korunma yöntemi olmayan geri çekilmeyi denedik ama onda da her ay mensturasyon olmaya yakın dönemlerde içime korku düşüyordu ve psikolojik olarak etkiliyordu en sonunda prezarvatif kullanmaya başladık. Renklileri, kokuluları her türünü denedik bir tanesi hariç onuda çok merak ediyorum acaba tırtıklı kullanan var mı? Yada internette penis kılıfı diye birşey görmüştüm ondan kullanan oldu mu acaba?

tırtıklı olan cok kötü.uyarı arttırıcı dio ama sadece acıtıo baska bişi diil.hiç zewk fln yok.şakkıdı

benimde temmuzda düğünüm wr.hapla korunmayı düşünüodm fakat ben çok unutkanım şimdi normal hasta oldığumda bile unuturm hapları kullnmayı .en iyisi iğne sanırım .peki iğneleer çok acıtıomu :(

2 senedir sprail kullanıyorum.memnunum bir problemim olmadı.10 senelik zaten çıkartmayıda düşünmüyorum.daha önce geri çekilme yöntemini kullandık eşim çok dikkat etmesine rağmen hamile kaldım.bu yüzden o yöntemi kimseye önermiyorum
en güzeli sprail bence

Back
X