Cinsel istismara ugrayan cocugun psikolojisi bozulmaz mi!!!

Avukat_Dilan

Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2014
42
21
13
Dun boyle bir durusmaya girdim.13 yasinda kiz cocugu cinsel istismara maruz kalmis ve sanigi gordugunde hungur hungur agliyor.Dikkat:mahkeme hala cocugun psikolojisinin bozulup bozulmadigina dair rapor istedi.Yani o cocugun psikolojisinin bozulmama ihtimali de varmis!Bazi cozuklarin bozulmuyormus mesela!!!

yok artık...Nasıl bozulmaz ya her türlü bozulur ...kaç yaşında olursa olsun bir insanın bozulur psikolojisi ayrıca...

Her zaman gonderiyorlar diye biliyorum, AMA, diyelim ki bozulmadi psikolojisi. Diyelim ki sapasaglam. Bu o cocugu istismar eden canavari, serefsizi, pisligi daha mi az suclu kilar? Yaptigi igrencligi mi mesrulastirir? Boyle bir adalet sistemi, boyle bir yargilama olabilir mi? Ama oluyor iste. Bu ulkede oluyor. Iste bu yuzden elime gecen ilk firsatta arkama bakmadan kacacagim. Yazik.

Nasıl bozulmasın yahu... Nasıl büyük bir darbe almıştır o çocuk bir bilseler.. bir görseler... Bu ülkede hiçbir şey olması gerektiği gibi değil.. Yazıklar olsun!

Bu ilk ornek degil ki, daha once de unlu olmus bir cocuk tecavuz davasinda kucuk kizin psikolojisi bozulmamis diye ceza indirimi yapmislardi. Saniklar meslek sahibi kalantor, davaci savunmasiz kucuk bir kizdi. Artik bu herifler kimlere para yedirdiler, kimlere peskes cektiler bilemicem ama su ulkede ne hakimlerde ne savcilarda insaf olmadigina kanaat getirdim. Psikolojisi bozulmamistir diye kanaat getiren de, buna inanip hukum veren hakim de benim gozumde serefsizdir, insafsizdir, 2 dunyada yatacak yeri yoktur. Turkiye'de adalet yok gercekten, bunu en cok konu sahibesi bilir bence.

Bir avukatın bunu yazmasına şaşırdım açıkçası, sizin daha iyi bilmeniz lazım bazı şeyler aleni dahi olsa, prosedür gereği o evrak istenir. Sonuçta hakiminde sağlam dayanaklara ihtiyacı var, gerekli yaptırımları uygulamak için.

Siz avukatsınız daha iyi bilirsiniz ama psikolog veya pedagog'a göndermek rutin bir prosedür.
Bahsettigim konu o degil tabiki de pedagog yardimi almali bu durumdaki cocuklar. Demek istedigim Tck m:103/6 ya gore cocugun beden veya ruh sagligi nin bozulmasi halinde 15 yildan az ceza verilemez diyor.Bu husus ceza verilirken dikkate aliniyor.Fakat istismara ugrayip da psikolojisi bozulmayan cocuk var mi?

Evet psikolojisi bozulmamissa daha az ceza aliyor!

Haklisiniz
Prosedur geregi yapiliyor ve kanun bu sekilde duzenlediyse hakim savcilarimizin yapabilecegi bir sey olmuyor sonucta onlar da o kurallari uyguluyor.Ama inanin bu durum vicdanen beni rahatsiz ediyor.Cunku buna maruz kalan her cocuk psikolojik olarak cok ciddi sikintilar yasiyor.Soyle bir durum oluyor;sanki bazi cocuklarin psikolojisi bozuluyor bazilarini ise hic etkilemiyor.

Kanun ne diyorsa hakim ve savcilarimiz onu uyguluyor.Her meslekte meslegini hakkiyla yapan da var yapmayan da. O yuzden genellemeyelim lutfenMalesef bu kanun maddesi icimi cocugun halini bizzat gordugum icin cok acitti ve sizlerle de paylasmak istedim.Kizgin olmaniz cok hakli ama kizginligimiz bu sapiklara olmali.Umarim beni anlamissinizdir.

Bu ilk duydugum ornek degil ki hanimefendi, 20 kisinin tecavuz ettigi cocugu mu istersiniz, Mardin davasini mi, Bingo davasini mi....

Siz avukatsiniz, samimi olarak tecavuz suclularinin yeterince cezalandirildigina inaniyor musunuz? Cocuk tecavuzlerini gectim, bir sekilde yargi bir kulp buluyor, nerdeyse magdurlari suclu buluyor ve sapiklar ellerini kolllarini sallayarak cikiyorlar ya da 3-4 yilla pacayi kurtariyorlar. Tecavuzun bu ulkede nerdeyse hicbir cezasi yok, yildiran cezalar olmadigi icin kimse yasadan korkmuyor.

Yasa yapanlara hayret ediyorum, uygulayanlara daha da hayret ediyorum, milletimizin isyan etmemesine daha da hayret ediyorum. Bu nasil bir prosedur, tecavuzden zarar gormeyen insan olur mu, hele de cocuksa? Bu prosedur neden konmus olabilir sizce, bence fail erkek pacalarini kurtarsin diye bahane.........baska bir aciklamasi yok. Haydi tibbi muayeneye tamam diyorum, ama 10 yasindaki cocuga zarar gormemistir raporu veren doktor ya ruh hastasidir, ya da satilmistir, baska aciklamasi olamaz.

Ben bu ulkedeki adalete hicccccc guvenmiyorum. Soz konusu kadina siddet, tecavuz vb. kadinlarin madure oldugu yerlerde hic mi hic guvenmiyorum.

Madem avukatsiniz, sizin gorusunuzu merak ettim, sizce adaletin tecavuz suclarindaki isleyisi nasil? Siz ne dusunuyorsunuz?

Kanun
Bir cok konuda size katiliyorum.Haklisiniz.Ama once kanunlarda bazi degisiklikler yapilmali.Ki son zamanda artan istismar ve siddet olaylari sebebi ile bu calismalara hiz verilmis durumda.Eksiklikler o kadar cok ki zaten bizzat hepimiz cevremizden,gazeteden,televizyondan vs. goruyoruz.Keske cezalandirma yolundan once islah etme yollarina basvurulsa.Cunku kisiye,bu tarz bir fiile maruz kaldiktan sonra verilecek hic bir ceza yasadiklarini unutturamaz.Toplum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…