Evet , evliyim ve bir boşanma avukatıyım. Sizin durumunuzda olan müvekkillerim oldu. Bazıları kendi kadınlığından nefret eder hale geldi, bazıları psikiyatrik ilaç bağımlısı haline geldi. Ben size o kadınların birinin dediğini söyleyeyim. Sevgililer gününde kocası pahalı bir altın bileklik almış. Ona yıllardır dokunmayan, cinsellik istediğinde karısını sapık olmakla suçlayan, bedenine , kadınlığına hakaret eden kocası. “ o altın bilekliği alıp , boğazına sokup yutturmak istemiştim, bana erkeklik yapamayıp , insanların gözünü boyamak için bi de bileklik almış. O bilekliği görünce çığlık atıp bağırmamak için kendimi zor tuttum”” demişti.
Başka bir müvekkilim 10 yıl böyle bir adamla yaşayıp, kadın olmaktan utanıp , kendi hislerine arzularına yabancı olmuştu. Boşandı ve başka bir erkekle ilişki yaşadı. Bir miras davası için bana tekrar geldiğinde ‘ ben eski kocamı erkek olması için ikna etmeye, benimle sevişmek istemediği için kendimi suçlayarak boşa zaman geçirmişim, kadınlığımın , güzelliğimin zirvelerindeylen kendimi ezik, değersiz , kusurlu hissetmişim. Ben şimdi anladım gerçek arzunun ve erkeğin nedemek olduğunu, ben 10 yıllık evliliğimde aslında sevişmemişim, hiç tatmin olmamışım, şimdi anladım gerçek bir erkeğin nasıl olduğunu, benim eski kocam erkek falan değilmiş ‘ dedi.
Boşanmalarını yaptığım kadınlara neden bu kadar evli kaldınız diye cevaplar şöyle;
- Aslında iyi insan , cinsellik dışında bir sorunumuz yok( cinsel sorunları gündeme getirince , kadının psikolojisi bozulana kadar )
- evde işlere yardımcı olur, para harcamama bişey demez. ( keşke evde elektrik süpürgesi yapmasaydı sa, cinsel ilşkiye girmek isteyen biri olsaydı demişti biri.
- Ben çok seviyor ( ama sizinle cinsel ilşkiye girmek istemiyor, sizin ihtiyaçlarınız umrunda değil)
- tekrar birini bulamam diye korkuyorum, ( bulduğundan erkek olarak bir fayda görmediniz zaten)