Cinselliğe olan ön yargım

Merhabalar,
Başlıktan da anlaşılacağı üzere benim evlilik öncesi cinselliğe karşı bir ön yargım var (kendi adıma) bunun sebebi dini ya da kültürel olmaktan çok bağlanma korkusu diyebilirim. Romantik bir yapım var ve ilişkilerde cinsellik bana ulaşılabilecek en üst mertebe gibi geliyor. Biriyle cinsel birleşme yaşamam için o kişinin bana olan hislerinden emin olmalıymışım gibi.
Ama günümüzde ve belki önceki dönemlerde de böyledir; belli bir süre sonra konu illaki oraya geliyor. Öpüşme, koklaşma belki ön sevişme gibi durumlar belli bir aşamadan sonra okey. Ama tam birleşme ya da oral vs bunlar konusunda katıyım. Genelde arkadaşlarım ve çeşitli kaynaklar cinselliğin ilişkide çok önemli olduğunu hatta sağlıklı bir ilişki için olmazsa olmaz olduğunu söylüyor.
Benim çoğu ilişkim yürümüyor ve bir hatam olmamasına rağmen anlamsızca son buluyor. Öz eleştiri yapıp farklı şekillerde davrandığım da oldu ama ı-ıh. Hep hüsranla sonuçlandı ve nedenine ben de dahil olmak üzere yakın çevrelerim de anlam veremedi. Şakasına sende büyü var galiba diyenler bile oldu o derece diyeyim.
Acaba yanlış düşüncelerde miyim yani işin özü cinsellik olabilir mi acaba? Bu gereken seviyede olmayınca karşı taraf için cazibemi mi kaybediyorum? Normalde her konuda esnek fikre sahibimdir ama bu noktada tıkanıyorum. Sizin de fikrinizi almak istedim. Şimdiden teşekkürler <3

Dipnot: Bu arada sanırım Türk erkeklerine de pek güvenemiyorum. Mesela gayet iyi okullardan mezun olmuş rahat bir yaşam tarzına sahip arkadaşımdan "patlak" diye bir tabir duymuştum. Yani dışarıdan baksanız bir şey sanacağınız çoğu erkek böyle abuk sabuk fikirlere temelde sahip olabiliyor. Bu yüzden cinselliği "yenilgi" olarak kodlamış olabilirim ve bu çok sağlıksız geliyor.
Bu yazdıklarınızdan size vereceğim tek tavsiye “bu tabunuzu yenmeden asla biriyle birlikte olmayın.” Çünkü dediğiniz gibi gerçekten bağlanırsınız. İlişki kötüye de gitse ayrılmakta zorlanır, kendinizi kusurlu görürsünüz. Aslında bekaret olayı çok çok saçma bir şey. Kendini gerçekleştirmiş, rasyonel erkekler takmıyor da. Ama işte çevremizde gördüğümüz saçma sapan insanlar, çocukluktan gelen tabular bu durumu ulvileştiriyor. Siz kafanızda bu olayı çözmeden böyle bir şeye yeltenirseniz canınızı çok yakarlar. Ama çözdükten sonra herkese verecek bir cevabınız olur. Hatta kimse bunu sorgulamaya bile cüret edemez.

Ayy ne alakası var.Ben ilişkiye karşıyım.Dedigimde herkes alaya alıyor.Normal görüyor evlilik dışı ilişkiyi.
Evlilik dışı ilişki de normal zaten.
Anormal olan kendi doğrularını insanlara doğru ya da yanlış diye empoze etmektir.

"bir hatanız olmamasına rağmen" ilişkinizin yürümemesinin sebebi cinsellik olmaması mı diye sorguluyorsunuz sanırım. Bana çok mantıklı gelmedi. Cinsellik olsaydı da o ilişki en fazla 1 ay daha devam ederdi.
Uzun ve ya derinlikli bir ilişki olması için cinselliğe evet demek gerekmiyor. Ama öyle güzel bir ilişkin olursa sen kendin istersin zaten.

Bence olması gereken bi kafa yapısındasınız. Cinsellik olmadan ilişki olur. Yine eksi yiyeceğim ama olsun. Sevdiğinin gözlerinin içine bakmak yeterlidir. Ben de sizin kafa yapınızdanım. Sakın çizginizi (bana göre) değiştirmeyin. Cinsellik özel olmalı ve özel birisiyle, yani evleneceğin kişiyle yaşanmalı. Evleneceğin kişiyi doğru seçmeye dikkat et ama benim tavsiyem öncelikle mesleğini eline alman. Okuyup, güçlü bi kadın olman.
Eşimle tanıştıktan sonra daha sevgiliyken cinsel hayatımız başladı. Ve sorarsanız, evlenmemize en büyük etken oldu çünkü birbirimize daha çok bağlandık. Yani seksi bu kadar kötülemenin anlamı yok

Hislerinden emin olmadığınız biriyle neden sevgilisiniz ki? En başta bu yanlış romantik bir yapınız varsa. Hislerinden emin olmadan sevgili olabiliyorsunuz ama cinsellik yaşamak için hislerinden emin olmanız şart mı? Biraz garip geldi bana bu düşünce.

Cinsellik olmadan da ilişki olur elbette ama bana göre eksik bir ilişki olur. Hele ki belli bir yaş üstü insanların cafede el ele oturarak ilişki yaşaması tuhaf geliyor. Dini veya kültürel hassasiyetiz olmadığını yazmışsınız. Bunlar olsaydı anlayabilirdim ama yoksa cinsellik yaşamama isteğiniz biraz da toplum baskısı gibi geldi bana.

Ön sevişme var ama tam birleşme yoksa bu da bana çok saçma geliyor. İstediğimi yapayım ama hala bakire kalayım kafasını kendi adıma doğru bulmuyorum.

Öncelikle söyleyeyim ki cinselliğe öcü böcü olarak bakmıyorum. Yine de konu sahibesi bence haklısın neden dersen zaman çok kötü. Senin tanıştıkların da saçma sapan tiplerdi yanlış hatırlamıyorsam, yani o adamlarla ne yaparsan yap düzgün bir ilişki olmaz, adamlar zırvalayıp çekip gittiğinde tabi ki kendini kötü hissedersin ki. Herkes cinsellik güzel yazmış doğru da, yaşadıktan sonra daha çok bağllanıyorsun karşı taraf toz olunca da daha çok acı çekiyorsun. Kısacası ortada düzgün, uzun ilişki potansiyeli olan bir iş vardır o zaman tamam. Ama onu dışında 3 kez gördüğüm biriyle de yaşamam zaten, önce bakarım nasıl bir insan bu iş ollur mu olmaz mı diye.

Ben hayat görüşümden dolayı evlilik dışı ilişkiye girmedim. Gireni de garipsemem neden çünkü kimsenin başkasının cinselliğine karışma hakkı yok. Bu çok göreceli ve şahsi bir şey ve çok su kaldırır. Ama cinsellik sizin için çok anlamlıysa evlenmeden önce yaşamamaniz sizin için daha doğru olur sanki. Kendinizi sevgilinize mecbur hissetmeniz hiç iyi olmaz. Yanlış bir davranışını görünce ben bununla ilişki yaşadım dönemem diye düşünür üzülürsünüz.

Merhabalar,
Başlıktan da anlaşılacağı üzere benim evlilik öncesi cinselliğe karşı bir ön yargım var (kendi adıma) bunun sebebi dini ya da kültürel olmaktan çok bağlanma korkusu diyebilirim. Romantik bir yapım var ve ilişkilerde cinsellik bana ulaşılabilecek en üst mertebe gibi geliyor. Biriyle cinsel birleşme yaşamam için o kişinin bana olan hislerinden emin olmalıymışım gibi.
Ama günümüzde ve belki önceki dönemlerde de böyledir; belli bir süre sonra konu illaki oraya geliyor. Öpüşme, koklaşma belki ön sevişme gibi durumlar belli bir aşamadan sonra okey. Ama tam birleşme ya da oral vs bunlar konusunda katıyım. Genelde arkadaşlarım ve çeşitli kaynaklar cinselliğin ilişkide çok önemli olduğunu hatta sağlıklı bir ilişki için olmazsa olmaz olduğunu söylüyor.
Benim çoğu ilişkim yürümüyor ve bir hatam olmamasına rağmen anlamsızca son buluyor. Öz eleştiri yapıp farklı şekillerde davrandığım da oldu ama ı-ıh. Hep hüsranla sonuçlandı ve nedenine ben de dahil olmak üzere yakın çevrelerim de anlam veremedi. Şakasına sende büyü var galiba diyenler bile oldu o derece diyeyim.
Acaba yanlış düşüncelerde miyim yani işin özü cinsellik olabilir mi acaba? Bu gereken seviyede olmayınca karşı taraf için cazibemi mi kaybediyorum? Normalde her konuda esnek fikre sahibimdir ama bu noktada tıkanıyorum. Sizin de fikrinizi almak istedim. Şimdiden teşekkürler <3

Dipnot: Bu arada sanırım Türk erkeklerine de pek güvenemiyorum. Mesela gayet iyi okullardan mezun olmuş rahat bir yaşam tarzına sahip arkadaşımdan "patlak" diye bir tabir duymuştum. Yani dışarıdan baksanız bir şey sanacağınız çoğu erkek böyle abuk sabuk fikirlere temelde sahip olabiliyor. Bu yüzden cinselliği "yenilgi" olarak kodlamış olabilirim ve bu çok sağlıksız geliyor.
kendi görüşümü söyleyim, belirli bir yaşın üstünde cinsellik olmayan ilişki bana garip geliyor. Yani paranı kazanan, iki yetişkin insan belirli bir süre diliminde de beraberse bana kişisel olarak garip geliyor. Ben yapamazdım mesela. Bu arada patlak ne basit bir tabirdir ya arkadaş ortamınızı değiştirmenizi tavsiye ederim. Benim çevrem 25-35 yaş arasında evli olmayan arkadaşlarımda açıkçası bakire olan neredeyse yok. Hiçbir erkekten de böyle iğrenç bir tabir duymadım.

Merhabalar,

Sen ben misin? Aynı sorun aynı korku kaynaklı olması açısından. Ama garip ya da farklı ya da ne bileyim geri kafalı değilsin yani 🙃 biraz da biz mi seçtiğimiz erkek profilini incelesek 🙃🌸

Merhabalar,

Tabiki her konuştuğunla yaşamamalısın ama belli bi süre sonra cinsel istekler normal. Birleşme olmasa bile insan tatmin olmak ister. Hiçbirşey beklemiyosa anormaldir yani. Arzulamadığın birine aşıkta olamassın.
Bence sen kendi kafanda çok büyütüyosun.
Erkekler her koşulda herşeyi diyebilir.
O patlak diyosa sende deseydin o patlaksa sen nesin?
Ona bakarsan bisürü kişiyle yatıp kalkmış sonra evlenince kocası tarafından el üstünde tutulanda var, bakire evlenip asla değer görmeyende.
Bu tamamen karşındakı kişinin zihniyle alakalı.
Erkeklerin etrafın ne düşüneceğini boşver ve kendini keşfetmeye bak.

Ayy ne alakası var.Ben ilişkiye karşıyım.Dedigimde herkes alaya alıyor.Normal görüyor evlilik dışı ilişkiyi.

Neden biliyo musun çünkü normal 😌 ama diğer düşünceye ben küçükken sahiptim işte böyle kadınları sınırlandırdılar kötü gibi gösterip dışlandırdılar ve vajinismus Türkiye'de o kadar yaygın ki ve en ufak cinsel bilgi bilmemek kadınların en temel sebebi boyle korkutulmaları.
Ama gidip diğer düşünceye sahip insanları taşlamıyorum.
Ama herşeyin bir zamanı olduğunu düşünüyorum bir imzaya bakmasından ziyade.

Son düzenleme:
Aslında tamamen içimize işlenmiş toplum baskısı bu. Ben de cinsellik yaşamadım hiçbir iliskimde, yani tam bir birleşme. Hiçbir erkeği kendimle ödüllendirmek istememek, ailemin duymasindan korkmak, bağlanma korkusu vs. Oysaki bir kadın 35 yaşına kadar evlenmeyecekse 35 sene hiç ilişkiye girmemesi çok kötü bir şey. Erkeğe bu özgürlük tanınıyor ama bize tanınmıyor. Biz cinsel ilişkiyi suç işliyormuş gibi yaşamak zorunda kalıyoruz. Maalesef ben de evlenmeyi bekliyorum. Türkiye değil Amerika'da yetişseydim belki daha mantıklı bir sebepten beklerdim

Eşimle tanıştıktan sonra daha sevgiliyken cinsel hayatımız başladı. Ve sorarsanız, evlenmemize en büyük etken oldu çünkü birbirimize daha çok bağlandık. Yani seksi bu kadar kötülemenin anlamı yok
Estağfurullah. Kötülemek niyetiyle yazmadım tabii ki. Olabilir, herkesin hayat görüşü farklıdır fakat ben kişiliğimin gerektirdiği şekilde davranmaya çalışıyorum. Öteki türlü benim haleti ruhiyemi kötü etkilerdi. 😔 Ki nitekim etkiledi de. En sonki eski sevgilimle kıyafet üzerinden, tam manasıyla birleşme olmadan olmuştu, ayrılalı 6 ay oldu ve ben hâlâ bunu kafama takıyorum, "keşke yapmasaydım, keşke yapmasaydım onu bile" diye. O en sonki eski sevgilim ise çok istekliydi. Sürekli "seks, seks, seks, seks, seks istiyordu. Buraya konu bile açtım hatta, bu forum sayesinde ayrıldım kendisinden ve sekste bu kadar direttiği için. Benim için önemli bi konu. Ne kadar değiştirmeye çalışsam da bu görüşümü olmadı. Mizacımda yok. Bu yüzden kötülediğimi düşünmeyin. Sadece kendi düşüncemi yazdım. İlişkim bitti yani benim bu sebeple.

Dur bakalım cinsellik olmadan kocamın gözlerinin içine bakayım ne kadar yeterli gelecek acaba.
Valla bana bi sarılmak yetiyor. Gözlerinin içine bakmak yetiyor. Bu, benim hayat görüşüm. Sizinkine tabii ki saygı duyarım ancak bana yetiyor. Sıkıntı erkeklere yetmemesi.

Bu arada çoğu toplum erkeği berbat önermesine ben de katılıyorum ne yazık ki. Efendi, düzgün, saygılı erkek bulmak şans işi, toplum eğitim seviyesi yerlerde sürünüyor. Orta sınıftan gelen erkeklerin çoğunun eğitim seviyesi içler acısı, karşıdaki insana da toplumdaki kadınlara da hiçbir saygı yok. Bir gün cafedeydim, yer de yazayım Ankara kentpark AVM. Yanımdaki masada 2 genç çocuk, 1 de kız oturuyordu max 25 yaşındaydılar. Arkadaşça kankaca konuşuyorllardı, sonra kız kalktı zannımca tuvalate gitti kalkar kalkmaz arkasından bu 2 dangalak da dedi ki "bakiredir bu". Kızın arkadaş olması, tanıdık bir insan olması falan fark etmiyor, arkasından iğrenç konuşmaları gayet rahat yapıyorlar. Duyunca çok şaşırmıştım , yüzüne baktığın insanın arkasından da bu şekilde konuşmazsın yahu :KK51: demem o ki , iletişimde bulunduğumuz tipler kimbilir arkamızdan neler düşünüyor, konuşuyordur o yüzden zorunlu olmadıkça tanıdığım erkeklerle muhattap olmuyorum.

Estağfurullah. Kötülemek niyetiyle yazmadım tabii ki. Olabilir, herkesin hayat görüşü farklıdır fakat ben kişiliğimin gerektirdiği şekilde davranmaya çalışıyorum. Öteki türlü benim haleti ruhiyemi kötü etkilerdi. 😔 Ki nitekim etkiledi de. En sonki eski sevgilimle kıyafet üzerinden, tam manasıyla birleşme olmadan olmuştu, ayrılalı 6 ay oldu ve ben hâlâ bunu kafama takıyorum, "keşke yapmasaydım, keşke yapmasaydım onu bile" diye. O en sonki eski sevgilim ise çok istekliydi. Sürekli "seks, seks, seks, seks, seks istiyordu. Buraya konu bile açtım hatta, bu forum sayesinde ayrıldım kendisinden ve sekste bu kadar direttiği için. Benim için önemli bi konu. Ne kadar değiştirmeye çalışsam da bu görüşümü olmadı. Mizacımda yok. Bu yüzden kötülediğimi düşünmeyin. Sadece kendi düşüncemi yazdım. İlişkim bitti yani benim bu sebeple.
Önüne gelenle yapılacak birşey değil bu zaten, güvendiğin, evinde hissettiğin insanla yaparsın. İleride pişman olacağın birisiyle değil. Şayet eşimle evlenmeseydik de asla pişman olmazdım onunla yaşadıklarımdan

Valla bana bi sarılmak yetiyor. Gözlerinin içine bakmak yetiyor. Bu, benim hayat görüşüm. Sizinkine tabii ki saygı duyarım ancak bana yetiyor. Sıkıntı erkeklere yetmemesi.
Anormal olan sizsiniz, merkezi sinir sistemi olan bütün canlılar cinsellik yaşıyor, bu yaradılışta olan bir şey.

Back
X