Cinsellik dostluk sevgi herşeyi tükettik

insanlara ahlakı, iyiliği din öğretmez, iyi insan olmak i için herhangi bi dine inanmak da gerekmez, iyilik vicdanla, merhamet duygularıyla, aile tererbiyesiyle gelir.
Iyilik,merhamet, vicdan, dediginiz gibi aile terbiyesi gibi konular benim dinimde asıl önde gelen konulardır. Ve ben yaşantımı ahlakimi edebimi DINIMIN GEREGI oldugunu bilerek evet ailemden ogrendim.
zaten dinimizin geregi yasatilmadigi icin erkekler karisinin önünde bu tür hareketler yapar olmus, eşi Kuran okurken yaninda sarap icer olmus.umarim anlatabilmisimdir.okudugumuz konu gozonune alinacak olursa nelerin eksikliginin nerden geldigi belli oluyor zaten.herkesin dini kendine.ancak ve ancakedep cercevesi icerisinde olmali...

Mastürbasyon yapan yada şarap içen (yani göreceli olarak ahlaki çöküntü içinde olan) herhangi bir adama "gel canlı bomba ol, KAFİRleri patlat" desen eminim "yürü git ne işim olur" der.

Ama sözde dincileri kandırmak ve üstüne bombayı bağlayıp yada eline keleşi verip zavallı masumların üzerine sürmek çok kolay oluyor maselef.

Hangisi daha tehlikeli acaba ?

Aynen.
Ama demek istedigim su zaten. Boyle koru korune bagli olan insanlar dedim.
Din aslinda guclu bir sey.
Dogru yonde bilinirse super.

evimizde teknolojik aletlerin hepsinden fazlasıyla mevcut... benimki teknoloji manyağı... işimiz gereği 24 saat beraber olduğumuz için... evde kaldığımız günlerde ikimizde bilgisayarlarımızı açarız... kendimize bu şekilde vakit ayırırız... yani şahsi olarak kendimize... ben buralarda takılırım... oda nette oyunlar oynar... aynı zamanda site yapar... aynı zamanda... bilgisayarının yanında ıpad ten film izler.... aynı zamanda tv seyreder... ve aynı zamanda benimle konuşur.... yani bunların hepsini aynı zamanda yaparız... o masada ben koltukta.... şikayet ettiklerinizin hiçbirisini yaşamıyoruz.... özür dileyerek söylüyorum ama genel olarak hepimiz bilirizki... bişeyler yapmak isteyince... insan elinde ne iş olsa bırakır yapar.... o yüzden oyundu vs. di bunlara katılamıyorum.... eşinizin başka nedenleri yada sorunları, problemleri olabilir.... inşallah en kısa zamanda size açılır ve aşabilirsiniz....

Bahsettiginiz din degil beyin yikama
Evet, dini duygulari kullanarak yapilan beyin yikama.

Bu sadece dinle de yapilmiyor malesef.
Ama en cok dinin kullanilmasi dinin insani cok onemli bir sekilde etkileyebilmesindendir demek istedim.
Ozellikle cahil, ve korukorune inanmis insanlari kolayca kandirabilirsiniz mesela.

Etraf o kadar dinli, dinci dolu fakat AHLAKTAN eser yok nedense.
Gerçek tehvid inancını benimsemiş, halis dindarlar tabiki istisna.
Ahlaklı olan her birey zaten dinin geregi olan "güzel ahlakı" doğal olarak uyguluyorda, dincilerde ahlaktan eser olmuyor.

Konu sahibesinin kocası dinsiz olabilir hiç sorun değil. Ama yaptığı saygısızlıklar kabul edilemez elbette.

O etrafindaki dinci dolu dedigin insanlar dinin ozunu anlamamis olabilirler.
Olay orda zaten.
Dini ozuyle anlamakta.
Yoksa kimse calip cirpmayi kendine yakistirmaz, ya da yalan soylemeyi, insan oldurmeyi.

Ama gercekten dindar olan insan da ahlaki yonden bir elmastir.

Iyilik,merhamet, vicdan, dediginiz gibi aile terbiyesi gibi konular benim dinimde asıl önde gelen konulardır. Ve ben yaşantımı ahlakimi edebimi DINIMIN GEREGI oldugunu bilerek evet ailemden ogrendim.
zaten dinimizin geregi yasatilmadigi icin erkekler karisinin önünde bu tür hareketler yapar olmus, eşi Kuran okurken yaninda sarap icer olmus.umarim anlatabilmisimdir.okudugumuz konu gozonune alinacak olursa nelerin eksikliginin nerden geldigi belli oluyor zaten.herkesin dini kendine.ancak ve ancakedep cercevesi icerisinde olmali...
hanımefendi siz bunları ailenizden dinin gereği olarak öğrenmiş olabilirsniz, benim ailem de bana insan olmanın gereği olarak öğretti.
başkaca söze gerek yok, iyi akşamlar

Mevlana nın sevdigim bi sözü var;CAHİLLE GİRME MÜNAKAŞAYA,
YA SİNİRİNİ ZIPLATIR HAVAYA,
YADA;
YAZIK OLUR ADABINA...
iyi aksamlar:KK52:

Ilk insan da zaten dinin ilk peygamberi olarak dünya ya gönderilmiştir hanımefendi. ..bilginize

Mevlana nın sevdigim bi sözü var;CAHİLLE GİRME MÜNAKAŞAYA,
YA SİNİRİNİ ZIPLATIR HAVAYA,
YADA;
YAZIK OLUR ADABINA...
iyi aksamlar:KK52:

Din deyince bazi insanlarda acayip bir alerji oluyor nedense.
Takma kafana.
Kotu bir sey soylemedin sen.
Din guzellikleri ogretiyor deyince bile suclu duruma duser olduk.
Ahir zaman.

yaa... eşinizin kendini tatmin etme yöntemi.. gerçekten çok iğrenç.... bunu gözünüzün içine baka baka yapıyorda... yani ne düşünüyor... bişeymi izliyor... hayal mi kuruyor.... ben anlayamadımki yemek yemek... yada su içmek gibi normal olarak yapılacak bir şey değilki.... yani nasıl kendinden geçebiliyor... ifade bile edemiyorum kusura bakmayın.... ama oturup kitap okur gibi çok sıradan çok normal olarak yapılacak bir şey değilki..... herşeyi geçiyorum bunu madem yapacak... o zaman lavoboya gidecek yapacak... bence sizin önünüzde yapmasının tek mantıklı yönü sizi cezalandırıyor gibi geldi bana... yoksa lavobaya gitmeyi akıl edemeyecek kadar psikolojik hasta ve sorunları var diyeceğim....

[QUOTEzurluyumben, post: 38608802, member: 510915"]Din deyince bazi insanlarda acayip bir alerji oluyor nedense.
Takma kafana.
Kotu bir sey soylemedin sen.
Din guzellikleri ogretiyor deyince bile suclu duruma duser olduk.
Ahir zaman.[/QUOTE]
Aynen öyle. ..ben bildigimi söyleyim de gerisi teferruat.kimseyi inanclariyla yargiladigimiz yok. Ancakkkk:haksızlık karsisinda susan lanet şeytandır bi tek.farkli bi konuda dini inanclari ortaya atarak polemik çıkarmak trend oldu sanırım. Allah ı, kitabını emirlerini katarak bide üstüne bu degerleri sorgulayip farkli yerlere cekmekte felaketiniz olur.

yaa... eşinizin kendini tatmin etme yöntemi.. gerçekten çok iğrenç.... bunu gözünüzün içine baka baka yapıyorda... yani ne düşünüyor... bişeymi izliyor... hayal mi kuruyor.... ben anlayamadımki yemek yemek... yada su içmek gibi normal olarak yapılacak bir şey değilki.... yani nasıl kendinden geçebiliyor... ifade bile edemiyorum kusura bakmayın.... ama oturup kitap okur gibi çok sıradan çok normal olarak yapılacak bir şey değilki..... herşeyi geçiyorum bunu madem yapacak... o zaman lavoboya gidecek yapacak... bence sizin önünüzde yapmasının tek mantıklı yönü sizi cezalandırıyor gibi geldi bana... yoksa lavobaya gitmeyi akıl edemeyecek kadar psikolojik hasta ve sorunları var diyeceğim....

Adam hic yapmiyor sonucta karisiyla, ve tum bos zamanlarini da oyun oynayarak geciriyor. Hafta ici bile gece 2 lere kadar oynuyormus.
Erkekler bir sure sonra bosalma ihtiyaci duyarlar ya.
O zaman oyun arasinda yapiveriyordur iste koltukta.

Ama isin kotusu konusahibi hala isin ne kadar vahim oldugunu anliyamamis.

Adam hic yapmiyor sonucta karisiyla, ve tum bos zamanlarini da oyun oynayarak geciriyor. Hafta ici bile gece 2 lere kadar oynuyormus.
Erkekler bir sure sonra bosalma ihtiyaci duyarlar ya.
O zaman oyun arasinda yapiveriyordur iste koltukta.

Ama isin kotusu konusahibi hala isin ne kadar vahim oldugunu anliyamamis.
yaa... bu çok iğrenç, çok itici, bir durum.... ama yinede lavoboya gidebilir... eşini istese kendi değil eşiyle yapar o arada... ama eşinin gözüne baka baka yapması sadece eşini cezalandırıyor gibi geldi bana... ( bak seninle yapmıyorum kendim yapıyorum herhagi bir cinsel sorunum yok der gibi )

yaa... bu çok iğrenç, çok itici, bir durum.... ama yinede lavoboya gidebilir... eşini istese kendi değil eşiyle yapar o arada... ama eşinin gözüne baka baka yapması sadece eşini cezalandırıyor gibi geldi bana... ( bak seninle yapmıyorum kendim yapıyorum herhagi bir cinsel sorunum yok der gibi )

Adam oyununu yarida birakip lavoboya mi gitsin Allaha sen ?
Bence o konusahibini, ona o sekilde mesaj gonderecek kadar onemsemiyor hatta dusunmuyor bile.
Bana kendi dunyasinda cok mutlu memnun gibi geliyor.

Benim bu konunun gercek olduguna inanasim gelmiyo açıkçası.bi erkek bunu ceza olarak bile olsa yapamaz gibime geliyo.yada bi kadin kocasi bunu yaparken bilin bakalim hala karsimda napiyo demez dönüpte.40tane akıllı cikaramaz bu taşı kuyudan....

Benim bu konunun gercek olduguna inanasim gelmiyo açıkçası.bi erkek bunu ceza olarak bile olsa yapamaz gibime geliyo.yada bi kadin kocasi bunu yaparken bilin bakalim hala karsimda napiyo demez dönüpte.40tane akıllı cikaramaz bu taşı kuyudan....
karşısında yapmazda... adama cinsellikle alakalı bir sorunun mu var doktora gidelim gibi cümleler kurulunca al bak sorunum yok seninle yapmıyorum ama kendim yapıyorum der gibi nispet yaparak yapmıştır diye düşündüm.... ve bu yapılan yorumların hiçbirisi uymuyorsa.... bu adam psikolojik sorunludur yani....

Back
X