Günümüz gençlerini de göz önüne alarak hayır diyorum.. Neden ? Çünkü günümüzde artık yüzdeliği ciddi bir orana ulaşan çıkar ilişkileri çoğaldı. Haydi sen güvendin, sevdin vs. kendini teslim ettin. Masumluk saflık bir anlık hisler hoop sonra olan oldu.. Toplumca böyle birşeye hala hazır olmadığımız için, çoğu erkek de bu durumu kullanmaya başladı.. Nasıl olsa ayrılamaz mantığı oluştu. Kızımız bekaretini kaybetmenin hayal kırıklığını o an iliklerine kadar yaşıyor çünkü erkek buna güvendiği için gününü gün ediyor. Kızımız ufak tefek kaçamaklar diye tabir edilen şeylere göz yummaya kendini mecbur hissediyor. Şimdi sıra neyde? Psikolojik çöküklükte.. Anlatamıyor çevresine. Yadırganmamak , kınanmamak için. Ve işin içinden çıkılmaz hale geliyor durum. Erkeğe baskı yapmalar geliyor sırada.. Sonrası "Sıkıldım ben bunaldım ara verelim" ..... " İyi ama ben nolucam?" !!!!!!!!!!!!! " Uf duyan da zorla yaptım sanacak".... Neyse bu ilişki biter... Kızımız derdini paylaşamaz, içine kapanır iyice ve bunalıma girer.. Gel zaman git zaman birisi ile tanışır.. Neyse flört sevgili derken.. " Daha önce yaptın mı? " .... " Yok öyle birşey olmadı " (bu birinci seçenek.. ve genelde bu seçenek sonrası çuvallanır..) Korkar... Çünkü adı gibi bildiği güvendiği insan onu o beraberlikten sonra terketmiştir.. " Öğrenirse kesin ayrılır görüşmez" der kendince.. Belki de gerçekten öyle olur.. Ancak bu kişiyle de muhtemel olay yaşandığında " Hani daha önce olmamıştı? " diyalogları... Ve ayrıldık... Yine yıkım.. İkinci seçenek başa geldi diyelim... " Daha önce yaptın mı? " .. " Evet çok sevdim güvendim şöyle böyle etti yaptı vs. ayrıldık " .... Kabul eder erkek.. Sonrasında o da ister.. "Onunla yaptın ama?!!!!" bile diyebilir bazıları.. Neyse yine muhtemel birliktelik olur bir süre sonra ayrılır.... Nasıl olsa ona geldiğinde zaten sorumluluk yoktu neden problem etsin ki erkek?? Evet bunlar yaşanan, ve yaşanması en çok kuvvetle ihtimal şeydir.. Yüksek yüzdelik bunları yaşar.. Sonra kendini toplumdan soyutlar.. Ha şu kısmı da unutmamak lazım.. Gerçekten sever, adam gibi sever.. Ne olursa olsun kabulümsün der.. Bu kısım hiç yok değil yanlış anlaşılmasın.. Ancak denk gelmek, rastlamak problem böyle babayiğitlere...
Diyeceğim o ki, böyle problemler , böyle çöküntüler yaşamaktansa gerçekten olmasın evlilik öncesi... Olan kızlarımıza oluyor... Özgüven eksikliği, ve lanet olasıların kullanmasına maruz kalıyorlar.. Ağrısız başım olması lazım bu tür konularda.. Bu yazdığım evreler arası o kadar dipte duygular var ki... Bir insan kendisini bu duruma itmemeli kısacası... O evreler arası büyük bir tradeji kızlarımız için..