cinsellik ve evlilik öncesi birliktelik hakkında ne düşünüyorsunuz?

Evrem1990

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
84
5
48
35
cinsellik ve evlilik öncesi birliktelik hakkında ne düşünüyosunuz, sizce ne kadar yanlış ya da çok mu normal, ülkemizdeki insanların çoğunluğunun düşünceleri ve toplum yapısı belli.. bu konuya nasıl yaklaşıyorsunuz? samimi bi şekilde cevap verirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler :)

cinsellik ve evlilik öncesi birliktelik hakkında ne düşünüyosunuz, sizce ne kadar yanlış ya da çok mu normal, ülkemizdeki insanların çoğunluğunun düşünceleri ve toplum yapısı belli.. bu konuya nasıl yaklaşıyorsunuz? samimi bi şekilde cevap verirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler :)

Merhaba,oncelikle konuyu yanlis yere acmissin canim. Her neyse ilgili basliga tasinacaktir. :34:
Konuya gelince, herkesin farkli gorusleri vardir tabiki. Ama ben evlilik oncesi iliskiye karsiyim. Bana gore,kendimce ters.
Peki senin yaklasimin nasil?

ülkeymiş toplummuş bilmem neymiş ben öyle şeylere gelemem.aklımda soru işaretleri oluşturamam.herşey cinsellikte dahil herşey zamanında evlenmeyi bekleyin bi zahmet

ya biliyorum, yanlış yerde açtım konuyu ama cinsellik bölümüne bişey yazamıyorum ya da cevap veremiyorum ne yapmam gerek bunun için? buraya üye olurken cinsellik bölümüne de abone olmuştum aam bişey yazamıyorum :S

sorduğun soruya ise şöyle cevap vereyim: özellikle kız arkadaşlarımla aramızda sıkça tartıştığımız bi konu bu.. kimisi diyor ki ben kesinlikle evlenmeden böyle bişey yaşamam, kimisi bunu çok da anormal karşılamayıp eğer gerçekten sevdiğin ve seni gerçekten seven ve sana değer veren insanla yaşadıktan sonra yaşanabileceğini söylüyor kimisi de bu konuları sorun dahi etmeyip çok normal karşılıyor bazı arkadaşlarım ise bu konunun aslında bakıldığında normal bişey olduğunu ama toplumumuzdaki insanların düşüncesi genel itibariyle belli olduğundan düşüncelerini çok da açık ifade edemiyorlar.. ben de böyle düşünenlerdenim, açık konuşayım ben bu konuda çok da katı değilim öyle çok büyük konuşmayı da sevmem ama bir insanın gerçekten sevdiği ve en azından belli bi zaman birlikte olduğu ve tanıdığı biriyle cinsellik yaşaması bana göre anormal değil, yeter ki karşılıklı güven ve samimiyet olsun.. bi de bunun dışında sonradan pişman olmamak da var bunu sevdiğin insanla yaşadığında pişmanlık duymamak çok önemli bence.. zaten pişmansan o ilişkide sorun var demektir. Ben bu konuda bayanları 2 ye ayırıyorum: bunu sırf zevk almak için, kendine ve vücuduna saygısı olmayan, her önüne gelenle yaşayan bayanlar da var ( bu illa, bu işi parayla yapanlar için geçerli değil biliyorsunuz) öte yandan bunu hayatında bir kere yaşamış ama gerçekten az önce dedğim gibi sevdiği ve değer verdiği insanla yaşayan bunu alışkanlık haline getirmeyen bayanlar da var. Dediğin gibi herkesin düşünceleri farklı ve hepsine de saygım var. Bi de şöyle bi durum var, çoğu yerde okuyorum internette falan bu konuyla ilgili çeşitli sitelerde yorumlar var bu konuda katı olmayan ve gayet normal karşılayan insanların o kadar da az değil, acaba gerçekten kendi fikirleri mi yoksa oraya öyle mi yazıyolar o yazıları okuyunca, ya bu konuya ılımlı yaklaşanların baya varmış diyorum ama sanal hayattan çıkınca bi an şüphe ediyorum yoksa ben mi yanılıyorum diye.. kısacası düşüncelerim böyle işte..

cınsellık ıçın evlılık şart değıl dıye düşünüyorum

ama nedense bu ülkede sırf bayanların üstünde böyle bır baskı oluyor

hatta erkekler belırlı bı yaşa gelıp cınsellık yaşamayınca ya gay olarak adlandırılıyor ya da -becerıksız- :1:

beden benım, tabıkı kendımı hazır hıssettıkten sonra cınsellığıde yaşarım önemlı

olan her önüne gelenle bu duyguyu tatmamak, kendınden emın olmak ve ne ıstedığını bılmek :34:

ya biliyorum, yanlış yerde açtım konuyu ama cinsellik bölümüne bişey yazamıyorum ya da cevap veremiyorum ne yapmam gerek bunun için? buraya üye olurken cinsellik bölümüne de abone olmuştum aam bişey yazamıyorum :S

sorduğun soruya ise şöyle cevap vereyim: özellikle kız arkadaşlarımla aramızda sıkça tartıştığımız bi konu bu.. kimisi diyor ki ben kesinlikle evlenmeden böyle bişey yaşamam, kimisi bunu çok da anormal karşılamayıp eğer gerçekten sevdiğin ve seni gerçekten seven ve sana değer veren insanla yaşadıktan sonra yaşanabileceğini söylüyor kimisi de bu konuları sorun dahi etmeyip çok normal karşılıyor bazı arkadaşlarım ise bu konunun aslında bakıldığında normal bişey olduğunu ama toplumumuzdaki insanların düşüncesi genel itibariyle belli olduğundan düşüncelerini çok da açık ifade edemiyorlar.. ben de böyle düşünenlerdenim, açık konuşayım ben bu konuda çok da katı değilim öyle çok büyük konuşmayı da sevmem ama bir insanın gerçekten sevdiği ve en azından belli bi zaman birlikte olduğu ve tanıdığı biriyle cinsellik yaşaması bana göre anormal değil, yeter ki karşılıklı güven ve samimiyet olsun.. bi de bunun dışında sonradan pişman olmamak da var bunu sevdiğin insanla yaşadığında pişmanlık duymamak çok önemli bence.. zaten pişmansan o ilişkide sorun var demektir. Ben bu konuda bayanları 2 ye ayırıyorum: bunu sırf zevk almak için, kendine ve vücuduna saygısı olmayan, her önüne gelenle yaşayan bayanlar da var ( bu illa, bu işi parayla yapanlar için geçerli değil biliyorsunuz) öte yandan bunu hayatında bir kere yaşamış ama gerçekten az önce dedğim gibi sevdiği ve değer verdiği insanla yaşayan bunu alışkanlık haline getirmeyen bayanlar da var. Dediğin gibi herkesin düşünceleri farklı ve hepsine de saygım var. Bi de şöyle bi durum var, çoğu yerde okuyorum internette falan bu konuyla ilgili çeşitli sitelerde yorumlar var bu konuda katı olmayan ve gayet normal karşılayan insanların o kadar da az değil, acaba gerçekten kendi fikirleri mi yoksa oraya öyle mi yazıyolar o yazıları okuyunca, ya bu konuya ılımlı yaklaşanların baya varmış diyorum ama sanal hayattan çıkınca bi an şüphe ediyorum yoksa ben mi yanılıyorum diye.. kısacası düşüncelerim böyle işte..

e sizin dusunceniz belli soruyu sorma nedninizi anlayamadim ben....

yoksa siz de mi arastirma yapiyorsunuz?

öyle konular vardır ki başkalarının ne düşündüğünün nasıl algıladığının bi önemi yoktur.. bu da onlardan biri.. banane şimdi diğer kadınların bu konuda ne düşündüğünden.. benim doğrumu değiştirecek mi hayır ? herkes bu tür konularda dilediği gibi yaşar.. kimse kimseyi yargılayamaz.. adı üstünde cinsellik "özel hayat"tır.. genel konular olur tartişilir, diğer hanımların ne düşündüğü merak edilir belki de düşüncelerimiz yeniden şekillenir.. ama bu tür konular insanın en özel alanı.. birbirimizin yatak odasını bu kadar merak etmekten vazgeçtiğimiz an gerçekten bu ülkede birşeyler değişecek. .

valla bugun siteye girmede problem yasadim google.a kadinlarkulubu yazip gireyim dedim de eksisozluk incisozluk bilmemne..bhepsinde alay etmisler bizle, ayriyeten fake uye olup sacmasapan konular acanlar da oluyormus, hatta erkeklerin erkeklere eglence onerisi diyebilirim..

valla bugun siteye girmede problem yasadim google.a kadinlarkulubu yazip gireyim dedim de eksisozluk incisozluk bilmemne..bhepsinde alay etmisler bizle, ayriyeten fake uye olup sacmasapan konular acanlar da oluyormus, hatta erkeklerin erkeklere eglence onerisi diyebilirim..

Ben de onu gordum ve sinir oldum ya.. Neler neler yazilmis deli oldum resmen.. Ay su an tekrar Aklima geldi sinrlendim

daha duygusal oldugum donemlerde - orta okul, lise- bu konularda "degen, seni seven, sevildigin bir insanla" olsun diye dusunurdum. Simdilerde goruyorum ki bu konu aslinda gercekten hem senin icin hem de hayatindaki erkek icin cok onemli. Bakire olman sen sevsen de sevmesende hayatindaki her erkegin belli belirsiz onemseyecegi bisey. Bak ben amerikadayim ve erkek arkadasim amerikali o bile bunu onemsedikten sonra turk erkeklerini dusunemiyorum. Her turlu cinsellige karsi miyim? asla. Dokunmalar, opusme, belki sevisme falan yasanabilir. Ama bence tamamen teslim olmak icin evliligi veya ileri yaslari beklemek lazim. yani 27, 28, 29, 30 fln gibi. kimse keske daha once yapsaymisim oh ne guzel demez, ama cogu kisi evliligi bekleseydim keske, veya bu kadar acele etmeseydim keske diye dusunur.

Benim dusuncem budur (((=

canım şu ana kadar yaptığım gözlemlere dayanarak söylüyorum .evlilik öncesi cinsel ilişki ülkemizde iyi karşılanmıyor .o yüzden bir kızın evlendikten sonra yaşamasını daha doğru buluyorum .ama her zamanki gibi büyük konuşmak istemem .insan başına herşey gelebilir .allah korusun . o yüzden temkinli konuşurum hep .asla yapmam şöyle böyle diyen arkadaşlar hep yaptı mesela benim çevremde .bende büyük konuşmamayı öğrendim .ama yinede inşş ilerde evlenince yaşarım diyorum .bence bu doğru.çünkü ortalıkta bir sürü terk edilmiş kullanılmış ruhen ve bedenen kadınlar var ve evlenemiyolar .yani her istediklerinle evlenemiyorlar .çünkü türk erkeğinin bakış açısını hepimiz biliyoruz .

O alay edenlerin ve küçümseyenlerinde başına aynı dertler gelince siteye girip derman ararlar eminim ;)

benm daha önce uzun soluklu bi ilişkim oldu 7-8 yıl ve çok seviyeli başladık birbirimizi çok sevdik 5. yılında birlikte olduk dayanamıyosun artık çünkü benden çok o evliği istiyodu herkes de bizi biliyodu zaten neyse kayınvalide olayı yüüznden ayrıldım yapamadım 8 -9 aydır ayrıyız tabi 4 ay önce hayatıma başka birisi girdi ve sanki aşık oldum çok çekti beni kendisine tabi sordu birlikte oldun mu dedi hayır dedm dürüst olamadım evliliğe gitmez neticede bu ilişki öle düşünerek ama o olmuş benden önceki sevgiliyle ama korktum diyemedm öyle kolay değilmiş gözlerinin içine bakarak demek neticede özel şeyler yaşadık bu ilişkimde hızlı yaşadm ve hızlı bitti bakire olmadığımı öğrendi anlamış çook akıllıdır kendisi tecrübeli olduğu için illa tam birleşme olması gerekmiyormuş bunu anladım neyse bana neden yalan söyledin dedi ve ayrıldı 3-4 gündür ayrıyız şoktayım ama unutmak en iyisi artık zamana bıraktım ben ben olduğum için sevebilecek ve herşeyi direk söyleyerek başlayabileğim bir ilişki istiyorum tabiki uzun süre sonraaa bu bana yettiiii.....naptıysam arkasında durdum bekaretimi kaybettiğimde saftım aklım başımda değildi yeni yeni anlıyorum ne denli mantıklı düşünmediğim yok kendimimi yerlere vurmuyorum ama yapacak birşey yok neticede benden tavsiye kaybedeciğinizi bile bilsenz benm gibi yapmayınnn

Hayatımda bi kere yaşayacağım bir şey özel ve güzel olmalı.:31:

Allahın ve anne babalarımızın razı olacağı şekilde olmalı.

Zaten evlenince bütün günler bizim.

Ne gerek var aceleye ? Her şey zamanında güzel.:12:

Son düzenleme:
Hayatımda bi kere yaşayacağım bir şey özel ve güzel olmalı.:31:

Allahın ve anne babalarımızın razı olacağı şekilde olmalı.

Zaten evlenince bütün günler bizim.

Ne gerek var aceleye ? Her şey zamanında güzel.:12:

bencede neden acale ederler anlamam .zaten iilşki ciddiyse evleniliyor yani öle uzun sürelik birliktelikleride anlamıyorum .

Günümüz gençlerini de göz önüne alarak hayır diyorum.. Neden ? Çünkü günümüzde artık yüzdeliği ciddi bir orana ulaşan çıkar ilişkileri çoğaldı. Haydi sen güvendin, sevdin vs. kendini teslim ettin. Masumluk saflık bir anlık hisler hoop sonra olan oldu.. Toplumca böyle birşeye hala hazır olmadığımız için, çoğu erkek de bu durumu kullanmaya başladı.. Nasıl olsa ayrılamaz mantığı oluştu. Kızımız bekaretini kaybetmenin hayal kırıklığını o an iliklerine kadar yaşıyor çünkü erkek buna güvendiği için gününü gün ediyor. Kızımız ufak tefek kaçamaklar diye tabir edilen şeylere göz yummaya kendini mecbur hissediyor. Şimdi sıra neyde? Psikolojik çöküklükte.. Anlatamıyor çevresine. Yadırganmamak , kınanmamak için. Ve işin içinden çıkılmaz hale geliyor durum. Erkeğe baskı yapmalar geliyor sırada.. Sonrası "Sıkıldım ben bunaldım ara verelim" ..... " İyi ama ben nolucam?" !!!!!!!!!!!!! " Uf duyan da zorla yaptım sanacak".... Neyse bu ilişki biter... Kızımız derdini paylaşamaz, içine kapanır iyice ve bunalıma girer.. Gel zaman git zaman birisi ile tanışır.. Neyse flört sevgili derken.. " Daha önce yaptın mı? " .... " Yok öyle birşey olmadı " (bu birinci seçenek.. ve genelde bu seçenek sonrası çuvallanır..) Korkar... Çünkü adı gibi bildiği güvendiği insan onu o beraberlikten sonra terketmiştir.. " Öğrenirse kesin ayrılır görüşmez" der kendince.. Belki de gerçekten öyle olur.. Ancak bu kişiyle de muhtemel olay yaşandığında " Hani daha önce olmamıştı? " diyalogları... Ve ayrıldık... Yine yıkım.. İkinci seçenek başa geldi diyelim... " Daha önce yaptın mı? " .. " Evet çok sevdim güvendim şöyle böyle etti yaptı vs. ayrıldık " .... Kabul eder erkek.. Sonrasında o da ister.. "Onunla yaptın ama?!!!!" bile diyebilir bazıları.. Neyse yine muhtemel birliktelik olur bir süre sonra ayrılır.... Nasıl olsa ona geldiğinde zaten sorumluluk yoktu neden problem etsin ki erkek?? Evet bunlar yaşanan, ve yaşanması en çok kuvvetle ihtimal şeydir.. Yüksek yüzdelik bunları yaşar.. Sonra kendini toplumdan soyutlar.. Ha şu kısmı da unutmamak lazım.. Gerçekten sever, adam gibi sever.. Ne olursa olsun kabulümsün der.. Bu kısım hiç yok değil yanlış anlaşılmasın.. Ancak denk gelmek, rastlamak problem böyle babayiğitlere...

Diyeceğim o ki, böyle problemler , böyle çöküntüler yaşamaktansa gerçekten olmasın evlilik öncesi... Olan kızlarımıza oluyor... Özgüven eksikliği, ve lanet olasıların kullanmasına maruz kalıyorlar.. Ağrısız başım olması lazım bu tür konularda.. Bu yazdığım evreler arası o kadar dipte duygular var ki... Bir insan kendisini bu duruma itmemeli kısacası... O evreler arası büyük bir tradeji kızlarımız için..

Günümüz gençlerini de göz önüne alarak hayır diyorum.. Neden ? Çünkü günümüzde artık yüzdeliği ciddi bir orana ulaşan çıkar ilişkileri çoğaldı. Haydi sen güvendin, sevdin vs. kendini teslim ettin. Masumluk saflık bir anlık hisler hoop sonra olan oldu.. Toplumca böyle birşeye hala hazır olmadığımız için, çoğu erkek de bu durumu kullanmaya başladı.. Nasıl olsa ayrılamaz mantığı oluştu. Kızımız bekaretini kaybetmenin hayal kırıklığını o an iliklerine kadar yaşıyor çünkü erkek buna güvendiği için gününü gün ediyor. Kızımız ufak tefek kaçamaklar diye tabir edilen şeylere göz yummaya kendini mecbur hissediyor. Şimdi sıra neyde? Psikolojik çöküklükte.. Anlatamıyor çevresine. Yadırganmamak , kınanmamak için. Ve işin içinden çıkılmaz hale geliyor durum. Erkeğe baskı yapmalar geliyor sırada.. Sonrası "Sıkıldım ben bunaldım ara verelim" ..... " İyi ama ben nolucam?" !!!!!!!!!!!!! " Uf duyan da zorla yaptım sanacak".... Neyse bu ilişki biter... Kızımız derdini paylaşamaz, içine kapanır iyice ve bunalıma girer.. Gel zaman git zaman birisi ile tanışır.. Neyse flört sevgili derken.. " Daha önce yaptın mı? " .... " Yok öyle birşey olmadı " (bu birinci seçenek.. ve genelde bu seçenek sonrası çuvallanır..) Korkar... Çünkü adı gibi bildiği güvendiği insan onu o beraberlikten sonra terketmiştir.. " Öğrenirse kesin ayrılır görüşmez" der kendince.. Belki de gerçekten öyle olur.. Ancak bu kişiyle de muhtemel olay yaşandığında " Hani daha önce olmamıştı? " diyalogları... Ve ayrıldık... Yine yıkım.. İkinci seçenek başa geldi diyelim... " Daha önce yaptın mı? " .. " Evet çok sevdim güvendim şöyle böyle etti yaptı vs. ayrıldık " .... Kabul eder erkek.. Sonrasında o da ister.. "Onunla yaptın ama?!!!!" bile diyebilir bazıları.. Neyse yine muhtemel birliktelik olur bir süre sonra ayrılır.... Nasıl olsa ona geldiğinde zaten sorumluluk yoktu neden problem etsin ki erkek?? Evet bunlar yaşanan, ve yaşanması en çok kuvvetle ihtimal şeydir.. Yüksek yüzdelik bunları yaşar.. Sonra kendini toplumdan soyutlar.. Ha şu kısmı da unutmamak lazım.. Gerçekten sever, adam gibi sever.. Ne olursa olsun kabulümsün der.. Bu kısım hiç yok değil yanlış anlaşılmasın.. Ancak denk gelmek, rastlamak problem böyle babayiğitlere...

Diyeceğim o ki, böyle problemler , böyle çöküntüler yaşamaktansa gerçekten olmasın evlilik öncesi... Olan kızlarımıza oluyor... Özgüven eksikliği, ve lanet olasıların kullanmasına maruz kalıyorlar.. Ağrısız başım olması lazım bu tür konularda.. Bu yazdığım evreler arası o kadar dipte duygular var ki... Bir insan kendisini bu duruma itmemeli kısacası... O evreler arası büyük bir tradeji kızlarımız için..

ben dedikelerine katılıyorum .benimde çevremde arkadaşlarımın bazılarının başına geldi.yani ilk ilişkide asla ayrılmayacaklarını düşünüyolar .erken yaşlarda yaşıyolar zaten .sonra erkek sıkıllıyor terk ediyor .sonra kız bunalıma giriyor ve o bunalımdayken kendini değerli hissetirecek erkekleri aramaya başlıyor .bu avcı tipler zaten hemen kapıda beliriyor .yani gel teselli edeyim modundalar .kızın başına gelen olayları az çok tahmin ediyolar çünkü.sonra bir iki yatınca ben yapamıyorum sürdüremiyorum deyip kızın hayaından çıkıyolar .sonra kız yine bunalımda .kız artık takmıyorum havalarına giriyor .ben çok az kişiden duydum evet yaptım pişmanım diyen .genelde hepsi özgür kız moduna giriyor .yaptım evet bu doğal birşey kadın içinde ihtiyaç demeye başlıyolar .hatta bakire arkadaşlarını küçümsüyolar .sen kızım mezara göürücen bu gidişle falan demeye başlıyolar .ki budaha kötü .aslında o durumlardaki kızları feci şkilde kıskanıyolar .yoalzaşıyolar .bir onla bir bunla başlıyolar yaşamaya .
gene diyorum genel bir şey bu .ama istisnai durumlar olabilir.pişmandır yaptığından bir daha yapmaz o ayrı .onları ayrı tutuyorum .
neyse geliyolar 35 yaşına e tabi etrafındaki erkekler evleniyor yavaş yavaş ve kendilerini tercih etmiyolar evlenmek için .zaten kızımızın talipleride azalıyor artık.çünkü bu pis kurtlar daha çıtırlarra yöneliyor .sonrada bunalım bunalım .yok efendim beni böyle sevsin yok beni bekaretim için alan almasın zaten .burdan bu tarz düşünene hanımlara şunu söylemek istiyorum .bir erkek herkesle ilişki yaşar ama herkesle evlenmez .bekaret deyip küçümsediğiniz şey bir kadının namusudur .ve evleneceği hayat kuracağı insana ait olmaldır .böyle isteyen bir erkeği küçümseyip( aslında deli gibide istiyolar böle adamları )kendi egolarınızı tatmin edersiniz anca.

etrafımda ki insanların toplumun yerleşmiş doğruları beni alakadar etmez önemli olan benim doğrularım. benim doğrularım da der ki yaşayacağım ilk ve özle anı önceden yaşamama mantığım elvermez buna da gerek yok zaten. her şeyden önce de inançlarım gereği ben böyle bir işe kalkışmam.sevdiğin insan ve sen birbirinizi isteyebilirsiniz ama sabır da önemli faktördür boşa dememişler sabreden derviş muradına ermiş :34: kısacası evlilik öncesi cinsel ilişkiye kesinlikle karşıyım :20:

Back
X