Cinsiyet ayrımı !!

erkek çocuklarını daha çok seven bir olarak ben bile soğurdum(nedeni etrafımdaki kız çocuklar hep büyümüşte küçülmüş erkekler yine saf kalıyor onlara göre).ayrı eve çıkmadan keşke 2. ve 3. çoçukları yapmasaydınız.kızlarınızdan çok oğlunuzu kötü etkileyecek bu durum.ileride şımarır sizin hayır dediğinize bunlar evet diyecek gibi.tutarsızlık çocuklara en çok zarar veren şeydir.biran önce ayrı eve geçin yada sert bir şekilde konuşun.çocuğun kafasını karıstırmasınlar daha şimdiden.

Benim annem hep diyor ki: "Bizim zamanimizda insanlar ne kadar cahildi. "Rabbim saglikli be hayirli evlat versin" diyecek yerine tuttururlardi "Yine mi erkek degil? Diye." Annemin tek kizlari var da. Zamaninda cok laf eden olmus bu konuda. Ama rahmetli babam her defasinda annemi hastaneden alirken hediyesi ile birlikte alip gelirmis eve. Asla baskalarin lafina bakmamis. Sizde bakmayin. Öyle insanlar degismez. Ama siz kendi cocuklarinizi daha iyi egitip sevebilirsiniz. Oglunuz böyle insanlar yüzünden daha cok size ihtiyaci var iyi yetisebilmesi icin

Bende kizima duskunum :) son besik oldugundan herhlde.. en kucuk en cok seviliyo ister istemez :)
Bazen esime al ogullarini basimdan diyorum :))) benimkisi saka tabii

Ayni evde yasiyosan cozumu yok yazikki

3 çocukla aynı evde yaşamak çok çok zor olsa gerek.
ziyarete gidince bile simariyor çocuklar.huylari suylari değişiyor.
kadiki böyle bir muameleyle oglunuzun durumunu düşünemiyorum.
kardeşleriyle aralarındaki bağı çok olumsuz etkiler.erkek kardeş olarak onlara destek
küçük olarak saygılı olacağı yerde , çocuğa gereksiz bir ego verir.
Allah yardımcınız olsun.laftan anlamiyorsa ayrı ev ihtimalinizde yoksa malesef yapacak pek birşey yok.sadece iç dökmeyle kalır.

Sizi ona kurban ederim lafı adamın ne denli şizofren olduğunu zaten gösteriyor.

Çocukların arasındaki o ayrım çocuklara da olumsuz yansır. Yazık çocuklara.

Su oglan sevdalari bitmedi bi.
Hamiyleyken dugunde bir teyze bebeginin cinsiyeti ne diye sormustu kiz deyince Amaa neyse olsun dedi . Sanki kiz evlat degil. Ki bunu soyleyende bir kadin tazatliga bakin.

Babam da pozitif ayrımcılık yapıyor kendine gore.. kendi 2 kız babası ve hep kız istemiş biri.. ona gore kızlar üstün her konuda.. sürekli kızımı kollar 2 küçük erkek kuzenine karşı.. ablanızı uzmeyeceksiniz ablanız ne derse o onu hep koruyacaksınız vs vs diyip duruyor küçücük oğlanlara.. onlar da şaşkın şaşkın bakıyorlar.. kızım kendini korur merak etme üzerlerse kendileri halleder merak etme ablalarını üzmezler zaten merak etme.. diyip duruyorum..

İşin ilginç yanı büyükler yatak döşek olunca ya kizlari bakıyor ya gelinleri. Ogullar da tık yok.

Benimde iki oğlum var. Üçüncüyü kaybettim. Hiç cinsiyet dilemedim Rabbim den sağlıklı olsun yeter dedim. O da erkekti.

Bu tarz insanlar Peygamberimiz as dan Feyz almalılar. O değil miydi kız cocuklarini omzunda taşıyan.

Belki benimde kızım olsaydı ne güzel olurdu diyorum. Saçlarını örer tokalar takardim. Cici elbiseler alır süslerdim onu :KK66:

Büyük oğlum 8 yasinda odasını toplatıyorum. Kendi camasirlarini katlatiyorum. Onceden eşim o kız mı ki yaptiriyorsun derdi. Niye kızlar mı yapacak illa dedim. Erkeklerin elleri armut mu topluyor dedim.
Eşime annesi hicbirsey yaptırmamış ya hayat böyle saniyor. Yok öyle kız erkek farketmez, herkes üstüne duseni yapacak. Şimdi ses cikarmiyor eşim.

Ben öldükten sonra soyum yürüse neee yürümese ne?! Bu insanlar o devam eden soyadla dünyaya kazık cakacağını mı sanıyolar?

Evet malasef aynı evdeyiz yaşlı oldukları için eşim bırakmak istemiyor 75 yaşlarındalar ikiside .. Evimiz 3 katlı onlar aşağıda kalıyor biz yukarıda kızlar çatıda .. Ama yeme içme beraber kv biraz tembel her işi ben yapıyorum ..eşimde bende uyarıyoruz Ada'm anlamıyor sürekli inadına söylüyor !!! Hasta resmen normal değil .. Kızlarımla konuşuyorum hep bu zihniyete biz son vereceğiz ikinizde ayakları üzerinde duran güçlü bireyler olacaksınız bende sonuna kadar arkamızda duracağım ve görüştüreceğiz bunlara diye !! Elimden geldiğince kızları onların yanına indirmiyorum .. Ama nezaman aynı ortamda bulunsalar aynı şeyi yapıyor

Maalesef oluyor boyle durumlar cok sinir bozucu. Abimin bir oglu var 2 yasina girecek ama sanki tek torun bir seviliyor bir seviliyor babaannem canini verecek kadin normal degil. Babamda ayni sekilde. Sizi anliyorum bu da beni yegenimden itiyor ister istemez cocugun sucu yok ama. Ablamin 3 oglu bir kizi var babam onlarla cok az ilgili. Bir istisna kizkardesimin kizi. Onu babam aşırı sever ben boyle hayret ederim. Batsin boyle dusunenlerin zihniyeti. Nefret ediyorum.

Bu kadar şımartılan erkek çocukları ileride çok problemli oluyor.Buna en çok üzülen yine siz olursunuz.Bunu açık açık anlatın bence ama tabii anlarmı bu adam? Belkide en basiti oğlunuzu her şımarttığında siz aksini söyleyin çocugun yanında.kızlarınızıda ezdirmeyin.bu olaylar bilinç altına işlemesin ki ilerde evlendiklerinde yaa kadın zaten değersiz diye düşünüp kocalarına kendilerini ezdirmesinler.

Bu kadar şımartılan erkek çocukları ileride çok problemli oluyor.Buna en çok üzülen yine siz olursunuz.Bunu açık açık anlatın bence ama tabii anlarmı bu adam? Belkide en basiti oğlunuzu her şımarttığında siz aksini söyleyin çocugun yanında.kızlarınızıda ezdirmeyin.bu olaylar bilinç altına işlemesin ki ilerde evlendiklerinde yaa kadın zaten değersiz diye düşünüp kocalarına kendilerini ezdirmesinler.
Aynen ben kızlarıma söylüyorum zaten erkek kız fark etmez üstünlük söz konusu bile Okamaz !! Söylüyorum sürekli ama Ada'm anlamıyor ..! Rabbim hayırlı evlat versin .. Şu gerikafalılığı bırakın !! Erkek kız aynı .. O öncedendi sen ve senin gibi düşünüp okutulmamış küçük yaşta bi birey olmadan evlendirilmiş kendine ve çevresine faydalı olmayan insanlar haline gelmiş HAKLARI yenmiş kız çocukları .. Ama şimdi ben kızlarını güçlü karaktere sahip okuyup meslek edinmiş bireyler olarak yetiştireceğim inşallah diye .. Ama kime söylüyorum gene aynı gene aynı :duduk::bicak:

Maalesef oluyor boyle durumlar cok sinir bozucu. Abimin bir oglu var 2 yasina girecek ama sanki tek torun bir seviliyor bir seviliyor babaannem canini verecek kadin normal degil. Babamda ayni sekilde. Sizi anliyorum bu da beni yegenimden itiyor ister istemez cocugun sucu yok ama. Ablamin 3 oglu bir kizi var babam onlarla cok az ilgili. Bir istisna kizkardesimin kizi. Onu babam aşırı sever ben boyle hayret ederim. Batsin boyle dusunenlerin zihniyeti. Nefret ediyorum.
Aynen işte seviyorum tabi evladım oğlum o benim ..ama abartılınca sinir oluyorum belede kızlara öyle yapınca !!ama sonra geçiyor Tabiki çok seviyorum kızlarımızda oğlumuda

Aynen ben kızlarıma söylüyorum zaten erkek kız fark etmez üstünlük söz konusu bile Okamaz !! Söylüyorum sürekli ama Ada'm anlamıyor ..! Rabbim hayırlı evlat versin .. Şu gerikafalılığı bırakın !! Erkek kız aynı .. O öncedendi sen ve senin gibi düşünüp okutulmamış küçük yaşta bi birey olmadan evlendirilmiş kendine ve çevresine faydalı olmayan insanlar haline gelmiş HAKLARI yenmiş kız çocukları .. Ama şimdi ben kızlarını güçlü karaktere sahip okuyup meslek edinmiş bireyler olarak yetiştireceğim inşallah diye .. Ama kime söylüyorum gene aynı gene aynı :duduk::bicak:
Tebrik ederim.Yinede anne olarak sizin rol model olmanız, tavrınız, duruşunuz çok önemli.

Erkek evladınız o şerfsiz herif yüzünden etkilenmesin,kadın düşmanı olarak yetişmesino_O
Gerçi siz buna mani olabilecek türde ebeveynlermişsiniz ne güzel ama yine de can sıkıcı.

Hele kızlara " sizi ona kurban ederim " demesi!
Yaşlı başlı demeyip ağzının ortasına yumruğu sallayacaksın.
Pislik!
Kendi kurban olsun dünyanın bütün kız çocuklarına, aptal!!!
Bilse kız çocuğunun kıymetini...
Off çok küfredesim geldi gebersin yaa valla çok incindim kızlarınız adına.

Yeri gelmişken söyleyeyim. İşte bu düzeni değiştirecek olanlar siz analarsınız.
Evlatlarınızı asla ve kat'a bu kayınpederin zihniyetinde yetiştirmeyin.
Anne olarak b.lüğünü yediğim, ç.künü kopardığım, aman benim aslanıma, paşama derken; yediğini önüne, yemediğini arkasına koyarken önlerinde bir paspas olmadığımız kalıyor. Ondan sonra da bu zihniyetle yetişmiş adamlar bize koca olup yemeğimi getir, suyumu götür; karım değil mi hem severim hem döverim; sen kadınsın elinin hamuruyla erkek işine karışma diyorlar.
Önündeki "şey"in gerçekten de ebeveynlerinin onları inandırdığı gibi "mucizevî" bir şey olduğuna inanıyorlar.
Evlatlarınıza kadın/erkek olmayı değil önce insan olmayı öğretin. Karşısındaki insanın sağcı, solcu, tesisatçı, sanatçı, fakir, zengin, güzel, çirkin değil saygı duyması gereken bir birey olduğunu öğretin.
Kız çocuklarımız toplumumuz gereği biraz daha dezavantajlı durumda. Onlara ne kadar güçlü olduklarını, isterlerse her şeyi başarabileceklerini, sırf kadın ya da müslüman oldukları için erkeklerden geride durmaları gerekmediğini hem imanlı hem çok başarılı olabileceklerini söylemeyi de unutmayın.
Ama tabii önce bizim öğrenmemiz gerek. İnşAllah yapabiliriz.
İyi geceler.

Son düzenleme:
Back
X