Cinsiyetçi yaklaşım!

Ben ozellikle kisisel bir sorun yasamadim kimseyle ama genel kanim bu yonde. Tabii ki lanet okudugum erkek ustlerim ya da sarilip öptüğüm kadin ustlerim de oldu ama gercekten bu yondeki dengeler cok azdi. Bence de ozel hayatimizdaki sorunlari isimize cok yansitiyoruz. Ego savaslarimiz cok fazla. Küçük sorunları çözülemeyecek bir seymis gibi yaşıyoruz. Bunlarin hepsi bizi zor yapıyor.

Ben is hayatinda mesela on sorunlu kadin gorduysem 5 de erkek gordum.Kadin ust olunca bir hallere giriyor hele.Erkeklerde bu ust olayi daha stabil.
Ama erkegin sorunlusu da fena oluyor ust olsun olmasin .Is hayatinda herkes kitapsiz zaten iyi,edepli saygili,fitne fesatsiz insan az.

Adam haklı sonuna kadar iş arıyorum şu an oğlum doğunca istifa etmiştim 1 yıl ara verdim erkek yöneticim olsun diye dua ediyorum 6 yıl çalıştım kadın yöneticiyle Allahım bir daha nasip etmesin kadın yonetici

Çalışma hayatımda hem erkek hem kadın yöneticilerle muhattap oldum, oluyorum. erkek yöneticilerle çalışmak profesyonel geliyo. Direkt işe odaklar.

Ben bu dünyada erkeklerden çekmedim kadınlardan çektiğim kadar
İşten attırmaya çalışan mı dersin arkamdan kuyumu kazan mı dersin yüzüme gülüp erkek arkadasıma kur yapan mı dersin ne ararsan var
Hiç feminist kasamam artık kendimi.eskiden bende öyle düşünüyordum ama kimse bana destek verdi mi?aksine erkeklere yaranmak için beni gömmeye çalıştılar.
O yüzden artık kadın kadının kurdudur lafına inanıyorum.ve güvenmiyorum hoş erkeklerede güvenmiyorum o ayrı .

adam sonuna kadar haklı neden kızdınız ki? bir kadının en büyük düşmanı başka bir kadındır daha bunu anlamadı iseniz siz hayatı yaşamaya başlamamışınız henüz..

Çok da haksız sayılmaz, gelinler ve kv-görümce arasında sıklıkla anlaşmazlık oluyor, kadınların kendi aralarında daha farklı bi rekabeti ve kıskançlığı oluyor :)

Aynı isyerinde yonetici asistaniydim yaklasik 5yil calistim,bu calisma suresince 2 kadın bir erkek yoneticimiz oldu,sıkça degisti yani...Haksızliga ugradigim bir konuda erkek yoneticim aslan kesilirdi karsi tarafa...Kadin yoneticilerden birinin regly tarihini bile kestiriyorduk o derece asabiydi,digeri ise oglumun ciddi bir saglik sorunu olmasina ragmen hastane icin izin aldigim donemlerde arkadan kuyumu kazıp issiz birakti,sgk ya ihtiyacim oldugunu bile bile...Simdi erkek yoneticimi kadin yoneticimi dediginizde nasil bir cvp vermem gerekiyor?Her iki kadin yonetici de bakimli guzel kadini ezmek derdindeydi,erkek erkege bunu yapar mi?

adam sonuna kadar haklı neden kızdınız ki? bir kadının en büyük düşmanı başka bir kadındır daha bunu anlamadı iseniz siz hayatı yaşamaya başlamamışınız henüz..

Dünyayi erkekler yönetmiyor mu dünya neden böyle!?
Yapmayın lütfen bu düşünce karşılığını bulmasın

kadinlarin bazisi cok hirsli ve bu yuzden de kotu yonetici , islerinde basarililar ama yonetici olarak kotuler maalesef
senelerdir orta duzey bir yoneticiyim ve asla en ust basamaga cikamayacak bir kadinim cunku hirslarimdan arindirdim kendimi
erkeklerin de cok hirslisi kotu oluyor ama onlar dengeyi daha rahat kurabiliyor
maalesef kadinlar bunu beceremiyor

Erkek yoneticiler cok basarili oldugu icin dunyamizda savas yok ve cocuklar acliktan ölmüyor .

Ben çok gülüyorum böyle tespitlere. Genelde kendi yetersizliğinden kaynaklı oluyor veya karşı taraf hatalıysa da bireysel bir durum toplumsalmış gibi söyleniyor.

Elbette kadın ve erkek farklı, ve onunla kuracağın iletişim de ona göre olmalıdır. Ama bu durum birini diğerinden eksik yapmaz ki. Kadın yönetici erkek yöneticiye göre genelde daha detaycıdır, bu da çoğu kişinin işine gelmez doğruya doğru. Erkek yöneticiye o iş bende pampa sen kafana takma dersin, o rahat sen rahat, kadına ise şöyle şöyle diyip detaylandırırsın çözüm planını sunarsın, kadın hee tamam o iş sende demez.

Adamın verdiği örneğe hele "Kv gelin bile anlaşamıyor" filan nalaka yöneticilik, idarecilikle? Kadınları yermek için kullanılan argümana bak. Bu herife ne anlatılır allasen? E siz de spor müsabakalarindan örnek verseydiniz, döner bıçağı ile maça giren kaç kadın tanıdınız diye. Yarışma-spor-iddia konusunu şu dünyada bir erkekten beter abartan kadın yoktur. Çoluğunu çocuğunu azarlar döver bu uğurda. Bu adam herkesle çok iyi anlaşsa ne? Daha evin içini idarede sıfır, dayakla, bağrıkla, korkutarak yönetmek erkek işi hep. Hah. Kv gelinmiş :))

O adam bana denk gelecek, cinsiyetçiligin dibini görür, şeyini tutarak kaçardı. Ukala.

sırf müdür olarak bakmıyorum olaya.
kadın hemşirelerin hastalara eziyeti çok ama erkek hemşireler daha nazik.
kadın dr lar kaprisli, tiksinir gibi davranırken erkek dr lar daha kibar ve anlayışlı.

kadın müdür kendini ispat için uğraşırken astlarını eziyor. bu ispatlama çabası da güç değil eziklik bence.

erkekler arasında da rekabet var ama bu kadar kapris görmedim.

bir de erkek çalışma arkadaşıyla sorun yaşasan orta yolda buluşmak daha kolay ama kadınlar çok kinci oluyor.

erkekler evlenip koca olunca sıyırıyor sanırım :)

cinsiyetçi değilim eşitlikten yanayım kadın her yerde var olmalı her meslekte her ortamda ama adam kısmen haklı bende erkek yöneticiden yanayım çok nadirdir kadın iyi yöneticiye denk geldiğim kadınlar kıskançlık evdeki sorunlar mutsuzluk gibi şeyleri daha çok yansıtmaya meyilli erkekler daha düz işine konsantre

Böyle bir genelleme olmaz ama; benim de denk geldiğim hemşireler çok nazikti mesela (Yüzü asıklar olsa da); doğumumda yardımcı olan, o loğusa halimle hastanede ağlarken 3 gün beni saat başı teselliye gelen bi Tülay hemşire var, o anki yardımı... Hakkını ödeyemem. Hala bi ziyaretine gideceğim gidemedim, aklımda.

Yoğun bakımda oğlumun sarılığı için beklerken, orada birlikte kahve içtiğim hemşire mesela... Unutamam gencecik kız, gecenin bir vakti beni eğledi ya.
Erkek hasta bakıcıları da görüyoruz, daha geçende Zahide Yetiş'in programında patladı, huzurevi skandalı diye. Alzheimer hastası yaşlı bir kadına yaptıklarını millet izledi ana haber bültenlerinde.

Benim iki doğumcum vardı, biri kadın, biri erkek ve kadın doktorum her an her soruma döndü. Erkek doktorum ise "Çok abartıyorsun" diyordu çoğu kez. İlk kez anne oluyorum, beni elbette iki çocuk annesi kadın doktorum anlayacaktı, bekar bi herif değil.

Böyle bir genelleme olamaz. İnsan ile ilintili şeyler bunlar.
Bunlar da benim sağlık sektörü izlenimlerim.

Alys iyi yerden yakalamış, kadınlar detaycıdır; bu yüzden belki biraz daha zorlar iş hayatında. Bunun haricinde olayları şahsi ele almak, erkek-kadın fark etmiyor. Kadın kadına da yapıyor, erkek, erkeğe de yapıyor ve hatta erkek kadına daha beter yapıyor üst olunca. Yeşilçam bile "Sekreterimi ellemeye bayılıyorum" filmleri ile dolu iken, erkekler en üstün mikkemmel idareci olduklarını savunmasınlar bi zahmet. Cinsiyet işi değil bu, ideal işi, insanlık işi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…