Cinsiyetçi yaklaşım!

Baydınız beni. Erkekler neden hırslarını "kontrol altında tutup" yönetebiliyor düşündünüz mü? Çünkü onların yönetici olması çok kolay. Pozisyona uygunlarsa sorunsuz şekilde müdür oluyorlar.
Ya kadınlar? Eziliyorlar, önleri kapatılıyor, arkalarından dedikodu yapılıyor ve hata yapmaları bekleniyor. Bu yüzden çok hırslı olmaları gerekiyor ki o koltuğa oturabilsinler. Burada aşağılamak kolaydır eminim. Erkekler mi kadınların başarısını daha çok kıskanıyor yoksa kadınlar mı sizce?

Kadın yönetici gerçekten zor. Erkekler daha anlaşmaya yatkın. Kadın yöneticiler egoları için çalışanları eziyor

Abartı olduğunu düşünmüyorum. Kadın güç temsilcisi olarak görülmediğinden önyargı ile yaklaşılıyor.
Ama bahsettiğiniz şekilde başarısız yöneticiler erkeklerde de var.
Benim etrafımda mı çoklar bilmiyorum. Etrafımda çok başarılı kadın yöneticiler var. Başarılı erkek yöneticiler de var.

Ama erkekler sempatik geliyor insanlara. Kadın kadına, hatta başarılı olduğunda erkeklere de itici geliyor.
TV lerde bile..
Nerede başarılı, zengin bir iş kadını varsa ya sinsidir, ya şeytandır, milletin arasını açmaya çalışıyordur...

Nasıl yani?
"Kaynanam bana şunu yaptı, şöyle aşağıladı, beni istemedi, evimi karıştırdı, kocamı doldurdu vs vs." konuları açılmıyor mu defalarca? Ya gelin ya kv ya görümce ya elti birileri sorun çıkarıyor ki konu açılıyor. Kocalara ancak o aşamadan sonra dengeyi kurmalı iki tarafın da sesini kesmeli diyoruz. Bir taraf sorun çıkarıyor işte..

Kv için diyorum; Kadın oğluyla değil gelinle/gelinleriyle uğraşıyor.
Gelin için diyorum; Kadın kocasıyla değil kv, görümce, elti vs ile uğraşıyor.. Yani kadın kadına iktidar savaşından kastedilen de bu.. Kıskançlık veya başka şey ama tam da bu.

Yine her zamanki gibi taraflar catismaya basladi...Yahu benim yasadigim seyi nasil izah edersiniz peki?Ne gibi bir aciklama sizi ya da beni tatmin eder?Çözüm getirelim daha sagduyulu, kadin kadinin dostu olmali diyelim ....Bende yoneticilik yaptim ama asla hemcinsimi ezmedim...Erkektir tu kaka da demedim adil oldum ama cogunluk degil...2 yonetici kadin,diger calistigim sirkette benimle beraber sube yoneticisi kadinlarla da muhattap oldum...Hisleri ile hareket eden cogunlugu kadin yoneticiydi...Bunun cok fazla zorlugunu yasadim,isimden de oldum hasta cocugumu yesil karta muracat edip yeni bir is edinene kadar tedavisini aksatmamak icin yine ben ezildim....Buna tamamen hisleryle hareket eden bir kadin yonetici neden oldu,ve ben bunu asla unutamam...Ego hirs kibir kadinin dusmani bunu ustunluk kurmak istedigi, kadini ezerek yasayan hangi cinsse sozum ona...

Ağzına sağlık ya... Evde oturana çalış deriz ama yükselene de fitneci, kıskanç muamelesi yaparız. Önce kadınlarımız ne istediğini bilsin, bize baskıcı erkek gerek değil baksana, kadınlar kendilerine yetiyor maaşallah..

Dünyayı geçmişten günümüze coğrafya kültürel olarak düşündüğümuzde kadına değer veren söz sahibi esitlikci toplumlarda hayat daha güzel daha adildir

Kadını evi çocukları arası onda bile tam söz sahibi olmayan biri olarak bırakırsak sonucun böyle olması şaşırtıcı değil aslında

Babanız ve eşiniz konusunda şanslısınız :)

Nazik merhametli biri işini iyi yapsa bile böyle bir toplumda yönetici olarak tutunamiyor bide kadın olmak dahada zor

Şimdi arkadaşım hamile diye onu işten çıkaran erkek müdüre ne demeli peki? bunun kadın olmakla ne ilgisi var?

Şimdi arkadaşım hamile diye onu işten çıkaran erkek müdüre ne demeli peki? bunun kadın olmakla ne ilgisi var?
Vallahi gına geldi bana. Sanki istisnasız bütün kadın yöneticiler kötü, istisnasız bütün erkek yöneticiler kusursuz. Ne meraklıyız genellemeye, küçümsemeye. Biraz empati yapalım, anlamaya çalışalım, yok. Biz birbirimize destek olmayacaksak zaten bu yüzden hırslanıyor bu kadınlar.

Siz adil bir yoneticiydiniz değil mi?
Peki neden sizin gibi değerli yöneticiler olabileceği bunun cinsiyete alakalı olmadığıni düşünmeyelim

Diyorum ya kadınlar çok daha merhametsiz
Özellikle erkeğe değil de kadın çalışanına yönelik
Hasta çocuğu olan kadını işsiz bıraktıkmak nedir

Şimdi yazarlar iş hayatında duygusallığa yer yok diye. Çalışanıyla birebir ilgilenmeyen, derdini bilmeyen, empati kuramayan, çünkü sadece kendini düşünmeye ve şirket işlerini yürütmeye odaklanmış bir yönetici var orada. Aman ne profesyonel..

ben kadın idareciler zor, kadın yönetici öyleydi böyleydi kesinlikle katılmıyorum, böyle bişey yok bence, bu sadece erkeklerin değil kadınların da yarattığı bir algı. Sonuçta herkesin bi karakteri var, bunlar karaktere ve insanın vasıflarına göre değişen şeyler. erkek yöneticilerle daha iyi anlaşılır diye bişey yok yani
ama kadın kadının kurdu diye bişey var
ben kendi gözümle bile çevremde gözlemliyorum mesela kadın müdür yardımcısı asla başka bi kadın müd yard gelmesini istemiyor, gelirsede ayağını kaydırmak için herşeyi yapıyor, tabii müdür erkek ve sırtını ona dayamış
başka özel ya da devlet kurumu diyelim, kadın çalışan asla onun ayarında ve onun odasına yeni gelen bir kadını istemiyor, yardımcı olacağına müdürüne amirine ordaki kıdemini kullanarak algı yaratmaya başlıyor
yani zaten kadın kadına destek sıfırken erkeklerden bişey beklememek lazım

Cinsiyetcilik mi bilmiyorum ama kadınlarda birbiriyle anlaşamıyor. Bu dogru bir şey. Ama meslek gruplarında cinsiyete göre yorum yapmakta saçma

her zaman kadın idarecilerle geçinmenin zor olduğunu söylerler. hiç yaşamadım ama doğru olabilir diye düşünüyorum.

Sizin kadar kadınları güya savunduğunu iddia ederken daha beter kendi cinsini aşağılayanini görmedim

Bunları yaşayan binlerce çalışan varken ne yapalim yaşadıklarımızı göz ardı mi edelim

Kadin müdür yada patronlar binlerce sorun çıkartırken hayir ya onlar öyle yapmiyor melekten kesmeler diye yalan mi söyleyelim
Nasıl erkek müdürler böyle böyle yapiyor denildiğinde niye erkeklere laf söylüyorsunuz deniliyor mu

Feminizm kadın hatali olduğu halde sirf kadin diye köru körüne onu sacunmak mıdır

Kadın kadını rakip olarak görür ama erkekler daha fena ego çatışması yaşıyor bence. Kayınpederi ile anlaşamayan damat sayısı da az değil diye düşünüyorum

Hayır burada beş saattir kadın yönetcileri gömen, bilmem kaç yıllık iş hayatıyla savını savunan kadınlar, KADINLAR.... Bunlar çalışan kadınlar yahuu. Sen nasıl kendi emeklerini sadece cinsiyetten ötürü hor görüyosun, aynı emekle çalıştığın işine terfi gelse, yanında bir erkek aday olsa, buyrun diye ona mı yol vereceksin? Benden yönetici olmaz mı diyeceksin? Böyle hanımlar çalışmasın lütfen, bence yönetici kadınları onlar gibi yükselemeyenler kıskanıyor, başka açıklaması yok. Nazar etme ne olur çalış senin de olur.

Buna da katılıyorum

Kadın kadına anlaşamıyor diyoruz da erkekler kendi aralarında çok mu iyi anlaşıyor sanki? Savaş çıkarıp cepheye asker sürenler kim? Katliamlar kime ait? Yav erkeklerin güç takıntısından öte bir şey yok ya, kadınlar bu kadar değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…