Baydınız beni. Erkekler neden hırslarını "kontrol altında tutup" yönetebiliyor düşündünüz mü? Çünkü onların yönetici olması çok kolay. Pozisyona uygunlarsa sorunsuz şekilde müdür oluyorlar.cok abarti bir gorus oldugunu dusunuyorum
bu platformda da ozel hayatimda da kadinlari en com savunan insanlardan biriyimdir ancak isin icine hirs girince kadinlar bu isi beceremiyor maalesef , erkekler hirslarini daha kontrol altinda tutup yonetim isini becerebilirken kadinlarin hirstan gozu donuyor
16 senedir aktif bir sekilde is hayatindayim , pek cok yoneticiyle calistim , kadinlardan sadece birinin hirsi yoktu cok iyi bir yonetici ama isinde cok basarisizdi , diger kadinlar cok hirsli islerinde cok basarili ama kotu yoneticiydiler
erkekler ise hepsi cok iyi yoneticiydi kimi hirsli kimi basarisiz kimi basarili ama yoneticiliklerinde cok basarililardi
cok abarti bir gorus oldugunu dusunuyorum
bu platformda da ozel hayatimda da kadinlari en com savunan insanlardan biriyimdir ancak isin icine hirs girince kadinlar bu isi beceremiyor maalesef , erkekler hirslarini daha kontrol altinda tutup yonetim isini becerebilirken kadinlarin hirstan gozu donuyor
16 senedir aktif bir sekilde is hayatindayim , pek cok yoneticiyle calistim , kadinlardan sadece birinin hirsi yoktu cok iyi bir yonetici ama isinde cok basarisizdi , diger kadinlar cok hirsli islerinde cok basarili ama kotu yoneticiydiler
erkekler ise hepsi cok iyi yoneticiydi kimi hirsli kimi basarisiz kimi basarili ama yoneticiliklerinde cok basarililardi
Kadınlar kendi arasında sorun çıkarmasa mı? Yok artık sayın seyircilerşizofrensek demek ne kv demle ne görümcelerimle nede eltilerimle aram kötü çok iyi anlaşırız söylediğiniz kategoriye girmiyorum zaten bu algıyı bir kenara bırakın bir zahmet
Bidaha toplanırşak sana açık davetiye
Siz kendi aranızda bile cinsiyetcisiniz ve kendinizi, cinsinizi aşağılamaktan zerre utanmıyorsunuz.
Sizlere yazıklar olsun.
Bebeklikten beri korkak, ürkek, aşağılık kompleksli, cinsiyetci yetiştirilen siz değilsiniz sanki..
Sanki zorluklarla okuyarak bir yere gelen siz değilsiniz.
Tüm erkeklerin, ailenin, kocanın, sevgilinin, mahallenin baskılarına rağmen inatla çalışan siz değilsiniz sanki,
İş yerinde tacize uğrayan, kadın olduğu için aşağılanan, az maaş alan, dikkate alınmayan siz değilsiniz sanki,
Yükselmek isterken hayvan gibi çalışıp size çelme takmak isteyen, sizi hafife alan, söz hakkı vermeyen erkek yöneticilerle mücadele eden siz değilsiniz sanki.
Bunlara rağmen başarılı olmak için tüm kalkanlarınızı kaldırmak zorunda olan, sert olmak zorunda olan, aynı zamanda da evle meşgul olmak zorunda olan siz değilsiniz sanki...
Gelmişsiniz kadın yöneticiler çok kıskanç, beceriksiz, kuyu kazan olarak nitelendirebiliyorsunuz.
Sanki erkekler arasında bunlar yokmuş gibi, onları sırf erkek ve güç temsilcisi olarak gördüğünüz için kadın yöneticilere dil uzatmaya utanmıyorsunuz.
Çalıştığım yerde 3 tane kadın üstüm var. Bir sürü kadın müdür ve yönetici var.
Hiç biri böyle insanlar değiller.
Çoğu böyle insan değil.
'Evet ben yaşadım böyleler' diyen kadınlar yükselmeyi ve müdür olmayı asla düşünmesin. Çünkü onlar müdür olduğunda onlara da bu mesanetsiz yakıştırmalar yapılacak.
Erkek yönetici ile ele şaplak, bi yere parmak oldukları için, maç, karı-kız muhabbeti yapabildikleri için, kuralları esnetebildikleri için kadın yöneticilerin disiplini tabi ki ağır gelecek insanlara.
Sadece yazıklar olsun diyorum. Erkek yönetici de olsa kadın yönetici de olsa insan değilse sorun yaşarsınız. Cinsiyetinden dolayı değil.
Buna alkış tutan kadınlara da daha büyük yazıklar olsun.
valla brnim gordugum aile ici hep kadinlardadir guc ama sanirim toplumun bazi kesimlerinde kadinlar bu konuda cok eziliyor bunun da tek caresi egitim
kadinlarin egitilmesi lazim ki boyunduruk altina girmesinler
bundan bi 25 sene once , evlerin gezilerek nufus sayimi yapildigi zamanda , eve gelen yetkili aile reisi kismina babamin ismini yazarken babam mudahale etmisti
bizim evin reisi esimdir , onun ismini yazin demisti adamin agzi acik kalmisti , babam da karim olmasa bu ev bu ailenin duzeni boyle olur muydu hic tabi ki odur bunun sorumlusu demisti hic unutmam o ani ve adamin suratindaki ifadeyi
benim esim de bana icisleri bakani der , biri ailemizle ilgili bisey sorarsa icisleri bakanina danismadan cevap vermem der :)
Şimdi arkadaşım hamile diye onu işten çıkaran erkek müdüre ne demeli peki? bunun kadın olmakla ne ilgisi var?+1
Doğum yaptım 4ay +2 ay(ücretsiz) izin hakkımı kullandım. Eşim de aynı şirkette. Duymuş ki genel müdür yardımcısı kadın beni işten çıkarmayı kafaya koymuş. Performansım düşer, bebek nedeniyle çok izin alırım diye. Ki bu kadın ne zaman yüz yüze gelsek "sen şöyle iyisin böyle iyi çalışıyorsun" diyen biri. Benim müdürüm bunu duymuş ve sakın çıkarmayın diye engel olmuş. Bu müdür de erkek..
Kadınların özellikle yönetici vasfındalarsa agresifliklerini kat kat arttırıp sapla samanı ayıramadıklarını ve çok keskin ve insafsızca kararlar verebildiklerini öğrendim 12 yılda. Daha bir çok örnek verilebilir bununla ilgili ama yeri değil.
Biz de bir şeyi savunuyorsak yaşadığımız bildiğimiz için savunuyoruz. Bence adama cinsiyetçi diyen kitle bunu da düşünsün.
Sadece yönetici olanlar değil normal 2 personel kadın da çekişebilir. Çoktur iş hayatında. Erkek erkeğe azdır bu haset duygular..
Vallahi gına geldi bana. Sanki istisnasız bütün kadın yöneticiler kötü, istisnasız bütün erkek yöneticiler kusursuz. Ne meraklıyız genellemeye, küçümsemeye. Biraz empati yapalım, anlamaya çalışalım, yok. Biz birbirimize destek olmayacaksak zaten bu yüzden hırslanıyor bu kadınlar.Şimdi arkadaşım hamile diye onu işten çıkaran erkek müdüre ne demeli peki? bunun kadın olmakla ne ilgisi var?
Siz adil bir yoneticiydiniz değil mi?Yine her zamanki gibi taraflar catismaya basladi...Yahu benim yasadigim seyi nasil izah edersiniz peki?Ne gibi bir aciklama sizi ya da beni tatmin eder?Çözüm getirelim daha sagduyulu, kadin kadinin dostu olmali diyelim ....Bende yoneticilik yaptim ama asla hemcinsimi ezmedim...Erkektir tu kaka da demedim adil oldum ama cogunluk degil...2 yonetici kadin,diger calistigim sirkette benimle beraber sube yoneticisi kadinlarla da muhattap oldum...Hisleri ile hareket eden cogunlugu kadin yoneticiydi...Bunun cok fazla zorlugunu yasadim,isimden de oldum hasta cocugumu yesil karta muracat edip yeni bir is edinene kadar tedavisini aksatmamak icin yine ben ezildim....Buna tamamen hisleryle hareket eden bir kadin yonetici neden oldu,ve ben bunu asla unutamam...Ego hirs kibir kadinin dusmani bunu ustunluk kurmak istedigi, kadini ezerek yasayan hangi cinsse sozum ona...
Diyorum ya kadınlar çok daha merhametsiz
Özellikle erkeğe değil de kadın çalışanına yönelik
Hasta çocuğu olan kadını işsiz bıraktıkmak nedir
Sizin kadar kadınları güya savunduğunu iddia ederken daha beter kendi cinsini aşağılayanini görmedimSiz kendi aranızda bile cinsiyetcisiniz ve kendinizi, cinsinizi aşağılamaktan zerre utanmıyorsunuz.
Sizlere yazıklar olsun.
Bebeklikten beri korkak, ürkek, aşağılık kompleksli, cinsiyetci yetiştirilen siz değilsiniz sanki..
Sanki zorluklarla okuyarak bir yere gelen siz değilsiniz.
Tüm erkeklerin, ailenin, kocanın, sevgilinin, mahallenin baskılarına rağmen inatla çalışan siz değilsiniz sanki,
İş yerinde tacize uğrayan, kadın olduğu için aşağılanan, az maaş alan, dikkate alınmayan siz değilsiniz sanki,
Yükselmek isterken hayvan gibi çalışıp size çelme takmak isteyen, sizi hafife alan, söz hakkı vermeyen erkek yöneticilerle mücadele eden siz değilsiniz sanki.
Bunlara rağmen başarılı olmak için tüm kalkanlarınızı kaldırmak zorunda olan, sert olmak zorunda olan, aynı zamanda da evle meşgul olmak zorunda olan siz değilsiniz sanki...
Gelmişsiniz kadın yöneticiler çok kıskanç, beceriksiz, kuyu kazan olarak nitelendirebiliyorsunuz.
Sanki erkekler arasında bunlar yokmuş gibi, onları sırf erkek ve güç temsilcisi olarak gördüğünüz için kadın yöneticilere dil uzatmaya utanmıyorsunuz.
Çalıştığım yerde 3 tane kadın üstüm var. Bir sürü kadın müdür ve yönetici var.
Hiç biri böyle insanlar değiller.
Çoğu böyle insan değil.
'Evet ben yaşadım böyleler' diyen kadınlar yükselmeyi ve müdür olmayı asla düşünmesin. Çünkü onlar müdür olduğunda onlara da bu mesanetsiz yakıştırmalar yapılacak.
Erkek yönetici ile ele şaplak, bi yere parmak oldukları için, maç, karı-kız muhabbeti yapabildikleri için, kuralları esnetebildikleri için kadın yöneticilerin disiplini tabi ki ağır gelecek insanlara.
Sadece yazıklar olsun diyorum. Erkek yönetici de olsa kadın yönetici de olsa insan değilse sorun yaşarsınız. Cinsiyetinden dolayı değil.
Buna alkış tutan kadınlara da daha büyük yazıklar olsun.
Kadın kadını rakip olarak görür ama erkekler daha fena ego çatışması yaşıyor bence. Kayınpederi ile anlaşamayan damat sayısı da az değil diye düşünüyorumİyi geceler hanımlar
Arkadaşlar ile toplandık bu akşam
Konu döndü dolaştı kadınların kadınlarla ilişkisine geldi
Bayan bi arkadaş çalıştığı okula yeni müdür atandığını ve bayan olduğunu söyledi
Erkek olan diğer bir arkadaş problem yaşayacaksiniz dedi
Neden diye sorunca kadın bir idareci değil erkeklerin kadınların bile tercihi değil dedi
Konunun muhatabı olan arkadaş ise onayladı evet şimdiden yaşamaya başladık dedi
Bir kaçımız buna karşı çıkınca adam (çok sinir bozucu biri bu adam) ya ne diyorsunuz siz hadi idareci olayını geçelim siz daha kaynanası ile anlaşan gelin yada kaynana gördünüz mü istisnadır
Kadınlar böyleler işte dedi
Bu adam her toplumda bunu yapıyor
Derdi ne anlamıyorum
Çok sinir bozucu bir gündu paylaşmak istedim
Hayır burada beş saattir kadın yönetcileri gömen, bilmem kaç yıllık iş hayatıyla savını savunan kadınlar, KADINLAR.... Bunlar çalışan kadınlar yahuu. Sen nasıl kendi emeklerini sadece cinsiyetten ötürü hor görüyosun, aynı emekle çalıştığın işine terfi gelse, yanında bir erkek aday olsa, buyrun diye ona mı yol vereceksin? Benden yönetici olmaz mı diyeceksin? Böyle hanımlar çalışmasın lütfen, bence yönetici kadınları onlar gibi yükselemeyenler kıskanıyor, başka açıklaması yok. Nazar etme ne olur çalış senin de olur.Vallahi gına geldi bana. Sanki istisnasız bütün kadın yöneticiler kötü, istisnasız bütün erkek yöneticiler kusursuz. Ne meraklıyız genellemeye, küçümsemeye. Biraz empati yapalım, anlamaya çalışalım, yok. Biz birbirimize destek olmayacaksak zaten bu yüzden hırslanıyor bu kadınlar.
Buna da katılıyorumben kadın idareciler zor, kadın yönetici öyleydi böyleydi kesinlikle katılmıyorum, böyle bişey yok bence, bu sadece erkeklerin değil kadınların da yarattığı bir algı
ama kadın kadının kurdu diye bişey var
ben kendi gözümle bile çevremde gözlemliyorum mesela kadın müdür yardımcısı asla başka bi kadın müd yard gelmesini istemiyor, gelirsede ayağını kaydırmak için herşeyi yapıyor, tabii müdür erkek ve sırtını ona dayamış
başka özel ya da devlet kurumu diyelim, kadın çalışan asla onun ayarında ve onun odasına yeni gelen bir kadını istemiyor, yardımcı olacağına müdürüne amirine ordaki kıdemini kullanarak algı yaratmaya başlıyor
yani zaten kadın kadına destek sıfırken erkeklerden bişey beklememek lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?