Cinsiyetçi yaklaşım!

Fazlasiyla feministim ama özeleştiriyede açığım,insan iliskilerinde hislerimiz cogunlukla ön planda bu hem iş hayatimizi hemde ozel hayatimizi etkileyen,bazen yanlis kararlar vermemize neden olan bir fazlamız(eksigimiz demiyorum).....Her daim ölçülü davranmamiz gerekli...Bu daha basarili olmamiz icin sart...Kadının her alanda varolması degil mesele elbette olacak ve olmali mesele daha objektif daha mantikli ve akilci davranmasi....

bende bir örnek vereyim. kaynım ve kocamla ilgili.kocam en büyük çocuk kaynım 17 yaşında.neyse öyle laf açıldı onlara gittiğimiz bir gün kaynımın içinden tam bir kro çıktı erkek adamın erkek oğlu olur tarzı konuşuyordu.kocamın hiç umrunda değil gibi görünüyordu bu işler.hala pek de sallamaz cinsiyeti ile ilgili ben konuşmasam belki aklına gelmez.

Bidaha toplanırşak sana açık davetiye

+10000

Bir erkeğin yanında pek savunacağim bir yaklaşıö olmasa da adam doğru söylüyor. Yöneticilik konusunda değil, kadınların anlaşamadığı konusunda.

Erkekler kartlarını açık oynuyor. Kadınlar genelde burundan getirme, kıskançlık gibi şeyleri daha iyi beceriyor. E 2 kadın aynı ortamda olunca haliyle rekabet olabiliyor. Adam bunu yöneticiliğe uyarlamış muhtemelen.

Diyorum ya kadınlar çok daha merhametsiz
Özellikle erkeğe değil de kadın çalışanına yönelik
Hasta çocuğu olan kadını işsiz bıraktıkmak nedir

Benim gibi en azılı feministlerden birini 1 yıl içinde bunları yazdıracak konuma getirdi kadın müdür
Olaylara yaklaşımlarinda profosyonellik sıfır öyle böyle kişiselleştirmiyorlar işleri
Ha diyeceksiniz erkek müdür yapmıyor mu
Elbette yapanlar var ama kadınlar kadar oranlari fazla değil

Şu konuda örnek gösterilen tüm kötü kadın yöneticilerin suçlandıkları şeyleri birebir kendim olmasa da büyük bir şirkette çalıştığım için diğer arkadaşlarından da duyduklarımı ekleyerek diyebilirim ki erkekler de aynılarını yapıyorlar. He onlar kötü ahmet yönetici oluyor, kadın ayşe yapınca tüm kadınlar hurraaaaa oluyor.

Ben genelde erkek yöneticilerle çalıştım, pısırığını da gördüm, heyheyleri üstünde olunca cozutanı da, en adisinden torpilcisini, sinirlisini vs. Hiçbiri sebebiyle de erkek cinsini kötülemedim.

Adamın söylediklerinin neresi cinsiyetçi? Kadın kadına rekabetin daha çekişmeli olduğuna vurgu yapmış. Çünkü erkek kadın çekişmesi bir yere kadar sertleşir. Ama kadın kadının kurdudur bu bir gerçek.
12 yıldır iş hayatının içindeyim. Ve personel veya yönetici kadınların her zaman daha zor olduğunu savunurum.

Kesinlikle

Diyorum ya kadınlar çok daha merhametsiz
Özellikle erkeğe değil de kadın çalışanına yönelik
Hasta çocuğu olan kadını işsiz bıraktıkmak nedir
Evet oglum kemoterapi aliyordu ve zona teshisiyle 1 hafta hastanede yatti,işimi aksatiyormusum diye genel mudurluge sikayet etmisti....Bunu bir erkek yaparmi bilmem ama hemcinsine bir kadin yapiyor iste....
Mesele erkek işini iyi yapiyor meselesi degil kadin isini fazlasiyla abartiyor,dunyayi yonettigini sanan bir kibir abidesine donusuyor....Tabi işini iyi yapan adil yonetici kadinlarda vardir ama 12 senelik iş hayatimda isini iyi yapmaya calisan ama hemcinsini fazlasiyla ezen yonetici kadinlar cogunluktaydi....

Aile içi hiyerarşiyi ele alalım yönetici kim çoğunlukla?
valla brnim gordugum aile ici hep kadinlardadir guc ama sanirim toplumun bazi kesimlerinde kadinlar bu konuda cok eziliyor bunun da tek caresi egitim
kadinlarin egitilmesi lazim ki boyunduruk altina girmesinler

bundan bi 25 sene once , evlerin gezilerek nufus sayimi yapildigi zamanda , eve gelen yetkili aile reisi kismina babamin ismini yazarken babam mudahale etmisti
bizim evin reisi esimdir , onun ismini yazin demisti adamin agzi acik kalmisti , babam da karim olmasa bu ev bu ailenin duzeni boyle olur muydu hic tabi ki odur bunun sorumlusu demisti hic unutmam o ani ve adamin suratindaki ifadeyi

benim esim de bana icisleri bakani der , biri ailemizle ilgili bisey sorarsa icisleri bakanina danismadan cevap vermem der :)

Siz kendi aranızda bile cinsiyetcisiniz ve kendinizi, cinsinizi aşağılamaktan zerre utanmıyorsunuz.
Sizlere yazıklar olsun.

Bebeklikten beri korkak, ürkek, aşağılık kompleksli, cinsiyetci yetiştirilen siz değilsiniz sanki..
Sanki zorluklarla okuyarak bir yere gelen siz değilsiniz.
Tüm erkeklerin, ailenin, kocanın, sevgilinin, mahallenin baskılarına rağmen inatla çalışan siz değilsiniz sanki,
İş yerinde tacize uğrayan, kadın olduğu için aşağılanan, az maaş alan, dikkate alınmayan siz değilsiniz sanki,
Yükselmek isterken hayvan gibi çalışıp size çelme takmak isteyen, sizi hafife alan, söz hakkı vermeyen erkek yöneticilerle mücadele eden siz değilsiniz sanki.
Bunlara rağmen başarılı olmak için tüm kalkanlarınızı kaldırmak zorunda olan, sert olmak zorunda olan, aynı zamanda da evle meşgul olmak zorunda olan siz değilsiniz sanki...

Gelmişsiniz kadın yöneticiler çok kıskanç, beceriksiz, kuyu kazan olarak nitelendirebiliyorsunuz.
Sanki erkekler arasında bunlar yokmuş gibi, onları sırf erkek ve güç temsilcisi olarak gördüğünüz için kadın yöneticilere dil uzatmaya utanmıyorsunuz.

Çalıştığım yerde 3 tane kadın üstüm var. Bir sürü kadın müdür ve yönetici var.
Hiç biri böyle insanlar değiller.
Çoğu böyle insan değil.
'Evet ben yaşadım böyleler' diyen kadınlar yükselmeyi ve müdür olmayı asla düşünmesin. Çünkü onlar müdür olduğunda onlara da bu mesanetsiz yakıştırmalar yapılacak.

Erkek yönetici ile ele şaplak, bi yere parmak oldukları için, maç, karı-kız muhabbeti yapabildikleri için, kuralları esnetebildikleri için kadın yöneticilerin disiplini tabi ki ağır gelecek insanlara.

Sadece yazıklar olsun diyorum. Erkek yönetici de olsa kadın yönetici de olsa insan değilse sorun yaşarsınız. Cinsiyetinden dolayı değil.

Buna alkış tutan kadınlara da daha büyük yazıklar olsun.

+1
Doğum yaptım 4ay +2 ay(ücretsiz) izin hakkımı kullandım. Eşim de aynı şirkette. Duymuş ki genel müdür yardımcısı kadın beni işten çıkarmayı kafaya koymuş. Performansım düşer, bebek nedeniyle çok izin alırım diye. Ki bu kadın ne zaman yüz yüze gelsek "sen şöyle iyisin böyle iyi çalışıyorsun" diyen biri. Benim müdürüm bunu duymuş ve sakın çıkarmayın diye engel olmuş. Bu müdür de erkek..

Kadınların özellikle yönetici vasfındalarsa agresifliklerini kat kat arttırıp sapla samanı ayıramadıklarını ve çok keskin ve insafsızca kararlar verebildiklerini öğrendim 12 yılda. Daha bir çok örnek verilebilir bununla ilgili ama yeri değil.
Biz de bir şeyi savunuyorsak yaşadığımız bildiğimiz için savunuyoruz. Bence adama cinsiyetçi diyen kitle bunu da düşünsün.

Sadece yönetici olanlar değil normal 2 personel kadın da çekişebilir. Çoktur iş hayatında. Erkek erkeğe azdır bu haset duygular..

Bu yaziyla siz aşagilamis mi oldunuz,yuceltmis mi?

Burada kadınlar şöyle kadınlar böyle kadınlar zaten hep sorunlu öğ kaka kadınlar diyen kadınlar, kadın değil de kertenkele türüne mensup zaar

cok abarti bir gorus oldugunu dusunuyorum
bu platformda da ozel hayatimda da kadinlari en com savunan insanlardan biriyimdir ancak isin icine hirs girince kadinlar bu isi beceremiyor maalesef , erkekler hirslarini daha kontrol altinda tutup yonetim isini becerebilirken kadinlarin hirstan gozu donuyor
16 senedir aktif bir sekilde is hayatindayim , pek cok yoneticiyle calistim , kadinlardan sadece birinin hirsi yoktu cok iyi bir yonetici ama isinde cok basarisizdi , diger kadinlar cok hirsli islerinde cok basarili ama kotu yoneticiydiler
erkekler ise hepsi cok iyi yoneticiydi kimi hirsli kimi basarisiz kimi basarili ama yoneticiliklerinde cok basarililardi

Bu yaziyla siz aşagilamis mi oldunuz,yuceltmis mi?

Amacım ne aşağılamak ne de yüceltmek.
Sadece bu kadının kadına olan düşmanlığını anlayamadığımdan ve kadının güç figürü olarak görülmemesinden kaynaklı her yaptığının hırs ve başarısızlık olarak algılanması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…