Siz kendi aranızda bile cinsiyetcisiniz ve kendinizi, cinsinizi aşağılamaktan zerre utanmıyorsunuz.
Sizlere yazıklar olsun.
Bebeklikten beri korkak, ürkek, aşağılık kompleksli, cinsiyetci yetiştirilen siz değilsiniz sanki..
Sanki zorluklarla okuyarak bir yere gelen siz değilsiniz.
Tüm erkeklerin, ailenin, kocanın, sevgilinin, mahallenin baskılarına rağmen inatla çalışan siz değilsiniz sanki,
İş yerinde tacize uğrayan, kadın olduğu için aşağılanan, az maaş alan, dikkate alınmayan siz değilsiniz sanki,
Yükselmek isterken hayvan gibi çalışıp size çelme takmak isteyen, sizi hafife alan, söz hakkı vermeyen erkek yöneticilerle mücadele eden siz değilsiniz sanki.
Bunlara rağmen başarılı olmak için tüm kalkanlarınızı kaldırmak zorunda olan, sert olmak zorunda olan, aynı zamanda da evle meşgul olmak zorunda olan siz değilsiniz sanki...
Gelmişsiniz kadın yöneticiler çok kıskanç, beceriksiz, kuyu kazan olarak nitelendirebiliyorsunuz.
Sanki erkekler arasında bunlar yokmuş gibi, onları sırf erkek ve güç temsilcisi olarak gördüğünüz için kadın yöneticilere dil uzatmaya utanmıyorsunuz.
Çalıştığım yerde 3 tane kadın üstüm var. Bir sürü kadın müdür ve yönetici var.
Hiç biri böyle insanlar değiller.
Çoğu böyle insan değil.
'Evet ben yaşadım böyleler' diyen kadınlar yükselmeyi ve müdür olmayı asla düşünmesin. Çünkü onlar müdür olduğunda onlara da bu mesanetsiz yakıştırmalar yapılacak.
Erkek yönetici ile ele şaplak, bi yere parmak oldukları için, maç, karı-kız muhabbeti yapabildikleri için, kuralları esnetebildikleri için kadın yöneticilerin disiplini tabi ki ağır gelecek insanlara.
Sadece yazıklar olsun diyorum. Erkek yönetici de olsa kadın yönetici de olsa insan değilse sorun yaşarsınız. Cinsiyetinden dolayı değil.
Buna alkış tutan kadınlara da daha büyük yazıklar olsun.
Bu da ırkçılık gibi ve iğrenç !İyi geceler hanımlar
Arkadaşlar ile toplandık bu akşam
Konu döndü dolaştı kadınların kadınlarla ilişkisine geldi
Bayan bi arkadaş çalıştığı okula yeni müdür atandığını ve bayan olduğunu söyledi
Erkek olan diğer bir arkadaş problem yaşayacaksiniz dedi
Neden diye sorunca kadın bir idareci değil erkeklerin kadınların bile tercihi değil dedi
Konunun muhatabı olan arkadaş ise onayladı evet şimdiden yaşamaya başladık dedi
Bir kaçımız buna karşı çıkınca adam (çok sinir bozucu biri bu adam) ya ne diyorsunuz siz hadi idareci olayını geçelim siz daha kaynanası ile anlaşan gelin yada kaynana gördünüz mü istisnadır
Kadınlar böyleler işte dedi
Bu adam her toplumda bunu yapıyor
Derdi ne anlamıyorum
Çok sinir bozucu bir gündu paylaşmak istedim
Öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki kadın müdürler farklı bir ırk, farklı bir tür.Sizin kadar kadınları güya savunduğunu iddia ederken daha beter kendi cinsini aşağılayanini görmedim
Bunları yaşayan binlerce çalışan varken ne yapalim yaşadıklarımızı göz ardı mi edelim
Kadin müdür yada patronlar binlerce sorun çıkartırken hayir ya onlar öyle yapmiyor melekten kesmeler diye yalan mi söyleyelim
Nasıl erkek müdürler böyle böyle yapiyor denildiğinde niye erkeklere laf söylüyorsunuz deniliyor mu
Feminizm kadın hatali olduğu halde sirf kadin diye köru körüne onu sacunmak mıdır
Elbette vardir,cinsiyetle alakali kısmı acikladim,yapı itibariyle bence duygulariyla hareket eden kadın yoneticilerin oldugunu da fazlasiyla tecrube ettim...Gercek bu aci ama bu!yapilabilecekleri tartismak, daha dogru bir yaklasim olur....oldukca objektifim ve oldukca feminen dusunurum ama bu gercegi goz ardi edemeyiz,orneklemelerin farazi oldugunu dusunmuyorum....Burada bile ornekleri verirken kadinin kurdu gibi gorunmek ne derece dogru bir yaklasim...Biz dost olmaliyiz rakip degil....Ben erkek yoneticilerin sadece taciz kismini gordum ama kadinin kadina yaptigi taciz daha farkli.....erkegin yaptigi tacize onlem alirsiniz ama kadinin yaptigi tacize asla onlem alamazsiniz....Siz adil bir yoneticiydiniz değil mi?
Peki neden sizin gibi değerli yöneticiler olabileceği bunun cinsiyete alakalı olmadığıni düşünmeyelim
Erkeklerin ben bu kayinbabadan çok çekiyorum gelip gidip bana laf sokuyor yuvami yikmaya çalışıyor dediğini duyuyor muyuzNasıl yani?
"Kaynanam bana şunu yaptı, şöyle aşağıladı, beni istemedi, evimi karıştırdı, kocamı doldurdu vs vs." konuları açılmıyor mu defalarca? Ya gelin ya kv ya görümce ya elti birileri sorun çıkarıyor ki konu açılıyor. Kocalara ancak o aşamadan sonra dengeyi kurmalı iki tarafın da sesini kesmeli diyoruz. Bir taraf sorun çıkarıyor işte..
Kv için diyorum; Kadın oğluyla değil gelinle/gelinleriyle uğraşıyor.
Gelin için diyorum; Kadın kocasıyla değil kv, görümce, elti vs ile uğraşıyor.. Yani kadın kadına iktidar savaşından kastedilen de bu.. Kıskançlık veya başka şey ama tam da bu.
Hitler kadındı sanki.Kadın kadına anlaşamıyor diyoruz da erkekler kendi aralarında çok mu iyi anlaşıyor sanki? Savaş çıkarıp cepheye asker sürenler kim? Katliamlar kime ait? Yav erkeklerin güç takıntısından öte bir şey yok ya, kadınlar bu kadar değil.
Şimdi arkadaşım hamile diye onu işten çıkaran erkek müdüre ne demeli peki? bunun kadın olmakla ne ilgisi var?
Ooo canım benim. Gelip buraya konu açmıyorlar diye yok mu sanıyorsunuz? Benim 3 kız kuzenimin 3 eşi de birbirinden hoşlanmaz. Sebep : kıskançlık.Erkeklerin ben bu kayinbabadan çok çekiyorum gelip gidip bana laf sokuyor yuvami yikmaya çalışıyor dediğini duyuyor muyuz
Yada biz bacanakla hic anlaşamıyoruz beni kıskanıyor ne yaparsam aynısını yapiyor dediklerini çok nadir
Ee kadınların arasındaki
Biraz fazla mı kaptırmışsınız kendinizi ne? Yazıklar olsun falan
Herkesin yaşadığı deneyimleriyle objektif yorum yapması ne zaman cinsini aşağılamak oldu?
Az çok birbirimizin yorumlarından biliyoruz öyle olsak buraya şiddet gördüm, aldatıldım kimsem yok diye konu açan kadına yardım etmeyiz güçlü dur diye.. Asıl size yazıklar olsun o zaman..
Yani olabilir tabii yalnız biraz daha az görünüyorOoo canım benim. Gelip buraya konu açmıyorlar diye yok mu sanıyorsunuz? Benim 3 kız kuzenimin 3 eşi de birbirinden hoşlanmaz. Sebep : kıskançlık.
Hitler kadındı sanki.
Trump kadın sanki.
Buraya 84892349 tane erkek ismi yazabilirim, herkesin yüzünü ekşiteceği. Bakın bunlar arasında 1 tane kadın yok, neden? Çünkü kadınların da "kadınlar bu işi yapamaz" algısı var, erkeklerde olduğu gibi. Hala daha kadın başbakan kadın cumhurbaşkanı gördüğümüzde kaçarız. Sanki erkekler bir bok becerebiliyormuş gibi.
Kadınlar, kadınlar yüzünden başarılı olamıyor.
Sizin kadar kadınları güya savunduğunu iddia ederken daha beter kendi cinsini aşağılayanini görmedim
Bunları yaşayan binlerce çalışan varken ne yapalim yaşadıklarımızı göz ardı mi edelim
Kadin müdür yada patronlar binlerce sorun çıkartırken hayir ya onlar öyle yapmiyor melekten kesmeler diye yalan mi söyleyelim
Nasıl erkek müdürler böyle böyle yapiyor denildiğinde niye erkeklere laf söylüyorsunuz deniliyor mu
Feminizm kadın hatali olduğu halde sirf kadin diye köru körüne onu sacunmak mıdır
baydiysam okumayin yorumlarimi hanimefendi zorla okutmuyorumBaydınız beni. Erkekler neden hırslarını "kontrol altında tutup" yönetebiliyor düşündünüz mü? Çünkü onların yönetici olması çok kolay. Pozisyona uygunlarsa sorunsuz şekilde müdür oluyorlar.
Ya kadınlar? Eziliyorlar, önleri kapatılıyor, arkalarından dedikodu yapılıyor ve hata yapmaları bekleniyor. Bu yüzden çok hırslı olmaları gerekiyor ki o koltuğa oturabilsinler. Burada aşağılamak kolaydır eminim. Erkekler mi kadınların başarısını daha çok kıskanıyor yoksa kadınlar mı sizce?
bu yoruma katiliyorum ama brn sahsen iyi bir kadin yoneticiyle calismayi tercih ederim ama hirsina yenil dusmus kadin yoneticilerden de cok cektimAbartı olduğunu düşünmüyorum. Kadın güç temsilcisi olarak görülmediğinden önyargı ile yaklaşılıyor.
Ama bahsettiğiniz şekilde başarısız yöneticiler erkeklerde de var.
Benim etrafımda mı çoklar bilmiyorum. Etrafımda çok başarılı kadın yöneticiler var. Başarılı erkek yöneticiler de var.
Ama erkekler sempatik geliyor insanlara. Kadın kadına, hatta başarılı olduğunda erkeklere de itici geliyor.
TV lerde bile..
Nerede başarılı, zengin bir iş kadını varsa ya sinsidir, ya şeytandır, milletin arasını açmaya çalışıyordur...
Benimki gibi? Tamam hanımefendi ben aşağılanıyorumdur diğer tüm kadınlar çok mutludur iş hayatında.baydiysam okumayin yorumlarimi hanimefendi zorla okutmuyorum
bu kendi gorusum vr 16 yillik tecrubemle gorduklerimi ve dusunduklerimi paylasiyorum ayrica calistigim kurumda kadin yonetici orani yuzde 60 yani kadinlarin ezildigi bi kurumda calismiyorum , benim bir kadin olarak aldigim maasta erkek yoneticimden yuksek
kusura bakmayin sizinki gibi asagilanarak bir omur gecirmedigim icin
ben zaten sansli oldugumu hep dile getiririmDünyayı geçmişten günümüze coğrafya kültürel olarak düşündüğümuzde kadına değer veren söz sahibi esitlikci toplumlarda hayat daha güzel daha adildir
Kadını evi çocukları arası onda bile tam söz sahibi olmayan biri olarak bırakırsak sonucun böyle olması şaşırtıcı değil aslında
Babanız ve eşiniz konusunda şanslısınız :)
Nazik merhametli biri işini iyi yapsa bile böyle bir toplumda yönetici olarak tutunamiyor bide kadın olmak dahada zor
Nasıl biliyorsanız öyle yapın hanım efendi.
Ben böyle bir zihniyetle başa çıkamam zaten.
bu yoruma katiliyorum ama brn sahsen iyi bir kadin yoneticiyle calismayi tercih ederim ama hirsina yenil dusmus kadin yoneticilerden de cok cektim
bu yuzden ana konu kadin erkekten ziyade hirsli kadin ve hirsli erkek olayi bence , keske tum kadinlar hirsini iyi idare edebilse de bu yaygin gorusu yikabilseler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?