Cinsiyetçi yaklaşım!

Biraz fazla mı kaptırmışsınız kendinizi ne? Yazıklar olsun falan

Herkesin yaşadığı deneyimleriyle objektif yorum yapması ne zaman cinsini aşağılamak oldu?

Az çok birbirimizin yorumlarından biliyoruz öyle olsak buraya şiddet gördüm, aldatıldım kimsem yok diye konu açan kadına yardım etmeyiz güçlü dur diye.. Asıl size yazıklar olsun o zaman..

Son düzenleme:
Bu da ırkçılık gibi ve iğrenç !

Öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki kadın müdürler farklı bir ırk, farklı bir tür.
Neden öyle olduklarını bilmiyor musunuz gerçekten? Erkekleşmeye, kişiliklerini kaybetmeye ve hırslanmaya mecbur bırakılıp da ancak müdür olabildikleri için sert oluyorlar bu kadar.
Bunu düşünmeden "kadın yöneticiler çok kötü yeeeaa, kıskançlar" diye yorum yapmak kadar sığ bir düşünce olamaz.

Siz adil bir yoneticiydiniz değil mi?
Peki neden sizin gibi değerli yöneticiler olabileceği bunun cinsiyete alakalı olmadığıni düşünmeyelim
Elbette vardir,cinsiyetle alakali kısmı acikladim,yapı itibariyle bence duygulariyla hareket eden kadın yoneticilerin oldugunu da fazlasiyla tecrube ettim...Gercek bu aci ama bu!yapilabilecekleri tartismak, daha dogru bir yaklasim olur....oldukca objektifim ve oldukca feminen dusunurum ama bu gercegi goz ardi edemeyiz,orneklemelerin farazi oldugunu dusunmuyorum....Burada bile ornekleri verirken kadinin kurdu gibi gorunmek ne derece dogru bir yaklasim...Biz dost olmaliyiz rakip degil....Ben erkek yoneticilerin sadece taciz kismini gordum ama kadinin kadina yaptigi taciz daha farkli.....erkegin yaptigi tacize onlem alirsiniz ama kadinin yaptigi tacize asla onlem alamazsiniz....

Erkeklerin ben bu kayinbabadan çok çekiyorum gelip gidip bana laf sokuyor yuvami yikmaya çalışıyor dediğini duyuyor muyuz
Yada biz bacanakla hic anlaşamıyoruz beni kıskanıyor ne yaparsam aynısını yapiyor dediklerini çok nadir
Ee kadınların arasındaki

Hitler kadındı sanki.
Trump kadın sanki.
Buraya 84892349 tane erkek ismi yazabilirim, herkesin yüzünü ekşiteceği. Bakın bunlar arasında 1 tane kadın yok, neden? Çünkü kadınların da "kadınlar bu işi yapamaz" algısı var, erkeklerde olduğu gibi. Hala daha kadın başbakan kadın cumhurbaşkanı gördüğümüzde kaçarız. Sanki erkekler bir bok becerebiliyormuş gibi.

Kadınlar, kadınlar yüzünden başarılı olamıyor.

Şimdi arkadaşım hamile diye onu işten çıkaran erkek müdüre ne demeli peki? bunun kadın olmakla ne ilgisi var?

1- Sözleşmesinde hamilelik kuralı var mıydı? (Böyle sözleşme imzalatan firma çok. Benim ablamın arkadaşı da 10 sene çalıştığı yerden çıkarıldı)
2-Yanlış karar veren erkek yönetici yoktur demedim. Kadınlarda bu oran daha fazladır dedim.

Ooo canım benim. Gelip buraya konu açmıyorlar diye yok mu sanıyorsunuz? Benim 3 kız kuzenimin 3 eşi de birbirinden hoşlanmaz. Sebep : kıskançlık.

Nasıl biliyorsanız öyle yapın hanım efendi.
Ben böyle bir zihniyetle başa çıkamam zaten.

Adamlar, senelerce "Cadı" deyip diri diri kadınları yaktılar, "Mahrem" deyip taşladılar, daha doğar doğmaz gömdüler, "Histeri" dediler, kadın ruhunu aşağıladılar. Şekilden şekle soktular, beyin yıkadılar.

Abi bu kadınlar bırakın yönetici olsunlar da mükemmel olmayıversinler; dünya erkek elinde çok mu mükemmel zamanlar yaşadı?

Bu işin cinsiyeti yok işte; biz kadınız, elbette "Kadın kadının kurdudur" deriz çünkü hemcinsimizle muhabbetimizi biliriz, cümlenin altını okuruz; erkeklerinkini de okuruz. Ama erkek erkeğin de kurdu. Değil mi?
"Kılıbık mısın?"
"Hanım köylü"
"Ya çakalım geçelim ne olacak erkeğiz biz"
"Ya yenge de amma kıskanç"
"Erkek adamsın abi ağırlığını koy"

Bunlar erkek muhabbeti ya ve daha neler var; ne bunlar? Bunlar da kurtluk.
Haksızlık etmeyin hanımlar kendinize. Biz her alanda iyiyiz, her alanda gören gözleriz.
Kalbi kötü insan işi diğerleri.

Doğru okuduğunuzdan emin misiniz?
Orada erkeklerin de başarılısı ve başarısızı var diyorum.
Kadının da...
Feminazi kasmak değil amacım. Ayrımcılık kadına yapıldığı kadar erkeğe de yapılıyor. Farkındayım.
Ama söylediğim şey kadının o seviyelere kadar hangi evrelerden geçmek zorunda olduğu ile alakalı.
Eğer hırslı, kıskanç kadın yönetici varsa erkek yöneticilerin de hırslısı, kıskancı, emek sömüreni var.
Yok mu?
Bunu tek başına kadına has bir özellikmiş ve bu muamele sanki sadece kadınlardan geliyormuş gibi algılamak niye?
Genellemek, basitleştirmek niye...
İyi yönetici ve kötü yöneticiye katılıyorum.

Kadın yöneticileri kıskanç kompleksli bulanlarin benim müdür yardımcısı olmama engel oldu diye bu konudan dert yanmaları da çelişkinin dik alası. Böyle düşünenler yükselip birilerinin başına kadin yönetici olmasınlar bence. Kadın kadının kurdu diye boşa dememişler.

baydiysam okumayin yorumlarimi hanimefendi zorla okutmuyorum
bu kendi gorusum vr 16 yillik tecrubemle gorduklerimi ve dusunduklerimi paylasiyorum ayrica calistigim kurumda kadin yonetici orani yuzde 60 yani kadinlarin ezildigi bi kurumda calismiyorum , benim bir kadin olarak aldigim maasta erkek yoneticimden yuksek
kusura bakmayin sizinki gibi asagilanarak bir omur gecirmedigim icin

bu yoruma katiliyorum ama brn sahsen iyi bir kadin yoneticiyle calismayi tercih ederim ama hirsina yenil dusmus kadin yoneticilerden de cok cektim
bu yuzden ana konu kadin erkekten ziyade hirsli kadin ve hirsli erkek olayi bence , keske tum kadinlar hirsini iyi idare edebilse de bu yaygin gorusu yikabilseler

Benimki gibi? Tamam hanımefendi ben aşağılanıyorumdur diğer tüm kadınlar çok mutludur iş hayatında.

ben zaten sansli oldugumu hep dile getiririm
ailem konusunda cok sansliyim bu da benim tum hayatimi etkiledi , esimi secerken de goruslerimin uydugu birini sectim neticede
yeni nesilleri biz yaratiyoruz , kadin erkek esitsizligine de son verecek olanlar bizleriz
bizim gibi insanlarin cogalmasini diliyorum :)

Milana bu şey gibi ama "Trafikte kadınlar berbatlar" gibi bir şey.
Böyle bir genellemeyi, kadın yapmamalı en azından. Kendimizden bilmeliyiz.
Kalp işi, merhamet işi... Hırslı olmak, birilerinin kafasını ezerek basamak çıkmak bu kadına mal edilemez.
Erkeklere de edilemez.

Ben de senelerce çeşitli iş kollarında çalıştım.
Kadın müdürlerim de oldu, erkek de. Hırslıları da oldu, anlayışlıları da. Ancak en çok emek sömürenlerini gördüm...
Bu da klasik patron kafası, lider kafası değil. Kadın-erkek olayı da değil.

En azından kadın kadına asılmıyor; erkek üstler bunu çok yapıyor.
İki kez iş değiştirdim rahatsız oldum flörtöz tavırlardan. Niçin ben iş değiştirdim, ayrıldım? Neden?
Kadın hep kaçar, bu... Bi yerde tacize uğrarsan gelecek ilk tavsiye "İşten ayrıl! Sen de ne duruyorsun meraklı gibi!" bu. Çoğunluğu bu.

Biz bizi yerersek, olmaz, olmuyor da zaten.

Bir de kadın müdürlerin de kendileri bu zorlu yollardan geçerken binbir zahmet cekmisken ilk göreve geldiklerinde erkek çalışana değil kadın çalışana zulüm yapmaları niyedir
Yada kadın çalışanın yükselmesini önlemeye çalışmasını

Bu tıpkı kendi gelinken kaynanasindan çok zulüm görüp ağlayıp sizlayan ama kendisi kayinvalide olduğu zaman gelinine aynı muameleyi hatta daha beterini yapan kadin psikolojisi değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…