Çirkin hissedıyorum

Peygamber Efendimiz de birtakım işlemlerde vücutta değişikliklere yönelik hareketleri tasvip etmemiştir. Buharî ve Müslim’de rivayet edilen hadislerde, güzellik için vücuda dövme yapanın, yaptıranın, dişlerini yontarak inceltip seyrekleştirenlerin, kaşının kıllarını yolarak inceltenlerin, peruk takanların, Allah’ın yarattığını değiştirenlerin İlâhî rahmetten uzak oldukları haber verilmektedir.

Müslim, Libas: 119-120; Buhârî, Libas: 82, 85.

Peygamber Efendimiz de birtakım işlemlerde vücutta değişikliklere yönelik hareketleri tasvip etmemiştir. Buharî ve Müslim’de rivayet edilen hadislerde, güzellik için vücuda dövme yapanın, yaptıranın, dişlerini yontarak inceltip seyrekleştirenlerin, kaşının kıllarını yolarak inceltenlerin, peruk takanların, Allah’ın yarattığını değiştirenlerin İlâhî rahmetten uzak oldukları haber verilmektedir.

arkadaşım senden fetva isteyen oldu mu?

lütfen artık ayetlerle misaller vermeyi bırakalım .

canım o zaman burun ucu estetiği yaptır kemerin çok yoksa doğal duruyor... ben yaptırdım kmse anlamıyor söylemeynce

burnunu sorun etme canım
nasıl olsa çözümü var. araştırıp iyi bir doktor bulursun olur biter :34:

ayrıca ınsan bazen kendını çok çirkin hisseder
ruh haline bağlı bir durum yani.

Son düzenleme:
bence haline şükretmelisin.nasıl insanlar var elleri,kolları yok.Hassas bir dönemindesindir belki o yüzden kendini böyle hissediyorsundur.Makyaj yap,saçını filen boya biraz değişiklik iyi gelir.Ama bence Allahın verdiği lütfu bozma :))

Her ne kadar durup duruken yapılan estetiğe karşı olsam da , illaha estetik istiyorum ama arkadaşlarım estetik yaptırdığımı anlamasın diyorsanız, burnumdaki kemik eğrilmiş içeriden, doktor ameliyat olmalısın dedi dersiniz.

akl-ı selîm sahibi bir insan Allah’ın kendisine ihsan ettiği vücut elbisesine razı olur. Çünkü organların yerli yerinde yaratılmış olması, en uygun bir şekilde vücuda yerleştirilmesi insanın şükretmesine kâfidir. İnsan hiçbir emek harcamadan, hiçbir masraf yapmadan kendisinde mevcut olan güzellik ve özelliklerle yetinmeli, yaratılışı değiştirecek şekilde daha da “cazipleştirme” düşüncesiyle vücudunu sun’î bir biçime sokmaya yeltenmemeli canım

canım ben de kendimi çok çirkin hissediyorum hem de tam 1 yıldır, abartısız her gün çirkinimle yatıyorum çirkinmle kalkıyorum. Özgüvenim sıfır, iş yerinde insanların gözlerinin içine bakarak konuşamıyorum bile, yüzümde çözemediğim bir problem var. Sadece gölge belli etmeyen ışıklarda güzelim. O kadar kafama taktım ki ve bunu bakışlarıma da yansıtıyorum galiba, insanlar da benden çok haz etmiyorlar konuşmayı uzatmıyorlar gibi geliyor.. şu bi gerçek ki maalesef insanlar güzelliğe çok önem veriyor, kız erkek farketmiyor bu güzel her zaman daha çok seviliyor.. ben hatta güzel olmayan insanlara daha yakın davranıyorum onların kendilerini iyi hissetmelerini sağlamaya çalışıyorum.. güzellik de çirkinlik de Allah'ın bize verdiği, onunla gurur olmaz, herkesi Allah yarattı.. Allah hepimizin önce kalbini sonra yüzünü güzelleştirsin

Canım bende bu dış görünüşle ilgili durumlara senin gibi biraz takığım fakat inan bu bizimle alakalı bir durum. Kimsenin bizim nasıl göründümüzle ilgilendiği filan yok biz kendi kafamızda yaratıyoruz bunu ve saplantı oluyor bir süre sonra .Ben senin yazılarına aktivitelerine rastlıyorum hepsi estetikle ilgili. İlgili olman ok . fakat biraz başka şeylerede kanalize et kendini. Güven diyorsun . Ben öyle iddiasız insanlar tanıyorumki (çirkin demek her kula haksızlık), o ışıklarıyla güleryüzleriyle, insanları peşinden sürükleyip , topluluğun yıldızı oluveriyorlar. Ama bizim gibi tip takıntısı olanlarda maalesef bu döngünün içinde kısılıp o aurayı yansıtamıyorlar.Bu takıntıya sahip ünlüler de var ve bu ekrana okadar yapaylık olarak yansıyorki yaptıkları işlerde de başarılı olamıyorlar zaten . Halbuki öyle güzeller ki...

Bu durumda Turk kadin populasyonunun kas aldiran %80 lik bolumu yandi.

Hani dini içerikli mesaj yasaktı. Başka yasaklar delindi mi herkes ayaklanıyo da dini içerik yasağı delindi mi konu tartışmaya gidiyo direk.

Arkadaş burnu mu yaptırmak istiyorum acaba günah mı diye sormamış:ssz:

Herneyse konu sahibi arkadaşım bence önce psikolojinden başla. Saçlarını boyat güzelce, bakımlı saç herzaman iyi hissettirir insana kendini. Yüzünde sivilce problemin varsa onun da çaresi var. Ufak makyaj hileleriyle burnunu bile hoş gösterebilirsin canım. Dedikleri gibi belki de sen çok güzelsin ama kendin böyle hissediyorsun. Bak bana da yakın çevrem hep övgü yağdırır, gözüme, kaşıma. Nitekim aynaya bakarım yok kilo aldım, yok kaşım şöyle vs. moralim bozuk otururum aşağı.

Ama özgüven çok önemli. Ben başımı asla aşağı eğmem mesela. Uzun lafı kısası bi'bak etrafına her sevilen, popüler kızlar güzel değildir. Onlardaki o özgüven çeker insanları kendilerine. Sonuçta ben kendime güvenmedikten sonra kime hoş gözükeyim, kim beğensin beni. Önce düşünceni değiştir ki yoksa burnunu da yaptırsan mutsuz olursun:31:

Back
X