Dış görünüş düzeltilir, hem de öyle bir düzeltilir ki arkadaşım...
Herkesin kendine göre ayrı bir alımı, hoşluğu vardır.
Dişlerine tel taktırıp düzeltmek, yüzün büyükse ona göre bir saç kesimi yaptırmak ve yüzüne giden bir renge boyatmak, hafif bir makyaj ve güzel giysilerle daha da hoşlaşmak senin elinde.
Sık çıkma teklifi alan, erkeklerin ilgisini üzerine çeken bir arkadaşım var.
Hokka burunlu, badem gözlü ve kiraz dudaklı bir kız sayılmaz hani! kaydirigubbakcemile3 Ama alımlı, hoş kız çünkü kendine bakıyor, küçük kusurlarını büyütüp büyütüp yakınmıyor, yürürken kendine güvenle yürüyor, daima olumlu, güler yüzlü. Eh, böyle bir insanla kim arkadaşlık yapmak istemez? Salt erkekler değil, hemcinsleri arasında da sevilen biridir o arkadaşım.
O kızın bir defa bile kendinden şikayet ettiğini duymadım. Kilo almış, sivilcesi varmış, kulakları kepçeymiş böyle şeylere takılıp hayatı kendine zehir etmez.
Bir de kendine nasıl haksızlık ettiğini düşün! "Ezilmesi gereken bir böceğim"
diye kendini yiyip bitiren, mutsuz, kendine güvensiz bir kızı kim ne yapsın. :mymeka: Sen önce kendini beğenip seveceksin ki diğerlerine de bu olumlu enerji geçsin.
Gülse Birsel mesela, evet gözleri şehla, burnu kendi tabiriyle osmanlı burnu, ağzı da kuş yuvası gibi minicik bir ağız sayılmaz ama ne kadar alımlı, ne kadar hoş bir kadın. Neden? Bakımlı, kendine güveni var, daima şık giysiler içinde. Küçük kusurlarına üzüleceğine bunlarla dalga geçmesini dahi biliyor, yani hafife alıyor.
Çok uzun yazdım biliyorum ama hem kızdım hem üzüldüm kendin hakkında söylediğin o lafa. Hangimiz dört dörtlüğüz ki? Her aynaya baktığında kendini muhteşem hissedebilen kaç kadın vardır? Şu söylediklerimi ve diğer arkadaşlarımızın yazdıklarını bir düşün lütfen. Bu kadar insan kuru teselli olsun diye bunca dili dökmüyor.
Kendini sev! İşte o kadar! :dilcikar:
a.s. a.s. a.s.