• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çirkinimmm !!!!

Ben çirkin olduğunuzu düşünmüyorum,
Bence biraz bakımsızsınız sanki. Kendinizi akranlarınızdan eksik görmeniz de bundan kaynaklanıyor.
Bence giyim kuşam konusunda biraz değişiklik yapın, hatta her zaman beğendiğiniz tarzda değil de biraz daha cesur ve iddalı olabilirsiniz. Daha sonra da kişisel bakımınıza dikkat edin, ufak değişiklikler yapın. Özgüveninizin yerine geleceğini düşünüyorum ..

Hatta şöyle bir örnek vereyim. Ben yıllardır saçımı düzlemeye uğraşırdım. Yine de hacimli ve güzel saçlarım olmazdı. Hatta saçlarımın doğal halini o kadar sevmezdim ki duştan sonra düzeltilmemiş saçımı biri görecek diye aklım kaçardı. Sonra erkek arkadaşım doğal halini gördü ve bu şekilde kullanmam şeklinde çok ısrar etti. Böyle daha güzel olduğumu söylüyordu her seferinde. Ve şuan herkes saçlarımın bana ayrı bir hava kattığını, daha dişi gösterdiğini, çok havalı olduğumu :KK48: filan söylerler.

Neden yıllarca kendime bu kötülüğü yapmışım diye üzülüyorum şimdi.
Bence bir yerlerde bir strateji hatası vardır, biraz cesur kararlar vermelisiniz ..

Evett aslında kendimde pek değişiklik yapan biri değiilim bunu denicem teşekkürlerr :))

Bence kendine yakışan saç modeli birazcık hafif bir makyaj temiz ferahlatici kokular vücut tipine uygun sade giyim...
Tarzını bulmuş hiçbir genç kız ya da kadın çirkin olamaz ya. Sorun tarzı bulmak...kendine yakışanı bilmek.
Artık çoğu genç kız bir kaliptan çıkmış gibi aynı. Giyim saç kaş ayakkabı cantasina kadar hatta konuşma tarzına kadar.
Tarzını bul böyle sade güzel renkler mesela.
Bir de herhangi bir sporla ugrasan güzel diksiyonlu kızlar bence 1-0 önde.
Öyle kelimeleri uzata uzata, r harfini yutarak, araya ingilizce kelime atarak konuşanlar tövbe Yarabbim gerizeka gibi...boyle şeylere hiç özenme.

Evett sanırım sorunn birazda diğer kızlarrda aslında . Küçükken beni ıslak hortumlamı dövdüler anlamadım ki bi insana hiç mi özgüven aşılanmaz kardeşim :KK12:
Yaa bak nickine baktım depresif insan.. Kendini de melankolik tanımlıyorsundur muhtemelen. Sürekli ben depresifim, mutsuzum, bunalımım mesajı verme lütfen. Biraz pozitif. :) Olumlamalar çok önemlidir. Hayatının depresif olması için ne sebebin var, gerçekten bak. Dertlerini küçümsemiyorum ama ne dertler var. Hayatındaki pozitif şeyleri bul, keyif almaya bak, bunalmaya değil. İnan ki depresif bir insanın yüzü ile mutlu bir insanın yüzü farklı. Gözlerinin içinin gülmesi, yanak gamzesinden daha sempatik görünür. Standarda uymak zorunda değilsin. Ben aşırı süs püs, makyaj sevmem, yapmam da. Topuklu ayakkabı, trend kıyafetlerle de çok işim olmaz. Ama kendimi güzel buluyorum, bazı insanların nasıl dayanıyorsun bu tempoya dediği sorunlarım da oluyor ama çözüp geçiyorum. Hayat çok güzel bir şey, güzellik de çok göreceli. Okusana nette falan, her ülkenin güzellik anlayışı veya her ülkedeki güzeller diye yazılar var. Bazıları bana göre çok çirkin ama güzel bulunuyorlar Makyajsız ünlülere bak mesela. O sokakta gördüklerinin çoğu kamufle edilmiş tipler. Oysa sen sabah uyandığında da sokaktayken de aynısın, ne rahatlık. Hadi biraz pozitivizm lütfen, vakti zamanında melankoliyi matah bir şey zannedip harcadığım ergenlik yıllarım için çok pişmanım. Senin gibi birilerini görünce mutlu ol demeyi seviyorum. Dipnot: Kendimi güzel buluyorum ama çirkin yerlerimi de biliyorum, genetik olarak bana geçen olumsuzluklarım da var. Misal 39 numara ayakkabı giyiyorum, bunu hiç sevmiyorum. Açık ayakkabılardan hoşlanmıyordum, sonra farkettim ki kimse milimetrik olarak beni incelemiyor ve yakışıyor. Eh ayaklarım değişmediğine göre benim algım değişti demek ki. :)
Uzun oldu biraz afedersin ama sende bir parça olumlu his yaratabilse ne ala.. Sevgiler,

Tatlim duygularini kucumsemem hucbir sekilde ama bugelip gecici bir donem olabilur. Bazen insan dis gorunusune fazla takilir. Kendine bir mesgale bulup hayatini baska taraflara yonlendirmeye calis. Daha az dusunursun. Tabi insan kiyafetiyle saciyla basiyla makyajiyla bir butun olur. Her acidan degisiklik ve bakim, birazcik ozen iyi gelecektir diye dusunuyorum. Umarim bu durumun en kisa surede gecer..

Güzellik de göreceli..Kendine çirkinim diyorsun ama merak etme zamanı gelince seni adeta güzellik kraliçesi gibi hissettirecek biri çıkar karşına. :KK51:
Bir de kendini öyle şartlandırmışsın, ona inanmışsın.
Ben güzelim diyerek aynaya baktığında, gördüğün de değişecek emin ol.
Bunu bir dene.

Seni sanirim en iyi ben anliyorum :110:
Cunku lisede ayni seyleri yasadim ama benmki daha farkliydi.
Bi tane cocuk vardi surekli benmle ugrasir bana ZOMBI derdi.
Bak cok ciddiyim eve gidip surekli aglardim depresyona girdikce kendime bakmazdim yani anliycagin iyice b.ka batmisti hayatim sirf birinin benmle dalga gecmesiyle ayrica bende senin gibi kendimi cok ezerdim arkadaslarimsa bunu "kendiyle barisik" olarak tanimlardi :KK43:
Sonradan tabi bende bi jeton dustu ama sirf sevdigim cocugu elde edebilmek icin turlu sakrabanliklar yaptim olmadi.
Yazinda kendi kendime degisiceksin siyah bunu yapabiliriz dedim :KK76:

Tabi bu hemen olmadi ayni senin gibi kendimi cok ezik hissederdim ozguvensizdim ama simdi o bana zombi diyen cocuk beni gorunce bi sok gecirdi ve daha insancil davranmaya basladi.
Belkide sen sirf cirkin oldugunu dusundugun icin bakimsizsindir, inan bu isler birde ozguvenden geciyo ne kadar guzel olursan ol ozguvensizsen bastan kaybedersin o_O

Seni sanirim en iyi ben anliyorum :110:
Cunku lisede ayni seyleri yasadim ama benmki daha farkliydi.
Bi tane cocuk vardi surekli benmle ugrasir bana ZOMBI derdi.
Bak cok ciddiyim eve gidip surekli aglardim depresyona girdikce kendime bakmazdim yani anliycagin iyice b.ka batmisti hayatim sirf birinin benmle dalga gecmesiyle ayrica bende senin gibi kendimi cok ezerdim arkadaslarimsa bunu "kendiyle barisik" olarak tanimlardi :KK43:
Sonradan tabi bende bi jeton dustu ama sirf sevdigim cocugu elde edebilmek icin turlu sakrabanliklar yaptim olmadi.
Yazinda kendi kendime degisiceksin siyah bunu yapabiliriz dedim :KK76:

Tabi bu hemen olmadi ayni senin gibi kendimi cok ezik hissederdim ozguvensizdim ama simdi o bana zombi diyen cocuk beni gorunce bi sok gecirdi ve daha insancil davranmaya basladi.
Belkide sen sirf cirkin oldugunu dusundugun icin bakimsizsindir, inan bu isler birde ozguvenden geciyo ne kadar guzel olursan ol ozguvensizsen bastan kaybedersin o_O

Evett asıl sorunum özgüvennn :/

Yaa bak nickine baktım depresif insan.. Kendini de melankolik tanımlıyorsundur muhtemelen. Sürekli ben depresifim, mutsuzum, bunalımım mesajı verme lütfen. Biraz pozitif. :) Olumlamalar çok önemlidir. Hayatının depresif olması için ne sebebin var, gerçekten bak. Dertlerini küçümsemiyorum ama ne dertler var. Hayatındaki pozitif şeyleri bul, keyif almaya bak, bunalmaya değil. İnan ki depresif bir insanın yüzü ile mutlu bir insanın yüzü farklı. Gözlerinin içinin gülmesi, yanak gamzesinden daha sempatik görünür. Standarda uymak zorunda değilsin. Ben aşırı süs püs, makyaj sevmem, yapmam da. Topuklu ayakkabı, trend kıyafetlerle de çok işim olmaz. Ama kendimi güzel buluyorum, bazı insanların nasıl dayanıyorsun bu tempoya dediği sorunlarım da oluyor ama çözüp geçiyorum. Hayat çok güzel bir şey, güzellik de çok göreceli. Okusana nette falan, her ülkenin güzellik anlayışı veya her ülkedeki güzeller diye yazılar var. Bazıları bana göre çok çirkin ama güzel bulunuyorlar Makyajsız ünlülere bak mesela. O sokakta gördüklerinin çoğu kamufle edilmiş tipler. Oysa sen sabah uyandığında da sokaktayken de aynısın, ne rahatlık. Hadi biraz pozitivizm lütfen, vakti zamanında melankoliyi matah bir şey zannedip harcadığım ergenlik yıllarım için çok pişmanım. Senin gibi birilerini görünce mutlu ol demeyi seviyorum. Dipnot: Kendimi güzel buluyorum ama çirkin yerlerimi de biliyorum, genetik olarak bana geçen olumsuzluklarım da var. Misal 39 numara ayakkabı giyiyorum, bunu hiç sevmiyorum. Açık ayakkabılardan hoşlanmıyordum, sonra farkettim ki kimse milimetrik olarak beni incelemiyor ve yakışıyor. Eh ayaklarım değişmediğine göre benim algım değişti demek ki. :)
Uzun oldu biraz afedersin ama sende bir parça olumlu his yaratabilse ne ala.. Sevgiler,

Çok çok sevdim yazınızı çok teşekkürlerr Sizden dinlediklerimle biraz daha çabamla yakında atlatıcam umarımmmm :))))

O kadar şanslısın kiiiii kendini beğenip sevebildiğin için keşke benimde çabalarım artık sonucuna ulaşşa da sevebilsem

yooo şanslı değilim sadece kendimi kabul ettim ve öncelikle kendi sevgime değer buldum.
14-15 yaşındayken ayna karşısında çok ağladım ben güzel değilim diye.
hala da yaşıtlarıma baktığımda onlar bana çok alımlı çok güzel geliyor.
ama şöyle bişey diyeyim sana, annem 3 senedir hasta. ve sadece gözlerini oynatabiliyor. başka hiçbir yeri çalışmıyor. konuşamıyor bile. onu görünce asıl güzelliğin sağlıklı bir vücut ve çalışan bir beyin olduğunu anlıyosun ;)

Bence kendine yakışan saç modeli birazcık hafif bir makyaj temiz ferahlatici kokular vücut tipine uygun sade giyim...
Tarzını bulmuş hiçbir genç kız ya da kadın çirkin olamaz ya. Sorun tarzı bulmak...kendine yakışanı bilmek.
Artık çoğu genç kız bir kaliptan çıkmış gibi aynı. Giyim saç kaş ayakkabı cantasina kadar hatta konuşma tarzına kadar.
Tarzını bul böyle sade güzel renkler mesela.
Bir de herhangi bir sporla ugrasan güzel diksiyonlu kızlar bence 1-0 önde.
Öyle kelimeleri uzata uzata, r harfini yutarak, araya ingilizce kelime atarak konuşanlar tövbe Yarabbim gerizeka gibi...boyle şeylere hiç özenme.

Ayy terliği vurasım geliyo oylelerinin ağzınaa Allah korusun

yooo şanslı değilim sadece kendimi kabul ettim ve öncelikle kendi sevgime değer buldum.
14-15 yaşındayken ayna karşısında çok ağladım ben güzel değilim diye.
hala da yaşıtlarıma baktığımda onlar bana çok alımlı çok güzel geliyor.
ama şöyle bişey diyeyim sana, annem 3 senedir hasta. ve sadece gözlerini oynatabiliyor. başka hiçbir yeri çalışmıyor. konuşamıyor bile. onu görünce asıl güzelliğin sağlıklı bir vücut ve çalışan bir beyin olduğunu anlıyosun :KK66:

Ovv çokk üzüldümm Allah'ım şifa versinnn inşallahh

Tatlim duygularini kucumsemem hucbir sekilde ama bugelip gecici bir donem olabilur. Bazen insan dis gorunusune fazla takilir. Kendine bir mesgale bulup hayatini baska taraflara yonlendirmeye calis. Daha az dusunursun. Tabi insan kiyafetiyle saciyla basiyla makyajiyla bir butun olur. Her acidan degisiklik ve bakim, birazcik ozen iyi gelecektir diye dusunuyorum. Umarim bu durumun en kisa surede gecer..

Çokk teşekkür ederim desteğiniz için

Back
X