- 13 Kasım 2020
- 1.912
- 3.046
- 83
- Konu Sahibi Justalittlebityourheart
-
Ya benim çevremde bazı insanlar var kendilerini o kadar beğeniyorlar ki. Beğensinler elbette, herkes önce kendini beğenip sevecek ama ben yapamıyorum bunu. Erkeklerle olan ikili ilişkilerim genelde iyi başlayıp kötüye gittiği için bunu da çirkinliğe bağlıyorum. Aşı oldum tekrar sosyalleşmeye başladım ama girdiğim hiçbir ortamda rahat hissetmiyorum kendimiayy bu çok dönemsel bir şey ya. herkes böyle hisseder bi noktada kendime bayılıyorum diyene de çok inanmamak lazım insanız sonuçta. kendinizi gözlemleyin bence ne yaptığınızda daha değerli ve güzel hissediyosunuz? bunu sorabilirsiniz. bir de ikili ilişkiler konusunda da çok şey yapmayın bence ne erkekler var sizin düşündüğünüzü düşünmüyor. bunun ket noktası bence her şeyi salıp kendinizi güzel hissettirmeye çalıştıktan sonra şımartılmaya izin vermek ve adım atmak sonra asla istemiyo insan. ayrıca zaten hiçkimse tam olarak güzel değil zaten bakarsanız, kimse tam değil yani mümkün de diil. ben birinin beni şımartmasına izin verdiğimde daha değerli ve güzel hissediyorum mesela. böyle hissettiğimde şımartabilecek insanlara gidiyorum daha sonra akışa bıraktığımda da bu his geçiyor.
Yani siz gerçekten kendinizi beğenseniz zaten bunu sürekli dile getirmezsiniz dile getirmek tamamen onay ihtiyacı bence. bunu bizim kadınlarımızda cok görüyorum ama kendini beğenmenin bununla alakası yok maaalesef sahte özgüven. çevrenizdeki insanlar size kendilerini aşırı beğeniyor olarak geliyorsa siz de onlar gibi kendinizi çok beğendiğinize ikna edebilirsiniz sürekli söyleyerek. erkeklerle olan ilişkinizde haddim değil fakat kendinizi değerli hissetmeden karşıdaki insanı etkilemeniz biraz zor çünkü siz kendinize değer verip güzel bulmazsanız maalesef karşıdaki de size karşı böyle hisseder. benim birçok ilişkim oldu ama kendimi erkeklerden ve diğer herkesten öne koymayı öğrendiğimde mutlu oldum. bu hisle alakalı da kendinize telkin verin bence böyle hissetmenizin normal olduğunu ama gerçeği yansıtmadığı kabul edin. sosyal ortamlarda rahat hissetmemek de covidle alakalı ben de yasakların başında sosyalleşirken gergindim fakat geçiyor zamanla..Ya benim çevremde bazı insanlar var kendilerini o kadar beğeniyorlar ki. Beğensinler elbette, herkes önce kendini beğenip sevecek ama ben yapamıyorum bunu. Erkeklerle olan ikili ilişkilerim genelde iyi başlayıp kötüye gittiği için bunu da çirkinliğe bağlıyorum. Aşı oldum tekrar sosyalleşmeye başladım ama girdiğim hiçbir ortamda rahat hissetmiyorum kendimi
Beni gülümsettiniz. Ama mesele o değil kendimi sürekli böyle hissedip, iyi hissedememem.bir de gerçekten böyle bir dönemden geçip kendimle barıştım diyen var mı varsa bunun nasıl olduğuBunlari duyduğum her insan istisnasız hepsi güzeldikeşke seni görsek
Ben geçmedim.herturlu şeyden geçtim ama fiziksel olarak kilo dışında ki oda beni fazla rahatsız etmez açıkçası abartilicak kadar değilBeni gülümsettiniz. Ama mesele o değil kendimi sürekli böyle hissedip, iyi hissedememem.bir de gerçekten böyle bir dönemden geçip kendimle barıştım diyen var mı varsa bunun nasıl olduğu
Dönemsel olarak duygu durumu değişiklikleri nedeni ile herkesin kendini çirkin bulduğu günler olur ama genel anlamda kendini güzel hissetmek için bir tık bakım yapabilirsin.İyi geceler herkese
Kızlar son zamanlarda kendimi inanılmaz çirkin buluyorum ama öyle böyle değil. Mesela biri bana bakıyorsa direkt çirkinliğime bakıyor diye düşünüyorum. Fotoğraf falan asla çektirmek istemiyorum. Arkadaşlarım teklif edince falan ehehe oluyorum ya kendimi görmek istemiyorum, yeni biriyle tanışmak istemiyorum, yakınlarım hariç biri bana bakınca inanılmaz rahatsız hissediyorum. 28 yaşındayım görseniz sanki inanılmaz yaşlanmış gibi hissediyorum kendimi. Değişiklik yapayım dedim gittim saçımı boyadım. Cıks yok değişmiyor, şöyle ohhh oldu yakıştı diyemiyorum. Önceden de kendini beğenen biri değildim ama bu kadar da değildi. Görsellik delisi bir insan da değilim neden böyle oldu anlamadım.
Kötü bir dönemden geçtim, cildimle ilgili bir hastalık dönemi yaşadım ama düzeldi şükür, e evdeyiz, karantinadan ve hastalıktan böyle hissediyorum diye düşünüyordum ama yok düzelmiyor. Ya böyle söyleyince inanılmaz saçma geliyor kulağa biliyorum ama elimde değil, kimseye de söyleyemiyorum aşırı şımarıkça bir durum gibi hissediyorum kendimi zorladıkça daha kötü oluyorum.
Hayatının bir bölümünde böyle hissetmiş zamanla atlatmış olan var mı? Geçici midir bu kendini sevmeme beğenmeme hisleri
Kendinizi güzel övmüşsünüzDönemsel olarak duygu durumu değişiklikleri nedeni ile herkesin kendini çirkin bulduğu günler olur ama genel anlamda kendini güzel hissetmek için bir tık bakım yapabilirsin.
Mesela ben yapı olarak ince uzunum, spor vs yapmam ama zayıfım ve genelde çevremdeki herkes tarafından fiziken övülen biri olmuşumdur hayatım boyunca. Giyim tarzım kot tişört yada arada spor tazda etek elbise kombinleridir. Evde zaten tayt tişört takılıyorum, yazsa tayt yerine şortlarım devreye giriyor.
Biraz makyaj yapsam, saçımı düzleştirsem, elbise giysem kendimi ekstra bir güzel hissederim. Çünkü elbise vücudumun hatlarını da ortaya çıkarır ve ara sıra bu şekilde takıldığımdan beni böyle görenlerin gözleri ışıldar bende o elektriği alırım anında ,arada iltifat almakta insanın güzel hissetmesine bir neden zaten.
Bir silkelenin, biraz öz bakım yapın sizden gzüeli yok emin olun. Kusurlarınıza da takılmayın.
Hepimiz böyle dönemlerden geçiyoruz. Öncelikle sosyal medyayı aktif kullanıyorsan ve kendini diğerleriyle kıyaslıyorsan bir süre uzaklaş. Güzel bir beslenme düzeni ayarla kendine( ne alaka deme mental açıdan çok etkisi varİyi geceler herkese
Kızlar son zamanlarda kendimi inanılmaz çirkin buluyorum ama öyle böyle değil. Mesela biri bana bakıyorsa direkt çirkinliğime bakıyor diye düşünüyorum. Fotoğraf falan asla çektirmek istemiyorum. Arkadaşlarım teklif edince falan ehehe oluyorum ya kendimi görmek istemiyorum, yeni biriyle tanışmak istemiyorum, yakınlarım hariç biri bana bakınca inanılmaz rahatsız hissediyorum. 28 yaşındayım görseniz sanki inanılmaz yaşlanmış gibi hissediyorum kendimi. Değişiklik yapayım dedim gittim saçımı boyadım. Cıks yok değişmiyor, şöyle ohhh oldu yakıştı diyemiyorum. Önceden de kendini beğenen biri değildim ama bu kadar da değildi. Görsellik delisi bir insan da değilim neden böyle oldu anlamadım.
Kötü bir dönemden geçtim, cildimle ilgili bir hastalık dönemi yaşadım ama düzeldi şükür, e evdeyiz, karantinadan ve hastalıktan böyle hissediyorum diye düşünüyordum ama yok düzelmiyor. Ya böyle söyleyince inanılmaz saçma geliyor kulağa biliyorum ama elimde değil, kimseye de söyleyemiyorum aşırı şımarıkça bir durum gibi hissediyorum kendimi zorladıkça daha kötü oluyorum.
Hayatının bir bölümünde böyle hissetmiş zamanla atlatmış olan var mı? Geçici midir bu kendini sevmeme beğenmeme hisleri
Sana youtub uzerinden truly diye bir sayfayi izlemeni tavsiye ederim. Aslinda şukredecek ne çok şeyimiz var da ne çok asiymişiz bizler. Telefon effektleri, sosyal medyalarda sahte fotograflar, sahte mutluluklar. Tüm bunlar insanlarda şu algiyi uyandiriyor " herkes bebek gibi ama ben çirkinim, herkes her dakika eğleniyor ama ben ev iş arasinda yol yapiyorum, hayatim çok renksiz, hayatim çok değersiz" . Ister kendinle, ister hayatinla ilgili bu gibi hislere kapilinca hemen kendini bu hislerden uzaklaşdir. Ve birşeyi unutma sen kendinj nasil gorursen insanlar da oyle gorur. Çirkin hissedersen sen farketmesen bile çekingenliğin, rahatsizligin yansir insanlara ve onlarda da sende bi acayiplik var hissi yaratir. Ama doğal olursan kendini seversen insanlarin sana o anlamda bakmadiğini da farkedersin. Sen kendini sevmezsen kimse sevmez. Bu lafi çok duyardim, artik dile dolanmiş ezber soz sanardim. Ama hayatima uyguladikca çok etkisini gordum. Yani bir sozle kendini beyenmemezlik bir hastalik. Bazilarinda bu boyutunu aşmiş durumda. Mesela milyonlarca para harcayip dudak gogus şişiren ve surekli birşeylerim eksik kafasinda olanlar var. Benim de komplekslerim vardi. Hergun ağlayacak boyutta. Şimdi komplekslerimi bile seviyorum. Sağlikliyim dahasi var mi? Bu hayata insanlar ağzi açik biza hayranlik duysunlar diye gelmedik. Aynanin karşisina geç ve sahip olduklarini say. Goruyorsun, duyuyorsun, yürüyorsun, hastanede,sokakda değil yataginda evinde yatiyorsun, cihazla değil kendin nefes aliyorsun. Inan bunlari yapamayanlar var. Yedi numaranin bir bolumu var. Recep 2 hafta omru kaldigini saniyor. Arkadaşlari birşeylerden şikayetlenince soruyorki iki hafta omrunuz kalsa bunlara şikayetlenirmisiniz. Diyorlarki hayir hatta seviniriz hala hayattayiz diye. Evet hayattayiz..Kendini sev ve şukret. Sen çok guzelsin. Bunun farkinda olİyi geceler herkese
napalım güzeliz , özgüvenim her daim vardır :) dışardan da onay alınca kendimi beğenmemem için neden yok diye düşünüyorum :)Kendinizi güzel övmüşsünüz
Kendinizi beğenmenizde sakınca yok tabi ki. Ama bu konuyu dert eden birinin konusuna gelip kendinizi övünce özgüvenli olmuyorsunuz. Empati yoksunu oluyorsunuz.napalım güzeliz , özgüvenim her daim vardır :) dışardan da onay alınca kendimi beğenmemem için neden yok diye düşünüyorum :)
Bi insanın kendini beğenmesi güzel bişey kendisi için ama ben şöyle şöyleyim böyleyim diye kendini uzun uzun anlatanlar gördüğüm zaman çok rahatsız oluyorum niye kendi reklamını bu kadar yapıyor ki diye düşünüyorum zaten iyi bişey varsa ben de görürüm onun gözüme sokarcasına kendini anlatması içimi şişiriyor siz de kıyafetlerinize kadar anlatmışsınız benim de tuhafıma gitti konu sahibine ne gibi tesellisi olur diye bi düşündüm, arkadaş doğru söylüyor konu altına girip kendinizi baya övmüşsünüz ne mana anlamadımnapalım güzeliz , özgüvenim her daim vardır :) dışardan da onay alınca kendimi beğenmemem için neden yok diye düşünüyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?