Çirkinlik Psikolojisini Yenmek...

Ahah daha geçen gün Tokyo-Nairobi kritiği yapmıştım.
İlk bakışta evet Tokyo çok güzel ama insanın ömrünü tüketir bencilliğiyle. Zaten bu yüzden kafalaya kafalaya 22 yaşında bir ergeni kafalayabildi hoş onun da gözü açıldı sonra.
Ama Nairobi gibi içi dolu olan kadınlar bir ömür üzmez.
He bunun hem ilk bakışta güzeli hemde içi de güzeli yok mu. Var tabii. Öylesini de kim istemez ki?
Nairobi nin Helsinkiye aşık olmasına da çok şaşırmıştım. O sahnede cidden gözlerim doldu.

Nairobi nin Helsinkiye aşık olmasına da çok şaşırmıştım. O sahnede cidden gözlerim doldu.
Konuya girince yanlışlıkla dizi bölümüne girdim sandım 😅
Benim de en beğendiğim sahnelerden biriydi zaten dizinin gerisi de tırttı. Verilebilecek bütün spoilerlar da verilmiş zaten daha fazla abartmayalım bence. 😃

Fotograflarda güzel çıkmak verdiğin pozla ilgili oluyor. Bazı tüyolar var nasıl durman gerekiyor. Elini filan koyacağın yer bile fark ediyor. Genç kızlar filan işi biliyor hemen pozunu alıveriyor tabi güzel çıkıyorlar. Ben taklit etmeye çalışıyorum da olmuyor robot gibi duruyorum:KK70: Ameliyatlar çözüm değil evet güzelleşirsin belki ama o neşter bir değdi mi arkası çorap söküğü gibi geliyor. Dudaklara dolgu, göz altı ışıltı, takma kirpik, kalıcı makyaj, hollywood yanağı, kaş kaldırma, çene törpületme, gögüs implantı .. işte bunları yaptırıyor ünlüler yoksa sahici güzellik degil. Ve sadece ünlüler değil sokakta gördüğümüz çoğu kişide yaptırıyor. Ben çok makyaj filan olaylarını bilmezken bakardım milletin ne güzel kaşlar var dümdüz sonra kaş kontur olayını duydum, kirpikleri ne güzel demiştim ipek kirpik filan olayı varmış. Yani her şeyin çözümü var ama tavsiye etmem gelecekte doğal olan değerli olacak diyeyim.
Sen cok yasa emi! oldum gülmekten..bilmeseler bu satirlari benim yazdigima inanırdı tanıdıklar..aynen oyle oluyor...

Merhaba KK'nın güzel kadınları,umarım hayatınızda her şey yolundadır.Benim sizlerden fikir almak istediğim bir konu var.Kendimi uzun zamandır çirkin hissediyorum,ne yaparsam yapayım güzel olamazmışım gibi geliyor.Ben de güzel olmak ya da en azından kendimi güzel hissetmek istiyorum.Geçmişte yaşadığım kötü anılar bazen de halamın kardeşimle kıyaslamaları,söylenen küçük imalar kendimi daha da kötü hissetmeme neden oldu.Fotoğraf çekilirken çok geriliyorum,beynimdeki bir ses "sen hiç güzel değilsin,seni kim beğenir,kötü çıkacaksın işte." vb.şeyler diyor ve ben artık çok yoruldum.Bu psikolojiden kurtulmak istiyorum.Sizce neler yapabilirim?Artık bir şeyler yapmak istiyorum gerçekten.
Kendini sevmiyorsun. Önce kendini sen seveceksin değer vereceksin

Ben estetige karsi olmasam da pek sicak bakmiyorum.

Spor yapan, ve cildine bakan, saglikli beslenen, zevkli giyinen (Yani kisacasi fit gorunen) butun kadinlar bana guzel gorunuyor. Yanlis anlasilmasin asla kilolu veya cilt problemi olan kadinlara cirkin demiyorum guzellik bir butun, cok kilolu olup cok cok guzel buldugum insanlar da var.

Demek istedigim estetik yuzunuzu degistirecekse bence buna gerek yok. Ben dogal yuzleri cok cok daha fazla begeniyorum.

Kendimi guzel hissetmek icin saglikli beslenmeye ve spora basladim. Kendime yakisacagini dusundugum kiyafetler aldim, sacimi kestirdim, disari cikarken biraz suslendim. Her sabah dus alip kremlenmek parfum surmek bile mis gibi hissettiriyor.

Onun disinda cirkinlik dusunceleri gecmisten kalmis size inandirilmis. Dusunun kaynagini bulun ve uzerine gidin bence. Telkinle olabilir, kendine vakit ayirmayla olabilir, kitaplar okumakla, kendini sevmek uzerine videolar izlemekle olabilir...

Çirkinlik diye birşey yoktur diyenleri sopayla kovalayasım geliyor. Birden hümanist kesiliyor herkes.
La casa de papel de neden sürekli Tokyo’yu izliyoruz. Benim ponçik Nairobi'm neden daha yetenekli ve daha minnoş olduğu halde geri planda.

—La casa de papel 3. Sezonunu izlememiş olanlar daha fazla okumasınlar—

Neden Nairobi vuruldu ve neden o roketi Tokyo attı? İşte bunlar hep güzellikten. Kabul edelim Tokyo Nairobi den çok daha güzel. Senarist bir telefon edip nasıl bağlasak şu diziyi diye sorsa salak Tokyo ölsün Nairobi birkaç kişiyle liderliğini yaptığı grupla beraber kaçsın derdim. Ama para eden güzellik. Kimse kendini kandırmasın

—La casa de papel 3. Sezon ipucu —

The king:

Eki Görüntüle 2292101
Eki Görüntüle 2292102

Bence nairobi daha iyiymis.

Kemerli burun severim.

Su aralar Moda olan hokka burun asiri dolgulu dudak Instagram Kasi kontorlu makyaj hic cekici gelmiyor.

Fransiz kadinlari mesela daha bir dogallik yanlisi estetik cok tercih etmiyorlar ve kusurlari bir avantaj haline getiriyorlar. Yani genel Moda o yonde. Ben de sanirim biraz o goruse yakinim ya. Estetik karsiti oldugimdan diil ama ne biliyim bence yaptirmak cok gerekli diil...

Kemerli burun candir.

Çirkinlik diye birşey yoktur diyenleri sopayla kovalayasım geliyor. Birden hümanist kesiliyor herkes.
La casa de papel de neden sürekli Tokyo’yu izliyoruz. Benim ponçik Nairobi'm neden daha yetenekli ve daha minnoş olduğu halde geri planda.

Neden Nairobi vuruldu ve neden o roketi Tokyo attı? İşte bunlar hep güzellikten. Kabul edelim Tokyo Nairobi den çok daha güzel. Senarist bir telefon edip nasıl bağlasak şu diziyi diye sorsa salak Tokyo ölsün Nairobi birkaç kişiyle liderliğini yaptığı grupla beraber kaçsın derdim. Ama para eden güzellik. Kimse kendini kandırmasın

The king:

Eki Görüntüle 2292101
Eki Görüntüle 2292102

Kemerli burun severim.

Su aralar Moda olan hokka burun asiri dolgulu dudak Instagram Kasi kontorlu makyaj hic cekici gelmiyor.

Fransiz kadinlari mesela daha bir dogallik yanlisi estetik cok tercih etmiyorlar ve kusurlari bir avantaj haline getiriyorlar. Yani genel Moda o yonde. Ben de sanirim biraz o goruse yakinim ya. Estetik karsiti oldugimdan diil ama ne biliyim bence yaptirmak cok gerekli diil...

Kemerli burun candir.

Kemerli burun severim.

Kemerli burun candir.
Bence estetik değil olay. İnsanlar kendilerinde kusur olarak gördükleri seyleri düzelttirmej isteyebilir gayet normal. Bence estetikte diş gibi bir şey. Olay doğal kalmakta. Gidipte d cup göğüs yaptırmamakta,aşırı dolgulu dudak olmamalı gibi. Estetikli diye doğal güzel değil diyemeyiz

Bence estetik değil olay. İnsanlar kendilerinde kusur olarak gördükleri seyleri düzelttirmej isteyebilir gayet normal. Bence estetikte diş gibi bir şey. Olay doğal kalmakta. Gidipte d cup göğüs yaptırmamakta,aşırı dolgulu dudak olmamalı gibi. Estetikli diye doğal güzel değil diyemeyiz
[/QUOTE

Tabi ki haklisiniz. Ben de son zamanlarda moda olan belli tip estetik anlayisindan bahsettim aslinda Kardashianlar Jennerlar vs. o tarz bana cok cekici gelmiyor. Onun disinda bence yuzumuzdeki karakteristik ozellikler de korunmali sanki ya. Kemerli burun, Ben, cil, karakteristik kaslar... gibi... genelde begeniyorum mesela bunlari. Kisisel zevk biraz. Sarah Jessica Parker misal ne hos bir kadin. Jennifer Anniston maskulen yuz hatli afet. Zoe kazan var aklima gelen. Cok guzel bebek gibi yuzleri yok bunlarin ama cok hoslar. Bu arada amacim estetik yaptiranlara dogal degil demek begenmemek cirkinsin demek yargilamak asla degil. Kendim de kilo verip meme kaldirma estetigi olmak istiyorum :)

Tabi ki haklisiniz. Ben de son zamanlarda moda olan belli tip estetik anlayisindan bahsettim aslinda Kardashianlar Jennerlar vs. o tarz bana cok cekici gelmiyor. Onun disinda bence yuzumuzdeki karakteristik ozellikler de korunmali sanki ya. Kemerli burun, Ben, cil, karakteristik kaslar... gibi... genelde begeniyorum mesela bunlari. Kisisel zevk biraz. Sarah Jessica Parker misal ne hos bir kadin. Jennifer Anniston maskulen yuz hatli afet. Bu arada amacim estetik yaptiranlara dogal degil demek begenmemek cirkinsin demek yargilamak asla degil. Kendim de kilo verip meme kaldirma estetigi olmak istiyorum :)

Güzellik hiç bu kadar göreceli olmamıştı :KK48:

:-)valla samimi soyledim ya. ben biraz karakteristik suratlari seviyorum. mesela erkeklerde Adrien brody, sarkici teoman, Ozan guven, hatta karakterini hic sevmem ama, Okan Bayulgen.

Kadinlarda sarah Jessica parker, zoe kazan, Zeynep bastik mesela ne hos bulurum o kizi, nihal yalcin mesela cok karizmatik Kadin bence, charlotte Gainsbourg ve Jennifer Anniston missal, hafif maskulen ama akilda kalici yuzler.

Ahan da demek istedigim seyi haber yapmislar. Unluler estetik olup ayird edici ozelliklerini "normale" cevirse ne olur gibi bir haber (ins link vermek yasak diildir ya):

Sizce de hepsi biraz cekiciligini yitirmemis mi?

Tokyo cok hos kiz bu arada tabi ki, objektif olarak cok cok guzel, bakinca yuzde 90 guzel der. Nairobi'ye demezler evet. Onu inkar etmiyorum. Ama Nairobi'deki delici bakislar, ten-sac rengi uyumu, yani bir havasi varmis kadinin (sadece fotografa dayanarak soyledim bu arada diziyi hic izlemedim).

Yalniz ben neden bir anda gaza gelip size destan gibi cevap yazdim? :KK71:Bu konuda makale yazmayi basin aciklamasi yapmayi beklemisim sanki yillarca :P

Çevre baskısı..Çok iyi anlıyorum sizi.Benim de dış görünüşüme çok laf ve eleştiri yapılırdı.Güzelsin dendiği de olurdu ama sürekli dış görünüş eleştirisi almak insanı komplekse sokuyor özgüveni sıfırlıyor.Daha bugün yaptığım makyaja laf yedim üstü kapalı 😂
Bence takmayın,valla takmayın.O çevreniz Adriana Lima olsanız bile laf eder güzelliğinize yine kendinizi beğenmezsiniz.İnsanların uğraşacağı varsa uğraşır.
Bariz bi kusurunuz varsa estetik yaptırın ama çok abartısına girmeyin bence.Yapma bebek gibi birbirine benzeyen yüzler değil de karakteristik yüzler daha çekici.Erkekler de böyle beğeniyor(Yani benim tanıdıklarım)
Giyim tarzı saç rengi cilt bakımı spor sağlıklı beslenme doğru makyaj vs bu şekilde bence istediğiniz görünüşe kavuşursunuz.
Bi fotonuzu atsanız iyi olurdu aslında

:-)valla samimi soyledim ya. ben biraz karakteristik suratlari seviyorum. mesela erkeklerde Adrien brody, sarkici teoman, Ozan guven, hatta karakterini hic sevmem ama, Okan Bayulgen.

Kadinlarda sarah Jessica parker, zoe kazan, Zeynep bastik mesela ne hos bulurum o kizi, nihal yalcin mesela cok karizmatik Kadin bence, charlotte Gainsbourg ve Jennifer Anniston missal, hafif maskulen ama akilda kalici yuzler.

Ahan da demek istedigim seyi haber yapmislar. Unluler estetik olup ayird edici ozelliklerini "normale" cevirse ne olur gibi bir haber (ins link vermek yasak diildir ya):

Sizce de hepsi biraz cekiciligini yitirmemis mi?

Tokyo cok hos kiz bu arada tabi ki, objektif olarak cok cok guzel, bakinca yuzde 90 guzel der. Nairobi'ye demezler evet. Onu inkar etmiyorum. Ama Nairobi'deki delici bakislar, ten-sac rengi uyumu, yani bir havasi varmis kadinin (sadece fotografa dayanarak soyledim bu arada diziyi hic izlemedim).

Yalniz ben neden bir anda gaza gelip size destan gibi cevap yazdim? :KK71:Bu konuda makale yazmayi basin aciklamasi yapmayi beklemisim sanki yillarca :p
Nairobi burnunu yaptırsa ve dudaklarını hafif dolgulatsa bence o da güzelleşir Tokyo gibi olur Tokyo da o kadar da güzel değil bana göre

The king:

Eki Görüntüle 2292101
Eki Görüntüle 2292102
Bence Nairobi kaşlarını alsa burnunu yaptırsa dudağına çok hafif dolgu attırsa Tokyo’ya yetişebilir.
Tokyo da öyle aman aman değil,güzelliğiyle izlenecek biri değil bence ha fiziği güzel o ayrı.

Hıc guzel olmayan arkadaslarım vardı ozguvenden dolayı butun ınsanlar onlara hayranlardı guzellık gorecelıdır ama ozguvenın olmasasa o ıcındekı sesı dısardakılerde soyleyecktır. Begenmedıgın yerlerını yaptırabılırsın cok rahatsızssan ama bence oyle dusunmeyı bırak benıde herkes cok begenır sadece bırtek dısım var ondekı dısımın bırı dıgerlerınden buyuk hıcbır resımde gulemem dudaklarım cok guzel olmasına ragmen o dıa yuzunden ıgrenc cıkar ama sorun etmıyorum bır tek dıaımı bıle yaptırıp degıatırmıyorum. Bosver bakımlı ve temız ol kendını sev gerısı onemlı degıl

fotoğraf çekilirken gerilme bende de var(etrafimdan hep güzel olumlu yorum almama rağmen)

ben artık gerilmiyorum.
çünkü fotoğraf çekmiyorum cektirmiyorum :KK53:

valla tatlım güzellik göreceli kavram , biri bana çirkinsin dediğinde çirkin ,güzelsin dediğinde de güzel olmuyorum. Önemli olan kendine nasıl baktığın , kendini beğenen insanlar ve bu olay özgüvenle birleşince muhteşem oluyor. Ne insanlar tanıdım makyajsız görsen kaçarsın ama makyajlı haliyle çoğu ünlüye taş çıkartır , veya giyim kuşam la bir anda mükemmele dönüşen insanlar. Hepsi içimizde sen kendini çirkin bulup , ezilirsen zaten üstünden geçiyorlar maşallah. Yoksa kusursuz insan yok maalesef ,hepimiz kusurluyuz. İçindeki özgüveni kaybetme sana özelliklerimi saysam intihar et dersin beterin beteri var :)

Back
X