- 14 Ocak 2015
- 18.645
- 26.226
- 598
- 34
Bazen eğitimi sadece anne babasına yüklememek lazım dışardan birinin uyarısı ile de vazgeçebilir o hareketindenBen yapamam ki ya öyle şeyler. Ancak anneni çağır, annene söyle, napıyonuz lan siz diye ciyaklarım. Benim de küçük kardeşim var o böyle bir şey yapsa ve biri ona şuranı yakarım diye tehdit etse delirirdim. Çünkü onun suçu değil ki. Annesinin verdiği eğitimle ilgili.
Bence deHiç doğru bir yaklaşım değil
Ailemle birlikte yaşıyorum, totalde beş kişiyiz. 120m2 eve zor sığıyoruz. Stüdyo daireye imkan yok ki sığalım. Durumları düzeltince ilk iş arkamıza bakmadan buradan kaçmak. Her gün ayrı bir rezalet-skandal! Hayır anlamadığım nasıl göz yumuyor? Hiç mi endişe etmiyorsun? Hiç mi haber izlemiyorsun? Çocuk tecavüzcüsü dolu her yer! Kardeşim bizim yanımızdan ayrılmaz, akrabalar kızıyor korkak tavuk musun sen bilmem ne, diyorum ki devir saldım çayıra allah kayıra devri değil. Ördek ailesi gibi yaşamaktan mutluyuz biz. Ah vah tüh’ün çare olmadığı zamanlar bu zamanlar.iğrenç gerçekten. bence imkanınız varsa stüdyo bile olsa nezih bir semte taşının. ben de bir kere böyle bir olaya şahit oldum. istanbulun göbeğinde kötü bir semte hacze gitmiştim. 10 yaşlarında bir çocuk apartmanın bahçesine çişini yapıyordu. ister istemez yüzümü buruşturmuşum herhalde görünce, 1. katta oturan annesi balkondan "ne öyle bakıyorsun, çocuk onlar yapar ne olacak gibi bir şeyler söyledi. çocuktur yapar gibi komik bir savunma olabilir mi ya? 10 yaşında çocuk tuvaletini mi tutamicak, gidip evine yapsın. benim köpeğim bile site içerisinde kuytu köşelere tuvalet yapıyor topluyorum, parka götürdüğümde çocuk oyun alanının yakınlarına yapmamayı öğrettim, o yüzden durmak isteyip oraları kokladığında hayır derim ve uzaklaşır, öyle alışmış hayvan. köpek bile bu şekilde eğitilebiliyorken, böyle tipler çocuklarına bir parça medeniyet kırıntısı bile katamıyorlar. rezalet.
çok haklısın valla. bu zamanda erkek çocuk bile bu şekilde bırakılmamalı. umarım en kısa zamanda durumları düzeltip düzgün bir semte taşınırsınız. o zamana kadar sabır, yapacak bir şey yokAilemle birlikte yaşıyorum, totalde beş kişiyiz. 120m2 eve zor sığıyoruz. Stüdyo daireye imkan yok ki sığalım. Durumları düzeltince ilk iş arkamıza bakmadan buradan kaçmak. Her gün ayrı bir rezalet-skandal! Hayır anlamadığım nasıl göz yumuyor? Hiç mi endişe etmiyorsun? Hiç mi haber izlemiyorsun? Çocuk tecavüzcüsü dolu her yer! Kardeşim bizim yanımızdan ayrılmaz, akrabalar kızıyor korkak tavuk musun sen bilmem ne, diyorum ki devir saldım çayıra allah kayıra devri değil. Ördek ailesi gibi yaşamaktan mutluyuz biz. Ah vah tüh’ün çare olmadığı zamanlar bu zamanlar.
Bir de selpaklara kuvvet işte...çok haklısın valla. bu zamanda erkek çocuk bile bu şekilde bırakılmamalı. umarım en kısa zamanda durumları düzeltip düzgün bir semte taşınırsınız. o zamana kadar sabır, yapacak bir şey yok
1980 lerden kalma bir an gibi anlatmıssınızOturduğum semtten iğreniyorum. Ne kadar görgüsüz, yol yordam bilmeyen insan varsa toplanmış adeta! Dün akşamüstü ufak bir işim çıktı, dışarı çıkmak için her insan gibi bina kapısını kullanıyorum ve özellikle belirtecek olursam binada giriş ve çıkış yapmak için kullanılan; yazıyla bir rakamla 1 adet kapı var. O katta oturanların 5 tane çocuğu var ve en küçük çocuk 4 yaşında bir erkek. Resmen binanın içinde yaşıyor. Oyuncaklarını diziyor, merdivenlerden geçerken izin istiyoruz falan. Neyse dedik çocuktur oynasın. Ama dün gördüklerim beni delirtti! Dışarıda hava ılık, güneş parlıyor, kuşlar cıvıldıyor... Merdivenleri ikişer üçer inerken keyifli bir ıslık dudaklarımın arasından kayarak çıkıyor. Aşırı keyifliyim yani. Her neyse giriş kata geldim kızlar oturuyor (4 yaşındaki oğlan çocuğunun ablaları) merdivende, gördüler beni ancak kenara çekileyim falan yok, rica ettim canımlar izin verirseniz yüksek müsadenizle şuradan sıyrılıp çıkayım, diye. Oflayarak çekilirken gözüm bina kapısının oradaki çocuğa takıldı. Kıçı bize dönük, elleri önünde ve biraz öne doğru kerkinmiş! Beyin nöronlarım çarpıştı o an, çocuk işedi işeyecek sinyali artık her bir hücremde inliyordu. Evladım napıyorsun demeye kalmadan -evden çıkarken güneş ne güzel parlıyor diye Tanrı’ya şükrettiğim ışık demeti dünyayı aydınlatmayı bırakmışta çocuğun çişini aydınlatmayı görev edinmişti sanki- işeyiverdi. Ya inanın, doğruca köşeye de işemedi yukarılara kadar işedi. Ablasının ismi Medine, “Medine kalksana napıyor kardeşin diye bağırdım, “Anneni çağırsana” diye cıyakladım. “Ya siz napıyorsunuz yaa” diye hönkürdüm. Bina kapısı, ben kendi kendime temizlenirim, diye dile gelecekti de kızdan en ufak bir ses dahi çıkmadı! “Medine” diye yineledim. Olağanca boşvermişliğiyle “Başka yerden çık o zaman” dedi. Size tüm samimiyetimle söylüyorum o an binada başka bir çıkış olduğuna inandım gördüklerimin de şokuyla “Nerede yea diğer kapı gösterinsenize” diyecektim!!! Çocuğa evine gitsene dedim, çocuk ben evime gitmem dedi! Ya biz o kapıya dokunuyoruz ya, sonra gidip ekmek alıyoruz falan. Annesi çıktı seslere; noluyor Desmoond dedi, çocukların anlatsın dedim. İyi ki cebimde selpak vardı da onunla açtım kapıyı! Ben şimdi ne kadar konuşsam da o çocuk o haltı yine yiyecek, annesi umursamaz kadının teki. Bana bir yol gösterin ya napayım ben?
Evet, yavrucak uzvunu kullanıp kapıyı kutsal sıvısıyla bir güzel(?) kutsadığı için o kadar mutlu oldum ki... Şaka tabii. İğrenç ve trajikomik bir olay ben de içimden geldiği şekilde yazdım. Ha çocuk işeyene kadar gayet mutluydum, sonrasında hiçbir işim yolunda gitmedi. Umarım hep böyle kalmaz1980 lerden kalma bir an gibi anlatmıssınız
masallah ne kadar mutlusunuz:)
Batı bizden kıskanmış olacak, Şişli Eftal’deki kadın top10 um da 2. sıradaaz önce diğer topicte batının sokağa s*masını konuşuyorduk değil mi , kurban olsun batı biz de geri değiliz hahah
onu unutmuşum yaBatı bizden kıskanmış olacak, Şişli Eftal’deki kadın top10 um da 2. sırada
az önce diğer topicte batının sokağa s*masını konuşuyorduk değil mi , kurban olsun batı biz de geri değiliz hahah
Hayvanlar dahi bıraktığının üstünü örtüyor da, peki bizler? Zaten o kadının doğaüstü güçleri var bence. O pozisyonda o işi gerçekleştirmek gerçekten apayrı bir yetenekonu unutmuşum yaadanada da vardı telefoncuda ahaha offf
Ay izledim onu şimdi o ne öyle? Hangi mantık ya? Şükür bugün de başkasının adına utandıkonu unutmuşum yaadanada da vardı telefoncuda ahaha offf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?