- 21 Eylül 2019
- 326
- 380
- 53
- 44
- Konu Sahibi denizinkizi34
-
Moralini bozmak istemem ama tam bir yil surdu
Benim kizimda 2 bucuk yasinda basladik tuvalet egitime suan 3 bucuk yasinda cisini ogrendi kakasi yeni ogreniyorBu süreci yaşayan annelerin tecrübelerine ihtiyacım var. Tuvelet eğitime başladık . Çişi gelince elimi tutup çiş geldi diyor. Ama kakası hep poposunda. Delirmeden evvel sorayım:? Kaç günde çözülür bu sorunumuz. “Kakayı buraya yaparsan Sana çikolata vereceğim, kinder alacağım” vs diyorum . Olleeeyy diyor seviniyor ama yok yapmıyor lazımlığa. Çamaşırına yapıyor .
canim biraz tuvallet beklet illaji ogrenecek birak iki uc kere yapsin sonra ogreniyor rahatsiz oliyor iki cocugumda boyle boyle alisti ama tam 1 haftada ogrendiler sakin ol sabirli olBu süreci yaşayan annelerin tecrübelerine ihtiyacım var. Tuvelet eğitime başladık . Çişi gelince elimi tutup çiş geldi diyor. Ama kakası hep poposunda. Delirmeden evvel sorayım:? Kaç günde çözülür bu sorunumuz. “Kakayı buraya yaparsan Sana çikolata vereceğim, kinder alacağım” vs diyorum . Olleeeyy diyor seviniyor ama yok yapmıyor lazımlığa. Çamaşırına yapıyor .
Kızmak asla çözüm değil ne yazık ki. Kızmayın. Biliyorum zor ama kızmayın.Aman Allah’ımmmolamaz.. tuvalete yapacağım artık kakamı diyor. Gayette güzel konuşuyor. İlk iki buçuk yaşta başladım ama çişini bile yapamadı korktu ‘çiş yok, gelmiyo’ dedi lazımlık hariç evin her yerine çiş yaptı bende bezledim yine. 3 ay sonra 3 yaşını dolduracak. Yine açtım ilk günden alıştı çişine ama kakasını yapamıyor . biraz oturuyor sonra ‘anne kaka gelmiyor’ diyor kalkıp odasında yapıyor gizli gizli. Üzgünüm çok . Kızsam yapma diye tavır koysam hepten korkar tuvalete gitmez diye çekiniyorum. Kızamıyorum , bana ‘canım annem’ diye sarıldı aaaa yine mi yaptın diye tepki verince. bende sarıldım ama bu defa nasılsa kızmıyor diye kendine yol etti odasında yapmayı , çaresizim. İMDATT...
Aynen bu Yöntemi denedim . Klozette ‘çişimiz tuvalette’ izliyoruz. Pepe çizgi filmleri açıyorum . Sıkılmadan oturuyor artık. Alıştırmak çok zorlu bir süreç. Bu süreci atlattık çok şükür. Artık telefonsuz , ödülsüz vs yapabiliyor tuvaley ihtiyacını.Yeğenim 2 buçuk yaşında. Ablam onu çişine alıştırdı ama dediğiniz gibi kakasını yapmak istemiyor. Belki iyi bi çözüm değil ama çişini yapmaya gidince telefonu eline alıyor ve izlerken kakasını yapıyor. Bu arada klozetten bahsediyorum
Yaa çok sevindim ilerleme kaydetmenize :) Şimdi gördüm mesajı. İnşallah bundan sonra daha kolay ilerlersiniz :)Herkese çok teşekkür ederim. Bu süreci yaşayan annelere de bol bol sabır diliyorum . Zor olan bu süreç kesinlikle sakinlik ve sabır istiyor bunu yaşayarak gördüm bende. Ben ödül yöntemini denemeye devam ettim bir pano hazırladım . Kırtasiyeden çiş için ayrı , kaka için ayrı (daha gösterişli) sticker aldım. Her tuvalete gidişimiz sonrası etiket die sevindi . Kendi seçip panosuna yapıştırdı. Kakasını 3 gün tuttu. Etiketi kazanması için buraya yapmak lazım vs konuştum yine. Neyse yine bi iki ufak kaza sonrası atlattık. Derken gece tuvaletini kaçırmaya başladı. Her gece çişe kaldırmama rağmen sabah yatak üstü başı çiş içindeydi. Sabırla kaldırdım üstünü başını çarşafını ve kendisini yıkadım. Bi ara pes ettim gece bezlemeye karar verdim sonra yine o kadar çiş yıkadın azıcık daha savaş dedim vazgeçtim :) Neyse uzun oldu ama hepimiz bu yoldan geçiyoruz benden sonra sorun yaşayacak anneler için fikir olur belki burada tüm yazılanlar.
Herkese minik bebeleriyle musmutlu bir yaşam dilerim.
Yaa çok sevindim ilerleme kaydetmenize :) Şimdi gördüm mesajı. İnşallah bundan sonra daha kolay ilerlersiniz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?