Tuvalet Eğitimi Çişi öğrendi ama Kakasını sürekli altına yapıyor :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

denizinkizi34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2019
326
380
53
44
Bu süreci yaşayan annelerin tecrübelerine ihtiyacım var. Tuvelet eğitime başladık . Çişi gelince elimi tutup çiş geldi diyor. Ama kakası hep poposunda. Delirmeden evvel sorayım:? Kaç günde çözülür bu sorunumuz. “Kakayı buraya yaparsan Sana çikolata vereceğim, kinder alacağım” vs diyorum . Olleeeyy diyor seviniyor ama yok yapmıyor lazımlığa. Çamaşırına yapıyor .

Canım benim henüz meleğim doğmadı ama yeğenim bu durumu uzun bi süre yaşadı. Pedegoga götürdük doktor ıkınmayı öğretti. Çocuklar tuvalette öyle uzun kalmayı sevmiyo idrarı hemen yapıyorlar bi çabaya gerek kalmadan ama kakalarini ikinmalari gerektiği için yapamiyolar bi de oyundan kalkmak istemiyolar falan. Yemeklerden önce bi tatlı kaşığı zeytinyağı verin böylece yoğun bi ıkınma ihtiyacı olmaz daha rahat yapar alışana kadar en azından

Moralini bozmak istemem ama tam bir yil surdu

Aman Allah’ımmm :( olamaz.. tuvalete yapacağım artık kakamı diyor. Gayette güzel konuşuyor. İlk iki buçuk yaşta başladım ama çişini bile yapamadı korktu ‘çiş yok, gelmiyo’ dedi lazımlık hariç evin her yerine çiş yaptı bende bezledim yine. 3 ay sonra 3 yaşını dolduracak. Yine açtım ilk günden alıştı çişine ama kakasını yapamıyor . biraz oturuyor sonra ‘anne kaka gelmiyor’ diyor kalkıp odasında yapıyor gizli gizli. Üzgünüm çok . Kızsam yapma diye tavır koysam hepten korkar tuvalete gitmez diye çekiniyorum. Kızamıyorum , bana ‘canım annem’ diye sarıldı aaaa yine mi yaptın diye tepki verince. bende sarıldım ama bu defa nasılsa kızmıyor diye kendine yol etti odasında yapmayı , çaresizim. İMDATT...

Bu süreci yaşayan annelerin tecrübelerine ihtiyacım var. Tuvelet eğitime başladık . Çişi gelince elimi tutup çiş geldi diyor. Ama kakası hep poposunda. Delirmeden evvel sorayım:? Kaç günde çözülür bu sorunumuz. “Kakayı buraya yaparsan Sana çikolata vereceğim, kinder alacağım” vs diyorum . Olleeeyy diyor seviniyor ama yok yapmıyor lazımlığa. Çamaşırına yapıyor .
Benim kizimda 2 bucuk yasinda basladik tuvalet egitime suan 3 bucuk yasinda cisini ogrendi kakasi yeni ogreniyor
Bu surecte tuvalete oturmaya korkuyordu odul veriyordum seviniyordu anne yaptim diye bi dahaki sefer oturmuyordu hic ogrenemiycek sanmistim benim kizim kabizdi kac defa soyledi ogrendi dedim kabiz olunca korktu oturmadi suan ilac kullaniyoruz
Oglum 2 haftada bezi atti kizim 1 bucuk senede alışabildi cok zorlu bir süreç Allah sabir versin
Ustune gitmeyin ogrenir bir gun hep bezli kalacak degil ya cocugun psikolojisi daha önemli sadece altina yaptiginda hemen degistirin alti kuru kalsin hep ve degistirken kakanin yeri burasi sen kocaman oldun buyudun deyin ben hep oyle dedim odul verdim sabrim tukendigi zamanda oldu keske ustune gitmeseydim dedim pismanda oldum

Yeğenim 2 buçuk yaşında. Ablam onu çişine alıştırdı ama dediğiniz gibi kakasını yapmak istemiyor. Belki iyi bi çözüm değil ama çişini yapmaya gidince telefonu eline alıyor ve izlerken kakasını yapıyor. Bu arada klozetten bahsediyorum

Merhaba , öncelikle bu zorlu süreçte bolca sabır diliyorum ...
Büyük kızım 25.ayında büyük küçük geçe gündüz hepsini bir bırakmıştı fakattt küçük kızım 4.5 yaşında ve çok şükür kakasını 10 gündür yapıyor tuvalete , bu zamana kadar hep çamaşırına yaptı . Kızmayın sabırlı olun .. siz ne yaparsanız yapın ne derseniz diyin birazda zamanını bekliyor . Pedagog teonun kaka kitabını önermişti , her akşam tuvalete oturduğunda okuduk çok da hoşuna gitti . Tuvalette ne hikayeler uydurduk ne konuşmalar yaptık kakalarla ... kaç aydır saldım çayıra şeklindeydik hiçbir müdahale de bulunmuyordum ve başladı yapmaya .tabi yapmayıp tuttuğu için ( tutabikdiği kadar tutuyordu günler sonra çamaşırına yapıyordu) kabızlık problemi de oluştuğu için bi şurup başlamamıştık ve gün geldi yaptı tuvalete. Artık kreş de de evde de tuvalete yapıyor ...

27 aylıkken cişini öğrendi üç ay kakası gelince söyledi bez bağladık yapınca çıkardı sonra okula gitçen öğretmenin kakanın resimlerini görmem lazım yoksa almam okula dedi dedik her yağışta telefona resim cektim öyle alıştı zor süreç Allah kolaylık versin

Keşke bezi varken gösterseydiniz kakasını. Bebekler altları değiştirilirken hiç görmedikleri için şaheserlerini tuvalet alışkanlığı sırasında gördüklerinde korkuyorlar :)

canim biraz tuvallet beklet illaji ogrenecek birak iki uc kere yapsin sonra ogreniyor rahatsiz oliyor iki cocugumda boyle boyle alisti ama tam 1 haftada ogrendiler sakin ol sabirli ol

Herkese çok teşekkür ederim. Bu süreci yaşayan annelere de bol bol sabır diliyorum . Zor olan bu süreç kesinlikle sakinlik ve sabır istiyor bunu yaşayarak gördüm bende. Ben ödül yöntemini denemeye devam ettim bir pano hazırladım . Kırtasiyeden çiş için ayrı , kaka için ayrı (daha gösterişli) sticker aldım. Her tuvalete gidişimiz sonrası etiket die sevindi . Kendi seçip panosuna yapıştırdı. Kakasını 3 gün tuttu. Etiketi kazanması için buraya yapmak lazım vs konuştum yine. Neyse yine bi iki ufak kaza sonrası atlattık. Derken gece tuvaletini kaçırmaya başladı. Her gece çişe kaldırmama rağmen sabah yatak üstü başı çiş içindeydi. Sabırla kaldırdım üstünü başını çarşafını ve kendisini yıkadım. Bi ara pes ettim gece bezlemeye karar verdim sonra yine o kadar çiş yıkadın azıcık daha savaş dedim vazgeçtim :) Neyse uzun oldu ama hepimiz bu yoldan geçiyoruz benden sonra sorun yaşayacak anneler için fikir olur belki burada tüm yazılanlar.
Herkese minik bebeleriyle musmutlu bir yaşam dilerim.

Aman Allah’ımmm :KK43: olamaz.. tuvalete yapacağım artık kakamı diyor. Gayette güzel konuşuyor. İlk iki buçuk yaşta başladım ama çişini bile yapamadı korktu ‘çiş yok, gelmiyo’ dedi lazımlık hariç evin her yerine çiş yaptı bende bezledim yine. 3 ay sonra 3 yaşını dolduracak. Yine açtım ilk günden alıştı çişine ama kakasını yapamıyor . biraz oturuyor sonra ‘anne kaka gelmiyor’ diyor kalkıp odasında yapıyor gizli gizli. Üzgünüm çok . Kızsam yapma diye tavır koysam hepten korkar tuvalete gitmez diye çekiniyorum. Kızamıyorum , bana ‘canım annem’ diye sarıldı aaaa yine mi yaptın diye tepki verince. bende sarıldım ama bu defa nasılsa kızmıyor diye kendine yol etti odasında yapmayı , çaresizim. İMDATT...
Kızmak asla çözüm değil ne yazık ki. Kızmayın. Biliyorum zor ama kızmayın.

Ben annecim, kaka hemen gelmez biraz oturup beklemek ve ıkınmak lazım demiştim. İşin matematiğini kavraması biraz uzun sürmüştü benim danamın :) Oturmaktan sıkılıp kalkmak istiyorlar hemen.

Yani sizin yapabildiğiniz kadar uzun oturtmak ve ıkınmaya teşvik etmek dışında yapabileceğiniz pek bir şey yok.

Keşke size daha güzel bir tablo çizip, muhteşem çözüm yolları sunabilsem ama.. bol bol konuşmak ve sabır..

Başka da bir şey aklıma gelmiyor..

Yeğenim 2 buçuk yaşında. Ablam onu çişine alıştırdı ama dediğiniz gibi kakasını yapmak istemiyor. Belki iyi bi çözüm değil ama çişini yapmaya gidince telefonu eline alıyor ve izlerken kakasını yapıyor. Bu arada klozetten bahsediyorum
Aynen bu Yöntemi denedim . Klozette ‘çişimiz tuvalette’ izliyoruz. Pepe çizgi filmleri açıyorum . Sıkılmadan oturuyor artık. Alıştırmak çok zorlu bir süreç. Bu süreci atlattık çok şükür. Artık telefonsuz , ödülsüz vs yapabiliyor tuvaley ihtiyacını.

Herkese çok teşekkür ederim. Bu süreci yaşayan annelere de bol bol sabır diliyorum . Zor olan bu süreç kesinlikle sakinlik ve sabır istiyor bunu yaşayarak gördüm bende. Ben ödül yöntemini denemeye devam ettim bir pano hazırladım . Kırtasiyeden çiş için ayrı , kaka için ayrı (daha gösterişli) sticker aldım. Her tuvalete gidişimiz sonrası etiket die sevindi . Kendi seçip panosuna yapıştırdı. Kakasını 3 gün tuttu. Etiketi kazanması için buraya yapmak lazım vs konuştum yine. Neyse yine bi iki ufak kaza sonrası atlattık. Derken gece tuvaletini kaçırmaya başladı. Her gece çişe kaldırmama rağmen sabah yatak üstü başı çiş içindeydi. Sabırla kaldırdım üstünü başını çarşafını ve kendisini yıkadım. Bi ara pes ettim gece bezlemeye karar verdim sonra yine o kadar çiş yıkadın azıcık daha savaş dedim vazgeçtim :) Neyse uzun oldu ama hepimiz bu yoldan geçiyoruz benden sonra sorun yaşayacak anneler için fikir olur belki burada tüm yazılanlar.
Herkese minik bebeleriyle musmutlu bir yaşam dilerim.
Yaa çok sevindim ilerleme kaydetmenize :) Şimdi gördüm mesajı. İnşallah bundan sonra daha kolay ilerlersiniz :)

Yaa çok sevindim ilerleme kaydetmenize :) Şimdi gördüm mesajı. İnşallah bundan sonra daha kolay ilerlersiniz :)

Çok teşekkür ederim yaşadığım çaresizliğime çare sunduğunuz için. Çok şükür atlattık bu sendromu. Bende az ağlamadım ama :)
tuvalet eğitimi ile ilgili açılan konuları, internette ki makaleleri vs okudum hep. İşin özü; Sabır , sabır .. Bundan sonra bu süreci yaşayacak olan annelere de bir teselli olur yazılanlar diye düşünüyorum.
Sevgiler , selamlar

Offfff aynı durumdayiz 5 gündür kaka kiloda yapılıyor🤦

Hep soyledim, her baslikta yaziyorum. Her cocuk bir gun mutlaka ogrenir tuvalete yapmayi, neden onlar hazir olmadan siz egitmeye calisiyorsunuz. 3 yastan once kas gelisimi tamamlanmamis oluyor zaten 🤦🏼‍♀️

Back
X