• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Civciv :( acil

Anneleri yok ki onların. Geri verseniz de iyi bi yere gitmeyecek yani :(
Seri üretim gibi bişey onlar
Çoğu da horoz
Dişileri ayırıyolar yumurta için
Kalanlardan işlerine yaramayanları da itlaf etmek yerine pazarda falan satıyolar
Eskiden bi de boyuyorlardı zavallıları
Çoğu hastalıklı olup ölüyor
Yaşayanlar da oluyo tabi

En güzeli biraz piliç olana kadar bakıp sonra kümesi olan bir yere vermeniz

o kadar çok üzülüyorum ki bu civcivlere :KK43: pazarda satıyorlar hep ve onlara asla bir can muamelesi yapılmıyor. bir keresinde bir civciv kutudan atladı o kalabalık içinde ve biri ezdi civcivi :KK43: üzerine bastı, civciv bağırdı ben zaten direkt gördüm onlara bakıyordum çünkü nasıl bir çığlık attıysam bütün pazar bana dönüp baktı :KK43: ve satan adam sırıtarak civcivi aldı tekrar kutuya koydu. belki kanadı kırıldı,belki içi ezildi ama umurunda mı onun canının acıması. bir de ben çığlık attım diye herkes şok içinde baktı. insanlıktan nefret ediyorum bazen :KK43: evde kedim var alamadım o civcivi. ama kaç sene geçti hala bu olay psikolojimi bozuyor, keşke alsaydım :(

Annesini istiyordur yavrum ya:(( Yalnız şöyle bişey var bende bikaç sene önce 2 tane civciv almıştım. Bağırıyolardı ama sizin anlattığınız kadar değil. Geceleri de birbirlerine sokularak uyuyorlar. Gündüzde aynı şekilde hep bir aradalardı. Yanında bi eşi olsa belki bu kadar bağırmaz. Aklıma başka bişey gelmiyo:(

Civcivler tek basina durmazlar yaninda bir civciv daha olsaydi birbirlerinin sıcağında uyurlardi,bende almistim iki tane birisi hastalandi öldü ayni dediginiz gibi diğeri surekli ötüyordu bir kabin icine pamuk koydum icine yatirdim yanimda uyumustu.

Susamış olabilir.su koysak da içemiyorlar bazen.Bir deneyin susamış mı?
Şöyle yapın.Parmağınızı suya batırın.gagasına doğru götürün.zaten susamışsa elinizdeki suya kayıtsız kalmaz,ağzını açar.

Arkadaslar suan cok zor durumdayim dün pazardan kizimin asiri istegiyle bir adet civciv adim o gece guzel gecti bakimi falan cok iyi yumusacik bir kutuda ışık sicak su torbasi yem icme suyu hepsi var cok da ilgileniyorum yeni dogmus cok kucuk ama bugun inanilmaz bagiriyor yarin ilk işim onu baska civcivlere kavusturmak goyurecegim aldigim yere ama suan ve sabahtan veri asla susmuyor sanki yeni dogan bakimi gibi yemek bile yapamadim birisi geldi bir cift laf edemedik o derce bagriyor ama kucagima alinca koynuma falan girmek istiyor sabahtan beri bu sekilde koynumda ozaman susuyor ama birakinca resmen bagriyor allahim yarina kadar napicaz :KK43: basimin çatliyor resmen hastalandim ilgilenmekten ..tek derdim simdi sabah kadar napicaz:KK43: biz uyurken bagricak e sabaha kadar da yaninda duramam:KK43: bildiginiz bir yontem varmi yarina kadar susturabilecegim..karni tok guzel bi yem almistim sık sık da su iciyor ..of off ..ben surekli koynumda tutamamki bole olcani bilsem asla almazdim:KK43: zaten azcik balkonda buyutup koye yollayacaktim ama yok 2 gun zor dayandim..derdi ne olabilir cok uzuluyorum aglicam resmen:KK43:(
İki hafta önce bende kizima aldim iki tane bi hafta zor dayandim bende sıcak su torbası koydum yanlarina üzerlerine mutlaka örtü örttüm kizimin küçük gelenleri örttüm

Usuduklerinde çok sesleri çıkıyor bide tek olmaz mutlaka çift olması lazım

Ben pazarciya gotururken bi annede kizina almış onlara soyledim alirmisiniz diye aldılar

Verdikten sonra uzuldüm alışmışim kızım iki hafta benim çıkciklerim nerde diye ağladi oda uzuldü bı daha almam

Su tepki verenlerin küçükken civcivi olamadıysa bende ne olayım.ayrica hanımlar pazarlarda satılan civcivlerin anneleri genelde olmuyor.kulucka makinelerinde üretiyorlar.ne güldüm gece gece.
Konu sahibi civcivler ciyaklar.cok besledim ben.isiklari kapatınca susacaktır

Su tepki verenlerin küçükken civcivi olamadıysa bende ne olayım.ayrica hanımlar pazarlarda satılan civcivlerin anneleri genelde olmuyor.kulucka makinelerinde üretiyorlar.ne güldüm gece gece.
Konu sahibi civcivler ciyaklar.cok besledim ben.isiklari kapatınca susacaktır
Ne güzel, güldürmüşüz sizi :KK51:

Ya yalnız hissetmiştir, yanına bi eşi olsaydı keşke :(
Ben de küçükken alip bakardım ama ne kadar dikkat etsem de vefat etmişlerdi, ama makine civciviydiler yanlış hatırlamıyorsam..

İki hafta önce bende kizima aldim iki tane bi hafta zor dayandim bende sıcak su torbası koydum yanlarina üzerlerine mutlaka örtü örttüm kizimin küçük gelenleri örttüm

Usuduklerinde çok sesleri çıkıyor bide tek olmaz mutlaka çift olması lazım

Ben pazarciya gotururken bi annede kizina almış onlara soyledim alirmisiniz diye aldılar

Verdikten sonra uzuldüm alışmışim kızım iki hafta benim çıkciklerim nerde diye ağladi oda uzuldü bı daha almam
Insalah bende guvenli biryere verebilirim kimse almak istemiyor aslinda

Rahatladim bu yorumu okuyunca elejtrili soba da akilimin bir kosesnde olsun

Cok ise yariyor soba. Kutusuda cok buyuk olmasin mumkunse.
Soba acarsaniz ustunu kapatip icine sicak su torbasi falan koymaniza da gerek kalmaz.

Bunlarda bizimkiler :)

20180505_000048.webp

ben daha önce çok civciv büyütüp çiftliğe gönderdim.. öncelikle civcivler tek yaşamazlar, biz 3 tane alırdık muhabbet kuşu gibi omzumuzda gezerdi evcil olmuşlardı :) gece birbirlerine sokulur yatarlardı.. kaldıkları kutunun içine su kabı koymayın, üşütür hasta olur.. bir kaç saat evin içinde dolaşması için salın ama sık kaka yapar haberiniz olsun.. onun haricinde çok çabuk büyür civcivler, dediğim gibi çok büyüttüm ben..

Susamış olabilir.su koysak da içemiyorlar bazen.Bir deneyin susamış mı?
Şöyle yapın.Parmağınızı suya batırın.gagasına doğru götürün.zaten susamışsa elinizdeki suya kayıtsız kalmaz,ağzını açar.
Suan uyuyor cok sukur ailece yattik:l sy konusunda kucuk kaptan iciyir csnim sindire sindire hemde nasil tatli iciyor karnida tok kursa patlayacak nerdetse :)

Cok ise yariyor soba. Kutusuda cok buyuk olmasin mumkunse.
Soba acarsaniz ustunu kapatip icine sicak su torbasi falan koymaniza da gerek kalmaz.

Bunlarda bizimkiler :)

Eki Görüntüle 2143552

ölümcül ya, nasıl özledim civciv bakmayı.. gerçi benim azman yüzünden alamam ama güle güle büyüt seninkileri shape :)

ben daha önce çok civciv büyütüp çiftliğe gönderdim.. öncelikle civcivler tek yaşamazlar, biz 3 tane alırdık muhabbet kuşu gibi omzumuzda gezerdi evcil olmuşlardı :) gece birbirlerine sokulur yatarlardı.. kaldıkları kutunun içine su kabı koymayın, üşütür hasta olur.. bir kaç saat evin içinde dolaşması için salın ama sık kaka yapar haberiniz olsun.. onun haricinde çok çabuk büyür civcivler, dediğim gibi çok büyüttüm ben..
Aa oylemi:) sizde buyuttunuz demek
Seviniyorum.boyle yorumlara cunku burdaki diger yorumlardan bitek ben aldim.buyuttum buyu vebale girdim.gibi hissettim ..su kabi koymayi bende sevmedim nasil oluyorsa kutusu ıslaniyir

Back
X