- 29 Eylül 2017
- 1.149
- 560
- 38
- 32
- Konu Sahibi smollgirl20
-
Vallahi yanik yanik tavuk besleyen birini ariyorum suan digerlerinin icine katsin diye sirf mutlu olsun diyeiyi geceler..
ben de birkaç sene önce almıştım. Ama küçükken kutunu içinde duruyorlar da, tabi büyüdükçe kutu dar geliyor, bahçemiz müsait olmadığı için (kiracıyız) bahçeye indiremedik. Karşımızda onlarca tavuğu olan bir komşuya rica ettik sağolsunlar aldılar, kattılar diğerlerinin arasına. Tavuk besleyen birini bulursanız bu da iyi bir seçenek olabilir..
Ya bilemiyorum da civciv ne kadar evcil hayvan olabilir ki :)
Doğasında evde barınabilmek yok . En iyi ihtimalle büyüyecek ve tavuk ya da horoz olacak . Bahçeli evi olmayanlar ne yapacak ?
Eskiden kibar ana diye bir dizi vardı kadın horozuyla aynı evde falan yaşıyodu
Yani kedi köpek gibi değil bence .
hani gezen tavuk yumurtası, organik yumurta, köy yumurtası diye satanlar var ya.. onlara sorsanızVallahi yanik yanik tavuk besleyen birini ariyorum suan digerlerinin icine katsin diye sirf mutlu olsun diye
E ben buyuttum iste gayette evde buyuduler sonra mezun oluyorlar tabi :)
Sonrasinda illaki uygun bir yer buluyorsun onlar icin.
Peki evdeyken nerde duruyordu canim kartonuyla balkondamiydi icerdemiydi..ben balkona koymuyorum üsür diye
Büyütüp kesip yiyenleri duymuştum tövbeler olsun evladını yemek gibidir heralde
Ne güzel başkasının elinde ziyan olmamış siz onu doğaya kazandırmışsınız .
Tavuk yerim ama kendi buyuttugumu yiyecek kadar cani degilim
Simdi buyutup yiyenlerde gelip bana sallayacak
Zincirleme trafik kazasi gibi konu ahaha
Tavuk yerim ama kendi buyuttugumu yiyecek kadar cani degilim
Simdi buyutup yiyenlerde gelip bana sallayacak
Zincirleme trafik kazasi gibi konu ahaha
Evet kesinlikle öyle. Yanına bir tane daha civciv alın bakın sorun nasıl çözülecek.Ben çok şaşırmıştım ciyak ciyak öten civciv arkadaşı gelince anında susmuştu. Bence geri vermeyin.Oyle mi ?
Benim.biraz gozum korktu ya yada bilmiyorum 1 arkadas daha alirim ya da yarin guzel biryer bulup veririm
ben büyüttükten sonra 1 yıl kadar tavuk yememiştim, kendi evlatlarımı yiyormuşum gibi gelmiştisonrasında büyütmeye tövbe ettim, ne yapayım tavuk çöp şiş seviyorum
Bazı insanlar ağzıyla sever hayvanları diye bir söz duymuştum bir yerden sonra o aşamaya geçmişsiniz
Evet bi taneydi hic susmuyordu hep yanimizda olmak istiyorduSizde mi tek almistiniz canim ?
ben büyüttükten sonra 1 yıl kadar tavuk yememiştim, kendi evlatlarımı yiyormuşum gibi gelmiştisonrasında büyütmeye tövbe ettim, ne yapayım tavuk çöp şiş seviyorum
Ya sadece ben degil annem,abim,kardesim, esim hic birimiz yiyemeyiz :)
Esim gece bile uyanip kontrol ediyordu yasiyorlar mi diye.
Bizde oglum istedi diye aldik ama oglumuz kadar ilgilendik, anlatmama gerek yok gordunuz ahahha
Simdide balik alicaz, sonra belki bir kedi olabilir. Cocuk baktikca ilgilendikce seviyor, hayvanlara karsi bag kuruyor.
Ki ben evde bir hayvanla yasayamayacak bir insanim dusun yani.
Ne anlatiyordum ben cok dagittim konuyu
He sey diyordum tavuk yemeye evet ama kendi baktigini yemeye hayir
Simdi bu olah arz talep meselesi talep eden olunca arz edende oluyor.yavru hayvanlar herzaman anne koynunda uyumak ister.siz ne kadar iyi bakarsaniz bakin annesini arayacak o.evimde sayisiz kedi buyuttum halada buyutuyorum butun hayvanlar sicaklik arar.ve ben kac gece koynumda kediyle sabahlamisimdir bilmem.sabaha kadar bebek gibi kalkip doyurup tuvaletini yaptirmisimdir.bu insanin icinden gelen bisey yanlis anlamayin ama siz bunu yapamaz gibi duruyorsunuz.koyde de geri goturuncede onun durumu degismeyecek.ve o satilan civcivlerin sonu hep malesefki olum oluyor.yazik bunu ticarete ceviren insanlardan nefret ediyorum.allah bu yaptiklarinin hesaplarini onlara elbet soracaktir.Pazardan aldigimda zaten anneleri yoktu üst uste birsuru civciv zaten kotu durumdalardi evde suan koynumda besliyorum ama olmadi bagriyor ve bende onu yarin ya koye ya baska biyere mutlaka rahatlasij diye goturecem vebal oldunu dusunmuyorum cunku bebek gibi baktim allah var ama pismanim boyle bagardigi icin üuluyorum sadece
civciv, kedi bakan biri olarak balığa bakamadım ben shape ya.. bizim balıklar bitlendi :/ kendi kendine suda yaşayan hayvan bitlenerek öldü resmen içim acıdı bir daha balık almadım o yüzden.. ama kedi de kolay kızgınlık dönemi hariç. ben de her evde bir evcil olması gerektiğini düşünüyorum shapee kesinlikle, çocuklar evde örümcek bulsalar peçeteye alıp dışarı atıyorlar, kedi korkmasın diye kavga etmeyi unuttularo yüzden sende balıktan hop diye kediye geçersin bence :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?