Civciv :( acil

Konu sahibesi laflarım size değil . Yarın götüreceğinizi söylemişsiniz en doğru hareket bencede bu .

Konudan bağımsız genel olarak konuşmak istiyorum

Onları satan kadar satın alanlara da sinir oluyorum . Sırf çocuğuna eğlence olsun diye canlı bir hayvan yavrusunu ziyan edenlerden bağıra bağıra ölmesine göz yumanlardan nefret ediyorum .

Kedi olsun köpek olsun civciv olsun hatta solucan olsun ellerinde hamur gibi oynayan orasını burasını çekiştiren ebeveynleri tarafından hayvana merhamet öğretilmemiş vahşi çocuklar hakkında masumane düşünemiyorum !

Hiçbir canlı oyuncak değildir . Hiçbir canlı şımarık çocukların gönül eğlencesi değildir .

Lütfen bakamayacağı hayvanları kimse sahiplenmesin . Bakabilenlerden Allah razı olsun . Ama bakamayanlar iki gün sonra sokağa salanlar oyuncak değil onlar .

Civcivlerı bu dönemde çok ellemek de iyi değil. Bizden mikrop kapabilirler. Dokunacaginiz zaman da ellerinizi sabunlu suyla yıkayıp isittiktan sonra dokunmalisiniz. Kutuya ışık koydum demişsiniz. Umarım ampuldur. Çünkü 35 derece filan onun için uygun olan ortam sıcaklığıdır.

Zaten hata ettiğinizi anlamışsınız. Bahçeniz varsa yanına arkadaş almanız uygun olacaktır.

Tabiki...
Ama hayvan sevgisini onlara dokunmadan bakimlariyla ilgilendirtmeden nasil aßılayacağiz? Kizim muhabet kusu civivc bakarak daha bi merhametli oldu daha bi anaç oldu cok guzel seyler ögrendi..baktigimiz hayvanda el bebek gül.bebek ama yinede sonunda dogaya birakmak lazim kavusmalari lazim.butun hayvanlarin .bizde oyle yapiyoruz

Aa oylemi:) sizde buyuttunuz demek
Seviniyorum.boyle yorumlara cunku burdaki diger yorumlardan bitek ben aldim.buyuttum buyu vebale girdim.gibi hissettim ..su kabi koymayi bende sevmedim nasil oluyorsa kutusu ıslaniyir

hayır tabi ki yalnız değilsiniz.. bu forumda her şeye duyar kasılır, zamanla alışırsınız.. işinize gelen mesajları alıp geri kalanları görmemezlikten gelin.. benimkiler üşütürdü, damlalıkla aspirin içirdiğimi bile biliyorum, o yüzden sakın sakın ıslak yere basmasınlar, kutuları hep kuru olsun.. birkaç hafta sonra kutuların kenarlarını gagalarıyla tırtıklamaya başlarlar.. benimkiler piliç olunca kutuda tutamazdım, küvette bakardık bir de sakın çiğ salam, sosis, kıyma vermeyin çok saldırganlaşıyorlar..

Bilinçli ebeveyn olduğunuz çok aşikar . Ama herkes sizin gibi değil maalesef .

Bazı anneler (!) genelde alırlar ellerine tutuştururlar çocukların ,aman sussunda ne yaparsa yapsın modunda o hayvanın kolu mu kopmuş bacağı mı sakatlanmış umurlarında olmaz . Böyle insanlara lafım . Nasıl bir vurdumduymazlık gerçekten çok sinir bozucular .

Bir arkadaşım anlatmıştı . Annesi bunun kuzenine civciv almış . Çocukta havalara duvarlara fırlatmış hayvanı . En son da üstüne basmış öldürmüş .

Duyunca kanım dondu ya .

Siz bu konuda baya tecrubelisiniz sizi buldugum iyi oldu:) piliç olana kadar durdurmayacahim malesef cnm korkuyorum cunku bisey olur tam kendime guvenim yok galiba ..benim.mizmiz simdilik uyuyor bakalim cok korkuyorum uyanip yine cok bagaricak diye ..neyse bagrirsa suyunu ısıtirim...cok tatli oluyorlar ah kucuk.bi bahcem olsaydi onu geri goturmek yerine yanina eşler bile alirdim cok alismitim 2 gundur koynumda ben mutcaktayken yerinden cikio.mutfa geldi annesi mi sandi beni acep

Lanet olsun onu yapana da yapyirana da of buna bende cok kiziuorum cok uzuluyorum allah firsat vermesin dediginiz gibi bilincssiz hayvan bakan cahiller gervekten almasin ya..ama cok sukur ki biz kizimla 2 gundur evin bebehi gibi baktik ona hakkiniz helal etsin sirf yalniz hissetti diye mutlu olsun diye dogasina birakicam.onu insalah guvenli yer bulurum

yanına bir tane daha alırsanız birbirlerine sokularak uyurlar, eğer çok değişik bir rahatsızlığı yoksa 2 aya kadar kocaman olurlar.. bence geri götürmeyin, çünkü götüreceğiniz yerde anneleri yok onlar kuluçka makinesinin civcivleri.. muhtemelen geri götürürseniz ölüme terkedilecek.. bence biraz bakıp birkaç ay sonra İstanbul dışında bir çiftliğe verebilirsiniz.. gerçekten zor değil, civciv en kolay bakılan hayvan..

Zarar verenler ile ilgili soylediklerinize katiliyorum.
Ama konu sahibine yapilan yorumlari ciddi anlamda komik buluyorum.
Kadin almis pazardan bakmaya calisiyor.
Gelmis sormus.
Tipki bir kedi gibi.. Yada kopek. Muhabbet kusu da olabilir :)
Yani bakiyor, bakmaya calisiyor.
Konuda ki yorumlara gore kimse hayvan bakmamali, ait olduklari yerden koparmamali.
Bu sitedekilerin bile yarisindan cogunun evcili var yani..

Ben bunu biliyorum!!!Civcivler tek başına yaşayamıyor,yanına bir tane daha civciv alın.Aynısı benim başıma gelmişti. Susturamamıştık hayvancağızı. Sonra yanına arkadaşı gelince sorun çözüldü:)

Bende çocukken çok büyüttüm çok severim civcivleri. Su torbası var ya tipali cok sıcak olmayacak biçimde ona su koyun hemen sogumaz onda hemde akmaz. Bir de arkadaş koyun yanina yazık tek olduğu için size yapışmış. Ben altına toprak falan da koyiyordum daha kumeste hisstsin kendini diye bahçeye parka cikarirdim hep gayette güzel buyurlerdi. Tabi kedi ve kargalar dan koruduğunuz muddwtce.

35 derece kadar isiya ihtiyaci oldunu bilmiyordum..2 saattir sicak suyuyla sarilmis sekilde uyuuor simdi icime kurt dustu suyunun isisi bitti mi acaba üsümeye basladimiki az once ustunu acmadan dokundum sardigim.beze sicacikti...

Canim bizde almistik bi kere surekli ysnimizda olmak istiyordu kutuya koyup sessiz bi yere koyunca da hic susmuyordu bj hafta sonunda dz öldu cok uzulduk vebalinj almadan geri gotur isterse ki ucreti iade etmesinler yalniz kalamiyor o

Peki evdeyken nerde duruyordu canim kartonuyla balkondamiydi icerdemiydi..ben balkona koymuyorum üsür diye

Ya bilemiyorum da civciv ne kadar evcil hayvan olabilir ki :)

Doğasında evde barınabilmek yok . En iyi ihtimalle büyüyecek ve tavuk ya da horoz olacak . Bahçeli evi olmayanlar ne yapacak ?

Eskiden kibar ana diye bir dizi vardı kadın horozuyla aynı evde falan yaşıyodu

Yani kedi köpek gibi değil bence .

iyi geceler..
ben de birkaç sene önce almıştım. Ama küçükken kutunu içinde duruyorlar da, tabi büyüdükçe kutu dar geliyor, bahçemiz müsait olmadığı için (kiracıyız) bahçeye indiremedik. Karşımızda onlarca tavuğu olan bir komşuya rica ettik sağolsunlar aldılar, kattılar diğerlerinin arasına. Tavuk besleyen birini bulursanız bu da iyi bir seçenek olabilir..

Oyle mi ?
Benim.biraz gozum korktu ya yada bilmiyorum 1 arkadas daha alirim ya da yarin guzel biryer bulup veririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…