Civciv :( acil

Balkona koyarmiyim piliç kadar oldugunda yaz sicahinda koymayi dusunuyordum ama yok dogasina vericem insalah

benim civcivim omzumda gezer marulu ağzımdan yerdi hayvan kendini resmen muhabbet kuşu sanıyordu zaten bir yerden sonra kutu mutu değil odamda free takılıyorlardı :) ha dana da severim ama dediğin gibi ağzımda
Yok artik gercekten muhabet kusuna baglamis sizin civciv :) benim ki de eger geri goturmessem o sekilde olucak sanirim.bu ilgiyle

Malesef buyduklerinde evde olmuuor nu ayni son yuzunden onunda buyutmeye gerek yok diye dusunuyorum.bugunden sonra ve bidaha asla almam

Malesef buyduklerinde evde olmuuor nu ayni son yuzunden onunda buyutmeye gerek yok diye dusunuyorum.bugunden sonra ve bidaha asla almam
Ama bence bu civcivi ya geri götürün ya da bakmak istiyorsanız yanına bir tane daha alın. Bu 2 şıktan birini yapın yoksa yazık hayvana

Kadına amma yüklenilmiş
Marketten alınan yumurtalar nasıl tavuklardan yetişiyor biliyor musunuz o civcivleri minik bölmelere kapatıp hormonu basıp yumurtlatıyorlar hele o tavuk etleri onlar da üç ayda civcivden tavuğa dönüyor, bu kapitalizmin getirisi, ne bu kadıncağız aldı diye çıktı ne de almasaydı o sektör batardı. konunsahibi sadece ona arkadaş bi civcik lazım bir de sıcaklık, sarı ışık sallayın kutusuna anne sıcaklığı gibi altında uyur. Yalnız kalmasın yazık

Üşüyodur gece kavonaza sıcak su koyun sonra cikcikide yanaştırın sıcak kavanoza sesi çıkmaz.. tecrübeyle sabit

Herkes gerekeni söylemiş. daha fazla üzerinize gelmek istemiyorum ama sizin canınızla o yavrunun canı arasında hiç bir fark yok. Anne istiyor o civciv. Sabaha kadar koynunuzda kalması gerekiyorsa sabaha kadar koynunuzda yatıracaksınız.
Burdan ayrıca herkese yalvarıyorum.
Ne olur çocuğunuz için hayvan SATIN ALMAYIN!
Hayvanlar parayla satın alınmaz!İnsan evladını parayla alıp satar mı?
Eğer kendi doğurduğunuz bir evlat gibi görmeyecekseniz hayvan SATIN ALMAYIN!
Sırf cins diye, güzel diye, farklı bir ırk diye ne şartlarda üretildiğini bilmediğiniz cins hayvanları SATIN ALMAYIN!
Sokakta gördüğünüz, barınakta gördüğünüz kedilerin onlardan farkı olmadığını, sevgiye aç olduklarını, açlıktan ağladıklarını, soğuktan titrediklerini unutmayın!
Hayvanlara dokunamıyor, evde istemyorsanız bile güvenli bir yere su ve mama bırakın, bırakın ki sokak hayvanları tok olsun, sakin olsun, size agresif olmasınlar.
Daha ne diyim...
Bir kişi anlasa yeter.

Çocukken bizde beslerdikte şimdi düşününce hayvanı gerçekten yazık yani bi kartona hapsolmuş insanın keyfine göre çıkarılıp elden ele gezip biraz saga sola koşturulup tekrar kutuya çok üzücü.
İnsanın bahçesi olacak hayvan gezecek bayır çayır neysede apartmanda kutuda gerçekten vebal,
Allah affetsin hepimizi.

İhpar etseydiniz pazarda satanı. Ben ediyorum yasak hayvan satmak petshop dışında biyerde görünce zabıtaya ihpar edin lütfen.

Tavuk ördek de besledim, kedi köpek de besledim. Tavuk evde beslenebilecek bir evcil hayvan değil. Kedi köpekle tavuğu aynı kefeye koymayınız. Zira ikisi çok farklı.

Etrafinizda hic tavuk besleyen yok mu? Götürün onlara verin, bize civciv hediye gelmisti, ustelik evimizde kedi var (!)
Goturduk en yakin koye biraktik (istanbulda yaşıyoruz bu arada) bunlar yasamiyor evladim dedi alan teyze ama gayet saglikli büyüdü.

Sabah sabah nasıl üzdün beni
Sabah kadar napıcakmıssınz.
Yazıklar olsun ya onu aldıysan sabaha kadar başında bekleyıp gerekırse koynuna alıcaksın !
Nasıl bir vicdanınız var sizin .
o yavrıyu alırken vicdanın sızlamadı ?
Çocuk istedi diye bır can SATIN ALINIRMI?
Ablam bundan 1 ay önce Yeğenım çok istiyor dıye benden yavru kedı satın almamı istedi . Ablam olmasına ragmen okdr kızdım kı . Eğer bi cana para verirsen benı unut dedım . Evet bu kadar buyuk bır tepki !
Sen iyice düşün taşın dedim butunn inceliklerini , zorluklarını anlattım .
Eğer bakarsın 1 ay sonra yapamıyorum dersın benı karşında bulursun dedım . (bazılarına çok abartı gelebilir ama bu can ! )
1 ay dusundu ve tamam dedı . Cins istiyordu gittim ona tatlı mı ttalı bır miinnnooş buldum tekir :) Bayılddııı. Şuan bakıyorum nasıl mutlular 1 kızı vardı ablamın 1 kızı daha oldu . Bende 4. kez teyze oldum

Demem o ki bu sana ders olsun . Lütfen ama lütfen sorumluluğunu alamayacağın bır işin altına evladın ıstedı dıye girme. Vebalını ödeyemezsın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…