Çıvdıvdımmm babam sağolsun

Vander

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2018
8.285
22.012
348
Evde bir adet sürekli öksüren ve ailesine akciğer kanseri öyküsü olan ama ne hikmetse doktor lafını duydugunda kı....na raptiye batırılmış gibi ordan oraya seken bir babam var

çok yol denedim gitmiyor yahu doktora gitmiyor
Sigarada içiyor
Ve ben yoruldummmm bir yandan annem bir yandan babam

önemsemek istemiyorum beynımı yediler
İleride kendime de kalacak bir beyne sahip olmak istiyorum

madem gitmek istemıyor gitmesin kendisi bilir diyip bırakmak istiyorum

corona olmasaydı evden çekip gitmiştim

Ağzına bir tane geçirip bayıltıp doktora götüresim var
Nasıl gider bir insan doktor ya?

korkuyorsa yanındayım daha ne yapabılırım

Şüphelendiğiniz hastalık bulaşıcı olmadığı sürece adamın kendi vücudu kendi kararı. Gitmez gitmez. Müdahale edemeyeceğiniz şeylere çıldırmayın
2 tane çocuguna sorumlu oldugunu dusunuyorum
Açıkçası ben buyugum ama onlar küçük kendişs de baba

bu benım düşüncem malesef duramıyorum

Bende de var ondan bi tane.6 ay boyunca ses kısıklığı yaşadı (ara ara) direndi gitmedi.bi gün aldım randevuyu gidiyoruz dedim gittik.iyikide gitmişiz kanseri 1.evrede bile değilmiş doktor bile şaşırmıştı nasıl fark ettiniz diye.tesavisini oldu

Bende de var ondan bi tane.6 ay boyunca ses kısıklığı yaşadı (ara ara) direndi gitmedi.bi gün aldım randevuyu gidiyoruz dedim gittik.iyikide gitmişiz kanseri 1.evrede bile değilmiş doktor bile şaşırmıştı nasıl fark ettiniz diye.tesavisini oldu
Akciğer kanseri tehlikesi bizde de var yanı babamda doktor yuksek demişti hem annem de hem babam da nodül var

ama babamınki daha tehlikeliydi

Suan zaten gitmesin salgin hastalik var eğer suphelendiginiz rahatsızlığı gerçekten varsa ve şu durumda dışarı çıkarsa vay haline. Koronayı kaparsa zaten akcigeri rahatsız olduğu icin kurtulusu olmaz. Suan kendi cikmak istese de göndermeyin bi yere.

Hele su tehlike bi geçsin ondan sonra ikna eder veya zorla götürürsünüz. Bu arada sigarayı bıraktırın. Hergun limonlu su içirin. Nefes egzersizleri yaptırın.
Benim babam gunde paketlerce bitirirdi bi ilac kullanarak birakti simdi hic icmiyor. Benim babam bile bıraktıysa sizinki de birakir

2 tane çocuguna sorumlu oldugunu dusunuyorum
Açıkçası ben buyugum ama onlar küçük kendişs de baba

bu benım düşüncem malesef duramıyorum
Benim babam da kalp hastası. Kalp krizi geçirdi ama ilaç kullanmıyor. Yapabileceğimiz bir şey yok. Kendi akılları vicdanları var sonuçta

Şu an zaten ağzının üstüne çakıp götüreceğiniz bir doktor yok, acil durumda olanları bile tolere edebilecek kadar ertelemeye gayret gösteriyorlar. Anne babamızın sağlığını düşünmek harika ama şu salgın ortamında dahi doktora gitmek istemeyen birine hiçbir şey yapamazsınız. Sert konuşmak yerine duygusal yaklaşırsanız adam da taş değildir herhalde vicdana gelir de gider belki.

Şu an zaten ağzının üstüne çakıp götüreceğiniz bir doktor yok, acil durumda olanları bile tolere edebilecek kadar ertelemeye gayret gösteriyorlar. Anne babamızın sağlığını düşünmek harika ama şu salgın ortamında dahi doktora gitmek istemeyen birine hiçbir şey yapamazsınız. Sert konuşmak yerine duygusal yaklaşırsanız adam da taş değildir herhalde vicdana gelir de gider belki.
Bunların hepsını yaptım vicdanına da oynadım 2 gunluk konu değil yıllardır durum bu
Şuandan bahsetmedim herkes öyle anlıyor
Ama akciğerlere yerleşen bir virüs var

akciğer pert zaten yani en azından bir şeyler yapsın istiyorum

Alzheimer değilse, kendi kararlarını kendi vermesini engelleyecek bir akıl hastalığı yoksa yapacak bir şeyiniz yok
Hayatının sorumluluğu ona ait.
Kendinizi üzmeyin boş yere.
Aynı şey şeker hastası için de geçerli. Kendisi diyetine ilacına yaşam tarzına dikkat etmezse siz onu bir yere kapatıp zorla ilaç verip sizin belirlediğiniz yemekleri verseniz bile kapalı kaldığı yerden çıkınca eski tas eski hamam. Uyuşturucu bağımlısı, kendisi istemezse değil 1 ay, 6 ay yatırsanız tedavi etseniz, çıkınca gene kullanıyor

Sizin diyebileceğiniz tek şey var: Babacım hayatının sorumluluğu sana ait, benden yardım istersen buradayım.

Alzheimer değilse, kendi kararlarını kendi vermesini engelleyecek bir akıl hastalığı yoksa yapacak bir şeyiniz yok
Hayatının sorumluluğu ona ait.
Kendinizi üzmeyin boş yere.
Aynı şey şeker hastası için de geçerli. Kendisi diyetine ilacına yaşam tarzına dikkat etmezse siz onu bir yere kapatıp zorla ilaç verip sizin belirlediğiniz yemekleri verseniz bile kapalı kaldığı yerden çıkınca eski tas eski hamam. Uyuşturucu bağımlısı, kendisi istemezse değil 1 ay, 6 ay yatırsanız tedavi etseniz, çıkınca gene kullanıyor

Sizin diyebileceğiniz tek şey var: Babacım hayatının sorumluluğu sana ait, benden yardım istersen buradayım.
Benım de pis bir huyum var yardım istese şu saatten sonra etmem
Kendi hayatının sorumluluğu okey ama keşke böyle bir adam çocuk yapmasaydı
O hamurds değilmiş

Back
X