Çizgi film.

Çocuk sokakta büyüyor bence.
İletişimin ilk koşulu karşılıklı diyalog.
Görmesi lazım kendi gibi bebekleri vs.
Valla baharı bekliyoruz sabırla.
Bir an önce parkta oynansın toprağa bassın istiyoruz.
Yüzüne tenine rüzgar vursun cildi güneş görsün....
Ayaklarına kumlR batsın bunlar hep dokunsal oyun aslında.
Dokunsal oyunlar dokunsal etkinlikle çok önemli.

Katılıyorum buna o kadar önemli ki bu etkinlikler. Mesela kızım 2 yaş sendromu çna girdi baya bodoslama girdi eminim yaz olsa su ile oyna parkta koş sendrom kalmaz bunda bile etkili

Benim oğlum da 21 aylık ve biz çoğu şeyi kitaplardan öğreniyoruz. Çizgi film açsam çocuk kilitlenip kalıyor saatlerce oturup izleyecekmiş gibi hal alıyor. Ama sadece yalnızken banyoya gireceksem açıyorum 5-10 dk da hızlı hızlı çıkıp kapatıyorum.
Bence tv işin kolayına kaçmak. Aç tv Yi yap işini diyen arkadaşlarım oldu ama tüm zamanımı oyunla sohbetle kitapla geçiriyorum uyuyunca yemek temizlik yapıyorum üstüne bi de çalışıyorum

Bana da onu diyen çok. TV aç temizlik yap diye ben onlar uyuncw da yapmıyorum annem gelince yapıyorum temizlik o yüzden n kızıyorlar ama önceliğim hep kızlarım

Hamileyken asla izletmem filan diyodum noldu telden kendi video açabiliyor artık. Şöyle bi dönemde teknoloji bu kadar hayatımızın içindeyken çok zor izlemeden durması. Eğer çocuğunuza tv veya video izletmek istemiyorsanız dizinde bunları yapmanız lazım. Biz evde tv izlemiyoruz ama bilgisayardan yemek yerken vs yabancı dizi açıp izliyoruz. Ne farkediyor ? Bebe görüp istiyor doğal olarak. Ama gerçekten bütün hayvanları çıkarttıkları sesleri filan öğrendi daha 19 aylık. Açıp oradaki sesleri taklit etmeye çalışıyor. Dozunda tutmaya çalışıyorum bende yapacak bişey yok

" Aç tvyi işine bak" diyenler çok geçmeden kendi çocukları için " bu çocuk çok huysuz" bilmem ne demeye başlıyorlar. Ee huysuz olur tabii. Çocuğun tek uğraşı tv, ondan da bir süreden sonra sıkılıyor. Çocuk doğurmayı, altını temizleyip beslemeyi annelik sanan çok kadın var ne yazık ki.

Kızıma izletmiyorum ama kızım 12 aydan beri hayvan seslerini biliyor mesela buarada birçok kişi yazmış 1 yaşında çok iyi konuşan da var izlememesine rağmen hiç konuşmayan da yani biraz gelişimde bireysel farklılıklar var ama yine de riske atmamak lazım hiçbir şey olmadı diyerek.

Kesinlikle o hızlı geçişler çocukları huysuz yapıyor. Gerçek dünya ile çok bağlantılı değil çünkü. Görüyorum çevremde asla kimsenin anneliğinş sorgulamak değil sonuçta herkes farklı yaşar olayları ama küçük bebekten sıkılmış bıkmış sanki ne olmuş ama o sıkılmış yani. Mesela küçük bebeğim biraz daha hareketli bazı geceler hiç uyumuyorum mesela dün akşam hiç uyumadım ama bugün yeni bir gün diye devam ediyorum ve elimden geleni yapıyorum bıkıp al izle diyeceksek bizlerde deriz zorumuz ne tenzi ediyorum yalnız bunu söylerken sözüm sadece rahat etmek için eline telefon veren annler

Çizgi film diyince tüyüm tersine dönüyor.
Yeğenim bir Tarçın ve arkadaşları tuturmuştu. Allah onların topunun bin belasını versindi. Neydi o öyle ya. Yatıyoruz Tarçın kalkıyoruz Tarçın. İğrenç müzikler beraberinde yok arabası , çantası bilmem nesi olarak çocukların beyinlerini yıkamak suretiyle ebevynlere para harcatmalar.
Hala jingle kafamda döner aklıma gelse.

Biz susam sokağıyla büyüdük o naiflik olsa çizgi filmlerde izletirim sanırım ama günümüz çizgi filmlerinden öğreneceği şeyleri öğrenmese daha iyi gibi geliyor nedense. Tabi araştırma yapılıp uygun bir çizgi film varsa yönlendirilebilir günlük belli saatler. Mümkünse yok onu şuyu buyu diye para harcatmayacak olanlardan.

Buna katılıyorum ya tv de birçok şey ekonomik aslında paraya dönük mesela annem gelince arada tv açılıyor reklamda bazen kızım görünce çikolata vs ham yapıyır yahu sen onun yiyecek olduğunu nereden biliyorsun. Ben hemen dikkat dağıtma tv kapatma vs ye gidiyorum ama hep görse eminim marketten gelmez bu şekilde başlıyor işte. Mesela geçende arkadaşım etek almış lol bebekmiş yani bu bile algı aslında

Bana kalırsa gelişimle ilgili değil hiç biri çoğu ekonomik güdülerle televizyona sunuluyor.
Bu bahsettiğim Tarçın abimiz yüzünden akülü araba alınmıştı sene 2003 filandı. Tamam biz almıyorduk ve çocuk anlıyordu çoğu şeyi ama dede duydu mu ertesi gün bulup buluşturuyordu . Çocuk bu tutturuyor ama onların amacı çocuk gelişimi olsaydı akülü araba sürüp boy boy reklam yapmazlardı çizgi filmin arasında.
Gerçekten işiniz zor çok ince eleyip sık dokumanız ve dikkatli olamanız lazım. Her nesil biraz daha kolaylaşacağına zorlaşıyor gibi geliyor bana

Tabi tabi zorlaşıyor hemde çok. Mesela geçen fark ettim bunu bir mağaza kasasında kadın bebekleri gördü aaahh dedi evde bir servet yatıyor bu bebeklerden o zamandan sonra sorguladım neden bir ihtiyaç değil ki bunlar neden evde servet yatıyor

İlk cevabı ben vereyim. Yine ablamdan bildiğim için gözümün önündeki örnekten.
Çocuklara annem baktı. Ablam çalıştığı için her istediklerini aldı. Çünkü bilinçaltında anneliğini yapamadığını hissettiği için açığı böyle kapattı. Tabi kendince. Vicdanını susturdu galiba bilemiyorum. Sonuçta bir serveti gömmüş oldu. Oysaki yapmasına gerek yoktu. Çocuklar annelerini koşulsuz seven yegane varlıklar değil mi?
Bir kaç arkadaşımda farkında olmadan aynı şeyi yapıyor şuan ama ne desem durduramıyorum

Bizim salon da oyuncak dükkanına döndü, odasında kitapçılardan daha çok bebek kitabı var 32 aylık. Şu da faydalı bu da diye diye bu hale geldik. Şimdi çoğunun yüzüne bakmıyor. Acaba benim olmadı diye mi kendi eksikliğimi mi karşılamaya çalışıyorum böyle diyorum. Oyuncakları ben seçtim genelde kızım faydasız birşeye elini atsa pek almam. İlla bizim ilgimizi istiyor kendi kendine oyalanmaz kolay kolay

Gururla söylüyorum.Çocugum telefon tablet bilgisayar kullanmasını bilmiyor .5.5 yaşında anaokuluna gidiyor .Çizgi film televizyondan izliyor sadece.Eline telefonu verip oyalanmışlıgı olmadı .Bazen kendi fotoğraf ve videolarini izlemek istiyor o kadar .Günlük izleme süresi 45 -60 dakika arası ,tabi bunu güne yayarak ayarlamaya çalışıyoruz ve her çizgi filmi de izletmiyoruz .

Sınırlama koyarak tabiki izleyebilirler
Ama sabahtan akşama kdr değil
Sonuçta teknolojik bir cagdayiz ve ne kadar vermeyeceksin
Ondan görüyor bundan görüyor
Faydalı demiuirm ama kontrollü ve sınırlı bir şekilde istediğiniz şeyleri izlemesine izin verilmeli bnce

Çok fazla yasaklanan şeylerin ileride daha çok bağımlısı olacağını savunan uzmanlarda varki çok haklılar. Evde görmediği veya yasaklanan şeylere ileride arkadaşlarından, çevresinden gördüğünde normalden daha fazla ilgi gösteriyorlar. Konusada verilen örnekte böyle aslında izleyen çocukları gördüğü için heyecanlanmış ve izlemek istemiş. Yerinde ve zamanında yapılan şeyler zarar vermez.

Buna ben de katılıyorum. İnsanoğlu olarak malesef doğamız bu. Ben mesela teli kızıma vermiyorum 21 aylık oldu benimki de. Ama saklamıyorum asla. Onun da ulaşabileceği bir yerde olur. Görünce hemen bana getirir. Kendine görev edindi çocuk tel bir yerde duruyorsa bana getirir hemen. Küçükken hayır sen onla oynayamazsın o annenin teli derdim. Bu şekilde telefona karsı mesela hiç ilgisi olmadı.

Ya bir de bana gülermisiniz ya da dertsiz başına dert öi açmak istiyorsun dersiniz bilmiyorum ama biz 2 yaş sendromu yaşamıyoruz. 21 aylık oldu kızım. İlgisiz bırakırsam doğdugundan beri sendromlu zaten. 2 yaş sendeomu diyebileceğim bir durumumuz yok bebwkliğinden beri aynı çocuk. Büyüdükçe daha da düzeliyor hatta beni daha iyi anlayabildiği için. Konuşamıyor belli kelimelerden hariç.
Bu 2 yaş sendromunu yaşamaması bir eksiklik mi. Karakter gelişimi duygusal sosyal gelişimi için lazım bir durum mu? Dalga geçmeyin lütfen.

Kitaba verilen paraya acımam yaş kaç olursa olsun. Senelerce bir sürü kişi faydalanabilir kullanımı düzgün olursa. Ama oyuncak yararlıları hariç sevemediğim bir durum. Yani bizim 1 bebeğimiz vardı annelerimiz üstüne kazak filan örerdi şimdiki çocuklardan daha mutluyduk. Hatta annem şapka ördü diye kimlere kimlere anlatmışlığım var. Kıytırık iplerden örülmüş şapkayı
Şimdikiler 2 dk sadece oynama süreleri sonra yüzüne bakmıyorlar. Yenisini istiyorlar.

Bu konuda da önerim var. Eğer çok oyuncağı varsa, çabuk sıkılıyorsa ve elinin altındakilerin yüzüne bakmıyorsa oyuncakları 4'e bölüp teker teker mevsimlik çıkartın. Yeni alınmış gibi tepki veriyorlar genelde unutuyorlar çünkü. Unutmayanda (bazıları cin gibi maşallah) hatırlayıp bulduğu için aşırı mutlu oluyor.

Sağlıklı büyüsünler inşallah❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…