Çizgi film.

Öyle gerçekten.
Eşim geçen ekmek almaya götğrsğ çocupu geldiler çok morali bozulmuştu
Dedim noldu?
Ya bu çocuk bilmiyor hiçbir şey dedi. Ekmek alıcaz dedim x sana simit alayım mı amcacım yüzüme baktı endişeli endişelş dedi pastanede şok olmuş gibi etrafa baktı falan dedi.
Çok üzülmüş.
Ailesi çocupu çok nadir dışarı çıkartıyor.
İnanın ben 2 senedir tanıyorum o çocuk parkta 10 kere oynamadı
Evde hep.
Baba tembel anne tembel.
Bayadır aklımızda o çocuk eşimle.
Galiba yazınn bizim oğlanı dışarı çıkarırken onu da alıcaz yanımıza zaten kardeşi olacak yeni. Deriz çocupu verin gezdirelim

benim kızım da 3 yaşında, evimde televizyon 3 aydır var, ilk 18 ay hiç ekran görmedi, 18 aydan sonra çok nadiren, çok çok ihtiyaç olduğu zamanlarda (uçakta ağlamasın diye, hastanede sıra beklerken, evde tekken acil 10-15 dakikalık bir iş varsa gibi) izlettim sadece, son üç aydır netflixten beni açtığım içeriği reklamsız, başka bir videoya atlamadan izleyebiliyor sadece, ipadden de yaşına uygun eğitici oyunlar yükledim onları oynuyor, ama zaten bütün gün kreşte, bunları yapabildiği süre çok kısa ve kontrol altında. Zararı olduğunu düşünmüyorum şu aşamada. Ama öncesinde izleseydi faydası olacağını da düşünmüyorum. 20 aylıktan beri çocuk müzikallerine götürüyorum, kukuli çizgi filmini hiç izlemediği halde müzikaline iki defa gittiği için şarkılarını biliyor ve youtube'dan açtırıyor mesela, keza maşa ve koca ayı, ege ile gaga, elifin düşleri çizgi film olarak izlemediği halde müzikaline gittiği için tanıyor. karlar ülkesi filmini hiç izlemediği halde bütün arkadaşları elsalı kıyafet giydiği için onu da tanıyordu, çok istediği için ikinci filme sinemada götürdük, sıkıldı ikinci yarıda kucağımda uyudu:)))

Kontrollü verilebilir.
Ben veriyorum valla.
Hiçte ne konuşması gecikti ne de asalak oldu.
Sayıları renkleri ingilizce hayvanları hepsini ordan öğrenmiş.

2 yaşındayız tam. Ne tv ne tablet ne telf. Hiç bilmez.
Gelişimde gayet normal. Kelimeler de.
Çünkü onlarca kitabımız var ve sürekli okuyoruz :)
Ekrandan uzak tutun gerisi hikaye.

Geçen gün bir doktorun yazısında da okudum bunu teknoloji otizm yapar diye hiç duymamıştım hatta gelişimsel bir sorun olduğunu düşünmüştüm Allah korusun çok zor bir durum

Konunuza çok yorum yapılmış yorumları okuyamadım ancak ben de kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim. Çocuğum 2.sınıfa gidiyor hiç video izletmedim. 3 yaşından sonra az az çizgi film, tablete İngilizce, Türkçe eğitici oyunlar yükledim az az günlük onlardan yaptık. Bunun yanında bol bol kitap okuyup etkinlik yaptık. Okula gitmeden okuma yazma öğrendi kendisinden şu anda da maşallah dikkatli ve başarılı gidiyor Öğretmenler veli toplantılarında gittikçe dikkat dağınıklığının arttığını söylüyor. Çok TV, tablet izleyenlerin hem dikkat süreleri kısalıyor, hem de bağımlı oluyorlar. Gel de o çocuklara ödev yaptır. Arkadaşlarınıza bakmayın daha 21 aylık çocuk ne güzel bir araya gelmişler evden oyuncak götürün kitap götürün sosyalleşsinler. Çok üzülüyorum bir anne rahat etmek için küçücük bebeğin eline telefon verince

İşin birde bu boyutu var aslında evde çok öğrenip okulda sıkılması her şey dozunda iyi aslında

Ay hepsi bir değişik ama halleri çok tatlı yaa

Yerim onu yaa benimki de günaydına nayyynınnn diyor çok güzeller ya. Sizin baya ileri seviye kızım buara kendi kendine anlamsız şeyler söylüyor

benim kızım9 yaşında pepeylebüyüdü.son telefonsuz nesil diyebilirim.hala daha hafta sonları hariç telefon yasak.hatta evimde internet bilebağlı değil.hiçbir zararını yada eksikliğini yaşamadım.

Yerim onu yaa benimki de günaydına nayyynınnn diyor çok güzeller ya. Sizin baya ileri seviye kızım buara kendi kendine anlamsız şeyler söylüyor
allahım acılarını gostermesın hep ıyı ınsanlarla karsılastırsın guzel yollara cıkarsın gün görsünler ınsallah

Bende bu konuda ikilemdeyim.Kızım 18 aylık izletmiyorum ne tv de ne telefonda.Annem birilerinden duyuyor şu kişi izletiyor kızına artık izleyebilirlermiş diyor.Bende daha erken bunun için diyorum.Eğer izletirsem bu sefer hoşuna gidip kapatmak istediğimde karşı çıkar ağlarsa vs diye korkuyorum Bende ikilemdeyim sizin gibi.

Ya ne üzücü ama dimi çocuk için. Mesela ben bu yaz kızımla hep dışardaydım bağ evindeydik parkta kahvede vs hep gittik bir dün bile evde değildik ki ben hamileydim bu yaz. Gelecek yazda inşallah küçük bebekle gideriz bahçe park vs ama kızımı asla sosyal ortamdan ayrı bırakamam

Buna bende üzülüyorum ki bne kızımı sosyal olsun şeye götürdüm bunun olmayacağını bilsem evde bırakırdım ya da gitmezdim kızıma birde böyle uzaydan gelmiş gibi bakmalar aaaa falan içlerinden birisi kızıma vurdu mesela kızım çok şaşırdı ki hala söylüyor bunu anne vurdu diye 1 hafta oldu neredeyse ama herkes bunu normal karşılıyor sanırım kızımla ben hatta ben ciddi uzaylıyım

allahım acılarını gostermesın hep ıyı ınsanlarla karsılastırsın guzel yollara cıkarsın gün görsünler ınsallah
Aminnn en büyük duam. Allah kimseye evlat acısı göstermesin. Bazen gece ikisine de bakıp ağlıyorum istemsiz zaman çok hızlı geçiyor birisi 2 aylık diğeri 21 aylık büyük bebeğimde bir zamanlar 2 aylıktı ve çok küçüktü baya küçüktü ve zaman çok hızlı geçti değer bilmek lazım zaman geçiyor sarılmak çok sevmek lazım

Benim kızım izlese kesin kapatmak istediğimde karşı çıkar zaten bu sefer daha büyük sorun. Bir doktorun yazısı var yorumlarda bakın ister bilimsel bir açıklama var ben kararlıyım 36 aya kadar tv yok

Elbette üzücü.
Ya ben bebeğim doğdu doğalı dışarı çıkarıyorum ki ben ağrıda yaşıyorum.
Daha dün çıkardım.
Giydirip çıkarırım eğer uygunsak...

Elbette üzücü.
Ya ben bebeğim doğdu doğalı dışarı çıkarıyorum ki ben ağrıda yaşıyorum.
Daha dün çıkardım.
Giydirip çıkarırım eğer uygunsak...
Tabiki imkanlar neyse illa değerlendirme yapılmalı. Zaman hızlı geçiyor bir gün keşke dememek için şimdi her şeyi yapmalı. Çevre gezinti çok önemli.mesela kızım dışarıya çıkmaya çok alışmış hep kapıya gidiyor çünkü hep çıkıyor istiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…