- 19 Haziran 2013
- 1.351
- 1.419
- 333
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Evet işte, çocukların bir araya geldiği vakitlerde tv, tablet telefon kesinlikle olmamalı. Kudurup dursunlar, evi alt üst etsinler razıyım.Böyle böyle asosyal oluyorlar sanırım iştw
Öyle gerçekten.Ya bir bebeğin bu hale gelmesi çok faka üzücü değil mi ama yani neden bu boşvermişlik. İki bebeğim var 2 ay 21 ay bazen 2 yaş sendromu ile kızım ol asık şeyler yapıyor kendini atıyor ağlıyor kardeşine zarar veriyor ama ben hep susuyorum anlatıyorum çaba olmadan hiçbir şey yok maalesef
Buna katılıyorum her anne bebeği için iyisini ister ve kendince bir yöntem geliştirir. İyi veya kötü ama eleştirilmemeli kesinlikle. Mesela bir arada kızıma uzun cümleler kurup her şeyi anlatıyorum diye tepki çektim tatlı vermiyorum diye de oldu tepkiler he sonra kızım istedi ve verdim ama belli bir süre sakındım. Şuanda bu ama bence de iyisini yapıyorum. Her güne bir etkinlik yapmaya çalışıyorum ya da bir şekilde dolduruyorum ve kendimi iyi hissediyorum. Elime kızım uyurken sadece telefon alıyorum buraya bile yazamıyorum görmesin diye bence çocuk büyütmek fedakarlık ister ve herkesin yöntemi farklı
Geçen gün bir doktorun yazısında da okudum bunu teknoloji otizm yapar diye hiç duymamıştım hatta gelişimsel bir sorun olduğunu düşünmüştüm Allah korusun çok zor bir durumBen zihin engelliler öğretmeniyim.
Biz çocuklara kartlarla eğitim veriyoruz çoğu zaman.
Öğretici olmasa idi kullanmazdık....
Ayrıca sürekli tuhaf görüntğlete mağruz allan çocuklarda klip sendromu gelişebilir.
Ben bazen çocuk şarkısı açıyorum oğluma. Genelde şarkılar mp3 olarak indirildi yani videosu yok.
5.5 aylık...
Bazen bazı şarkıları videolu açıyorum o an telefonda olmuyor dinletmek istediğim şarkı..
Videolarına bakıyorum.
Sürekli bir hareket sürekli renkler ışıklar değişen görüntüler. Çok yorucu takip etmesi..
Çok tehlikeli bunlar.
Dikkat eksikliği sebebi..
Ayrıca teknoloji otizmi diye bir otizm türü var artık.
İşin birde bu boyutu var aslında evde çok öğrenip okulda sıkılması her şey dozunda iyi aslındaBenimkiler de kıramıyor, siz kırın o çırpsın.
Siz tutun, o rendelesin, malzemeleri atsın falan filan.
Bir de şöyle bir durum var, fazla oyun ve etkinliği ben doğru bulmuyorum.
Oğlum 3 yaşında kreşe başladı, hala bildikler şeylerdeler.
Renkler, sayılar, meyve sebzeler falan filan.
Allahtan kardeşi var diye makas, hamur ve boyama etkinliği yaptıramıyordum tehlike açısından, çocuk hala tam beceremiyor bunları.
Ama eve bir hevesle geliyor ‘anne ödevim var ben yapamıyorum beyabey makas kırt kırt yapalım’ diye
Çok fazla şey öğretmenin, can sıkıntısına yol açacağını düşünüyorum.
Oyunlar evet ama eğitici etkinlikleri okuldan farklı boyuta getirmek, akranları ve öğretmeniyle doğrusunu beraber öğrenene kadar ertelemek gerek, bence tabi.
Ay hepsi bir değişik ama halleri çok tatlı yaaYa bende izletmiyorum ama 17 aylık 8 kilo yemek yerken açıyorum artık yesin diye içim içimi yiyor ama minik hala. Bir de beraber oyun oynayan annesinden masal dinleyen masal kartlarını seven çocuklara bayılıyorum.
Benim kız beraber oyun oynamak istemiyor nerede abuk subuk şey var orada. Geçen oyuncak bebek arabasında bebek gezdiriyorum ben o da oyuncakları koyduğum sepeti taktı kafasına gezdi durdu.
Masal anlatıyorum yanıma gelip yüzüme vuruyor anne anne Öfff diyerek.Çocuk masaldan tiksiniyor.
Yerim onu yaa benimki de günaydına nayyynınnn diyor çok güzeller ya. Sizin baya ileri seviyecumle kurardı ama yarım yamalak agzında dondurerek komık konusurdu ozellıkle konusturur gulerdık mesela baykuşa gagguş derdı bu sekılde konusurdu ama cumle kurardı
yanı sabah uyanınca yanıma gelıp dünaytın yumuyta vay mı yumuyta derdı mesela :)
allahım acılarını gostermesın hep ıyı ınsanlarla karsılastırsın guzel yollara cıkarsın gün görsünler ınsallahYerim onu yaa benimki de günaydına nayyynınnn diyor çok güzeller ya. Sizin baya ileri seviyekızım buara kendi kendine anlamsız şeyler söylüyor
Bende bu konuda ikilemdeyim.Kızım 18 aylık izletmiyorum ne tv de ne telefonda.Annem birilerinden duyuyor şu kişi izletiyor kızına artık izleyebilirlermiş diyor.Bende daha erken bunun için diyorum.Eğer izletirsem bu sefer hoşuna gidip kapatmak istediğimde karşı çıkar ağlarsa vs diye korkuyorum Bende ikilemdeyim sizin gibi.Kızlar sorunum şu : bugün bir arkadaş grubum ile toplandık. Arkadaşlarımında çocukları var. Benimde 21 aylık kızım vardı yanımda. Oyun oynarken çocuklar bir anda ellerine telefon alıp bir şeyler izlemeye başladılar. Kızım ortada kaldı. Bir süre oynadı sonra onların yanına gitti izletmediler bende izlemesini istemesemde o an ses etmedim ama arkadaşlarımdan bazıları bunu anladı ve üstüme gelmeye başladı. Hatta bir çoğu. Bana çizgi filmin faydalarından bahsettiler. Kelime öğrenir renk öğrenir hayvanların seslerini öğrenir vs. Saygı duyarak dinledim. Tercih etmediğimi söyledim. Sizler izletebilirsiniz ama ben sakınmak istiyorum dedim ama onlar devam ettiler. Bu sefer kendimi suçlamaya başladım. Öyle konuştular ki alla alla yanlış mıyım dedim. Sormak istediğim şey şu yanlış mı davranışım gerçekten eğitici olabilir mi o kutu?
Ayrıca not düşeyim amacım TV izleyen kimseyi suçlamak değil ya da takdir beklemiyorum. Bu konuşmalar beni çelişkide bıraktı zate takıntılıyım iyice takıldım.
Ya ne üzücü ama dimi çocuk için. Mesela ben bu yaz kızımla hep dışardaydım bağ evindeydik parkta kahvede vs hep gittik bir dün bile evde değildik ki ben hamileydim bu yaz. Gelecek yazda inşallah küçük bebekle gideriz bahçe park vs ama kızımı asla sosyal ortamdan ayrı bırakamamÖyle gerçekten.
Eşim geçen ekmek almaya götğrsğ çocupu geldiler çok morali bozulmuştu
Dedim noldu?
Ya bu çocuk bilmiyor hiçbir şey dedi. Ekmek alıcaz dedim x sana simit alayım mı amcacım yüzüme baktı endişeli endişelş dedi pastanede şok olmuş gibi etrafa baktı falan dedi.
Çok üzülmüş.
Ailesi çocupu çok nadir dışarı çıkartıyor.
İnanın ben 2 senedir tanıyorum o çocuk parkta 10 kere oynamadı
Evde hep.
Baba tembel anne tembel.
Bayadır aklımızda o çocuk eşimle.
Galiba yazınn bizim oğlanı dışarı çıkarırken onu da alıcaz yanımıza zaten kardeşi olacak yeni. Deriz çocupu verin gezdirelim
Buna bende üzülüyorum ki bne kızımı sosyal olsun şeye götürdüm bunun olmayacağını bilsem evde bırakırdım ya da gitmezdim kızıma birde böyle uzaydan gelmiş gibi bakmalar aaaa falan içlerinden birisi kızıma vurdu mesela kızım çok şaşırdı ki hala söylüyor bunu anne vurdu diye 1 hafta oldu neredeyse ama herkes bunu normal karşılıyor sanırım kızımla ben hatta ben ciddi uzaylıyımKonunuza çok yorum yapılmış yorumları okuyamadım ancak ben de kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim. Çocuğum 2.sınıfa gidiyor hiç video izletmedim. 3 yaşından sonra az az çizgi film, tablete İngilizce, Türkçe eğitici oyunlar yükledim az az günlük onlardan yaptık. Bunun yanında bol bol kitap okuyup etkinlik yaptık. Okula gitmeden okuma yazma öğrendi kendisinden şu anda da maşallah dikkatli ve başarılı gidiyor Öğretmenler veli toplantılarında gittikçe dikkat dağınıklığının arttığını söylüyor. Çok TV, tablet izleyenlerin hem dikkat süreleri kısalıyor, hem de bağımlı oluyorlar. Gel de o çocuklara ödev yaptır. Arkadaşlarınıza bakmayın daha 21 aylık çocuk ne güzel bir araya gelmişler evden oyuncak götürün kitap götürün sosyalleşsinler. Çok üzülüyorum bir anne rahat etmek için küçücük bebeğin eline telefon verince
Aminnn en büyük duam. Allah kimseye evlat acısı göstermesin. Bazen gece ikisine de bakıp ağlıyorum istemsiz zaman çok hızlı geçiyor birisi 2 aylık diğeri 21 aylık büyük bebeğimde bir zamanlar 2 aylıktı ve çok küçüktü baya küçüktü ve zaman çok hızlı geçti değer bilmek lazım zaman geçiyor sarılmak çok sevmek lazımallahım acılarını gostermesın hep ıyı ınsanlarla karsılastırsın guzel yollara cıkarsın gün görsünler ınsallah
Benim kızım izlese kesin kapatmak istediğimde karşı çıkar zaten bu sefer daha büyük sorun. Bir doktorun yazısı var yorumlarda bakın ister bilimsel bir açıklama var ben kararlıyım 36 aya kadar tv yokBende bu konuda ikilemdeyim.Kızım 18 aylık izletmiyorum ne tv de ne telefonda.Annem birilerinden duyuyor şu kişi izletiyor kızına artık izleyebilirlermiş diyor.Bende daha erken bunun için diyorum.Eğer izletirsem bu sefer hoşuna gidip kapatmak istediğimde karşı çıkar ağlarsa vs diye korkuyorum Bende ikilemdeyim sizin gibi.
Elbette üzücü.Ya ne üzücü ama dimi çocuk için. Mesela ben bu yaz kızımla hep dışardaydım bağ evindeydik parkta kahvede vs hep gittik bir dün bile evde değildik ki ben hamileydim bu yaz. Gelecek yazda inşallah küçük bebekle gideriz bahçe park vs ama kızımı asla sosyal ortamdan ayrı bırakamam
Tabiki imkanlar neyse illa değerlendirme yapılmalı. Zaman hızlı geçiyor bir gün keşke dememek için şimdi her şeyi yapmalı. Çevre gezinti çok önemli.mesela kızım dışarıya çıkmaya çok alışmış hep kapıya gidiyor çünkü hep çıkıyor istiyorlarElbette üzücü.
Ya ben bebeğim doğdu doğalı dışarı çıkarıyorum ki ben ağrıda yaşıyorum.
Daha dün çıkardım.
Giydirip çıkarırım eğer uygunsak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?