- 10 Kasım 2019
- 695
- 588
- 53
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Eğitici çizgi filmler adı altında bence izlemesinde sakınca yok.Her şey dozunda olduğu sürece bir problem olöaz diye düşünüyorum.Kızlar sorunum şu : bugün bir arkadaş grubum ile toplandık. Arkadaşlarımında çocukları var. Benimde 21 aylık kızım vardı yanımda. Oyun oynarken çocuklar bir anda ellerine telefon alıp bir şeyler izlemeye başladılar. Kızım ortada kaldı. Bir süre oynadı sonra onların yanına gitti izletmediler bende izlemesini istemesemde o an ses etmedim ama arkadaşlarımdan bazıları bunu anladı ve üstüme gelmeye başladı. Hatta bir çoğu. Bana çizgi filmin faydalarından bahsettiler. Kelime öğrenir renk öğrenir hayvanların seslerini öğrenir vs. Saygı duyarak dinledim. Tercih etmediğimi söyledim. Sizler izletebilirsiniz ama ben sakınmak istiyorum dedim ama onlar devam ettiler. Bu sefer kendimi suçlamaya başladım. Öyle konuştular ki alla alla yanlış mıyım dedim. Sormak istediğim şey şu yanlış mı davranışım gerçekten eğitici olabilir mi o kutu?
Ayrıca not düşeyim amacım TV izleyen kimseyi suçlamak değil ya da takdir beklemiyorum. Bu konuşmalar beni çelişkide bıraktı zate takıntılıyım iyice takıldım.
Kesinlikle o çocuk içimi acıtıyor birde fenomen olmuşlar altta ovgulu yorumlar gırla. Belki de çocuklar bize bakar diye aceleden yapıyorlar ya da sağlıkla alakalı.Önemli olan bu değil mi zaten biz mutluyuz dışarıdaki kişiler ne derse desin. Ayrıca o çiftin bebeği için her tüşrü büyür kafası var bence ondan bu hız. He benimde 2 aylık bir bebeğim daha var ama bayaaa bir sürpriz hatta eşim hep diyor bence sen bu kafayla bir bebek daha istemezDin Allah bildi de verdi
Geç bileeğitici kitaplari almak istiyorum..
kızım yırtıp atiyor..
ne yapmam lazim 3 yaşında... ( şubatta tam 3 yaşını dolduracak)
erken mi..?
zaten bebekliğinden beri çizim yapıyor ve kitaplara bakiyor yırtmasa bari .Geç bile
Kitap ile tanışma ilk 3 ayda olmalı ki alışsınlar. Önce gece uyumadan önce kitap okuyun o şekilde kitaba alışır
Minnak ya.zaten bebekliğinden beri çizim yapıyor ve kitaplara bakiyor yırtmasa bari .
çizime 1 yaşında başladi.. keçeli kalem veriyordum karalama yapıyordu..
şimdi 3 yaşında. anne baba çocuk ev ağaç çiziyor 41 kere maşallah..
Bu ay 4 de girdikKaç yaşında peki
Buna katılıyorum her anne bebeği için iyisini ister ve kendince bir yöntem geliştirir. İyi veya kötü ama eleştirilmemeli kesinlikle. Mesela bir arada kızıma uzun cümleler kurup her şeyi anlatıyorum diye tepki çektim tatlı vermiyorum diye de oldu tepkiler he sonra kızım istedi ve verdim ama belli bir süre sakındım. Şuanda bu ama bence de iyisini yapıyorum. Her güne bir etkinlik yapmaya çalışıyorum ya da bir şekilde dolduruyorum ve kendimi iyi hissediyorum. Elime kızım uyurken sadece telefon alıyorum buraya bile yazamıyorum görmesin diye bence çocuk büyütmek fedakarlık ister ve herkesin yöntemi farklıOğlum 3 yaşında tv izletmeye 2.5 yaşında başladım o zamana kadar hiç tv açmadık evde eksikliğinide görmedim valla tv den öğreneceği şeyleri bizimle oynayarak kitap okuyarak fazlasıyla öğrendi kelime hazneside yaşıtlarına göre fazlaydı şimdi de öyle 1.5 yaşında çok güzel konuşuyordu Çevremdekilerin bana da demediği kalmamıştıÇok severler burunlarını her yere sokmayı
herkesin anneliği kendine çocuk yetiştirme tarzı kendine kimseye karışmam kimseyide kendime karıştırmam sizde kendinizi kötü hissetmeyin çocuğu için en iyisini anneden başka kimse bilemez Allah hayırlısı sağlıklı ömür versin evladınıza inşallah
Belki de ya da gerçekten kafa yapıları buna uygun yani kendileri de çok TV izler belki normal geliyor onlara. Mesela bizde sadece eşim gelince TV açılır ben evde TV izleyeceğime başka işler yaparım kitap okurum araştırma yapar ders çalışırım falan alışkın değilim belki onlar öyle olmadığı için normal geliyor2 yaşına kadar zaten ekran yasak, siz doğrusunu yapıyorsunuz. Çizgi filmlerin 2 yaşında bir bebege verecegi fayda nedir ki? Kelime dağarcığının gelişmesi için beraber konuşarak oyunlar oynayarak fayda sağlarsınız. O anneler sirf vicdan rahatlatmak için öyle konuşmuş sizin bunu (ekran yasağı) başarmış olmaniz karşısında kendilerini savunma mekanizması.
Estağfurullah zeka yoksunu demek değil amacım ve amacımız. Ben sadece bana aaaa öğrenemez aaa şöyle olur böyle olur kafasının ne kadar doğru olduğunu öğrenmek çünlğ üstüme her zamankinden fazla gelindiBenm çocuğum 2 yaşında renklerin Türkçesi ve İngilizcelerini öğrendi 5 e kadarda ingilizce sayıyor 10 a kadar Türkçe neden olmasn? Abartılmadığı sürece olabilir eğitici videolar niye çocuk ordan bi şeyleri öğrenip hayatta uyguluyor ki ben öğretsem öğrenmk istemezdi uzun süre dinlemez =) çocuğun çizgi film ya da video izlemesi onu zeka yoksunu yapmaz aksine her gece kitabımızı okumadan da yatmayız
Ya ne kadar güzel maşallah. Mesela konuşmaktan kastınız 1 yaş için kelime mi cümle mi kurardı. Benim kızım ilk anne dedi sonra bu ne dedi sonra yavaş yavaş mesela bu tarz bir konuşmam mı yoksa baya biz gibi miılk 6-7 ay kendım soyledım hem turkce hem ıngılızce sonra yarımsar saat gorsel zeka kartları gosterdım 1 yasına kadar boyle oldu
1 yasından 2 yasına kadar usb den tv ye aktardım vıdeoları ızlettım yarım saat yıne
kızım zaten 1 yasında konusmaya basladı 2 yasında hem turkce hem ıngılızce yasına gore konusuyorduk suan 4 yasında oturur sızınle baya hem ıngılızce hem turkce sohbet eder turkceden dırek ıngılızceye gecer duraksamaz
Yine de çok yanlış sanki. Yaparak yaşayarak öğrenme kuralını hocamız baya aşmışZannımca zarar düzeyini oğluna göstermek icin yapmıştır.
cumle kurardı ama yarım yamalak agzında dondurerek komık konusurdu ozellıkle konusturur gulerdık mesela baykuşa gagguş derdı bu sekılde konusurdu ama cumle kurardıYa ne kadar güzel maşallah. Mesela konuşmaktan kastınız 1 yaş için kelime mi cümle mi kurardı. Benim kızım ilk anne dedi sonra bu ne dedi sonra yavaş yavaş mesela bu tarz bir konuşmam mı yoksa baya biz gibi miimrendim doğrusu
Böyle böyle asosyal oluyorlar sanırım iştwTelefon değilde tv de belli kanallarda belli çizgi filmler iyi oluyor çocuklar için. Oğlum bazen öyle şeyler söylüyor ki netten bakıyorum da doğru söylüyormuş yani benim bilmediğim şeyleri bilip birde açıklıyor. Nerden diyince işte şu çizgi filmden diyo. Tabi herşeyin fazlası zarar o yüzden kararında izletin tv. Ama telefonu tavsiye etmiyorum. Çocuklar yan yana geldiklerinde telefon ellerine alınca çok üzülüyorum keşke kıymet bilip oynasalar beraber diye.
Ya Allah korusunCanım bos ver arkadaşlarını. Benim yegnim 3 yasında o kadar çizgi film izlemiş ki çocuk şuan konuşamıyor baba dede su başka bir şey yok hastaneye goturduk çocuk psikyatrisine goturduk Dr bize TV izletmeyin çocuk ortamına şokun bol bol konusun dedi ama kesinlikle TV yok dedi
Ya bir bebeğin bu hale gelmesi çok faka üzücü değil mi ama yani neden bu boşvermişlik. İki bebeğim var 2 ay 21 ay bazen 2 yaş sendromu ile kızım ol asık şeyler yapıyor kendini atıyor ağlıyor kardeşine zarar veriyor ama ben hep susuyorum anlatıyorum çaba olmadan hiçbir şey yok maalesefHayır çocuk ek gıda almaya başladığından beri elinde telefon var. Ve sürekli TV izliyor...
Oyun asla oynamaz.
2 yaşla beraber tabiki 2 yaş sendromu girdi devreye çocuk hareketlendi öfke krizleri derken anma baba daha da bağımlı yaptı çocuğu sussun yeterki diye.
Şu an samimi söylüyorum çocuk 24 saatin ayakta kaldığı her saatinde elinde telefonla yaşıyor ve telefon ve TV aynı anda açık olacak yoksa ağlıyor.
Eskiden konuşurdu şimdi konuşmuyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?