Çizgi film.

Eğitici çizgi filmler adı altında bence izlemesinde sakınca yok.Her şey dozunda olduğu sürece bir problem olöaz diye düşünüyorum.

Ya bende izletmiyorum ama 17 aylık 8 kilo yemek yerken açıyorum artık yesin diye içim içimi yiyor ama minik hala. Bir de beraber oyun oynayan annesinden masal dinleyen masal kartlarını seven çocuklara bayılıyorum.
Benim kız beraber oyun oynamak istemiyor nerede abuk subuk şey var orada. Geçen oyuncak bebek arabasında bebek gezdiriyorum ben o da oyuncakları koyduğum sepeti taktı kafasına gezdi durdu.
Masal anlatıyorum yanıma gelip yüzüme vuruyor anne anne Öfff diyerek. Çocuk masaldan tiksiniyor.

3 yasindan once bebekleri teknolojiye maruz birakmamak lazim. Sonrasinda da kontrollu olmali...
Arkadaslariniz yaniliyorlar.
Cocuklar hayati dair on bilgiyi o kutudan degil, oyunla ogrenmeli.
Bir yakinimin torunu, sirf bu yuzden gerisim geriligi yasiyor.
Cocugunuzla bol bol oynayin, tabiata cikarin, parklarda diger cocuklarla iletisim kurmasini saglayin...
Saglikla buyusun insaallah...

Kesinlikle o çocuk içimi acıtıyor birde fenomen olmuşlar altta ovgulu yorumlar gırla. Belki de çocuklar bize bakar diye aceleden yapıyorlar ya da sağlıkla alakalı.

Ya Allah analı babalı büyütsün evet bak ben düşünemiyorum

Ben hem anne hem öğretmen olarak aynısını yaptım. Herşey dozunda olmalı arada yararlı şeyleri kendim seçip izlettim ama büyüdükçe kontrol etmesi zorlaşıyor

Ben hem kendi çocukluğumdan hem yaptığım araştırmalardan 36 aya kadar izletmemeyi isterdim, 32 aylık halen onun yanında tv açmayız, telefonla oynamayız. Maalesef 22 aylıkken babannesi kuzeninin videolarını tekrar tekrar açınca, çocuk da izlemek için ağlayınca sadece sabah 10, akşam 10 dk eğitici şeyler izletmeye başladık 10 aydır bu şekilde, alarm kuruyoruz ötüyor bitince. Görüntülü görüşme yaptırıyoruz yakınlarımızla. tv'yi radro ayarında tutup müzik dinliyoruz siyah ekrandan. Ekranın bir faydasının olduğunu düşünmüyorum hatta çok zararlı olduğunu düşünüyorum. Bence siz istikrarınızı koruyun zaten bir noktada engel olamayacaksınız belki, o zaman da sınır koyarsınız. Bana da amaan boşver sınırsız izlet diyenler oluyor ama bu insanlar ya zor durumda olduklarından ya bilgisizliklerinden ya da sorumsuzluklarından bunu tavsiye ediyorlar, yapıyorlar bence.

eğitici kitaplari almak istiyorum..
kızım yırtıp atiyor..
ne yapmam lazim 3 yaşında... ( şubatta tam 3 yaşını dolduracak)
erken mi..?
Geç bile
Kitap ile tanışma ilk 3 ayda olmalı ki alışsınlar. Önce gece uyumadan önce kitap okuyun o şekilde kitaba alışır

Geç bile
Kitap ile tanışma ilk 3 ayda olmalı ki alışsınlar. Önce gece uyumadan önce kitap okuyun o şekilde kitaba alışır
zaten bebekliğinden beri çizim yapıyor ve kitaplara bakiyor yırtmasa bari .
çizime 1 yaşında başladi.. keçeli kalem veriyordum karalama yapıyordu..
şimdi 3 yaşında. anne baba çocuk ev ağaç çiziyor 41 kere maşallah..

Minnak ya.
O zaman dönemsel bir şeydir.
Kreşe falan gidiyorsa orada da öğretirler kitap kullanmayı

Buna katılıyorum her anne bebeği için iyisini ister ve kendince bir yöntem geliştirir. İyi veya kötü ama eleştirilmemeli kesinlikle. Mesela bir arada kızıma uzun cümleler kurup her şeyi anlatıyorum diye tepki çektim tatlı vermiyorum diye de oldu tepkiler he sonra kızım istedi ve verdim ama belli bir süre sakındım. Şuanda bu ama bence de iyisini yapıyorum. Her güne bir etkinlik yapmaya çalışıyorum ya da bir şekilde dolduruyorum ve kendimi iyi hissediyorum. Elime kızım uyurken sadece telefon alıyorum buraya bile yazamıyorum görmesin diye bence çocuk büyütmek fedakarlık ister ve herkesin yöntemi farklı

Belki de ya da gerçekten kafa yapıları buna uygun yani kendileri de çok TV izler belki normal geliyor onlara. Mesela bizde sadece eşim gelince TV açılır ben evde TV izleyeceğime başka işler yaparım kitap okurum araştırma yapar ders çalışırım falan alışkın değilim belki onlar öyle olmadığı için normal geliyor

Estağfurullah zeka yoksunu demek değil amacım ve amacımız. Ben sadece bana aaaa öğrenemez aaa şöyle olur böyle olur kafasının ne kadar doğru olduğunu öğrenmek çünlğ üstüme her zamankinden fazla gelindi

Ya ne kadar güzel maşallah. Mesela konuşmaktan kastınız 1 yaş için kelime mi cümle mi kurardı. Benim kızım ilk anne dedi sonra bu ne dedi sonra yavaş yavaş mesela bu tarz bir konuşmam mı yoksa baya biz gibi mi imrendim doğrusu

Evet takıntılısınız. Daha önce de bununla ilgili konu açmıştınız.

Ben herşeyin çağın gereklerine göre kararında verilmesi görüşündeyim.
Bu benim görüşüm. Ne sizi ne de başkasını bağlar.
Konuşmayla da hiç alakası yok.

Oğlum tv ye bakmasın diye taklalar atmadım. Ama uzun süre reklam veya çizgi film izlemesine izin vermedim dikkatini dağıttım. Şimdi 3,5 yaşında tv yi hiç açmasam aramıyor.

Eline telefon verdim kısıtlı sürede. Ne izlediğine baktım. Renkleri, sayıları, renklerin ingilizcesini vs. öğrendi. Ki bunun için ekstra çabam olmadı. Zaten kreşe gidecek diyordum.

Herşey kararında ve kurallı verilebilir. Abartmayalım artık..

cumle kurardı ama yarım yamalak agzında dondurerek komık konusurdu ozellıkle konusturur gulerdık mesela baykuşa gagguş derdı bu sekılde konusurdu ama cumle kurardı
yanı sabah uyanınca yanıma gelıp dünaytın yumuyta vay mı yumuyta derdı mesela :)

Böyle böyle asosyal oluyorlar sanırım iştw

Ya Allah korusun

Ya bir bebeğin bu hale gelmesi çok faka üzücü değil mi ama yani neden bu boşvermişlik. İki bebeğim var 2 ay 21 ay bazen 2 yaş sendromu ile kızım ol asık şeyler yapıyor kendini atıyor ağlıyor kardeşine zarar veriyor ama ben hep susuyorum anlatıyorum çaba olmadan hiçbir şey yok maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…