Clexane ve bebe aspirinini kaçıncı haftalarda bıraktınız?

Balbxoxcxuxxux

Never Ever Give Up!
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2008
663
4
116
Diğer
30 haftalık hamileyim..kanda pıhtılaşma nedeniyle bebe aspirini ve clexane iğne(0.4 mg) kullanıyorum..gittiğim doktorların hepsi bunları bırakma haftalarını farklı zamanlar olarak söyledi..ve bugün kontrole gittiğimde dr. bebeğin 32 haftalık göründüğünü ve 2 hafta sonra(34 haftalıkken) iğneyi bırakacağımızı ve 1 ay sonra da aspirini bırakacağımızı söyledi..bunları böyle erkenden bırakınca bebekte beslenme sorunu olur diye korkuyorum..bunlardan kullananlar...siz kaçıncı haftada bıraktınız ya da bırakacaksınız?

canım bende bebe aspirini kullanıyorum benm doktorumda 32.haftadan sonra bırakmam gerektiğini söledi.endişelenme bence.bebeğinide umarım sağlıkla kucağına alırsın

Bebek aspirinini ve cleaxsanı tüp bebek merkezimiz 32. haftada bırakın dedi.Ama kendi doktorum cleaxsanı bırakmamam gerektiğini ve doğuma yakın keseceğini söyledi.Şuan 35. haftamın içindeyim hala iğne vuruluyorum,bu hafta kontrolümünde bırak dermi bilmiyorum........

canım ben claxen degılde fraxıparıne kullanıyorum 35 haftalıgım bırakmadım drum dogumdan once bırakmıyoruz dedı
asprınıde 32 de bıraktım

ben de cleaxane kullanıyorum 0,6 lık ama benim braz farklı bi sorun var 29. haftada sol bacağımdaki toplardamarı kanpıhtısı tıkamış dvt diolar bu rahatsızlığa 29. haftadan beri kullanıyorum. doktor normal doğum olursa doğumun olduğu gün ve sonraki bi kaç gün kullanmazsın dedi sezaryanda da bi gün öncesi keseriz ilacı dedi. şu an 38. haftamdayım yani hala kullanıorum kafam karıştı sizin yazdıklarınızı okuyunca

Bugün doktora gittim,37.haftaya kadar kullanmamı söyledi kızlar.Bencede herkes farklı söylüyor,tüp bebek merkezim 32. haftada kesmemi söylemişti,karışık bir durum ama takip eden doktorlarımıza güvenmek gerekir.....

ben daha 8. haftadayım ama tüp bebek tedavisinde transfer gününden beri bir gün fraxiparine, bir gün clexane oluyorum.. hem tüp bebek merkezindeki doktorumuz hem kendi doktorumuz doğuma kadar kullanacaksın dediler.. bana da büyük ihtimal 38. haftada ilaçları bırakıp,sezaryenle alırız bebeği dedi doktor..
ben buarada birşeyi merak ediyorum, aslında korkuyorum da şu an clexane ve fraxiparine göbekten oluyorum, küçük morarmalar oluyor, ama karın şişince de göbekten olmaya devam dedi doktorlar, nasıl oluyor karın şişince merak ediyor ve korkuyorum.. deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Koldan ve bacaktanda vuruluyor ama çok ağrı yaptılar bende.38.haftamdayım hala göbekten oluyorum.Hızlı bir şekilde verme morarma oluyor,yavaş enjekte et,etini elinle sıkıştırırsanda acımıyor........

koldan çok daha fazla acıyor,karından öyle değil..ben de bebeğe zararı olur diye korkuyordum karından ama dr korkmana gerek yok hiçbirşey olmaz dedi..karın büyüse de bebek gerilerde oluyormuş..

kızlar buarada bir sorum daha var, bu iğneleri doktorunuz haftalar ilerledikçe artırdı mı? bana hiç öyle bir şey demedi, fraxiparine 0,3 ml ve clexane 0.4 ml dedi. ben bir gün birini bir gün birini oluyorum, ama haftalar geçtikçe dozlar artacak falan demedi, sizin artıyor mu doz ya da arttı mı? bunun için başka bir doktora yani bir hemotologa falan gittiniz mi?

hayır,doz artmıyor..sonuna kadar aynı..
bu arada bu aspirin ve clexanı ne zaman bırakacağıma karar verdim..clexane doğumdan 24 saat önce,aspirin 36.hafta... bunu söyleyen benimle aynı sorunu yaşayan bir kadın doğumcu...ve kısa süre önce de bebeğini kucağına almış...en çok ona güvendim ben...

arkadaşlar ben 19 hafta 6 gunlkken dusuk yasadım yapılan tahliller sonucu protein c eksikligi cıktı doktorum tekrar hamile kalınca 81 mglık aspirin kullanacagımı soyledi ben 8 ay sonra tekrar hamile kaldım fakat 4 haftalıkken tekrar dusuk yasadım benimle aynı sorunu yasayan arkadasların tecrubelerine coook ihtiyacım var simdiden tesekkurler

protein c ya da protein s de eksikliği olan bir arkadaşımın bir düşüğü bir de ölü doğumu oldu..en son bir hemotoloji uzmanına gitti,meğer farklı sorunlar da varmış kanında..bir hemotoloğa gitmenizi tavsiye ederim...

Doğumdan sonra neden devam ettin peki? normalde doğumdan önce keseceğiz dedi doktor,hatta balböcüü'nin dediği gibi bazı doktorlar 36. haftada kesiyor, senin neden devam etti?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…