Çocuğa böyle mi bakılır?

Öncelikle başlığa cevap vereyim böyle çocuk bakılmaz
Anladığım kadarıyla çaresizlik sizi mecbur bırakmış bu duruma.

Biz Doğu görevindeyken baba öğretmen anne hemşire bir arkadaşımızın çoçuğuna bakmıştım 5 ay kadar.
Ben de kendi evime alıyordum.
Ama biri kere bile annenin onayını almadan ne misafirliğe gittim ne de evime misafir aldım.

Kendi ailem ziyarete gelecekti, bir hafta bende kalacaklardı, onda bile arkadaşa eğer razı değilsen aileme gelme derim dedim.

Bir yere gideceğim zaman veya biri geleceği zaman saatleri çoçuğun uyku ve beslenme saatine göre ayarlardım ve çocuğun oyun oynayabileceği bir arkadaşı olmayan kişilere ne giderdim ne de evime alırdım.

Ben o çocuğa bakıcılık değil annelik yaptım, inşallah sizin de karşınıza vicdanlı merhametli insanlar çıkar

Diyosunuz ki benim çocuğumu uyutmadan kendi çocuğunu okula götürüp geliyolar. E peki napsin çocuğunu uyutup evde tek bırakıp kendi çocuğunu öyle mi götürsün okula? Burda hak vermyorum ama evet tabi çocuk devamlı günlerde gezmelerdede büyümesi hoş değil. Aktivite kurabilecek oyun oynayabilecek eğitim verebilecek biri olmalı bakıcı. Çocuğunuz açısından gözlemleyin bide memnun mu değil mi bakicidan eğer değilse bakıcıyı değiştirip kendi evinizde baktirin bence. Ben hiç görmüyorum artık bakıcının evinde bakılan çocuk :) keşke olsa bende düşünürüm aslinda

Bunları en baştan konusmaliydin
O kadın da madem işini düzgün yapamayacak kabul eymemeliydi sırf para için çocuklara bakacağım deyip rezil ediyorlar yazık günah ://

Evet ilk kez cocuk baktiriyorum. Insanlarla ugrasmak ne zormus. Yumusak yuzluyum gercekten. Cocugun uyku saatini kac kez gecirdi. Bir de cocuk uyumadi diyor. Ha sen uyutmaya calistin da o uyumadi yani.
Bugun cok sinirlendim kati bir sekilde uyardim. Isci isveren iliskisi seklinde olmasin diye ugrastim ama bu sekilde cocugum yipraniyor.
Kucucuk cocuk koskoca kadina ayak uyduruyor. Tam tersi olmasi gerekirken. Fazla da ileri gidemedim cunku 2 ay daha bakacak hirsini cocuktan cikarmasin diye
kusura bakma ben bu çocuğu ona birakmazdim annene baktir yada babaaneye. güvenilmiyor böle kişilere.

Bugun konustum. Bana alindigini darildigini vs soyledi. Uyarmayacakmisim seneye krese vereceksem verecekmisim. Bir de akil veriyor.
2 ay daha idare etmek zorundayim
oyyyy bakıcı demeyin bana diyorum heryerde
2 ay idare edin ama bir zahmet gezmeye çıkmayıverin
ben sizi tanıyorum götürdüğünüz insanları tanımam etmem
uyku saati de aksamasın bir zahmet deyin
anne kv vs nerelerdeler? 2 ay idare etseler
kaç yaşında yavrunuz

oyyyy bakıcı demeyin bana diyorum heryerde
2 ay idare edin ama bir zahmet gezmeye çıkmayıverin
ben sizi tanıyorum götürdüğünüz insanları tanımam etmem
uyku saati de aksamasın bir zahmet deyin
anne kv vs nerelerdeler? 2 ay idare etseler
kaç yaşında yavrunuz
Konustum 2 ay daha bakacaksiniz artik sadece cocukla ilgilenin dedim. Kotu bir kadin degil zaten cocuga kotu davranacagini sanmam. Bundan sonra da yumusak yuzlu olmayacagim.
Annem kayinvalidem uzakta biz gurbetteyiz diyeyim. Simdiye kadar ihtiyacim oldugu zamanlarda hic gelmediler. Simdi de gelmezler

Yapılan iş ne olursa olsun hakkını vermeli insan
Burada parka bakıcısıyla gelen çocukları gözlemliyorum , çocuk ağlayarak yerlerde sürünüyor elini uzatıp kaldırmıyor , aynı saatte sözleşip geldiği diğer bakıcılarla sohbet muhabbetteler.. bir de burada insan iş gücü çok değerli . Allah bilir, deve yüküyle de para alıyordur ailelerden .

Sizin durumunuzda, kendinizin de belirttiği gibi yumuşak yüzlülük yaramamış. Ben de evime yardıma gelen kişilere, ne zaman abla diyerek ılıman yaklaştıysam, işler çığrından çıkıyor bazen . Toplumumuzda yumuşak yüzlülük , kibarlık ; saflık olarak görülüyor

İki ay değil iki gün bile kalsa, sizin belirleyeceğiniz şartlarınıza uyar ve problemsiz dönemi kapatırsınız insallah
Kolaylıklar dilerim

Back
X