8 yaşımdan bu yana aylık harçlık alıyorum ben. o zamana göre nasıldı hatırlayamıyorum ama şimdiye göre herhalde 8 yaşımda aylık 200 lira civarıydı. ilkokulda yemekhaneye gidiyordum ortaokulda babam kartım para yüklüyordu okulun içindeki kafelerde yiyordum.
ama diyelim ki ben o ay bir kitap almak istediysem o harçlığın içinden alırdım. yani harçlık bana sadece okul için verilmiyordu. hala da öyle mesela 2019un başında babam ülkedeki enflasyonu falan katıp yine harçlığımı belirledi
ben de bir yere kadar paranın değerini bilmiyordum, 5.sınıfta kredi kartım vardı mesela onunla kendime prefabrik havuz alıp evi su bastırmıştım. babamın da kızdığını hatırlamıyorum. sadece birkaç ay boyunca harçlığımı eksik almıştım bir nevi ceza. sonra bir daha yapmadım zaten ve harçlığım az olunca ne kadar sıkıntı çektiğimi de gördüm.
maddi olarak imkan varsa çocuğu sıkıp illa az harcayacaksın diye diretmenin anlamı yok bence. herkes kendi kesesine göre yetiştirmeli çocuğunu. şu durumda bence aylık 300 çok değil onun için.