- 15 Ağustos 2015
- 1.634
- 1.816
- 333
Şunu da eklemek istiyorum. Küçükken bayram harçlığı, haftalık harçlık vs hepsini biriktirirdim. Daha sonra burs almaya başladım onları biriktirdim. Birkaç yılda bir biriktirdiğim paramı alıp benim için "birikim hesabına" yatırırlardı. En son üniversiteyi kazandım o zamana kadar lisede biriktirdiğim bütün paramı aldılar. Şu an mezunum 25 yaşındayım hala benim için olan birikim hesabında ne kadar para var bilmiyorum hala tutuyorlar, erişimim yok. Üniversiteye geldiğimden beri yine birikim yaptım ve asla ne kadar biriktirdiğimi söylemiyorum. Param çok da olsa az da olsa gidip anneme babama söylemem. Sağolsun abim var o çok yardımcı olur. Abim çalışmıyorken bir hafta aç gezdiğim de oldu ama yine de paran var mı diyince var dedim. Çocuğunuz için yaptığınızı düşündüğünüz her şey onun tarafından iyilik olarak algılanmayabilir. Bu konuda empati ve açık iletişim çok önemli. Annem babam hala benim için en iyisi neyse onu yapmaya çalışır kendi düşüncelerinde. Yaşlı insanlar nasıl mutlu olacaklarsa öyle yapsınlar diyorum.Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.
Çok şükür eğitim hayatlarını bu şekilde sürdürebilecekleri kadar birikim yapmıştık daha öncesi.
Benim sıkıntım bugün istediği herşeyi alabiyoruz ama belki yarın alamıcağımızı, paranın gökten yağmadını anlaması
Belirli bir yaşa geldiğinde bu hesap cüzdanı senin, istediğini yapabilirsin demenin kötü bir tarafı olduğunu düşünmüyorum kendi adıma.
Aynı şekilde birikime devam edicem inşallah ikisi adınada. Bu bayram harçlıklarını serbest bıracakam ama. Dediğim gibi bir yolla girdik eylülü beklemicem.
Bu arada okul değişmesi bir örnekti sadece. Birkaç yıl sonra bütün arkadaşlarının giydiği bin liralık ayakkabıyı alamayız dediğinizde de sizin kötülük yaptığınızı / onu cezalandırdığınızı düşünebilir. Bu konuda eğitime iki çocuğunuzda da önem vermelisiniz.