- 26 Mayıs 2018
- 8.220
- 38.863
- 548
- 52
Çocuklarla çalışan bir uzman olarak 10 yaşındaki bir çocuğa aylık harçlık verilmesini doğru bulmuyorum.
Aylık harçlık lise dönemi için daha uygun.
İlkokulda günlük,ortaokulda haftalık harçlık verilebilir.
Siz çocuğunuza para yönetimini öğretmek için biraz gecikmişsiniz,o nedenle en azından ilk dönem sonuna kadar,harçlığını günlük verin,duruma göre haftalığa geçersiniz.
Yine ilkokul çocuğuna birikim yapıp altın alacak kadar yüksek meblağlarda harçlık/hediye para verilmesini de uygun bulmuyorum.
Aile büyükleri de bu konuda uyarılmalı.
O yaşta bir çocuğa ufak meblağlar verilmeli ve kendi parası hakkında insiyatif alması sağlanmalı.
Baktınız yönetemiyor biraz destek olursunuz.
Aile büyükleri ille de yüksek miktarda harçlık verecekse ve çocuk henüz ilkokul-ortaokuldaysa,bu para çocuğa harcamak üzere ebeveynlere verilmeli.
Çocuğunuzun parasına iyi niyete bile olsa,
el koyup banka hesabı-gram altın alımı vb uygulamalara başvurursanız,
o da doğal olarak para yönetimini öğrenemez.
Bizim oğlumuzun da harçlıklarını ve eşimin ailesi tarafından verilen yüksek meblağlardaki hediye paraları biriktirdiğimiz bir banka hesabı var ama biz bu ek hesabı oğlumuz lise 2'deyken,onunla ortak karar alarak açtık.
Artık 18 yaşını geçti,kendisine bir hesap açtırıp,parasını alabileceğini söyledik.
Biriken senin ek hesabında kalsın,bana yeni hesap açalım,ben onu yöneteyim dedi.
İnternet üzerinden oynadığı strateji oyunundan ufak tefek para kazanıyor.
Bu parayla aldığına,biriktirdiğine hiç karışmıyoruz.
Aylık harçlık lise dönemi için daha uygun.
İlkokulda günlük,ortaokulda haftalık harçlık verilebilir.
Siz çocuğunuza para yönetimini öğretmek için biraz gecikmişsiniz,o nedenle en azından ilk dönem sonuna kadar,harçlığını günlük verin,duruma göre haftalığa geçersiniz.
Yine ilkokul çocuğuna birikim yapıp altın alacak kadar yüksek meblağlarda harçlık/hediye para verilmesini de uygun bulmuyorum.
Aile büyükleri de bu konuda uyarılmalı.
O yaşta bir çocuğa ufak meblağlar verilmeli ve kendi parası hakkında insiyatif alması sağlanmalı.
Baktınız yönetemiyor biraz destek olursunuz.
Aile büyükleri ille de yüksek miktarda harçlık verecekse ve çocuk henüz ilkokul-ortaokuldaysa,bu para çocuğa harcamak üzere ebeveynlere verilmeli.
Çocuğunuzun parasına iyi niyete bile olsa,
el koyup banka hesabı-gram altın alımı vb uygulamalara başvurursanız,
o da doğal olarak para yönetimini öğrenemez.
Bizim oğlumuzun da harçlıklarını ve eşimin ailesi tarafından verilen yüksek meblağlardaki hediye paraları biriktirdiğimiz bir banka hesabı var ama biz bu ek hesabı oğlumuz lise 2'deyken,onunla ortak karar alarak açtık.
Artık 18 yaşını geçti,kendisine bir hesap açtırıp,parasını alabileceğini söyledik.
Biriken senin ek hesabında kalsın,bana yeni hesap açalım,ben onu yöneteyim dedi.
İnternet üzerinden oynadığı strateji oyunundan ufak tefek para kazanıyor.
Bu parayla aldığına,biriktirdiğine hiç karışmıyoruz.