- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.752
- 248
Ensar sadece bir ünvan yani net bir anlamı yok
Medine’ye hicretle Mekkeli muhacirlere yardım eden, Medineli müslümanlara verilen ad.
Tesekkurler sayenizde öğrendim kısaca yardımsever topluluk demek yani
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ensar sadece bir ünvan yani net bir anlamı yok
Medine’ye hicretle Mekkeli muhacirlere yardım eden, Medineli müslümanlara verilen ad.
Kuran da geçen bir kelime mesela Aleyna da Kuran da geçer ama anlamı üstümüze sıkıntı bela aksın demektir Yani Kuranda geçen her şey konmamalıTesekkurler sayenizde öğrendim kısaca yardımsever topluluk demek yani
Kuran da geçen bir kelime mesela Aleyna da Kuran da geçer ama anlamı üstümüze sıkıntı bela aksın demektir Yani Kuranda geçen her şey konmamalı
Önce ismin anlamı ve agırlıgına bakılmalı bence
Yaaa degil mi bir ara herkes kizina Aleyna ismini koyuyordu, halbuki ne kadar farkli bir anlami var bilinenin aksine. Cocuga agir gelmesin diye genelde dini isimlerin yanina baska isimler koyuyorlar artik bilemiyorum ne derece ise yariyorKuran da geçen bir kelime mesela Aleyna da Kuran da geçer ama anlamı üstümüze sıkıntı bela aksın demektir Yani Kuranda geçen her şey konmamalı
Önce ismin anlamı ve agırlıgına bakılmalı bence
Yaaa degil mi bir ara herkes kizina Aleyna ismini koyuyordu, halbuki ne kadar farkli bir anlami var bilinenin aksine. Cocuga agir gelmesin diye genelde dini isimlerin yanina baska isimler koyuyorlar artik bilemiyorum ne derece ise yariyor
Agır geliyosa niye koyuyolar ?
Bakış açısı işte bende Ensar ismiyle güzel şeylerin hatırlatacagini düşünüyorum. Olumluya odaklanıyorum
Uyumluysa olur hangisini kullandigini belirtirsiniz ogretmenine.
Valla ben de anlamis degilim. Cocuk sacmasapan hareketler yapiyorsa ismi agir gelmis derler hep. Gercekte nedir ne degildir bilmiyorum.
Benim de aklıma direk 40 tane tecavüze uğrayan masum çocuk ve o çocukların çektikleri acılar ve ömür boyu yaşayacakları travmalar geldi.
En acısıda tüm satılmış medyanın bu olayı hunharca kapatması idi.
Bu satılmış kanalları izleyen insanlar olayın vehametini anlayamadı tabi ki geçiştirildi çünkü üstü kapatıldı.(O nedenle çevrenizin tepki vermemesi normal )
Normal bir ülkede yaşıyor olsaydık bu olay enine boyuna didiklenir ve o vakıf kapatılırdı.
Kimse demesin ki bir tecavüzcü yüzünden bir vakıf neden lekensin?
Ben de derim ki bu çocuklar size emanet 1 değil 2 değil 40 tan tam kırk tane yavru tecavüze uğrarken neredeydiniz hiç mi utanmadınız?
Not:Kibleyecekler durmasın böyle bi konuda doğruyu söylemekten ve banlanmaktan gurur duyarım ancak.
Ama işte bu bir vakıf ismi dogrudan şahıs ismi degil.Cem deyince inanın o katil gelmiyor aklıma.Ama ensar in böyle bir etkisi var ki olayın üzerinden epey zaman geçti buna rağmen o etki geçmedi.Konu hakkında %100 haklısınız da, ismin suçu nedir? Bu ülkede öyle olaylar oldu öyle dolandırıcıları gördük ki, kaldıralım mı isimleri? Cem Garipoğlu mesela, Cem ismi kullanılmasın mı? Her Cem katil mi? O yüzden olaylarla isimler ilişkilendirilmemeli bence. Yoksa tdk'dan kaç isim çıkmalı...