Çocuğa iki isim koymak

Tesekkurler sayenizde öğrendim kısaca yardımsever topluluk demek yani
Kuran da geçen bir kelime mesela Aleyna da Kuran da geçer ama anlamı üstümüze sıkıntı bela aksın demektir Yani Kuranda geçen her şey konmamalı
Önce ismin anlamı ve agırlıgına bakılmalı bence

Kuran da geçen bir kelime mesela Aleyna da Kuran da geçer ama anlamı üstümüze sıkıntı bela aksın demektir Yani Kuranda geçen her şey konmamalı

Kuranda geçiyo diye de koyulmamalı
Aleyna örneği gibi anlamı olmayan kötü anlamı olan birsürü isim vardır eminim.

Yaaa degil mi bir ara herkes kizina Aleyna ismini koyuyordu, halbuki ne kadar farkli bir anlami var bilinenin aksine. Cocuga agir gelmesin diye genelde dini isimlerin yanina baska isimler koyuyorlar artik bilemiyorum ne derece ise yariyor

İki isim birden söylenmeyecekse çok gereksiz. Çocuk için kafa karışıklığı.

Benim de aklıma direk 40 tane tecavüze uğrayan masum çocuk ve o çocukların çektikleri acılar ve ömür boyu yaşayacakları travmalar geldi.
En acısıda tüm satılmış medyanın bu olayı hunharca kapatması idi.
Bu satılmış kanalları izleyen insanlar olayın vehametini anlayamadı tabi ki geçiştirildi çünkü üstü kapatıldı.(O nedenle çevrenizin tepki vermemesi normal )
Normal bir ülkede yaşıyor olsaydık bu olay enine boyuna didiklenir ve o vakıf kapatılırdı.
Kimse demesin ki bir tecavüzcü yüzünden bir vakıf neden lekensin?
Ben de derim ki bu çocuklar size emanet 1 değil 2 değil 40 tan tam kırk tane yavru tecavüze uğrarken neredeydiniz hiç mi utanmadınız?

Not:Kibleyecekler durmasın böyle bi konuda doğruyu söylemekten ve banlanmaktan gurur duyarım ancak.

Uyumluysa olur hangisini kullandigini belirtirsiniz ogretmenine.

Benim asla kullandığım ismi kullanmadılar okul hayatımda. Diğerini daha çok sevdik dediler, bazı öğrenciler gıcıklığına bile kullandı. Üniversitede bile. Zor iki isim. İki isimli olarak "asla" kullanışlı bulmuyorum.

Benim de aklıma direk 40 tane tecavüze uğrayan masum çocuk ve o çocukların çektikleri acılar ve ömür boyu yaşayacakları travmalar geldi.
En acısıda tüm satılmış medyanın bu olayı hunharca kapatması idi.
Bu satılmış kanalları izleyen insanlar olayın vehametini anlayamadı tabi ki geçiştirildi çünkü üstü kapatıldı.(O nedenle çevrenizin tepki vermemesi normal )
Normal bir ülkede yaşıyor olsaydık bu olay enine boyuna didiklenir ve o vakıf kapatılırdı.
Kimse demesin ki bir tecavüzcü yüzünden bir vakıf neden lekensin?
Ben de derim ki bu çocuklar size emanet 1 değil 2 değil 40 tan tam kırk tane yavru tecavüze uğrarken neredeydiniz hiç mi utanmadınız?

Not:Kibleyecekler durmasın böyle bi konuda doğruyu söylemekten ve banlanmaktan gurur duyarım ancak.

Konu hakkında %100 haklısınız da, ismin suçu nedir? Bu ülkede öyle olaylar oldu öyle dolandırıcıları gördük ki, kaldıralım mı isimleri? Cem Garipoğlu mesela, Cem ismi kullanılmasın mı? Her Cem katil mi? O yüzden olaylarla isimler ilişkilendirilmemeli bence. Yoksa tdk'dan kaç isim çıkmalı...

İki ismim var şu yaşıma kadar hala da zorlanırım okul hayatımda inanılmaz zorlandim keza resmi yerlerde de . İsmim hem bitişik hemde uzun yabancı mısın falan diyorlardı hatta. O yüzden oldum olası çift isim sevmem. Ömer ismi tek başına güzel yanına bir isim getirmenize gerek yok aslında. Tabi yinede siz bilirsiniz

Eşimin akrabaları genelde iki isim koyuyor ama ben hangi ismi begendiysem onunla hitap ediyorum :))

Tek isim daha sade hoş, ama bir ismin enerjisi ağırsa hafif bir ikinci isim iyi olabiliyor derler.
Ya da kısaysa, söylenişleri kolaysa tek isim gibi de söylenebiliyor bazıları.

Bende sizin gibi iki isim sevmeyenlerdenim. Mesela kardesimin iki ismi var biz ikincisini kullaniyoruz , okuldakiler ilkini soyluyormus. Kucukken beslenmesini unutmustu arkasindan sinifa goturdum ikinci ismini soyledim ogretmene o kim bizim sinifta yok dedi. Sonra kardesim geldi aldi :) . velhasil cocuga yük baska birsey degil. Bir tanidigimda kizina 3 isim koydu :oha:

Konu hakkında %100 haklısınız da, ismin suçu nedir? Bu ülkede öyle olaylar oldu öyle dolandırıcıları gördük ki, kaldıralım mı isimleri? Cem Garipoğlu mesela, Cem ismi kullanılmasın mı? Her Cem katil mi? O yüzden olaylarla isimler ilişkilendirilmemeli bence. Yoksa tdk'dan kaç isim çıkmalı...
Ama işte bu bir vakıf ismi dogrudan şahıs ismi degil.Cem deyince inanın o katil gelmiyor aklıma.Ama ensar in böyle bir etkisi var ki olayın üzerinden epey zaman geçti buna rağmen o etki geçmedi.
Bakin yorumları okuyun bir tek ben de böyle çağrışımlar yapmamış bu isim.
Belkı de çok yaygın bir isim olmadığından böyle veya değişik bir isim olduğundan bilemiyorum.
Yanı ismin bir suçu yok evet.
Ama benim hayat görüşüm dünyaya bakışım bu tür bir ismi taşıyan vakıf ismini(anlamı çok güzel de olsa) bir çocuğa koymamak yönünde.

Back
X