Çocuğa ilaç işkencesi!

filmdelisi

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Mart 2015
25.150
En iyi cevaplar
1
81.390
798
Merhabalar.
Bu konu benim için tam bir işkence, aynı zamanda oğlum için de öyle.
Bebekliğinden beri asla ilaç içiremeyiz, keza zaten yemek bile yediremeyiz kendi istiyorsa yer.
Malum kış, ateşi var ve ben az önce küfrede küfrede ateş düşürücüyü ÇİKOLATA ya karıştırıp verdim.
İlk defa denedim ve aldı.
Yararı zararından daha mı az, tartışılır ama ilk defa verebildim.
Çikolata vermenin vicdan azabı, ateşini 38 altına düşürmenin mutluluğuyla cebelleşiyor.

Daha önce mamaya, suya, yoğurda karıştırma gibi birçok şey denedim ama nafile.
Direkt ağzına zorla şırınga ile sıkarsak zaten 30 saniye içinde kusuyor.
Geçen burnuna fizyo sıktım, onun ardından bile kustu.
Bu kadar müdahaleye kapalı bir çocuktan bahsediyorum.
Sizler neler yapıyorsunuz ya da nasıl aştınız bu süreci, ne olur akıl verin kafayı yiyeceğiz artık ev ahalisi olarak!

Telefonla falan dikkatini çekerek dalgınlıkla versen?
Bu arada geçmiş olsun.
Oğlumu bir görseniz, hiçbir şekilde ağzını açtıramam ki.
İstemediği şeye mühürler ve zorla sokarsam midesindeki son damlaya kadar bilinçli kusar.
Dediğiniz gibi çizgi film açıp çilekli yoğurda çilekli şurup karıştırdım, kaşığın ucundan tadını alınca yere fırlattı.
Sanırım artık en sevdiği şeyi de yemeyecek.
Çok teşekkür ederim bu arada.

Off çok zor:/
Tanıdığım bir çocukta böyle tepkiler veriyordu mecburen iğne yapılıyordu.
Tabi iğne yapıla yapıla ilaca bir süre sonra tepkileri azaldı.

Çok küçükken çok zor oluyor evet. Ben hepsini hikayesi ile hallediyordum. 3 yaşında şimdi. İlacı nasıl ve neden aldığımızdan tutun, bütün süreci her defasında tekrar anlatıyorum.
Şuan 28 aylık, gayet anlıyor.
Anlatıyorum, kendi de şikayet ediyor zaten ‘anne ufum var, uff’ diye vücudunu gösteriyor.
Bunu içersek uffların geçeceğini, hatta benim de hasta olduğumu benim de içeceğimi ve beraber iyileşeceğimizi anlatıyorum, yok nafile!
Rüşvet teklif ediyorum falan ona da yok diyor.

Spirited çocuk muydu. Doğru mu söyledim acaba.
Yanlış hatırlamıyorsam fazla duyarlı çocuklara deniyordu.
Böyle mi acaba sizinki de, her şeye mi fazla tepki veriyor?

Bence kırk yılda bir verilen çikolatadan bir şey olmaz, keyfi vermiyorsunuz, yolunu bulmuşken çok da eziyet etmeyin kendinize ve çocuğa.

Off çok zor:/
Tanıdığım bir çocukta böyle tepkiler veriyordu mecburen iğne yapılıyordu.
Tabi iğne yapıla yapıla ilaca bir süre sonra tepkileri azaldı.
Valla ne yalan söyleyeyim, ben de baş edemediğim durumda iğne yaptırıyorum ve içim çok rahatlıyor.
Normal bir anne çocuğuna ipne yapılınca üzülür, değil mi?
Ben göbek atıyorum çok şükür diye.
Ama o baş edemediğim, 3 günde düşüremediğim 40 derece ateş durumunda ancak, geri kalanı evde böyle kaos durumu bizde.

Ateşi için fitil verebilirsin benim oğlumda ilaç içmiyordu antibiyotigi içtiğinde kusuyordu duzeldi çok şükür içmesine kızarak iciriyorum mecbur artık anlıyor şimdi aynı sorun kızimda var hoşuna gideni iciyor gitmeyeni icmiyor mecbur zorla içiyoruz geçmiş olsun

Hikayeyi seviyorsa benim yöntem işe yarar. Bebekken de ninni uyumazdı. yumurta haşlamakla başlar, tüm günü hatmederdik, öyle uyurdu ))) bütün günün muhasebesini yapardık. İlaç konusunda mikroplarla, vitaminlerin savaşı sohbet konusu artık. Off ne zor yahu. Çok geçmiş olsun.

Şurup yerine fitil kullanın. Cok daha etkili ve çıkarma sorunu yaşamazsınız

Ateş düşürücü fitil denesen canım, çok geçmiş olsun
Evde kötü gün için daima fitilim var ama doktor önerimle çok çok mecbur kalmadıkça kullanmıyorum.
Zaten onu da kullanınca 3 gün bana bezini değiştirtmiyor, her gördüğüne ‘anne bana popo uff’ diye anlatıyor.
Hatıralarında travma oluşuyor artık.

Bizim tanımlamamız high need çocuk.
Bu kavramı daha önce duymadım, araştıracağım.
İşte maalesef 40 senede bir değil, benim kontrolüm dışında alıştırıldı çikolataya.
Ben ev içerisinde vermiyorum ya da nadir ama, şimdi hastalık durumunda ilaç içsin diye her gün vereceğim mecbur ama çare değil ki bu.

Tamam anlıyor ne güzel. Somutlaştırın mümkün olduğu kadar. Mikroplar burdan gelmiş ama bu şurup o mikroplarla yarışacak, ilaç onlardan önce ağzına giderse sen yeneceksin gibi. Verin gazı. Başka türlü olmuyor. Hatta birazda siz için benim mikropları da ben yeneyim diye.

Bizimki istemediği zaman aha babaya veriyorum diye kiskandiriyorum. Hemen içiyor :)) çok bizim hava verme maceramız vardi. Maskeyi bir türlü takmak istememiştim. Mecbur zorla tutup sıktık. Bir iki ağladı baktı acıtmıyor oyuna da çevirdik şimdi maskeyi yüzüne tutuyor. Her şeyi ben oyuna çeviriyorum ama istemiyorsa gerçekten beni çok yıpratır asla almıyor. Çocuk çok zor iş. Allah yardımcınız olsun

Bi video vardı meyve suyunun arkasına surubu baglayıp pipeti suruptan getiriyorlardı
Tadı güzelse verdiginiz seyi belki deneyebilirsiniz
Anında tükürüp kusuyor.
Şu ilaçları da niye bebeklerin ağız tadına göre yapmazlar ki yani anlamıyorum.
Benim için bile acı ve kötü tatlı şuruplar.

Surup için babasının eve gelmesini beklerdim.. O kollarını tutar, ben agzına kasıgı zorla sokardım..

Baska yolu yok, kıyamet kopardı cunku şişeyi gördüğü an..

Neyse buyudu artık, şimdi kendisi diyor, anne şuram agrıyor, surubumu içirirmisin diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…