- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.697
- 798
- Konu Sahibi filmdelisi
-
İyileşmesi için mecbur ne yapacaksın ki başka?Valla ne yalan söyleyeyim, ben de baş edemediğim durumda iğne yaptırıyorum ve içim çok rahatlıyor.
Normal bir anne çocuğuna ipne yapılınca üzülür, değil mi?
Ben göbek atıyorum çok şükür diye.
Ama o baş edemediğim, 3 günde düşüremediğim 40 derece ateş durumunda ancak, geri kalanı evde böyle kaos durumu bizde.
Yanlış hatırlıyor olabilirim ama bir araştırın, kitabı falan var.Bizim tanımlamamız high need çocuk.
Bu kavramı daha önce duymadım, araştıracağım.
İşte maalesef 40 senede bir değil, benim kontrolüm dışında alıştırıldı çikolataya.
Ben ev içerisinde vermiyorum ya da nadir ama, şimdi hastalık durumunda ilaç içsin diye her gün vereceğim mecbur ama çare değil ki bu.
Yarın deneyeceğim, detaylı hikayelerle.Tamam anlıyor ne güzel. Somutlaştırın mümkün olduğu kadar. Mikroplar burdan gelmiş ama bu şurup o mikroplarla yarışacak, ilaç onlardan önce ağzına giderse sen yeneceksin gibi. Verin gazı. Başka türlü olmuyor. Hatta birazda siz için benim mikropları da ben yeneyim diye.
Amin çok teşekkür ederim.Bizimki istemediği zaman aha babaya veriyorum diye kiskandiriyorum. Hemen içiyor :)) çok bizim hava verme maceramız vardi. Maskeyi bir türlü takmak istememiştim. Mecbur zorla tutup sıktık. Bir iki ağladı baktı acıtmıyor oyuna da çevirdik şimdi maskeyi yüzüne tutuyor. Her şeyi ben oyuna çeviriyorum ama istemiyorsa gerçekten beni çok yıpratır asla almıyor. Çocuk çok zor iş. Allah yardımcınız olsun
Aynı yöntemle yapıyorduk bizde, 1.5 yaşından sonra ciğeri çıkana kadar kusmaya başladı.Surup için babasının eve gelmesini beklerdim.. O kollarını tutar, ben agzına kasıgı zorla sokardım..
Baska yolu yok, kıyamet kopardı cunku şişeyi gördüğü an..
Neyse buyudu artık, şimdi kendisi diyor, anne şuram agrıyor, surubumu içirirmisin diye
Kayınvalidemin diğer torunları da yemek yemez, inattır.İyileşmesi için mecbur ne yapacaksın ki başka?
Annelikle bağlamamak lazım iğnenin acıtma durumunu için rahat olsun bence.
Bazı bebekler özellikle bazılarından alır, baba babanne falan. Öyle birisi de mi yok? Saf kuru inat mı
Calpole kurban olayım...Ayni benim oglum calpoldan baska bisey almiyor cocuk
Oğlum 28 aylık ve ilk defa reddetmediğini çikolata ile görünce ben de konu açma ihtiyacı duydum.Ben ortalamanın üstünde duyarlı olduğu için o ilacı tek başına verebileceğinizi sanmıyorum yakın vadede, çikolatadır, pekmezdir bastıracaksınız tadını.
Nereye kadar, büyüyene kadar.
Gayet negatifim bazı konularda, oğlumdan ötürü.
Sık ateşlenmez, genelde bir virüs hastalığı kapar öyle olur ateşi.Sık sık ateşleniyor mu peki? 37,8 e kadar bekliyorum ben müdahale etmeden. Doktorumun da tavsiyesiyle.
Sizde iki bebek var haklisiniz haklisiniz digerinin de basinda olmaniz gerek. Ben biran tek cocuk gibi düşündüm. Benim bitane olunca saat başı kontrol ederim gece gunduz... Cikolatadan da bir sey olmaz zaten sık sık hastalanmiyormuş. Biz ne kadar esirgesek de zaten tanisacaklar bir gün. Ömür boyu koruyamayiz. Siz kabul ettigi bir seyle verin cikolata pasta artik neyi severse...Sık ateşlenmez, genelde bir virüs hastalığı kapar öyle olur ateşi.
Ben de hemen müdahale etmem, gündüz 38 buçuğa kadar bile ilaca başvurmam, soyar bezli gezdiririm.
Ama gece oldu mu bilirsiniz, hastalık ağırlaşır gözleri küçülür parmak oynatacak hali kalmıyor.
Ve ben sürekli kontrolde değilim, küçük bebeğimin yanındayım.
Babasına da güvenmediğimden derin uyur farkedemez diye, gece uyumadan önce ilaç veririm genelde.
Merhabalar.
Bu konu benim için tam bir işkence, aynı zamanda oğlum için de öyle.
Bebekliğinden beri asla ilaç içiremeyiz, keza zaten yemek bile yediremeyiz kendi istiyorsa yer.
Malum kış, ateşi var ve ben az önce küfrede küfrede ateş düşürücüyü ÇİKOLATA ya karıştırıp verdim.
İlk defa denedim ve aldı.
Yararı zararından daha mı az, tartışılır ama ilk defa verebildim.
Çikolata vermenin vicdan azabı, ateşini 38 altına düşürmenin mutluluğuyla cebelleşiyor.
Daha önce mamaya, suya, yoğurda karıştırma gibi birçok şey denedim ama nafile.
Direkt ağzına zorla şırınga ile sıkarsak zaten 30 saniye içinde kusuyor.
Geçen burnuna fizyo sıktım, onun ardından bile kustu.
Bu kadar müdahaleye kapalı bir çocuktan bahsediyorum.
Sizler neler yapıyorsunuz ya da nasıl aştınız bu süreci, ne olur akıl verin kafayı yiyeceğiz artık ev ahalisi olarak!
Ben 1 tam limonu sıkıp coraplarini batırıp giydirip üzerine tekrar pamuklu çorap giydirirdim ateşin düşmesini sağlar ılık banyo yaptiririm eğer etki etmediginde ilaçlara yönelirimMerhabalar.
Bebekliğinden beri asla ilaç içiremeyiz, keza zaten yemek bile yediremeyiz kendi istiyorsa yer.
Malum kış, ateşi var ve ben az önce küfrede küfrede ateş düşürücüyü ÇİKOLATA ya karıştırıp verdim.
Çikolata vermenin vicdan azabı, ateşini 38 altına düşürmenin mutluluğuyla cebelleşiyor.
Sizler neler yapıyorsunuz ya da nasıl aştınız bu süreci, ne olur akıl verin kafayı yiyeceğiz artık ev ahalisi olarak!
Bunu hiç duymamıştım.Ben 1 tam limonu sıkıp coraplarini batırıp giydirip üzerine tekrar pamuklu çorap giydirirdim ateşin düşmesini sağlar ılık banyo yaptiririm eğer etki etmediginde ilaçlara yönelirim
Bugün benzer bir şeyi denedim.Yani nazlanmıyor bildiğin ilacın tadından hoşlanmıyor, her yiyeceğin içine konulunca anladığına göre. O yüzden ödüllendirme ya da modelleme falan işe yaramayacaktır. Seçenek mi sunsanız acaba? Yani bir elinize enjektör alıp bir elinize şurubu alarak, "İyileşmek için bunlardan birini seçmen gerekiyor, hangisi olsun?" diye sorabilirsiniz. İğneyi seçeceğini zannetmiyorum. :/ Geçmiş olsun.
Bugün benzer bir şeyi denedim.
Bir elime ilaç şişesini aldım, bir elime ballı limonlu su.
İkisi arasında tercih yapmasını, çünkü anca böyle iyileşebileğini, ufflarının geçeceğini, iyileşirse de oyun oynamaya gideceğimizi anlattım ama cevabı ‘anne bebeğe ver mama’ deyip ağlamaya başladı.
Sevmediği her şeyi kardeşine verdirir zaten.
İğneyle denemedim, onu da denerim ve kararlı olup ikisinden birini birkaç kere yaparsam direnci kırılabilir.
Diyorum ya o kadar çaresiz durumdayız ki, evde ben 1 haftadır yatak döşek hastayım, eşim hasta, büyük oğlum ateşli ve küçük oğlum ise full enerji ile evi yıkma peşinde.
Bunu çözümlemek zorundayım artık.
Bana o kadar tanıdık bir durum ki yaşadığınız.benım hıc sorun cıkarmayan cocugum ılk kez sorun cıkardı daha dun hastalık sebebıyle doktora gıttık
doktora gıtmeden once anne benı doktora gotururmusun ıgneden korkmuyorum dedı
goturdum doktora gırene kadar hersey yolundayken asla muayeneye ızın vermedı
okadar agladı kı burnum akıyor pecetee dedı
verdım
burnum nerdeee dıye agladı
sonra sıldı buldum burnumuu dıye agladı
neyse kavga dovus cıglık eslıgınde muayene ve gereklı tetkıklerden sonra serum kısmına geldık
yarım saatlık serum 2 bucuk saat surdu
okadar agladı kı serum akmadı damar yolu catladı
sonra ılac kısmına geldık
oyle bır cırpındı kı son care bır tarafa sırınga ıgne dıger tarafa ılacı koydum
sen sec hangısını ıstıyorsun ılac yoksa ıgne var dıye tehtıt etmek zorunda kaldım
aglaya aglaya ögüre ögüre ıctı ama bende ne sinir kaldı ne sabır asabım bozuldu bır surup ıcırebılmek ıcın belım ayrıldı resmen ter ıcınde kaldım
3 yasında kızım ılk kez boyle yaptı
sız ılk gunden berı yasıyormussunuz allah yardımcınız olsun cıdden cok cok zor
gecmıs olsun bu arada
Benim oglumda zor iciyor ictigini kusuyor ben mumkun oldugunca yemeklerden iki saat aonra hatta sivi vermesen veriyorum ki kusmasin ac karnina veriyorum bazen. Dozunu tamamlamadan antibiyotifi bitiyor surekli kusup cikardigi icin ikinci olcegi vermek durumunda kaliyorum zor vallaMerhabalar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?