Çocuğa ilaç işkencesi!

Canim seni cok iyi anliyorum basligi gorunce atladim hemen. Benim cocugumda ayni biz artik careyi ignede bulduk surup iskencesi yerine igne yaptiryoruz 1 dk içinde bitiyor hersey ağlaması da dahil artik gereken ilaclar icin surup yerine igne almayi düşünüyorum .

Biz aşamadık. Bir ara ateş düşürücüyü sihirli iksir diye vermiştik:))) Kısa bir yaş aralığında.
Yaşı ilerledikçe ateş düşürücüyü almaya başladı sorunsuzca ama başka hiç bir ilacı içmiyor. Allah’a şükür çok hasta olan bir çocuk değil. Yakın zamanda yanlış teşhisle antibiyotik verdi doktor ama çocuk içmeye çalışsa da kustu. Neyse ki hastalığı virütikmiş.
Çikolatayla verebildiyseniz ne mutlu.

Bence zorunlu durumda verdiğin çikolatanın azabını yasama ki ben de çok yaptım öyle . Yeter ki ateşi düşsün rahatlasın.

Benim iki yeğenimde aynı şekildr ablam ilacı içirecem diyene kadar surata tükürmeler falan heryerimiz ilaç oluyor tam akılları ermediği için anlayamıyorlar maalesef

Walla benimki o seçenekte iğneyi tercih etti, hem de hastaneye yatarak :)

Allah kolaylık versin size de.
Ben kusma riskine giremiyorum çünkü zaten günde maksimum 2 öğün yemek yer, o da sabahları çırpılmış yumurta, akşamları ise makarna pilav türevi.
Bari o yediği iki lokma şey de gitmesin, azıcık bir faydası olsun diyorum.
Zaten çok zayıf, 28 aylık hala 12 kilo ve çok güçsüz bedenen.
Bilekleri o kadar ince ki elini tutunca içim gidiyor, kırılacak gibi geliyor.
doktor iştah açıcı, başık yağı vs bir sürü ilaç veriyor da kullanamıyoruz kusarsa diye.
Ki kusarsa en son burnuna fizyo yapınca kustu, ertesi güne kadar tir tir titreyip, ağzına lokma koymadı.
Burnunu temizleyeceğim derken hasta oldu çocuk durduk yere.

Benim ki de ayni boyle 52 aylik dusunun daha 17 kilo sinifin en minigi. Dedigini gibi agzina giren bir lokmanin heaabini yapiyorum bende. Elbet buyuyecekler

Bence zorunlu durumda verdiğin çikolatanın azabını yasama ki ben de çok yaptım öyle . Yeter ki ateşi düşsün rahatlasın.
Şuan kontol ettim 37 olmuş, mışıl mışıl uyuyor.
Çikolata nelere kadir, benim everest inatlı oğluma bile ilacı içirdi.
Ki tadına baktım, 1 tatlı kaşığı nutellayla dolven karıştırdım, midem bulandı benim o derece kötü bir şey olmuş ama işe yaradı.

Biz 39-39,5a kadar bekliyoruz, 40 olsa bile bizimki gayet normal görünüyor.
Sizi korkutmak gibi olmasin ama bu kadar yuksek derece de cocugun iyi olmasi sa gizel degil ki 38 in uzerine cikinca bence mudahale edilmeli. Cocuk bedeni strese giriyir sonra. Ve en onemlisi ates nobeti falan gecirir allah korusun

hiçbir önerim yok sadece şöyle kosarak yaniniza gelmek istedim 2 küçük cocugun zorluğunu oyle iyi biliyorum ki keske elimden gelse kuzularina iki saat olsa bakabilsem sana bi nefes aldirma imkanim olsa ne biliyim o gece nobetlerini dinmeyen atesleri bilirim cok iyi bilirim Allah yardimcin olsun insallah kuzuya acil şifalar

Ateşte önemli olan şeyin çocuğun durumu olduğunu söylemişti birkaç doktor bana.
40 derece ateşle oyun oynayabilir, 38 le ayağa kalkamayabilir bu sebeple hareketlerini gözlemle ona göre müdahale et demişti.
Ki 39 da iken kısa bir havaleye geçiş yaşadık daha önce, göz kayması, dudak morarması ve bitmeyen titreme gibi.
O sebeple, ben de sizin gibi durumuna göre hareket etmekten yanayım.

Sizi korkutmak gibi olmasin ama bu kadar yuksek derece de cocugun iyi olmasi sa gizel degil ki 38 in uzerine cikinca bence mudahale edilmeli. Cocuk bedeni strese giriyir sonra. Ve en onemlisi ates nobeti falan gecirir allah korusun
5 yaşında, şimdiye kadar deneyimledik, doktoru da 39 altında ilaç önermiyor. Çocuğa göre değişen bir durum. 37 ile havale geçiren çocuk da var. Bizimki de tersi bir örnek.

İnanın gelmiş kadar oldunuz.
Bugün yaşadığım en güzel an, yazdıklarınızı okumaktı.
Çok teşekkür ederim içtenliğiniz, sıcaklığınız ve karşılıksız verdiğiniz sevgi için.

Allah yardimciniz olsun gercekten inatci çocuk cok zor. Fitil konusunda da size katiliyorum hem anüs catlagina sebep olabilir hem de belli bir yaştan sonra çocuk anliyor fitil çözüm olmuyor. Acil durumlarda sadece diye düşünüyorum.

Ama biliyorsunuz doktorlar 3 günden önce ateşe müdahale etmiyor ki.
Çok elzem durum (ki yaşadım, acil serviste iğne, fitil, serum, buz banyosu yaptırıldı daha 1 yaşında değilken) yoksa, eve gidin, soğuk kompres yapın ilaç içirin içmiyorsa çıplak gezdir, süre bitiminde neye dönüşecek hastalığı onu görelim diyorlar.

Fitili daha önceki yazılarımda açıkladım, evde var ama hangi doktora gidersem gideyim son çare diyorlar ve günde 2 den fazla kullanımı yasak.
En son 4 ay önce kullandım, oğlum anladı durumu günlerce şikayet etti beni.
Artık büyüdüğü için hem travmatik bir duruma sebep olmak istemiyorum hem de son raddeye kadar yine de doktorların bu kadar soğuk olduğu bir ilaca sarılmak istemiyorum ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…