- 4 Haziran 2018
- 298
- 416
- 18
- 36
- Konu Sahibi filmdelisi
-
Biz aşamadık. Bir ara ateş düşürücüyü sihirli iksir diye vermiştik:))) Kısa bir yaş aralığında.Merhabalar.
Bu konu benim için tam bir işkence, aynı zamanda oğlum için de öyle.
Bebekliğinden beri asla ilaç içiremeyiz, keza zaten yemek bile yediremeyiz kendi istiyorsa yer.
Malum kış, ateşi var ve ben az önce küfrede küfrede ateş düşürücüyü ÇİKOLATA ya karıştırıp verdim.
İlk defa denedim ve aldı.
Yararı zararından daha mı az, tartışılır ama ilk defa verebildim.
Çikolata vermenin vicdan azabı, ateşini 38 altına düşürmenin mutluluğuyla cebelleşiyor.
Daha önce mamaya, suya, yoğurda karıştırma gibi birçok şey denedim ama nafile.
Direkt ağzına zorla şırınga ile sıkarsak zaten 30 saniye içinde kusuyor.
Geçen burnuna fizyo sıktım, onun ardından bile kustu.
Bu kadar müdahaleye kapalı bir çocuktan bahsediyorum.
Sizler neler yapıyorsunuz ya da nasıl aştınız bu süreci, ne olur akıl verin kafayı yiyeceğiz artık ev ahalisi olarak!
Bence zorunlu durumda verdiğin çikolatanın azabını yasama ki ben de çok yaptım öyle . Yeter ki ateşi düşsün rahatlasın.Merhabalar.
Bu konu benim için tam bir işkence, aynı zamanda oğlum için de öyle.
Bebekliğinden beri asla ilaç içiremeyiz, keza zaten yemek bile yediremeyiz kendi istiyorsa yer.
Malum kış, ateşi var ve ben az önce küfrede küfrede ateş düşürücüyü ÇİKOLATA ya karıştırıp verdim.
İlk defa denedim ve aldı.
Yararı zararından daha mı az, tartışılır ama ilk defa verebildim.
Çikolata vermenin vicdan azabı, ateşini 38 altına düşürmenin mutluluğuyla cebelleşiyor.
Daha önce mamaya, suya, yoğurda karıştırma gibi birçok şey denedim ama nafile.
Direkt ağzına zorla şırınga ile sıkarsak zaten 30 saniye içinde kusuyor.
Geçen burnuna fizyo sıktım, onun ardından bile kustu.
Bu kadar müdahaleye kapalı bir çocuktan bahsediyorum.
Sizler neler yapıyorsunuz ya da nasıl aştınız bu süreci, ne olur akıl verin kafayı yiyeceğiz artık ev ahalisi olarak!
Walla benimki o seçenekte iğneyi tercih etti, hem de hastaneye yatarak :)Yani nazlanmıyor bildiğin ilacın tadından hoşlanmıyor, her yiyeceğin içine konulunca anladığına göre. O yüzden ödüllendirme ya da modelleme falan işe yaramayacaktır. Seçenek mi sunsanız acaba? Yani bir elinize enjektör alıp bir elinize şurubu alarak, "İyileşmek için bunlardan birini seçmen gerekiyor, hangisi olsun?" diye sorabilirsiniz. İğneyi seçeceğini zannetmiyorum. :/ Geçmiş olsun.
Allah kolaylık versin size de.Benim oglumda zor iciyor ictigini kusuyor ben mumkun oldugunca yemeklerden iki saat aonra hatta sivi vermesen veriyorum ki kusmasin ac karnina veriyorum bazen. Dozunu tamamlamadan antibiyotifi bitiyor surekli kusup cikardigi icin ikinci olcegi vermek durumunda kaliyorum zor valla
Biz 39-39,5a kadar bekliyoruz, 40 olsa bile bizimki gayet normal görünüyor.Sık sık ateşleniyor mu peki? 37,8 e kadar bekliyorum ben müdahale etmeden. Doktorumun da tavsiyesiyle.
Benim ki de ayni boyle 52 aylik dusunun daha 17 kilo sinifin en minigi. Dedigini gibi agzina giren bir lokmanin heaabini yapiyorum bende. Elbet buyuyeceklerAllah kolaylık versin size de.
Ben kusma riskine giremiyorum çünkü zaten günde maksimum 2 öğün yemek yer, o da sabahları çırpılmış yumurta, akşamları ise makarna pilav türevi.
Bari o yediği iki lokma şey de gitmesin, azıcık bir faydası olsun diyorum.
Zaten çok zayıf, 28 aylık hala 12 kilo ve çok güçsüz bedenen.
Bilekleri o kadar ince ki elini tutunca içim gidiyor, kırılacak gibi geliyor.
doktor iştah açıcı, başık yağı vs bir sürü ilaç veriyor da kullanamıyoruz kusarsa diye.
Ki kusarsa en son burnuna fizyo yapınca kustu, ertesi güne kadar tir tir titreyip, ağzına lokma koymadı.
Burnunu temizleyeceğim derken hasta oldu çocuk durduk yere.
Popoya müdahale iyi bir yöntem değil ama çocuk hiç ilaç içmiyorsa havaleden iyidir.Fitilde iyi oluyor . Ateş düşürücü fitiller de kolaylık sağlamıştı bizde
Şuan kontol ettim 37 olmuş, mışıl mışıl uyuyor.Bence zorunlu durumda verdiğin çikolatanın azabını yasama ki ben de çok yaptım öyle . Yeter ki ateşi düşsün rahatlasın.
Sizi korkutmak gibi olmasin ama bu kadar yuksek derece de cocugun iyi olmasi sa gizel degil ki 38 in uzerine cikinca bence mudahale edilmeli. Cocuk bedeni strese giriyir sonra. Ve en onemlisi ates nobeti falan gecirir allah korusunBiz 39-39,5a kadar bekliyoruz, 40 olsa bile bizimki gayet normal görünüyor.
Ateşte önemli olan şeyin çocuğun durumu olduğunu söylemişti birkaç doktor bana.Biz 39-39,5a kadar bekliyoruz, 40 olsa bile bizimki gayet normal görünüyor.
5 yaşında, şimdiye kadar deneyimledik, doktoru da 39 altında ilaç önermiyor. Çocuğa göre değişen bir durum. 37 ile havale geçiren çocuk da var. Bizimki de tersi bir örnek.Sizi korkutmak gibi olmasin ama bu kadar yuksek derece de cocugun iyi olmasi sa gizel degil ki 38 in uzerine cikinca bence mudahale edilmeli. Cocuk bedeni strese giriyir sonra. Ve en onemlisi ates nobeti falan gecirir allah korusun
İnanın gelmiş kadar oldunuz.hiçbir önerim yok sadece şöyle kosarak yaniniza gelmek istedim 2 küçük cocugun zorluğunu oyle iyi biliyorum ki keske elimden gelse kuzularina iki saat olsa bakabilsem sana bi nefes aldirma imkanim olsa ne biliyim o gece nobetlerini dinmeyen atesleri bilirim cok iyi bilirim Allah yardimcin olsun insallah kuzuya acil şifalar
Allah yardimciniz olsun gercekten inatci çocuk cok zor. Fitil konusunda da size katiliyorum hem anüs catlagina sebep olabilir hem de belli bir yaştan sonra çocuk anliyor fitil çözüm olmuyor. Acil durumlarda sadece diye düşünüyorum.Biz 39-39,5a kadar bekliyoruz, 40 olsa bile bizimki gayet normal görünüyor.
Ama biliyorsunuz doktorlar 3 günden önce ateşe müdahale etmiyor ki.Canim seni cok iyi anliyorum basligi gorunce atladim hemen. Benim cocugumda ayni biz artik careyi ignede bulduk surup iskencesi yerine igne yaptiryoruz 1 dk içinde bitiyor hersey ağlaması da dahil artik gereken ilaclar icin surup yerine igne almayi düşünüyorum .
Fitili daha önceki yazılarımda açıkladım, evde var ama hangi doktora gidersem gideyim son çare diyorlar ve günde 2 den fazla kullanımı yasak.Allah yardimciniz olsun gercekten inatci çocuk cok zor. Fitil konusunda da size katiliyorum hem anüs catlagina sebep olabilir hem de belli bir yaştan sonra çocuk anliyor fitil çözüm olmuyor. Acil durumlarda sadece diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?