Çocuğa karşı şiddet uygulamıyın lütfennnnn!!!!!!

ben o kadını boğar öldürürum!
Canavarmi ne!
Polise Şikayet edemezmisin? Çocuklara şiddetten dolayi bir yardim kurumu yokmu?
Arayıp sizin nasil davranmaniz gerektiğini anlatmalari gerekiyor. .

Benim yaşadığım ülkede, özel bir kurum var, bu tür olaylarda, eminsen,
Kanıtlarında varsa, hemen iş birliği içersinde bu tür şiddetleri durduyorlar.
Polisede haber vermemiz gerekiyor tabi.
Kendi çocuğunu burak, başka bir çocuğa bagiramazsin bile

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu konuda cok katiyim.
Komsu cocugunu yemek döktü diye yanimda dövse,
ben de kasti olarak dökerim. "gel beni de döv" derim.
Beni dövemez, cünkü hem ayip, hem sacma, hem de ben
karsilik verebilirim.
Cocuk ise savunmasiz, muhtac bir canli, Allah'in emaneti. Onu dövmek
haksizlik, kul hakki. Ahirette hesabini veremez kimse.
Bence o kisileri uyari, aksi takdirde polise ihbar edeceginizi soyleyin.
Bebegin annesini de mutlaka haberdar edin. Empati yapin lutfen, o bebek
sizin bebeginiz de olabilirdi.

Sosyal hizmetler ilgileniyor canim sosyal hizmetlere haber verebilir.

Kendinden aciz bir canlıyı (bebek, çocuk, yaşlı, hayvan vs.) döven insan gözümde en aciz en düşkün yaratıktır, insan bile denemez böyle birine. Ve unutmayalım şiddetin ufağı, büyüğü, azı, çoğu olmaz, bir şaplak, bir kulak çekme, bir çimdik bile şiddet uygulamaktır ve karşındaki canlıya saygı duymadığını gösterir en başta.
Çocuk yapmak için psikolojik ehliyet aransa keşke diyorum bu insanları gördükçe. Üremek sadece cinsel organların birbirine girip çıkmasıyla değil beyinle, akılla yürütülen bir süreç ama bundan habersiz milyonlar geziniyor etrafta.

Teşekkür ederim kızlar. Malesef eşimin korkusundan çok şey yapamıyorum. Şikayet etsem bana diyer sana mı kaldı komşu derdi. Ben de çocuğumun hatrına susmayı tercih ediyorum. Evde kavga gürültü görmesin diye..

En doğrusu ben bi uyarıyım her ikisini de çocuğu döven anneyi de çocuğa bakan bakıcıyı da. Bir daha duysam görsem kesinlikle polisinden tutmuş sosyal hizmetlere bizzat kendim muracat edicem ne olursa olsun..

Canım keşke o an tavrını koysaydın o komşu kadına karşı. ben olsaydım derdim sen başkasının sana emanet ettiği çocuğa nasıl vurabilirsin. d,ye. valla ne yapıp edip bulurdum ailesini. sizin yanınızda o küçücük çocuğa vurmaya utanmıyorsa evde yanlızken kimbilir ne yapıyordur.

Sikayetini esinin haberi olmadan yap canim ruhu duymaz,polisi yada sosyal hizmetleri arayip isim vermeden sikayet edebilirsin,komsulari uyarsanda diyecekleri bellidir genellikle senin yaninda tamam,iceriye girince yine cocuklari doverler degisen birsey olmaz sikayet etmedikten sonra.

yeliz_nur haklısın canım...
pazartesi gidim sosyal hizmetlere..Vicdan azabından ölürüm yoksa..

Vallah haklısın ama ben o anda şoka girdim. Bebeğim de sürekli ağlıyordu aklım onda kaldı ..yani her şey okadar bir anda oldu ki nasıl davranacağımı bilemedim. Müsafirlikte huzursuzulk yaşatsaydım da doğru olmazdı. Şimdi kendi kendime diyorum keş ke söyleseydim bir şey. Sadece söyledim ki bebeği zorlamayın yemiyorsa yemesin ya..

eşinizden korkutugunuz için mi söylemeyeceksiniz
hemde annesiniz...
en hassas oldugum noktalardan bir tanesidir şiddet,
uygulamam,uygulayanıda yerle bi ederim hele ki bakıcıya emanet edilen bir çocuk ise
siz varken böyle bişeye yeltelendi peki siz yokken????
ne eşimden korkarım ne de komşulardan
beni o küçük savunmasız bebek ilgilendirir,

2.5 yaşındaki kızıma uygulamayı koy köşeye,düşünmesi bile kötü,iğrenç
ne yani yemek döküldü diye , yemek yenmedi , oyun oynadın oturmadın, diye çocuga vurulurmu
Allah aşkına ya çocuk bunlar

çok sinirlenerim bozuldu sabah sabah, kesinlikle sabah görmüyorsan kadını akşam çocugunu almaya geldiğinde
2 dk konuş bişeyin eksilmez sevaba girersin,,,

bundan 3 ay evvel fılan bı ıs cıkısı eve gıdıyordum sureklı yufka aldıgımız bır dukkan va ryufkası aılecek calıstırıyolar
ara bı yoldan gecılıyor
adam yufkacı 3-4 yasındakı cocugunu oturtmus dogalgaz kutusunun uzerıne tokat yumruk ne gelırse
kanım cekıldı ya adama ya cocuga vurmayı kes yada polisi cagıracagım dedim
oda sana ne oluyor lan dıye uzerıme yurudu o anda ben naptım deıdm
o anda cocugum aklıma geldı amadam uzerıme gelıyodu ama bısey yapmadı bıraz dalastık lafla ama o kadar kotu oldumkı sankı bıraksalar aglıcam orada

dahada muhdale etmıyorum etmıcem gormezden gelmeyı tercıh edıyorum yoksa o gunum sonrakı gunum hep gorduklerım karısında sok ta olarak gecırıyorum

ha buarad ahala o yolu kullanıyorum ama asla alısverıs yapmıyorum adam anlıyordur elbette

Ltf bana adresi o hayvanin adini fln bildirin msj la ben sikayet edeyim elim titriyo

Eşinizin tavrı da çok yanlışmış.. başkasının çocuğu olması hiç bir şey değiştirmez.. zulme sessiz kalmak ortak olmaktır...

Polisi arayın ama rica edin sert dille uyarsınlar, "bir daha yaparsanız sosyal hizmetler direk alır çocuklarınızı" desinler!! İyice korkutsunlar..

İşte hep diyoruz ya doğurmakla anne olunmuyor.. hayvanlarda da üreme var! marifet,kutsallık,insanlık; çocuğunu hakkıyla,sevgiyle, saygıyla büyütmekte.

Aslında anne adaylarına zorunlu eğitim olacak,çocuk bakımı,yetiştirilmesi konusunda doğrular yanlışlar öğretilecek..doğum sonrası da başa çıkamayan annelere destek verecekler... bir kişinin bile çocuğuna el kaldırmasını engellese başarıdır..

buarada bızde ıkı gun esım ıkı gun ben 3 gun annem bakıyor oglumu
gecen gun dısarıdayken oglum dedıkı su cocuk bana vurdu
sordum babama fılan mahallenın cocugu
evet dedı vurdular musterı geldı ogluma soruyorum nerene vurdu tokat attı dıyor
ay yavas yavas basladılar bnana gelmeye
neyse oglumda onun yakasından tutmus ama 6 yaslarında bır cocuk
bır gun sonra
yedım kendımı gıdene kadar
senmısın benım cocuguma vuran cocugu bı yakaladım
kolundan tuttum ve sıktım sen benım cocuguma ne dıye vuruyorsun dıye bır bagırıyorum cocuga dıslerımı sıka sıka
vurmadım ama kolunu sıktım ve bagırdım
valal hıcte pısman olmadım
herkez cocugunu terbıye etmesını bılsın , sal dısarı sabahtan aksama kadar sokak cocukları gıbı surtuyolar sokaklarda
cocugun her ne kadar o anda yuzu korkuyla aydınlansada umurumda olmadıkı cok duyarlıyım
konu cocugum olunca ısler degısıyor

Sosyal hizmetler ilgileniyor canim sosyal hizmetlere haber verebilir.

Madem türkiyede'de böyle güzel bir sosyal hizmet kurumlari var, neden herkez eli/ kolu bağlı?
Şikayet eden kişininde bilgilerini alıyorlar, ama ismini gizlide tutmalari mümkün olmali.
Sirf böyle korktuğumuz icin, 1 senede ne kadar çocuklar ölüyor, tahmin edemezsiniz..

Kesin ya kendi eşindende şiddet görüyor olmali, yada çocukken görmüş olmali.
Ama ruh sağlığı pek iyi olmamalı böyle bir kadının. .

En azsindan diyer çocuklar için bir şeyler yapilmali..
Allah bilir daha neler yapiyordur..

Son düzenleyen: Moderatör:

off kittyy bilsen nasıl zor.. uyusun diye gözünün içine bakıyorum.
ne su istemesi bitiyor, ne tuvalet, bebek, aklına gelmeyecek şeyler. geçen gece 4 te boyalarını istedi.
gündüz uyumuyor, uyursa zaten hepten mahvoldum ben..15 dk arabada kestirirse gece 1 saat atıyor uykusu. anlamadım gerçekten..
ve o kadar çaresizim ki bir de regl olacağım saatli bomba gibiyim... sabahtan beri kaç kez eşiğinden döndüm şurada insanlarla tartışmanın..anneye özlem konusunu duydum da kendine de bana da işkence çektiriyor. ayy yardım kızlar ağlacağımmm..

Gozlerim doldu cokta sinirlendim ya git o kadının kapısında bekle mesai saatinin bitiminde elbet gelicek annesi babası almaya. O zaman soyle annesine

canım kızına birimi bakıyor yoksa kreşemi gidiyor. benimde aynı yaşta kızım var. kreşe gidiyor. gün içinde yoruluyor orda. akşamda benim tepemde sürekli. ama sonra sızıp kalıyor. geceleri 2 kere falan ağlıyor sebepsiz yere zor susturuyorum valla. uykuyu özledim. şöyle beni bi bıraksalar 2 gün deliksiz uyurum.

Turkiyede sikayet eden kisi isim ve bilgilerini vermek zorunda degil,telefonla bile sikayet edebilirler eger isim vermek istemiyorsaniz vermiyorsunuz,haberlerde bile soyluyorlar eger birilerini sikayet ederseniz kimlik bilgilerinizi vermek zorunda degilsiniz diye.

hangi şehirde olduğunuzu yazar mısınız? siz şikayet etmeye çekiniyor olabilirsiniz ama artık biz de biliyoruz bunu sizden bir farkımız yok. bunun hesabını veremeyiz.

bir insan nasıl mesleği gereği baktığı çocuğu dövebilir ya? yemin ediyorum aynı şehirdeysek gidip sabahın erken saatinde konu sahibi adresi verirse kapının önünde beklicem annesine söyleyeceğim çocuğun. sinirden deli oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…