Çocuğa karşı şiddet uygulamıyın lütfennnnn!!!!!!

Evet arkadaşım, kimin gücü kime yeterse, doğru söyledin.

Yaptiginiz cokmu iyi oldu... Güzel örnek olmak varken karşılığı bumu olmalı... Bir ara apartmanda asansörü beklerken oğlumla asansörün yan tarafındaki dairede sınıf arkadaşı kapıdan ogluuma baktı oğlum o çocuğun ismi ile seslenince çocuk oğluma tukurup içeri kaçtı çok sinirlendim ertesi gün kapılarını çalıp olanı babasına anlattim adam ogluna baya kizdi vurmaya kalkınca lütfen vurmayın anlatmanin sebebi vurmaniz için değil uyarmaniz birdaha tekrarlanmaması için... Ilk ve son oldu o olay.... Şimdi bende gidip çocuğun suratinami tukurmeliydim çocukla cocukmu olsaydim.... Kim çocuğu söz konusu olunca hassaslasmiyorki... Oğlum bu 3.senesi anaokulunda yurtdışında öyle... Suan 6 yaşına girmek üzere oglumu sınıfına bırakınca öğretmenine selam verdi kadın bir veliyle konuştuğu için cevap vermedi oğlum tekrar seslenip selam verince öğretmeni kizdi gormuyinmu başkasıyla konusuyirum diye o hareketi çok zoruma gitti sinirli bir şekilde indim aşağıya müdür karsida duruyordu kendimi tutamadım gittim müdüre söyledim... Müdür musait değildir belki desede benim oğlumla ilgilenmek zorunda iki saniyesi yokmu gunaydina cevap verecek kadar... Müdür sonra hak verdi... Oğlum seneye ilk okula baslicak ve bu son senesi ilk okul için çok önemli hakkı yok oglumu okuldan soğutmaya... Şiddete karşılık şiddet olmamali. Helede karsindaki küçük bir cocuksa... Bende çocuklarım söz konusu olursa akan sular durur... Ama asla senin gibi yapmam doğruyu göstermek varken... Bu yaotiginla zerre kadar uzulmemene üzüldüm açıkçası....

Konu kendi çocuğunuz olunca işler değişiyor. Sizin çocuğunuza 6 yaşında bir çocuk şiddet uygulamış.

Ama 6 yaşındaki çocuğun kolunu sıkmışsınız bağırmışsınız, bir de gururla anlatıyorsunuz. O çocuk da birilerinin çocuğu değil mi? Ya ileride bir zamanda çocuğuma vurdu diye bir yetişkin gelip çocuğunuzun kolunu sıksa ne hissedeceksiniz?

Bende sizin gibi kendi çocuğunun etrafındaki çocukları bile potansiyel tehlike gören buldumcuk annelere anlam veremiyorum...

Son düzenleme:
bir arkadasin yazdigi cumle cok anlamli ve cok begendim..

``yoklugunun acisini cektimiki varliginin kiymetini bilsin``

cok dogru yasamayan bilemez,herkesin evladida kendine kiymetlidir..

cocuklar arasindaki kavgalardada cocukla cocuk olup gucunu cocuga gostereni anlamiyorum,
annesine soyleyin annesi uyarsin cocugun kolunu skip korkutmak ne demek bide 6 yasinda...

ha kendi cocugunu dovmussun ha baskasinin cocugunu skstirmissin kendi cocuguna kiyamiyorsun,
ama baskasininki cocuk degil sanki...

birde mahallede illa cocuklar arasinda surtusme oluyor ne yapalim sira dayaginami cekelim cocuklari,
e onlarin anneside gelsin senin cocugunu bi guzel sira dayagina ceksin,
sonra o sana sen ona sen benim cocuguma nasil el kaldirirsin diye uzar,
en son karakolda uyanirsiniz herhalde...

Son düzenleme:

Çok haklısın twetimm Sen çok güzel bir anne olacaksın inşallah ben buna yürekten inanıyorum.

Evet çocuklar arsındaki kavgalarda ayırmak ve özür diletip arayı yumuşatmak gerekli diye düşünüyorum.
Çocuk sonuçta bugün küser yarın barışır.
Şiddette varsa annesine söylemeli ki çocuğuyla konuşsun

Aklıma bir olay geldi... Birgün iki çocuk sokakta kavga etmiş sonra anneler girmiş araya bir kavga bir kıyamet taslarla kadınlar birbirine girmiş... Atılan taş o sırada bir tanıdığım o sırada geçerken kafasina gelmiş... Neyse bu o sırada basının agrisiyla bir köşede oturmuş bir kadına sormuş neden bunlar böyle kavga ediyor diğer kadın başlamış anlatmaya şu oynayan çocukları goruyormusun onlar kavga etti diye anneler birbirine girdi şimdi çocuklar kavgalarini unutup oynamaya başladılar ama anneler birbirine girdi....

Çocuk bu kavga ederler bir süre sonra hicbirsey olmamış gibi barisirlar annelerin görevi yanlışlarını çocuklara göstermek onlara kötü örnek olmak değil....

Gerçekten doğru yokluğun acisi cekildimiki varliginin kıymetini bilsin... Ben bir evlat toprağa verdim evlat nedir çok iyi bilirim... Evlatlarına duskunumdur kaybetmeyi öğrendikten sonra evlat hicbirseye benzemediğini daha iyi anladım... Dünya bir yana iki oğlum bir yana evlat konusunda çok hassasim nekadar benim biciriklar yaramaz olsada...( çok hareketliler ) yaramazligi bu....

tweety inşallah seninde şöyle tatlı afacanmi afacan çocukların olurda mutluluğunu paylasirsin....

Canım başınsağolsun Allah sabır versin.Allah oğullarını sana bağışlasın.

INSALLAH canim ALLAH RAZI OLSUN

cok anlamli bir soz degilmi tamda evlat hasreti cekenleri anlatiyor..
bu hep boyle istdigi zaman cocuk dogurabilen,
ne ugraslarla cocuk sahibi olmaya calisanlari anlamiyor kiymet bilmiyor malesef..

INSALLAH canim saglikli olsun hayirli olsun paylasirimm INSALLAH
afacan demissin erkekmi olacak acaba

basin sagolsun ALLAH diger evlatlarina saglikli uzun omurler nasip etsin INSALLAH(AMIN)

Son düzenleme:

Ne denir bilemiyorum ne desem acınızı hafifletmez Allah sabır versin.Başınız sağolsun.

basiniz sagolsun ALLAH TEKRARINI YASATMASIN INSALLAH(AMIN)

cok anlamli yazmissiniz son cumleyi cok dogru...

Herzaman derim geç olsun güç olmasın olupta yoklugunu aratmasin....
Sağlıklı olsunda kız erkek farketmiyor.... Kızın olursada talibim bak demedi deme....
Allah kimseyi evladının acisiyla sinamasin kizimi kaybettim ama allaha şükür kardeşi geldi... Kizima veremediğim sevgimi exradan 2 oğluma paylasiyorum....

benim annemde daha küçükken çocuklarım olursa asla el kaldırmicam demiş çünkü kendi annesinden çok dayak yemiş o yüzden hiçbirimiz dövmedi ki kalabalık bi aileydik kadını çıldırtırdık bazen dayanamaz gidip ağlardı sonra biz pişman olur yalvarırdık sarılırdık annem ağlayınca ölücek sanırdık çocuk psikolojisi işte :)))

dedigin gibi canim gec olsun guc olmasin hayirlisi saglikli olsun hayirli olsun..
besik kertmesi yapariz kiz olursa
AMIN INSALLAH kimseye evlat acisi yasatmasin sen yasamissin ama cennete seni bekliyor kizin ALLAH ogullarina uzun omurler versin INSALLAH

Şiddete karşı olmak kendi çocuğuna el kaldırmayıp başkasının çocuğunun canını yakmak değildir bir çocuğa bağırmakta sözlü şiddettir kaldı ki kolunu sıktım bağırarak diyorsunuz... herkesin evladı çok kıymetli belki o çocuğun annesi de ona bir kere bile el kaldırmaya kıyamadı! terbiyesini vermediğini 6 yaşındaki çocuğun vurmasından mı hemen anlayıverdiniz!!! sokakta oynayan çocuklar sokak çocuğu mu oluyormuş:44: Bizlerde sokaklarda oyanayarak büyümedik mi? çocuklarımız tv ve pc canavarı olup asosyal olacaklarına dışarıda sosyal olmayı öğrenseler keşke....

Her ne yapıyor olursa olsun şiddetin hiçbir şekilde normal karşılanabileceği bir yanı yok. Siz de diyorsunuz "çocuk" o. Laftan anlamaması bulunduğu yaşla ilgili olabilir ya da bir şeye tepki olarak bunu yapıyor olabilir. Aynı şekilde bahsettiğiniz diğer agresif davranışlar da. Şiddet kullanılarak uygulanan sözde eğitim şiddet doğurmaktan başka bir işe yaramaz. Çocuk ne yapıyor olursa olsun anne de baba da onu daha çok sevmeli, daha çok anlamaya çalışmalı. Yeğeninizin şiddet karşısında davranışını kesmesi çözümün bu olmasından değil baskının ve korkunun sonucunda kendisini durdurmasıdır.
Gel de dövme demişsiniz, şiddet hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir şeyken küçücük bir çocuk için böyle bir şey düşünebiliyor olmanız bile çok ürkütücü. Bir insanın kendini doğru düzgün savunacak bile gücü olmayan birine bunu yapması, başka bir çözüm yokmuş gibi yaklaşması gerçekten akıl alır gibi değil. Çocuk bu tabii ki söz de dinlemeyecek, bir şeyler de fırlatacak daha fazlasını da yapacak. Hangi birimiz yapmadık ki? Kastettiğiniz şey belki bir yerleri yarılana, morarana kadar darp etmek değil ama "küçücük" bir tokat da çocukta çok büyük psikolojik yaralara sebep olabilir. Çocuk büyütmek kolay bir şey değil keşke bunun bilincinde olmayanlar hiç anne baba olmaya kalkışmasa.

Son düzenleme:
Hııııı evet çok duyarlıymışsınız..
Duyarlılığınıza hayran kaldım..

Kendi çocuğuma dokunmasınlar ama ben
başkasının çocuğuna fiziksel müdahale ve
psikolojik baskı yapabilirim..
Çok hassassınız, bayıldım hassasiyetinize..
Yarın iki gün sonra o 6 yaşındaki çocuğun annesi
size gelip 'sen benim çocuğumun kolunu nasıl sıkarsın' dese,
ve kavgaya tutuşsanız n'olur biliyor musunuz?
Hani şu devamlı ana haber bültenlerine konu olan,
"çocuk kavgası yüzünden 2 mahalle birbirine girdi,
bilanço 3 ölü 6 yaralı"
başlıklı haberlere benzersiniz..
O POTANSİYEL VAR SİZDE..

Bu egoizminizden sonra,
hayat hikayenizden etkilenmem artık mümkün değil..
6 yaşında bir bebeye,
bu denli acımasız yaklaşan bir insan...
bu şiddet eğiliminizle hayat sürmek çok zor..

Son düzenleme:
çocuğa karşı sabrı ve hoşgörüsü olmayanlar çocuk sahibi olmamalı
sabır ve hoşgörü kazanılabilecek bir alışkanlık çünkü
yeter ki istensin.
keşke anne baba olabilme ehliyeti verilse
3 çocuk telkini verileceğine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…