off kittyy bilsen nasıl zor.. uyusun diye gözünün içine bakıyorum.
ne su istemesi bitiyor, ne tuvalet, bebek, aklına gelmeyecek şeyler. geçen gece 4 te boyalarını istedi.
gündüz uyumuyor, uyursa zaten hepten mahvoldum ben..15 dk arabada kestirirse gece 1 saat atıyor uykusu. anlamadım gerçekten..
ve o kadar çaresizim ki bir de regl olacağım saatli bomba gibiyim... sabahtan beri kaç kez eşiğinden döndüm şurada insanlarla tartışmanın..anneye özlem konusunu duydum da kendine de bana da işkence çektiriyor. ayy yardım kızlar ağlacağımmm..
canım çok üzüldüm Rabbim sabır versin. ve yeni evlatlar versin onun acısı unutulmaz gerçi ama. işte böyle hiç bir zahmet çekmeden evlat sahibi olanlar kıymet bilmiyorlar. ufacıklar bir ikinicisi akılları ermiyorki. bizimle bir olurlarmı tabi söz dinlemicekler tabi yaramazlık yapıcaklar. benimde bebeğim olcak allahın izniyle daha şimdiden içim cızlıyo. ablamda kesinlikle vurmaz ama bazen sesini yükseltir yiğenime o bile dokunur bana ki o kadar akıllıdırki. derim sen bulmuşsunda bunuyosun diye. ileride o çocukların psikolojileri nasıl olur kim bilir. yazık çok yazık
buarada bızde ıkı gun esım ıkı gun ben 3 gun annem bakıyor oglumu
gecen gun dısarıdayken oglum dedıkı su cocuk bana vurdu
sordum babama fılan mahallenın cocugu
evet dedı vurdular musterı geldı ogluma soruyorum nerene vurdu tokat attı dıyor
ay yavas yavas basladılar bnana gelmeye
neyse oglumda onun yakasından tutmus ama 6 yaslarında bır cocuk
bır gun sonra
yedım kendımı gıdene kadar
senmısın benım cocuguma vuran cocugu bı yakaladım
kolundan tuttum ve sıktım sen benım cocuguma ne dıye vuruyorsun dıye bır bagırıyorum cocuga dıslerımı sıka sıka
vurmadım ama kolunu sıktım ve bagırdım
valal hıcte pısman olmadım
herkez cocugunu terbıye etmesını bılsın , sal dısarı sabahtan aksama kadar sokak cocukları gıbı surtuyolar sokaklarda
cocugun her ne kadar o anda yuzu korkuyla aydınlansada umurumda olmadıkı cok duyarlıyım
konu cocugum olunca ısler degısıyor
off kittyy bilsen nasıl zor.. uyusun diye gözünün içine bakıyorum.
ne su istemesi bitiyor, ne tuvalet, bebek, aklına gelmeyecek şeyler. geçen gece 4 te boyalarını istedi.
gündüz uyumuyor, uyursa zaten hepten mahvoldum ben..15 dk arabada kestirirse gece 1 saat atıyor uykusu. anlamadım gerçekten..
ve o kadar çaresizim ki bir de regl olacağım saatli bomba gibiyim... sabahtan beri kaç kez eşiğinden döndüm şurada insanlarla tartışmanın..anneye özlem konusunu duydum da kendine de bana da işkence çektiriyor. ayy yardım kızlar ağlacağımmm..
Ben de kendi öz ve öz annesinden şiddete maruz kalan bir çocuktum...
Karneme zayıf gelir saçlarımı tomar tomar yolardı.
Evin işini düzgün yapmayım oklavayla döverdi beni.
Birgün annemle babam akşam oturmasına gitmişti.Ödev yapıyordum.Birden nasıl oldu anlamadım avize düştü.
Koluma geldi ve kolumu 5-6 yerinden kesti kanattı.Tam o esnada babamlar geldi.
Annem bilerek düşürdün sen yaptın dedi.Umursamadı bile kolumun kanadığını.Babam ilgilendi.
Umursamadığı yetmiyor birçok laf etti bağırarak.
Beni hep başka çocuklarla kıyasladı.
Karlı havalarda cam sildirdi bana .Camlar buz tutmuştu.Çok üşüyorum silemem dediğimde dövmüştü gene.
Ve o camları silmiştm.Parmak uçlarım mosmor olmuştu soğuktan.
Bir gece karnım aşırı derecede ağrıyordu.Ama ne ağrı resmen kıvranıyordum.Annem ağlayıp durma geçer dyordu.
Babam sabaha kadar ovcalamıştı karnımı .
Annemden zerre kadar annelik görmemiş biriyim ben de.
Hem sözlü hem fiziksel şiddetin alasını gördüm.
O yüzden şiddet yanlısı insanlardan nefret ediyorum.
Annemin bana yaşattıklarını da asla unutmuyorum.
Birgün annemle babam akşam oturmasına gitmişti.Ödev yapıyordum.Birden nasıl oldu anlamadım avize düştü.
Annem bilerek düşürdün sen yaptın dedi.Umursamadı bile kolumun kanadığını.Babam ilgilendi.
Karlı havalarda cam sildirdi bana .Camlar buz tutmuştu.Çok üşüyorum silemem dediğimde dövmüştü gene.
Bir gece karnım aşırı derecede ağrıyordu.Ama ne ağrı resmen kıvranıyordum.Annem ağlayıp durma geçer dyordu.
Çok üzgünüm bunları yaşadığın için.
Geçmişte kalan o küçük kızın acısını taaa yüreğimde hissettim.
Eminim hala aynı soruyu soruyordur neden ama neden ?
Neden?
Arkadaşlar selamlar. Çok üzgünüm çok kötüyüm. Her dövülen çocuk gördükte ben ölüyorum resmen! Dün komşuma gittik bebeği doğmuş, bu onun 2-ci çocuğu. İlk çocuğuna karşı şiddet uyguluyordu bütün sinirini ondan çıkarıyor, kız çocuğun yaşı 4 fln olar.
Bir gün misafirlikte hemen kız çocuk oynuyordu, düştü başın vurdu masaya, zaten çoçuğun canı acıttı ağlıyordu, annesi geldi tokat atdı ve diyor-sana demedimmi otur yaramazlık yapma!!!
Ondan sonra uzun süre kendime gelemedim..Komşularım diyor bayan devamlı çocuğunu dövüyor hatta bir gün beton zemine kafasını vurmuş(((((( Yavrunun gözlerine bakamıyorum.
Hemen komşunun annesi de alt katta oturuyor ve bir bebeğe bakıyor parayla. Dün çocuklar yemek yemeye başladı, bayanın baktığı çocuk yemedi, bayan elinin arkasıyla çoçuğun yüzüne bi vurdu.Ben şoka girdim... Başkasının çoçuğuna nasıl eli kalka biliyor anlam veremiyorum??? Çocuğumu aldım çıktım o evden..
Dünden beri başım ağrıyor kendime gelemiyorum. Çoçuğun annesini tanısam haber vererdim malesef hiçkimseyi tanımıyorum bebeği sabah koyup akşam alıyormuş.
Bana bir akıl verin ne yapa bilirim. O çocuğun yerine benim yavrum da ola bilir. Benim yavrumun gözünün yaşı aktığında ben de ağlıyorum. Ona şiddet uygulayan olsa kendime hakim olamam her şey yapa bilirim.
Arkadaşlar lütfen sinirlerinize hakim olalım bebeklerimize çocuklarımıza şiddet uygulamıyalım! Onlar bu hayatda mahsum ve temiz bir varlıklarımızlar! Çok bayanlar 100 tedaviden keçiyor bebek sahibi olması için. Kimese Allah bebek rahatlıkla veriyor ona da böyle kötü davranılıyor. Kusura bakmıyın türkcem zayıf her halde anlata bildim derdimi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?