Çocuğa karşı şiddet uygulamıyın lütfennnnn!!!!!!

benzer durum benim oğlumda da var.
gecenin birinde oyuncaklarım diye ağlıyor.
uyuyor arabam yok diye ağlıyor.akşam oldu mu zaten yatağa götürmek işkence.
bende oyuncaklarını yatağa alarak çare buldum.gece ağladığı zamanda bak oğlum burda diye gösteriyorum.
ya da uyumaya gitmek istemediğinde,hadi hadi oyuncaklarını yatağına götürüp oynayalım diyorum.
abartmıyorum bir saat beşiğinde uyumadan onlarla oynuyor.ondan önce ben uykuya dalmış oluyorum zaten.

konu sahibi içinde komşunuzu uyarmanız bence bişey ifade etmeyecek.sizin yanınızda vurmayabilir ama şiddete meyilli olduğu
için kendi evinde halleder. bir şekilde anne-babasına söyleyebilirsiniz.bir yakınınız varsa, sabahları bırakmaya gelirken söyleyebilir.yada not bırakabilirsiniz.malesef bende bu tarz şeyleri duyunca bakıcıya cesaret edemiyorum.
şahsen bebeğim 8 aylık bile olsa bakıcıya değil kreşe verirdim.

küçük kızım 1. sınıfa gidiyor derslerinde çok zorlanıyor ona ödev yaptırırken bazen sabrım taşıyor dayanamıyorum bağırıyorum yada bir iki tane vuruyorum ama çok pişman oluyorum tekrar dönüp dönüp öpüyorum ondan özür diliyorum bir de ona kızsamda bağırsamda gelip sarılıp öpmesi var ya beni daha çok utandirıyor o kadar saf bir sevgisi var ki çocukların anlatılmaz
çocuk büyütmek zor sabır işi bende 3 tane büyütüyorum ama lütfen ne kadar sinirlensekte çocuklarımıza şiddet uygulamayalım

Rabbim hayırlısı ile kucağınıza sağlıkla almayı ve uzun bir ömür beraber olmanızı nasip etsin evladınızla.. Siz şimdi hamilesiniz dualarını pek makbul olur sizden dua rica etsem sağlıklı uzun ömürlü hayılı evlatlara sahip olabilmem için?

Normalde yorumlarınızı beğenirim hayat hikayenizi de okumuştum çok duygulanmıştım ama açıkçası bu yorumunuza üzüldüm. Yüzündeki korkuyu görünce hiç de üzülmedim demişsiniz. Bir büyük olarak bizim vatandaşlık görevimiz değil mi çocuklara kardeşliği öğretip birbirine sevdirmek. Tabiî ki anneler çocuklarına terbiyesini vermeli ama sadece sizin çocuğunuza vurdu diye üstüne yürüyüp bağırmak fikri pek hoşuma gitmedi. Kendi çocuğum yok anne olmadım bilmiyorum da, o yüzden duygularınızı da %100 anlamayabilirim.

Bende iki tane canavar gibi yaramaz cocuga sahibim. Cok sinirlenince kendi sacimi basimi yolar yine onlara dokunmam.. Ama odasina gonderip cezayi veririm tabi.

Gecenlerde istanbulda sokakta kadin kucuk kizini evire cevire dovdu kimsede ses etmedi. Burda olsa var ya iki dakika durdurmazlar o cocugu o ailede.
Sinirlenince cocugu doven insan zaten zayif insandir. Cocuk sahibi olmaya hakkida yok bence ( yapip pisman olmak ayri defalarca tekrarlamak ayri tabi)

hem üzülüyorsunuz hemde bir çocugun dayak yediğini göre göre susuyorsunuz bu kendi çocuklarıda değil baktığı bir çocuk
nasıl vicdanınız rahat ediyor sizin görmediğiniz zamanlarda kim bilir nasıl muamele yapıyorlar çocuga
siz olsanız kendi çocugunuzun baskası tarafından dövülmesine razı gelir misiniz
annesinin el bebek gül bebek baktığı onun için çalışıp çabaladığı bir çocugun onların elinde kalmasına hala nasıl razısınız anlayamadım gitti inanın
şuanda kadının kendi çocugundan çok diğerine üzüldüm emanet çocuk yaa ekmek paranı kazanıyorsun sen onun sayesinde
valla delirdim burda yaaa
sabah kadını kuytu bi yere çekip size birşey söylicem ama benim söylediğimi söylemeyin diyerek gir konuya eşinden çekiniyorsun madem sizin söylediğinizi söylemez kadın
yemin ederim patladım burda yaaa

ya vallahi gözlerim doldu sizin yazdıklarınızı okuyunca ya küçücük çocuklara el nasıl kalkar tabiki sabrın zorlandığı yerler vardır ama dayanmalı...

Bütün cevapları okumadım, sinirden elim ayağım titredi. Ben daha bebeğimi kaybedeli 1 ay olmadı.. Çok hassasım sanırım. O çocuğun aklı erse yapar mı Allah aşkına? İnsan kendi çocuğunun poposuna belki hafifçe 1-2 tane vurabilir annesiniz canını yakmak için yapmazsınız sinirleriniz gergindir vs. ama dayak nedir? Sosyal hizmetlere bildirdiniz mi?

Arkadaşlar komşudan sordum cumartesi pazar çoçuk annesiyle kalıyormuş.Şimdilik bişey yapamam.
Ben pazartesi bu işi halledicem. Ya not şeklinde ya arabaların plakasını alıp babasına ulaşıcam. Her gelişmeden haber vericem.

Tamam canım tamda bunlar işte.
Gece kalkıp oyun oynamak istemeler, kalkıp çizgi film seyredelim demeler, ilgi çekmeye çalışmalar tamamen aynı şeyler.
Seni çok özlemesinden, ilgini. İstemesinden ve birazda onu bırakıp gittiğin için intikam alıyor senden.
Çoçukların içdünyaları sandığımızdan daha derin.
Bir müddet programını ayarlamaya çalış eve geldikten sonra hiç başka birşey yapmadan, bölmeden
Sadece onun istediklerini yapmaya odaklan.
İlginin tamamen onda olduğunu , seninde onu özlediğini , beraber vakit geçirmekten hoşlandığını anlasın.
Biraz sabır göster canım.
Zamanla düzelecek eminim.

Ben de kendi öz ve öz annesinden şiddete maruz kalan bir çocuktum...
Karneme zayıf gelir saçlarımı tomar tomar yolardı.
Evin işini düzgün yapmayım oklavayla döverdi beni.
Birgün annemle babam akşam oturmasına gitmişti.Ödev yapıyordum.Birden nasıl oldu anlamadım avize düştü.
Koluma geldi ve kolumu 5-6 yerinden kesti kanattı.Tam o esnada babamlar geldi.
Annem bilerek düşürdün sen yaptın dedi.Umursamadı bile kolumun kanadığını.Babam ilgilendi.
Umursamadığı yetmiyor birçok laf etti bağırarak.
Beni hep başka çocuklarla kıyasladı.
Karlı havalarda cam sildirdi bana .Camlar buz tutmuştu.Çok üşüyorum silemem dediğimde dövmüştü gene.
Ve o camları silmiştm.Parmak uçlarım mosmor olmuştu soğuktan.
Bir gece karnım aşırı derecede ağrıyordu.Ama ne ağrı resmen kıvranıyordum.Annem ağlayıp durma geçer dyordu.
Babam sabaha kadar ovcalamıştı karnımı .
Annemden zerre kadar annelik görmemiş biriyim ben de.
Hem sözlü hem fiziksel şiddetin alasını gördüm.
O yüzden şiddet yanlısı insanlardan nefret ediyorum.
Annemin bana yaşattıklarını da asla unutmuyorum.

Çok üzgünüm bunları yaşadığın için.
Geçmişte kalan o küçük kızın acısını taaa yüreğimde hissettim.
Eminim hala aynı soruyu soruyordur neden ama neden ?
Neden?

Son düzenleme:

bısey dıyemıyorum

bende birgün işten eve dönerken böyle bir olaya şahit oldum
yavrucuk yazık daha yeni yürümeye başlamış belli, doğru dürüst adım bile atamıyor
bir anda annesinin elinden kaydı düştü, kafası yere çarptı
kadın diğer elindeki şemsiyeyle kçücük bebeğe vurmaya başladı
inanırmısınız nefes alamadım
duramadım döndüm kadına "yazıklar olsun senin gibi anneye" dedim
kadın ne dese beğenirsiniz
"döverimde severimde sanane benim çocuğum"
şok oldum !!
benimde 4,5 yaşında bir kızım var
tırnaklarını keserken canı acıcak etini kesecem diye kasılıp kalıyorum yaa
dayanamam hiç...

Çok üzgünüm bunları yaşadığın için.
Geçmişte kalan o küçük kızın acısını taaa yüreğimde hissettim.
Eminim hala aynı soruyu soruyordur neden ama neden ?
Neden?

Bilmem ...Bu soruyu o kadar çok sordum ki kendime.
Hiçbirinde de cevap alamadım.
Lise bitene kadar aralıklarla dayak yemeye devam ettim.
Üniversiteyi kazanıp gidince rahat nefes aldım.Zaten 3.sınıfta da babamı kaybettim.
Babamın kaybından sonra annem daha da uzaklaştı benden.
Kız kardeşime karşı melek anne idi herzaman ve herzaman.
Evlendim.Kendi kullandığı yemek takımını verdi bana.Kendi kullandığı çatal kaşık takımını.
Ama kızkardeşim evlenirken herşeyin markası altın kaplamalısı...
Herşeyden üçer dörder tane...
Annem beni hiç sevmedi.Ama bazı zamanlar benim ona o kadar çok ihtiyacım oldu ki...
Ama sadece duyduğum ihtiyaçla başbaşa kaldım.

Çok üzgünüm gerçekten.
İçindeki kırıklığı şu soğuk ekranın ardından bile hissettim, kelimeler bir ok zaten.
Neden tüketen bir soru olarak kalmasın hayatında.
İzler kalıcıdır ama zamanla eskisi kadar acı vermez yaralar.
Çok iyi bir annesindir eminim belki de olacaksın.
Sevgiyle kuşatılmanı canı gönülden dilerim

Affınıza sığınarak bişey sormak istiyorum, hemen çocuğumu aldım çıktım o evden dediniz ya , neden müdahele etmediniz?

Bu olayın sizi üzdüğü çok belli ama bence tam da o anda o bayana haddini bildirmeniz gerekirdi.ne hakla, hangi sıfatla o yaştaki bi sabiye, üstelik de bakımı karşılığında para kazandığı bi bebeğe vurabilir

Annenin bebeği aldığı saatleri takip edip durumu derhal anlatmalısınız,yaptığı yanına kar kalmamalı bölelerinin

Son düzenleme:
bizde dun okuldan cıktık servise binecez.. oglum otizm egitimi alıyo yanı rehabilatasyon servisi.. cocugun bi tanesı 4 yasında aglıyarak servise bınıyo kadın cekıstıre cekıstıre sus bak elımde kalcaksın, allah senın belanı versın köpek once böyle soylendı.. servis hareket ettı

ve kadın cocugun suratına yermısın yemezmısın ben sus demımmı susacaksın yoksa dayagı yer oturursun..

düşünün rehabılasyon merkezıne geldıgıne göre normal bı cocuk degıl yazıklar olsun senın gıbı anneye dedım.. benım soylenmemle herkez tepkı gösterdı.. o kadar uzuldumkı o cocuga... buyuk bı ıhtımal benım oglum gıbı otizmli.. ben gözünün içine bakıyorum yavrumun o allahımın hediyesi bana.. diger cocuklardan farklı belkı ama benım yavrum..

gece sınırımden sabaha kadar yatmadım döndum durddum canı nası yandı dıye kımbılır..

canımsın ya gecmıste kaldı gectı gıttı.. sımdı mutlusun cok sukur eşinle bebegınle şükür... o kadar uzuldumkı anlatamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…