Çocuğa vurmak ile tehdit etmek

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.379
6.010
158
Oğlum var birinci sınıfa gidiyor son bir haftadır yaşadığım olayı anlatmak istiyorum. Haftalardır damacanaya ağzını dayayarak su içmemesi gerektiğini söylüyorum uyarıyorum güzellikle anlatıyorum neden niçin? Mikrop falan filan. Geçen hafta artık yine yakalayınca kızdım ve dedim ki “ bir kere daha böyle su içtigini yakalarsan o ağzının ortasına bir tane çakacağım”
Bir haftadır korku yönetimi ile olsa dahi kurallara uyuyor
Ben sanırım artık evde sadece kurallara uyulmasını istiyorum. O kuralın nedenini niçin bir defa anlatıyorum.
Klozete ayakta tuvaletini yapıyordu aynı şeyi orada da yaşadık 1000 defa anlatmışımdır 1000 defa sarı lekeleri göstermişimdir kendisine temizlettim bin kere ama illa ki bağırmamı cinnet geçirmeni bekliyor
Böyle alıştırmışsınız demeyin cinnet geçirmeden önce 1000 kere güzel güzel anlatıp 1000 kere cezasını çekiyor ama nedense bağırınca kurallara uyuluyor ben anlamıyorum bu çocukları ya

Oğlum da 8 yaşında. Sizi çok iyi anlıyorum. Yapmaması gereken bir şeyi nedenini açıklayarak anlatıyorum asla ciddiye almıyor. Kızıyorum, sesimi yükseltip verdiğiniz örnekteki gibi ağzına bir tane çakarım gibisinden bir şey söylediğimde de bu ona komik geliyor ve gülüyor. Cinnet sınırlarında geziyorum. Çevrem tarafından sakin, naif biri olarak bilinirim. Hayatımda kavga gürültü yoktur. Ama oğlumla ilişkime bakıyorum kendimi tanıyamıyorum. Bas bas bağırmadan davranış değişikliği mümkün olmuyor.

Bence dikkat çekmeye çalışıyor inadına yapıyor ama bunu korkutarak yapmayın yinede zaten zamanla bırakacaktır

Birini bırakıyor diğerine başlıyorlar ya ızdırap resmen
O ızdırap dediğiniz şeyleri 5 senedir eşimle hayalini kuruyoruz bazılarının hayali bazılarına ızdırap bunu sizi yargılamak için söylemiyorum ama içimden geldi o sizin çocuğunuz bırakın yapsın birdaha bu günleri gelmeyecek biz neler neler yapardık küçükken şımarıklığım herkesin dilinde hala bahsederler ama annem bana hep şefkatle sabırla yaklaştı sonuç olarak annemi aşırı seven ve sakin bir kadın oldum yani anlayacağınız çocuklardan yetişkin halleri beklenmemeli zaten anın ve çocuklarınızın kıymetini bilin

ayakta işemek mi içgüdüsel? ağzını damacanaya dayamak ok ama ayakta işemeyi birinden görmüştür.
Okuldan da olabilir valla okul bazen cidden iyi şeyler yerine kötü şeyler öğretiyor nefretlik bence

Sizi anlıyorum Allah kucağınızı evinizi doldursun ama öyle anlattığınız gibi değil bırakın yapsın diye birşey yok kural bilmesi lazım . Zaten şuan kural bilmeden büyüyen çocuklar yüzünden toplu bu hale geldi okulların hali içler acısı sokakları söylemiyorum bile. Birde şunu eklemek istiyorum ben çocuk için ızdırap demedim bazı davranışları için konuşuyorum

Okuldan da olabilir valla okul bazen cidden iyi şeyler yerine kötü şeyler öğretiyor nefretlik bence
yani ama kesin bir yerde görmüştür. ayrıca konu hakkımda da kızarak, tehditle davranısı düzeltmeye calismak uzun vadede geri tepecektir. ödül yöntemini kullandınız mı? cezadan çok ödül ile çocuğu doğru davranısa itmeye calisin. bu biraz zorlasa da uzun vadede daha sağlıklı

Ben ödül kullanmıyorum açıkçası bu sefer yapması gereken en basit şeyde ödül diyor . Ama şuda var herşeye ceza tehdit de yapmıyorum . Ama bazen ceza var bizim evde ekran saati günde 30 dk mesela büyük bir olay varsa o saatten mahrum kalıyor gibi gibi

İsteklerini çocuğun iradesini kırmadan şöyle. Çocuğa davranış öğretirken değerlere bağlaman lazım. Dişlerini fircalamazsan çürür değil o ferahlık hissini kazandırarak ogretmek gibi.

Erkek çocuk dövülmeli diyenin kocasıda dövsün kadınında dövülme yöntemiyle terbiyesi gayet yaygın bir öğretidir değil mi?
Ki çocuk bir irade bilinç daha oluşturmamıştır kadına göre
Şiddet şiddettir ister çocuğa ister kadına olsun
Ya yanlış mı okuyorum diye iki kere yorumları okudum
Bu ne ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…