• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğa vurmak ile tehdit etmek

cocuk ayakta işemeyi kimden öğrendi? evde cocuga yanlış örnek olan birileri var mı?
Valla oğlumla avmye gitmişti eşim. Tuvaletler çok pismiş. Mecbur ayakta yaptırmış. O gün bugündür öğrendi tabi .

Ayrıca bizim ceza köşemiz var. Ben çok verim alıyorum. Bir sorun yapıyorlarsa o köşede yaptığı şeyin ağırlığına göre süre tutuyoruz. Mesela 19 aylık kızım bugün abisine vurdu hemen ceza köşesine geçiyorsun dedim, pıt pıt güle güle gitti duruyor biy- iki- üşş diye saydı bitti dedi çıktı 🤣🤣
Asla o köşede ayakta durmak istemedikleri için çok az sorun çıkarmaya başladılar biz çok memnunuz. Tabi bu ceza köşesi sadece onlara değil, biz de yanlış davranırsak yanlış şeyler yaparsak bizim için de geçerli.
Böyle bir şey deneyin derim. Ödül de koyuyorum mesela bir çizelgemiz var. Haftalık 100 puan alan ödül alıyor (çikolata, dondurma vs) çöpleri atmak 5 puan, odanı toplamak 10 puan vs vs. Böyle şeyler iyidir. Yoksa 3 çocukla ekransız başedemezdim

Valla oğlumla avmye gitmişti eşim. Tuvaletler çok pismiş. Mecbur ayakta yaptırmış. O gün bugündür öğrendi tabi .

Ayrıca bizim ceza köşemiz var. Ben çok verim alıyorum. Bir sorun yapıyorlarsa o köşede yaptığı şeyin ağırlığına göre süre tutuyoruz. Mesela 19 aylık kızım bugün abisine vurdu hemen ceza köşesine geçiyorsun dedim, pıt pıt güle güle gitti duruyor biy- iki- üşş diye saydı bitti dedi çıktı 🤣🤣
Asla o köşede ayakta durmak istemedikleri için çok az sorun çıkarmaya başladılar biz çok memnunuz. Tabi bu ceza köşesi sadece onlara değil, biz de yanlış davranırsak yanlış şeyler yaparsak bizim için de geçerli.
Böyle bir şey deneyin derim. Ödül de koyuyorum mesela bir çizelgemiz var. Haftalık 100 puan alan ödül alıyor (çikolata, dondurma vs) çöpleri atmak 5 puan, odanı toplamak 10 puan vs vs. Böyle şeyler iyidir. Yoksa 3 çocukla ekransız başedemezdim
Ceza köşesi güzelmiş ben de odandan çıkmayacaksın diyorum ama ceza köşesi daha sempatikmiş travmasiz

Eveeeet :) bugün yaklasik 3-4 saat boyunca her 30 saniyede bana havuza gitmek istediğini söyledi, kendileri 10 yaşında , mayosunu giymiş havlusunu ve su tabancasını almış hazır bekliyordu, bende 3-4 saat boyunca inanın cook salinnsekilde sebepleriyle neden götüremeyeceğimi anlattım, ama yok her 30 saniyede neden diye söylenmeye devam etti, neyse küçük çaplı bir bagirmayla sebebini anladı sonunda … hala havlu ve mayoyla dolaşıyor evde :) ve ben götürmeyeceğim (ağır hastayım)

o bizim evin rutin hali yahu, milyon kez söyleme en sonunda cinnet geçirme bir daha yaparsan yapıştıracagim bir tane diye sonlanan olaylar.
Bazen doğru olan bizi büyütenlerin yaptığıydı heralde diyorum içimden 😁
çocuğa sifon çektiremiyorum, en son geçen gün aynı sürprizi ben kendisine yaptım odur budur tuvalet ter temiz.

Cinnet hali gelmeyen anne var mıdır ? Sanmam.
Benim bir fiskem bile değmemiştir çocuklarıma ama bazen bir tane patlatmamak için kendimi zor tutuyorum 🙄

On yaş bana büyük geliyordu hala bebek bebek davranışlar oluyor mu yine öf ya. Ne zaman büyüyecek bunlar

Eveeeet :) bugün yaklasik 3-4 saat boyunca her 30 saniyede bana havuza gitmek istediğini söyledi, kendileri 10 yaşında , mayosunu giymiş havlusunu ve su tabancasını almış hazır bekliyordu, bende 3-4 saat boyunca inanın cook salinnsekilde sebepleriyle neden götüremeyeceğimi anlattım, ama yok her 30 saniyede neden diye söylenmeye devam etti, neyse küçük çaplı bir bagirmayla sebebini anladı sonunda … hala havlu ve mayoyla dolaşıyor evde :) ve ben götürmeyeceğim (ağır hastayım)

Oğlum var birinci sınıfa gidiyor son bir haftadır yaşadığım olayı anlatmak istiyorum. Haftalardır damacanaya ağzını dayayarak su içmemesi gerektiğini söylüyorum uyarıyorum güzellikle anlatıyorum neden niçin? Mikrop falan filan. Geçen hafta artık yine yakalayınca kızdım ve dedim ki “ bir kere daha böyle su içtigini yakalarsan o ağzının ortasına bir tane çakacağım”
Bir haftadır korku yönetimi ile olsa dahi kurallara uyuyor
Ben sanırım artık evde sadece kurallara uyulmasını istiyorum. O kuralın nedenini niçin bir defa anlatıyorum.
Klozete ayakta tuvaletini yapıyordu aynı şeyi orada da yaşadık 1000 defa anlatmışımdır 1000 defa sarı lekeleri göstermişimdir kendisine temizlettim bin kere ama illa ki bağırmamı cinnet geçirmeni bekliyor
Böyle alıştırmışsınız demeyin cinnet geçirmeden önce 1000 kere güzel güzel anlatıp 1000 kere cezasını çekiyor ama nedense bağırınca kurallara uyuluyor ben anlamıyorum bu çocukları ya

cocuk ayakta işemeyi kimden öğrendi? evde cocuga yanlış örnek olan birileri var mı?
Erkek olmanin ennn buyuk nimetlerinden birisi ayakta iseyebilmek yaaa, bunu elinden almasin kimse.

Onun disinda tamamen haklisiniz, benimkiler de ayni

Not: 2 erkek cocuk anasi 🥹

Erkek olmanin ennn buyuk nimetlerinden birisi ayakta iseyebilmek yaaa, bunu elinden almasin kimse.

Ne yapalım abla banyoya pisuvar mı taktırsak 🤣🤣🤣

Nasıl istiyorsa isesin dedim başta zaten çünkü bence de nimet ama etrafi pisletince cinnet geliyor

bu şekilde devam ederse etrafa mikrop yayılıp size bulaşıp hasta edecegını açıklayın . Klozet kullanımını yasaklayın . Alaturka kullanmasını gerektiğini söyleyin .ıslak mendil koyun ve etrafı silmesini söyleyin öbür türlü devamında

bu şekilde devam ederse etrafa mikrop yayılıp size bulaşıp hasta edecegını açıklayın . Klozet kullanımını yasaklayın . Alaturka kullanmasını gerektiğini söyleyin .ıslak mendil koyun ve etrafı silmesini söyleyin öbür türlü devamında
Evimizde tek tuvalet var o da klozet. Ayrıca siz konuyu tam okumadınız sanırım her türlü bilgiyi 1000 kere söylemişimdir. Siliyor zaten söyleyince. Sorun bu değil bu bir örnek sadece her konuda böyleyiz

Yooo birak isesin iste klozete. Eline bir tane temizleme mendili oaketi tutustur, madem bunu istiyorsun iseyince temizle de
Şu an böyle yapıyoruz tabii ki ama bu bir örnek zaten ben her tuvalete girmek istediğimde o tuvaleti pis görüyorum. Cinnet geçiriyorum. Bir hafta uyuyoruz yine öyle. Çoğu kuralda da böyle

Evimizde tek tuvalet var o da klozet. Ayrıca siz konuyu tam okumadınız sanırım her türlü bilgiyi 1000 kere söylemişimdir. Siliyor zaten söyleyince. Sorun bu değil bu bir örnek sadece her konuda böyleyiz
Her konuda böyleyse bi sorun olmalı dikkat çekmeye çalışıyor olabilir.
çünkü tatlı dille söylenmiş 1000 şeyi yapmayıp dayakla tehtit edilince yapıyorsa anlama ve uygulama da zihin açık demektir . Sürekli söylettirmesi sizden yana ilgi beklemesinden kaynaklanabilir yada bana kızılana kadar yaparım diyip kendınce sınırlandırmış olabilir .
Benımde oğlum var çok net bir şekilde gözlerinin içine bakıyorum paşam bu böyle olmaz ,olması gereken hali bu sen oldurur musun yoksa oldurabildiklerinden mi vazgeçelim diyorum o an bi düşünüyor acaba annem sevdiğim neyi yasaklıcak die. riske edemem oldururuz sultanım die bide dalga geçiyor sıpam. Genelde de takdir ederim
Önceden övgüler işe yarıyordu tabi ama artık büyüdüğü için buna gerek kalmadı bırak beni el övsün sana diyor çok bilmişim 😀

Şu an böyle yapıyoruz tabii ki ama bu bir örnek zaten ben her tuvalete girmek istediğimde o tuvaleti pis görüyorum. Cinnet geçiriyorum. Bir hafta uyuyoruz yine öyle. Çoğu kuralda da böyle
Tehditlerin arkasının boş olduğundan kaynaklanıyor buda . yani annesinin ona vurmayacağını çözmüş artık 🙂

zararlı ya 😂😂 erkeklerde prostat büyümesi oluyor ileride. ayakta iken idrar torbası tam boşalamadığı için ileri yaşlarda sorun yaşıyorlar 🥲

ayrıca her yere sıçrıyor ya 😂😂

Back
X