Birinci sinif genel olarak sıkıntılıdır ki bu sistemle daha da sıkıntılı oldu. Ben sinif ogretmeniyim ayni zamanda da zihinsel engelliler sinif ogretmeniyim. Okullarda ogretmenler (vicdanli, sabirli olanlardan ve meslegini sevip benimsemis olanlardan bahsetmiyorum) yorucu cocuklarla ilgilenip enerji sarfetmek istemiyorlar. Bu nedenle uyum saglamakta zorlanan cocuklari hemen bize sepetliyorlar akillari sira. Aman dikkat edelim, evde cocuklarimizin neler yapabildiklerini, nasil ve neyi, ne kadar yapabildiklerini kendimiz olcmeye calisalim.
Her turlu sorununuzda yardimci olmaya calisirim.
Herkese sevgiler...
Birinci sinif genel olarak sıkıntılıdır ki bu sistemle daha da sıkıntılı oldu. Ben sinif ogretmeniyim ayni zamanda da zihinsel engelliler sinif ogretmeniyim. Okullarda ogretmenler (vicdanli, sabirli olanlardan ve meslegini sevip benimsemis olanlardan bahsetmiyorum) yorucu cocuklarla ilgilenip enerji sarfetmek istemiyorlar. Bu nedenle uyum saglamakta zorlanan cocuklari hemen bize sepetliyorlar akillari sira. Aman dikkat edelim, evde cocuklarimizin neler yapabildiklerini, nasil ve neyi, ne kadar yapabildiklerini kendimiz olcmeye calisalim.
Her turlu sorununuzda yardimci olmaya calisirim.
Herkese sevgiler...
cetvelle vuruyor mu ,şikayet edin yönetime lütfenMerhaba Hocam;
Ben 43 yaşında yeni memur olmuş 7 yaşında oğlumla tek başına Muğla'da yaşamaya başlayan bir anneyim.Oğlumu burada 1.sınıfa yazdırdık.Babadan uzak kalacağı için erkek öğretmen istedik baba modeli olur düşüncesiyle.İlkin sevinçliydik.Oğlum hareketli,kendini iyi ifade edebilen,zeki ama bir o kadar da yaşı gereği ödev yapmakta zorlanan bir çocuk.Öğretmen disiplinli olsun demiştik ama sanırım fazla disiplinlisine denk geldik..Eski bir öğretmen,hırslı,mesleğine aşık olduğunu söyleyen birisi..Geçen haftalarda oğlumla ödevini yaptıktan sonra dökülmeye başladı.Öğretmeni popolarına cetvelle vuruyormuş.Kırılır diye yedeğini de saklıyormuş cetvelin..Öğretmen sadece ceza vermez mi o ne biçim öğretmen cetvelle vuruyor demeye başladı benimki..Olabilir oğlum deyip geçiştirdim..Ödevinde özellikle yazmada çok zorlanıyor.Etüte kaldığı halde akşam 2 sayfa da olsa ödev oluyor..Çocuk sabaın 8:30'undan akşamın 5 ine kadar okulda..Ödevini eksik yapsa hep ceza sırasında oturuyor..Her akşam 2-2.5 saat mücadele veriyorum ödev için..Her gün soruyorum ödevini yapmış olsa bile yine ceza sırasına oturmuş.Artık alışkanlık yapmış gibi..Teneffüse çıkarmıyormuş derste yazısı bitmedi diye.Koca gün sadece 1 teneffüs çıkabiliyormuş benim oğlan.Yorumlarınızı bekliyorum.Ne yapmalıyım,bunlar normal midir?
mental aritmetik kursu aldıktan sonra sürekli üzerine koymak gerekiyormuş , bizde bu sene okulda ders olarak görüyoruz ,haftada 2 ders şeklinde olursa ki kalıcı olurmuş eğer bu sene gördü, ve diğer seneye görmedi unutulur muş ,eğer özel okula göndermeyeceksenizde mutlaka kursuna gönderin çünkü beynin bir kısmı değil görme,hızlı düşünebilme,dikkat gelişimi ve görsel hafıza açısından süper bir şey .selam kızlar,
oglum anaokuluna gidiyor ve veliler olarak okulumuzda bu mental aritmek kursunu çocularımıza aldırıp aldırmayacagımıza karar vermeye çalışıyoruz.
Fikirler ikiye ayrılıyor; birincisi özel okullarda var. özel okula göndercek olanlar tamam alsın ancak devlet okuluna gönderceklerde öğretmen farklı şekilde öğretcek, çocuk daha önceden bunu öğrendiği için zorlancakmı?!?!?!?! ve de beyni farklı bir şekilde düşünmeye itip daha bir karışıklıgamı yol açacak???? şekilde.
Diğer görüş ise; denemekten zarar gelmez deniyelim görelim şekinde...
En kısa zamanda "çocugunu gönderip fayda yada zarar görenlerden" cevap gelirse çok çok çoooookkk mennun olurum. Şimdiden teşekkür ederim...
Bizde bugün m sesine geçtik, ama n ve r sesini çok karıştırıyor hatta n sesi tam oturmadan r sesine geçtik ,benimki daha çok ezberliyor sanki arkadaşlar bazen öyle bir de güzel uyduruyor kibazen kendisi bile gülebiliyor .
bol bol fiş kesiyorum dikte defteri oluşturdum görsel uyarım olmadan hafızasında pek kalmıyor sanırım ,sizler fiş falan kesiyor musunuz ? kendim yapıyorum fişleride
canım okuld gördüğü harflerle ilgili kelimeleri kendim 2 satıra denk gelicek şekilde dikdörtgen şeklinde kesiyorum ,mesela 10 tane masaya diziyorum ,diyelim ki altan yazdım ,altanı bu diyorum altanı buluyor ,sonra altanı yapıştırıyor ve 2 satır yazıyor ,yazarken her altan yazışında altan altan diye okutuyorum. biz şuan u harfine geçtik ,tüm hızla devam ediyoruz ,biraz n ve r sesini karıştırıyor ,sınıfın genelinde öyleymiş sanırım ,biz daha m sesine geçmedik..ama r sesini çıkaramıyo..ön dişlerde döküldü.. fakat tanıyo harflerin hepsini ..iki harfli heceleri az çok okuyo ama üç dört harfli heceleri ezberliyo gibi..
biz fiş kesmedik sen nasıl yaptın..
hocam merhaba benimde bir sıkıntım var kızımı isteğe bağlı 61aylıkken birinci sınıfa gönderdim şuan SSS harfindeler okuyup yazabiliyor aslında ama evde okuma ödev yaparken çok ağlıyor okuyamıyorum artık yeter diyor sürekli üzerinde durmam gerekiyor durmasam başarısız olucak duruncada artık anne olduğumu unutur oldum okulda beş saat ders görüyor evdede beş saat ders yapıyor çünkü diğerlerine göre çok yavaş okuyor ve yazıyor bunu öğretmenimizde söyledi ben şimdi kendime çok kızııyorum ve çocuğun zekasını zorlayıp onu illa okuması yazması için zorluyorum ona haddinden fazla görev yüklemiş oluyorum. Şuanda kızımı okula göndermemek ve sınıf tekrarı yapmasını istiyorum. İkinci dönem göndermez isem sınıf tekrarı yaparmı? öğretmenimiz yapmaz dedi bir gün bile gelmiş olsa o sınıfı geçer dedi müdür yardımcısı geçmez dedi müdür geçer dedi milli eğitim müdürüyle görüştüm sınıfta kalır dedi. Kaydını silemiyoruz Kaydını ana sınıfına almak için geç kalmışız en son kasım ayında anasınıfına kayıt alınabilirmiş ben şimdi ne yapıcam?? kızmı yıpratıyorum onu haddinden fazla yoruyorum bende yoruluyorum inanın artık sakinleştiriici kullanmaya başladım ve on gündür uyku falan uyuyamıyorum lütfen birileri bana yardımcı olsun ne yapmam lazım nereye başvurmam lazım net bilgi veren kimse yok çünkü herkes birbiriinden farklı şeyelr söylüyor. Öğretmnimizi çok sıkmak istemiyorum ters tepebilir. eğer ki sınıfta kalmaz ise mecbur ben o öğretmnle irtibat kurucam ters tepki görmek istemiyorum öğretmenimiz gelsin diyor ne olucak benim bu halim...
Teşekkürler yardımın için orayada yazdım şuanda ama benim sorunum sınıfta kalmanın var olup olmadığı... Ben zaten onu gitmeyeceğine terkar birinci sınıfa gideceğine falan ikna ettim o sorun değill kuzenide var onunla gitmek istiyordu zaten bu olucak diye çok mutlu. Ama ben ne yapıcam ya bu kız sınıfta kalmaz ve geçerse..........
arkadaşlar,
benim kızım da 2009 ocak doğumlu,seneye onu ilköğretime göndermeyi planlıyoruz.68 aylık olacak seneye.umarım sorun yaşamayız.şimdiden düşünüyorum bizi neler bekliyor diye..
kafamda birsürü soru işareti var.mesela hala büyük tuvalet sonrası kendini temizleme konusunda benden yardım alıyor..bi kaç kez nasıl yapması gerektiğini gösterdim ama yine de yardımsız yapamıyor.ben de zamana bıraktım acelem yok ancak seneye kadar bunun üstesinden gelmeliyiz..şuan devlet anaokuluna gidiyor.bence tuvalet eğitimi anasınıfından başlamalı..ancak kızımı devlet anaokuluna verdiğimden beri 2 kez altı dışkılı geldi..özel kreşteyken hiç böyle olmamaıştı..basit bi şey gibi görünüyor ama bence çok önemli.çünkü çocuk hasta da olabilir.ayrıca ilköğretime giden küçüklerden altına kaçıranlar falan da olmuş..
adaptasyon da ayrı bir sorun umarım sorun yaşamayız.
anaokuluna gidince falan da hastalıktan dolayı ara verse falan sonradan okula gitmekte de sorun yaşıyoruz..ama sadec ilk günsonra hemen adapte oluyor..
doğal olarak bunlar da beni düşündürüyor...
***sanırım geçerli bir sağlık kurumundan rapor alabilirseniz sınıf tekrarı yapabilirsiniz...
Teşekkürler yardımın için orayada yazdım şuanda ama benim sorunum sınıfta kalmanın var olup olmadığı... Ben zaten onu gitmeyeceğine terkar birinci sınıfa gideceğine falan ikna ettim o sorun değill kuzenide var onunla gitmek istiyordu zaten bu olucak diye çok mutlu. Ama ben ne yapıcam ya bu kız sınıfta kalmaz ve geçerse..........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?