TEŞEKKÜR EDERİM.UMARIM YAZDIKLARIM FAYDALI OLUR.YARDIMCI OLABİLECEĞİM KONULAR OLURSA MUTLAKA CEVAP YAZARIM.VELİLER ÇOCUKLARA DERSLERİ KONUSUNDA NASIL YARDIMCI OLACAKLARINI BİLMEDİKLERİ İÇİN ÇOK VERİMLİ OLAMIYORLAR.BU NEDENLE BEN ÖNCE VELİLERE REHBERLİK EDİLMESİNİ,ONLARA ÇOCUKLARINA NEYİ NASIL ÖĞRETEBİLECEKLERİ KONUSUNDA YOL GÖSTERİLMESİ GEREKTİĞİNİ;SONRA ÇOCUKLARA ÖĞRETİME BAŞLANMASI GEREKTİĞİNİ SAVUNURUM HEP.ÇÜNKÜ İNANIN ÖĞRETİMDE DE EĞİTİMDE DE ÖĞRETMEN %20 ETKİLİDİR,AİLE VE ÇEVRE İSE %80 ETKİLİ.ÇOCUKLARIMIZ BİZİM CANLARIMIZ,ONLARIN GELECEKLERİNİ SADECE ÖĞRETMENE BAĞLAYAMAYIZ.VELİ OLARAK BİZ KENDİMİZİ NE KADAR ÇOK GELİŞTİRİRSEK ONLARA GELECEKLERİ İÇİN O KADAR FAZLA KAPI AÇMIŞ OLURUZ.
Merhaba, seve seve yardımcı olurum.yalnız şuan Okuldayım. Akşam yazarım birkaç yöntem. Iyi günler. ..MERHABA, BENİM OĞLUM DA BU SENE 1.SINIF ÖĞRENCİSİ. TOPLAMA İŞLEMLERİNİ ÖĞRENİYORUZ :) TOPLANANIN OLMADIĞI İŞLEMLERDE HANGİ YOLU NASIL ANLATMALIYIM BU KONUDA DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUM. AÇIKLAMALARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
Aylin öğretmenim, benim çocuğum da seneye 1.sınıfa başlayacak.şimdiden aşağıdaki setlerden birini almam erken mi? Seneye alacak olsam gari adlı üyenin aşağıdaki tavsiyelerinden hangisini önerirsiniz? Veya başka hangi setleri önerirsiniz? Cevaplarınızi heyecanla ve merakla bekliyorum.Merhaba, seve seve yardımcı olurum.yalnız şuan Okuldayım. Akşam yazarım birkaç yöntem. Iyi günler. ..
tekrar merhabalar.çocuğunuz toplama işlemini öğreniyorsa size hem toplama işleminde uygulamanız gereken tekniklerden hem de bir toplananın nasıl bulunabileceği konusunda tekniklerden bahsedeyim.şuan yine uzun uzun yazamıycam ama tekrar girip ayrıntı paylaşıcam inşallah.toplananın birinin verilmediği durumlar için yapmanız gereken şey önce çocuğa mantığı kavratmak olmalıdır.bu da çocuğa anlatmanızla değil yaşatmanızla mümkün olur ancak.bunun için sek sek oyununu önerebilirim size.sek sek oyununda çizgisiz kağıtlara sayıları yazın ve kağıtları sarı büyük kartonların ortasına yapıştırın.yapacağınız işlemdeki sonucu ise başka renk bir kartona yapıştırın.MERHABA, BENİM OĞLUM DA BU SENE 1.SINIF ÖĞRENCİSİ. TOPLAMA İŞLEMLERİNİ ÖĞRENİYORUZ :) TOPLANANIN OLMADIĞI İŞLEMLERDE HANGİ YOLU NASIL ANLATMALIYIM BU KONUDA DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUM. AÇIKLAMALARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
yanlış anlamanızı istemem ama ben şuan piyasadaki hemen hemen bütün setleti incelemiş ve çoğunu kullanmış bir öğretmen olarak hiçbirini önermiyorum.çünkü bu setlerin çoğunda veliye neyin nasıl yapması gerektiği anlatılmamış.sadece çocuk için bol bol renkli sayfalar düzenlenmiş ama oyunlarla anlatım diye bir kısım konulmamış.ki asıl velilere lazım olan şey de bu...bana sorarsanız set için daha erken.ben alıcam derseniz de a1 i öneriyorum.ama beklerseniz eğer benim kendi hazırladığım bir fotokopi seti var,hem hafıza etkinlikleri hem oyunlarla öğretme hem velilere yol gösterici bir set.bu kadar deneyimden sonra kendi öğrencilerimden kullanmak için hazırlıyorum.size de gönderirim seve seve.yanlış anlamayın lütfen,ücretsiz göndericem.bu olayı ticari yapmıyorum ben,sadece setleri beğenmediğim için kendime hazırlıyorum,kitap değil zaten,renkli fotokopiler...1- 2 ay içinde biticek inşallah.ama dediğim gibi yok ben alıcam derseniz a1 i öneririm.Aylin öğretmenim, benim çocuğum da seneye 1.sınıfa başlayacak.şimdiden aşağıdaki setlerden birini almam erken mi? Seneye alacak olsam gari adlı üyenin aşağıdaki tavsiyelerinden hangisini önerirsiniz? Veya başka hangi setleri önerirsiniz? Cevaplarınızi heyecanla ve merakla bekliyorum.
Ne kadar harikasınız yaaaaayanlış anlamanızı istemem ama ben şuan piyasadaki hemen hemen bütün setleti incelemiş ve çoğunu kullanmış bir öğretmen olarak hiçbirini önermiyorum.çünkü bu setlerin çoğunda veliye neyin nasıl yapması gerektiği anlatılmamış.sadece çocuk için bol bol renkli sayfalar düzenlenmiş ama oyunlarla anlatım diye bir kısım konulmamış.ki asıl velilere lazım olan şey de bu...bana sorarsanız set için daha erken.ben alıcam derseniz de a1 i öneriyorum.ama beklerseniz eğer benim kendi hazırladığım bir fotokopi seti var,hem hafıza etkinlikleri hem oyunlarla öğretme hem velilere yol gösterici bir set.bu kadar deneyimden sonra kendi öğrencilerimden kullanmak için hazırlıyorum.size de gönderirim seve seve.yanlış anlamayın lütfen,ücretsiz göndericem.bu olayı ticari yapmıyorum ben,sadece setleri beğenmediğim için kendime hazırlıyorum,kitap değil zaten,renkli fotokopiler...1- 2 ay içinde biticek inşallah.ama dediğim gibi yok ben alıcam derseniz a1 i öneririm.
Aylin öğretmenim bir de ingilizce eğitimi olarak yayınevi vs.ne önerirsiniz? Sırf bu yüzden koleje mi göndersek kredi çekip de diye düşünmüyor degilizyanlış anlamanızı istemem ama ben şuan piyasadaki hemen hemen bütün setleti incelemiş ve çoğunu kullanmış bir öğretmen olarak hiçbirini önermiyorum.çünkü bu setlerin çoğunda veliye neyin nasıl yapması gerektiği anlatılmamış.sadece çocuk için bol bol renkli sayfalar düzenlenmiş ama oyunlarla anlatım diye bir kısım konulmamış.ki asıl velilere lazım olan şey de bu...bana sorarsanız set için daha erken.ben alıcam derseniz de a1 i öneriyorum.ama beklerseniz eğer benim kendi hazırladığım bir fotokopi seti var,hem hafıza etkinlikleri hem oyunlarla öğretme hem velilere yol gösterici bir set.bu kadar deneyimden sonra kendi öğrencilerimden kullanmak için hazırlıyorum.size de gönderirim seve seve.yanlış anlamayın lütfen,ücretsiz göndericem.bu olayı ticari yapmıyorum ben,sadece setleri beğenmediğim için kendime hazırlıyorum,kitap değil zaten,renkli fotokopiler...1- 2 ay içinde biticek inşallah.ama dediğim gibi yok ben alıcam derseniz a1 i öneririm.
yazdıklarınız beni onurlandırdı.teşekkür ederim.tuzlada sınıf öğretmeniyim ama çok okul değiştiriyorum.eşim subay malesefAylin öğretmenim bir de ingilizce eğitimi olarak yayınevi vs.ne önerirsiniz? Sırf bu yüzden koleje mi göndersek kredi çekip de diye düşünmüyor degiliz
Ben de sizin gibi düşünüyorum aslında.ama yine de bir "acaba "oluyor insanda.sanıyorum yayınevi , eğitim seti gibi bir öneriniz olmayacak veya unuttunuz yazmayıyazdıklarınız beni onurlandırdı.teşekkür ederim.tuzlada sınıf öğretmeniyim ama çok okul değiştiriyorum.eşim subay malesef(bu nedenle her gittiğim okulda 1.sınıf alıyorum.bu yıl yine 1.sınıf öğretmeniyim mesela...seneye yine tayini çıkıcak eşimin,yine 1.sınıf:))ingilizce konusuna gelince,ben çocukların özel okula gitmesi taraftarı değilim.kendi çocuklarımı da özel okula göndermiyorum.çünkü çocukların ilkokulda alabilecekleri bilgiler, alması gereken bilgiler kısıtlıdır.fazlasını öğrenmez bir çocuk,sadece önden gider öğrenirken ilkokulda.yani 2.sınıfta öğrenmesi gereken konuları 1.sınıfın sonunda öğrenir,3.sınıf konularını 2.sınıfta vs. vs.vs.ama farklı bilgiler öğrenmez.bu nedenle verilen para gereksizdir özel okullara.şimdi özel okul için ayıracağımız parayı biriktirip üniversitede istediği,geleceğinin çok daha parlak olduğu bölümlere yazdırmakta kullanmak daha mantıklı geliyor bana.bu bir fikir tabiki,belki yanlış düşünüyorum ama benim fikrim bu yönde.yabancı dil konusuna gelince,mutlaka gerekli.çok çok önemli...ben bu olayın da okul dersleriyle beraber gitmesini istemem.bu çok ayrı ve çok önemli bir konu. bu nedenle bunun okulları ayrı olmalı.yabancı dil kurslarına göndermek çok daha mantıklı bana göre.ayda 1000tl özel okula vermek yerine ayda 150-200liraya yabancı dil kursuna göndermek daha iyi olur diye düşünüyorum.ama belirttiğim gibi,bunlar sadece benim fikirlerim...sizin düşüncelerinizi etkilemek istemem.bu konuda yetersiz olduğum için size tavsiyede de bulunmak istemem.bilgim olmayan konuda sizi yanlış yönlendirmiş olurum çünkü...hoşçakalın...
ingilizce konusunda çok bilgi sahibi olmadığım için set veya yayınevi önerisinde bulunamam size.bulunsam da yanlış olur.bu konuda ingilizce öğretmenleri çok daha sağlıklı bilgiler ve tavsiyeler verebilir size.ama dediğim gibi,ben bu konuda bilgi sahibi değilim...Ben de sizin gibi düşünüyorum aslında.ama yine de bir "acaba "oluyor insanda.sanıyorum yayınevi , eğitim seti gibi bir öneriniz olmayacak veya unuttunuz yazmayı
sürekli yer değiştirmek zor olmalı.allah size ve sizin gibi eğitim neferlerine ve askerlerimize yardımcı olsun.
Tamam canım.tesekkür ederim.:))ingilizce konusunda çok bilgi sahibi olmadığım için set veya yayınevi önerisinde bulunamam size.bulunsam da yanlış olur.bu konuda ingilizce öğretmenleri çok daha sağlıklı bilgiler ve tavsiyeler verebilir size.ama dediğim gibi,ben bu konuda bilgi sahibi değilim...
Nekadar güzel bir yüreğiniz var tamda bir eğitimciye yarışacak enginlikte
hay yüreğinize sağlık aylin öğretmenim birikim çalışmasını bitirdiğinizde bende rica edebilirmiyim çünkü sizin gibi veliye yönelik gerçekten kaynak yok 1 haftadır neti hatim ettim sayılır şuan burda olduğumdan anlayabilirsinizki müteşekkir im bulduğum a gönlünüze göre yaşamanız dileğimle
Merhaba. Teşekkür ederim yazdıklarınız için.onure oldum inanın.çalışmam bitince seve seve gönderirim.umarım faydalı olur.hoşçakalın.Nekadar güzel bir yüreğiniz var tamda bir eğitimciye yarışacak enginlikte
hay yüreğinize sağlık aylin öğretmenim birikim çalışmasını bitirdiğinizde bende rica edebilirmiyim çünkü sizin gibi veliye yönelik gerçekten kaynak yok 1 haftadır neti hatim ettim sayılır şuan burda olduğumdan anlayabilirsinizki müteşekkir im bulduğum a gönlünüze göre yaşamanız dileğimle
tekrar merhaba.bir önceki yazışımda zamanım az olduğu için bu yöntemi anlatamamıştım,şimdi anlatıyım istedim:toplananın verilmediği zamanlarda dansa kaldırma oyunu da etkili olabilir.bu oyun genellikle 10 dan fazla sayı olduğunda daha etkilidir.şöyleki:MERHABA, BENİM OĞLUM DA BU SENE 1.SINIF ÖĞRENCİSİ. TOPLAMA İŞLEMLERİNİ ÖĞRENİYORUZ :) TOPLANANIN OLMADIĞI İŞLEMLERDE HANGİ YOLU NASIL ANLATMALIYIM BU KONUDA DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUM. AÇIKLAMALARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
Faydalı olmasına çok sevindim. ..Modellemeniz bi harika yeğenim matematik işlemlerine gelmediler lakin sayıları tanıyor 20ye kadar internette interaktif basit tek basamaklı oyun lâ dans modellemesiyle çalışma yaptık kaldıramıyorum pc nin başından bir kağıtta verdim önce kızları ciziyor sonra erkekler İ dans odasına topluyor harikaaa ☺☺☺
Internetteki bahsettiğin şeyin linkini atar mısın bana c a nım??Modellemeniz bi harika yeğenim matematik işlemlerine gelmediler lakin sayıları tanıyor 20ye kadar internette interaktif basit tek basamaklı oyun lâ dans modellemesiyle çalışma yaptık kaldıramıyorum pc nin başından bir kağıtta verdim önce kızları ciziyor sonra erkekler İ dans odasına topluyor harikaaa ☺☺☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?