bizim okulumuz sel felaketi nedeniyle geç açıldı bu yüzden hala el ele elle yazıyoruz..diğer dersler hiç başlamadı ..sizin başladımı matematik filan ???
Gördükleri kelimeyi bütün olarak okuyorlarsa bu ezberlediklerini gösterir.Doğru olan bu değil.Çünkü yöntem ezber yöntemi değil.Sesleri kavrayıp yanındaki sesle birleştirmeleri gerekir.Ezber gidenler bir noktadan sonra tıkanırlar.Kelime sayısı her seste ikiye üçe katlanacakç.O zaman zaten ezberle gidemezler. Sesleri ses olarak kavrayıp,birleştirmeye dayanarak okutulması gerekir.
Bizim sorunumunz ne okumakla nede yazmakla alakalı,
Kızlım güzel yazıor, 1 kere gösteriyorum hemen kavrıyor, ama öğretmeninden hiçö menun değiliz, Kızıma değişl ama bi kaç arkadaşına şiddet uygulamış, kulağını çekmiş, tokat atmış...
1 haftadır bunun stersini yaıorum, ödevlerimi yapmalıyım yapmazsam öğrt. benide döver, sürekli bu cümleyi kuruyor, geçen toplantı yaptık nedense hiçbir veliden tık çıkmadı, hani bekledim belki dayak yiyen çocukların anneleri konuşur diye ama yok kimse bişey söylemedi.. Acaba dedim benim kızımmı abartıyor, sonra bi veliye gidip sordum ve evet bende duydum diye bi cevap aldım, yani nasıl olurda evladı dayak yiyyen bir anne öğretmene çıkışmaz anlamış değilim.. Yani eti senin kemiği benim bi anlayış söz konusu, bizde bu sorunu bireysel çözmeye karar verdik, k.pederim milli eğitimde o bu konuda yardımcı olucak ve sınıf değiştireceğiz..Yani bizde durum böyle, hala bu devirde dayakla eğitimde varmış, çok şaşkın ve üzgünüm(
dün kızım sınıfta öğretmeninin tahtaya yazdığı cümleyi okumuş çok mutlu öğrendiği kelimelerle karışık cümleler yazıyorum okuyor ve çok mutlu oluyor.. ben kızıma ankara da yaşayan yazdan yaza görüştüğü bir arkadaşı var.. okuma ve yazmayı öğrendiğinde ona mektup yazacaksın postalıyacağız, dedim. o hedefi oldu. arkadaşının ismi selen ele kısmını görüp bak onun ismini yazmaya az kaldı diye heycanlanıyor.. sanırsam bu tür hedeflerde koyarsak önlerine iyi olur.. hepinize kolay gelsin...
Bizimde bugun yaşadıklarımız bu konu ile alakalı.Akşam çocuğu okuldan aldım eve doğru yürürken çocuğumun yüzünde kızarıklık gördüm birde baktım öğretmenin 5 parmağının izi çıkmış çocuğun suratında tepem attı okula geri döndüm müdürle görüştüm yarın öğretmenle görüşelim dedi.Eve geldim öğretmeni aradım adam gayet pişkin terbiye anlayışı bu demekki sınıfını değiştirin o zaman diyo sinirden deliye döndüm ne yapmam gerekiyor şaşırmış durumdayım desteğinize ihtiyacım varsenağlama
Dayakla terbiyemi olurmuş, birde bunu yapan eğitimli güya insan...
Bende görüştüm öğretmenle, diyor sizin gibi 1-2 çocukla değil 10 larcasıyla uğraşıyorum, tamam sesini yükseltebilir yada ufak cezalar verebilir ama benim çocuğuma şiddet uygulayamaz... Canım eğerki öğretmenin eğitim anlayışında şiddet varsa hiç değişmiyor, yeri gelir çocuğu tembihle, tehdit eder sakın söyleme diye, o yüzden sınıfını değiştirebilirsen değiştir.. Şanssızlığımız işte dayakçı bi öğrt. düşmek..mafoldumben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?