İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

canım annen nasıl oldu..tam bir teşhis koyuldu mu artık..

bütün işler size kalınca yorulmuşsunuz...Allah annene şifa versin de ayaklansın hemen..evet sizin de doğum günü resimlerinizi gördüm..yakışıklı oğluşunu da gördüm..

ben de bakayım bakayım e okula ..cuma girdim baktım girilmemişti notlar..

kızlar bizim öğretmenimiz 2. dönem değişiyor...bizim öğretmen rehber öğretmen oluyormuş..zaten branşı da rehber öğretmenmiş..üzüldüm ya..memnundum öğretmenden..yeni gelecek olan öğretmen cuma günü sınıfa gelmiş..tanışmış çocuklarla..emir onu da sevmiş..hatta daha çok sevmiş.

Çok yorucu geçmiş hafta sonun canım ama bugün dinlenebiliyorsan ne güzel hep çalış çalış nereye kadar değil mi...

Annenin durumu nasıl oldu bir gelişme var mı?

Aferin oğluna düzeltmiş notunu...

Çocukları çok da sıkmamak lazım biz sınıfa yetişmeye çalıştığımız için aslında çok atlıyoruz gerçeği, sürekli bir ders çalışma halindeyiz aslında hem özel durumumuz var dikkatten dolayı hem de sınıfta en küçük benim oğlum bu okula geçen yıl küçük yaşta kayıt alınmamış tüm 2. sınıf öğrencileri 8 yaşında ve çok ciddi farklılık oluyor.

Hafta sonu bir arkadaşımla görüştük çocukluk arkadaşım onunda benim oğlandan 3 yaş büyük kızı var 4. sınıfa gidiyor ana okul ve ilkokulun ilk 3 yılı zehir gibi olan kız bu yıl çok fena salmış kendini, onlarda çok fazla zaman ayırıyordu ödevlere çocuk oynamaya zaman bulamıyordu neredeyse hafta sonu biraz oda düşündürdü beni çünkü bizde öyle ilerliyoruz sürekli ders ders...

evet ..bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama tam olmamış..zamanla düzeltirler sanırım.

Sizin öğretmeniniz çok iyiydi canım, inşallah yeni gelen öğretmende iyi olur. Öğretmen çok öneli gerçekten okuldan daha önemli. Ama oğlun sevmiş ne güzel. Çocuklar biliyorlar seziyorlar daha doğrusu kimi seveceklerini, ferah tutu içini sorun olmaz inşallah...

Çalışan anneler açığı kapatıyor

Çocuklarına yeterince zaman ayıramayan çalışan annelerin bunu telafi etmeyi bildiği ortaya çıktı.
ABD’de yapılan bir araştırmada, çalışan annelerin çocuklarına harcadıkları zamanın niceliği değil, niteliğinin önemli olduğu belirlendi. Çalışmayan annelerin çocuklarına çalışan annelerden sadece 1.5 saat fazla zaman ayırdıkları tesbit edildi. Öte yandan bir başka araştırmada da anneleri çalışan çocuklar ile çalışmayanlar arasında belirgin bir sosyal ve entelektüel fark bulunmadığı gözlendi.

Çalışan annelerin, çalışmayanlara oranla eksik kalan zamanı ev işlerinden feragat ederek tamamladıklarını tespit eden bilim adamları, çocuğun sosyal ve entelektüel gelişimi için, anne ile çocuk arasındaki ilişkinin niteliğinin, çocukla geçirilen süreden daha büyük etkisi ve önemi olduğunu belirtiyorlar.

ABD’nin Houston ve Texas üniversitelerinde görevli öğretim üyesi Stacey Rosenkrantz Aronson liderliğinde bir ekip tarafından yürütülen araştırmada, 7 ve 8 aylık bebekleri olan 1053 anne, tuttukları günlükler ve 3 yaşına basıncaya kadar çocuklar gözlemlendi.

Sadece 1.5 saat fark
Bilim adamları, çalışan annelerin bir işgünü ile çalışmadıkları iki ayrı 24 saati incelediklerinde, çalışmayan annelerin çocuklarına çalışan annelerden sadece 1.5 saat fazla zaman ayırdıklarını belirledi.
Araştırmayı yapan bilim adamları, bir çocuğa ayrılan toplam zamanın en büyük belirleyicisinin, evde bir başka çocuk olup olmadığına bağlı olduğuna işaret ederek, çalışan annelerin ev işlerinden feragat ettiklerini ve özellikle hafta sonları çocuklarına hobi ve sosyal faaliyetler için daha fazla zaman ayırdıklarını kaydettiler.

Çocuklar arasında belirgin fark yok
ABD’de yapılan bir başka araştırmada da anneleri çalışan çocuklar ile çalışmayanlar arasında belirgin bir sosyal ve entelektüel fark bulunmadığı tespit edildi.

12 bin 600 kişinin katıldığı araştırmada, anneleri uzun saatler çalışan çocukların sözlü ifade ve eğitim gelişiminde, anneleri çalışmayan çocuklara oranla biraz daha düşük notlar almalarına karşın,bu farkın zaman içinde kapandığı belirlendi.

kızlar sohbetini bölüyom acil cvp yazın..
benim kız birinci sınıfta ama üç yada dört harfli heceleri okuyamıyo...
bu hafta tüm harflerin görmüş olacaklar daha bi çok harfi tanımıyo..ne yapayım ne zaman okur gerimi kaldı..
öğretmeni iyide demiyo ama onun gibi çocuklar da var diyo nedecem bi yardım edim siz tecrübelisiniz..

Merhaba kızlar
Nasılsınız, çocuklar nasıl? Biraz okudum ama kafam çok dolu yüzden pek bişey kalmadı aklımda.
Berbat bir hafta geçirdim inşallah bu hafta iyi geçer.
Geçen Salı günü yakın bir arkadaşımın annesi aniden vefat etti.
O kadar üzüldüm ki anlatamam. Arkadaşıma ayrı üzüldüm, annesine ayrı.....
Cenazede de içime bi fenalık geldi, bayılacağım diye ödüm koptu.

Bu arada çocuklarımın ikisi de hastalandı. Kız Cuma günü okula gidemedi.
Tabi kardeşine de bulaştı. Ama bebek daha ağır geçiriyor. 3gündür inanın uyku bilmiyorum.
Bu sabah bile ateşliydi. İlacını içirdim ananeye bıraktım işe geldim. İşyerinde dinleniyorum.

Biz de özet durum böyle. Ödev konusuna girmiyorum bile çünkü 3 gündür hiç ders çalışmadık malesef....

Sürekli evde okutacaksın canım, bunun başka çaresi yok. Okuya okuya gelişecek okuması da.
Senin biraz daha üzerinde durman gerekiyor sanırım. Biraz gayret ederseniz arayı kapatırsınız. Ama öğretmenin gösterdiği harfleri tanıması lazım. Hergün evde düzenli tekrar. Geçen yıl nerdeyse gece 12 ye kadar ders yapıyorduk biz. Kolay gelsin, birden öğrenir inşallah.

haklısın canım, biraz ağırlık versek iyi olacak, Allahım şu kışı hayırlısıyla bir geçirsek. Oh ne güzel oğluşuna da iyi olmuş canım.

Sağol canım. Bizim öğretmen daha cuma günü 2 leri 5 kez deftere yazıp ezberleyin diye not düşmüş, ben 2 ve 3 leri çalıştırmıştım ama tekrar etmeyince unutuyolar.
Güzel geçmiş hafta sonunuzda, iyi olmuş.

Sağol canım abladan bulaşmış olabilir haklısın, inşallah hafif atlatır.
Sİzin de güzel geçmiş sevindim canım.
Ben de beğenmedim.

Bayağı bir yoğun geçmiş haftasonun, Allah tez zamanda annene şifa versin canım. 2 ev kolay değil tabii.

Öğretmeniniz çok iyiydi, inşallah yeni gelen de onun gibi olur.

Allah rahmet eylesin canım, kalanlara sabır versin. Ani ölümler çok zor maalesef ama elden gelen bişey de yok, hayatın cilveleri.
Kızlarına da geçmiş olsun canım, biran önce iyileşirler inşallah.

Kalpten olmadığını söylemiş dr,ayak için renkli dolpler istemiş bu hafta onu çektirip göstericek,şişliği indi morartısıda hafifledi ama tam basamıyor hala anca wc ye kadar gidebiliyor.Sanırım onun bi süreci var ayağı dinlendirip buz tutmak belli bi süre bunu yapmak gerekiyor.Uyguluyor bakalım iyiye doğru gidiyor inşallah:))

yeni öğretmende hakkınızda hayırlı olur inşallah cnm,çocuk sevdiğine göre iyi elektrik almış ne güzel:))hep böyle olsun inşallah:))

Çok zor bir hafta geçirmişsin hakikaten cnm,çocuklarına acil şifalar diliyorum,2 si birden oluşu çok fena olmuş çok geçmiş olsun,tez zamanda ayaklansınlar inşallah bu arada başınız sağolsun cnm.Allah geride kalanlara sabır versin ateş düştüğü yeri yakıyor((

İnşallah bu hafta senin çok daha iyi olur:26::26:

ayağına çok basamıyo hala ama buz koyarak dinlendiriyo şişi inmiş morartısıda azalmış,her gün birazdaha iyiyye gidiyor inşallah...

ben hep söylerim çocukları erken okula başlatmak doğru değil diye bunun örneğinide çok gördüm cnm ama işte sizin şanssızlığını o sene kanunun çıkması oldu fakat sizin mazeretinizde vardı rapor alabilirdiniz sanki.Ben küçüklere hep haksızlık olduğunu düşünüyorum zaten bu kanunun...artık sen ileriye bakıcaksın canım geçmişe bakıp keşkelerin bir faydası yok,çocuğunu en iyi sen tanırsın ona göre derslerdede sıkmadan oyun oynamasınada müsaade ederek gidişata göre hareket ediceksin.

Teşekkür ederim canım.
Bu arada küçüğümüz erkek teyzesi:)

Teşekkür ederim canım.Gerçekten de çok zor geçti. Büyük atlattı da, küçük hala hasta.
Ani ölüm gerçekten çok zormuş. Allah kimseye göstermesin.

Teşekkür ederim canım.Gerçekten de çok zor geçti. Büyük atlattı da, küçük hala hasta.
Ani ölüm gerçekten çok zormuş. Allah kimseye göstermesin.

canım çocuklarına geçmiş olsun..bilirim o uykusuz zamanları..yeni yeni atlattık..yine bir hasta olsa benim küçük ( 3 yaşında olmasına rağmen)geceleri uykusuz bırakır ...çok ağlar ...ama bebek olayı daha farklı ...inşallah düşmüştür ateşi..haklısın işte daha çok dinleniliyor..

arkadaşının annesi genç miydi..neden ani bir ölüm oldu..trafik kazası mı yoksa?

Canım senin de annen rahatsızmış. Size de çok çok geçmiş olsun.

Sağol canım, evet küçüğün hasta olması çok zor, sürekli ağlıyor, derdini anlatamıyor..
Kaza değil, kalp varmış...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…