İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

günaydın kızlarr,
Dün 2 sayfa fotokopimiz vardı, Türkçe ve matematik, yenice paralara geçtik. Sabah da kitap okutayım dedim ama hiç istemiyor maalesef, dakika tutayım da oku hadi bakalım kaç kelime okuyacaksın deyince, öyle öyle 5 sayfa okuduk.

hoş geldin fatoş...

canını sıkma ..senin de desteğinle kızın başaracak eminim..biz de sana burdan yardımcı oluruz elimizden geldiğince..

ben de ilk evlendiğimde gaziosman paşa da oturmuştum..mavi çarşıda çalışmıştım..oralarda hayat zor...çok dayanamadık biz...6-7 ay sonra maltepe ye taşındık..maltepe de 4 yıl oturduk .

sen bayrampaşa ya nereden geldin canım

evett..günaydın canım...kızların nasıl oldu..atlattı mı hastalığı ikisi de.

canım biz hangi konudayız bilmiyorum..hayat bilgisinden 10 kişinin adı ve yaptığı önemli işleri yazdırmış..10 kez oku ezberle demiş.

pastör kuduz aşısını buldu
piri reis dünya haritasını çizdi
fatih sultan mehmet istanbul u fethetti
süreyya ayhan milli atlet
einstein. nobel ödüllü bilim adamı
edison ampul u buldu
vs vs.

simetri konusunda fotokopiler vardı..çok fazlaydı..çizimler vardı..cismin yarısını vermiş .diğer yarısını ise emir çizdi..ama çoktu...

günaydın kızlar..
dün ödev yoktu. bitiremediğimiz testlerden yaptık ve kitap okuduk.

İyi sayılırlar canım, çok şükür.

Oooo her zamanki gibi ilerdesiniz canım, 10 kere ezberledi mi bari?

günaydın kızlar..
günaydın canım,
gün içinde hiç uğrayamıyorsun artık, işlerin hafiflemedi mi?

Hoşgeldin tekrar cnm,eski okul niye öyle geride kalmışki müfredat belli,öğretmende çok iş yoktu anlaşılan,senin biraz üzerinde durmanla açığı kapatırsınız merak etme,sürekli tekrar yaptır ona öğrendiği konuları.Bu sene hep böyle tekrar zaten:))

Günaydın cnm,bizde hayat bilgisinden organlarımızı ve yönleri işliyoruz.Hangi organ ne işe yarar.Böbreğin görevi kalbin görevi midenin vs....bide kuzey güney doğu batı onları işliyolar.Geçen hafta herkesin ev adresini tekefon numarasını ezberletip söyletmiş sınıfta öğretmenimiz.Hayat bilgisinde bazen böyle faydalı bilgilerde varmış

günaydın kızlar..

Günaydın cnm,son günlerde sizdede ödev çok olmuyo gördüğüm kadarıyla bahaneyle sende kitap okutmaya devam et bol bol bu şansı kaçırma:))

Günaydın cnm,paralara yenimi geçtiniz siz o konuyu işleyeli çok zaman oldu bizde ama hala karıştırıyor tabi para hesabını.Kumbarasındaki bütün ve bozuk paralarla çalışıyoruz bizde arada:))

Zelişşşşş nerdesin yaw bi ses ver,çok mu yoğunsun bu haftada?

Zelişşşşş nerdesin yaw bi ses ver,çok mu yoğunsun bu haftada?

Bakkk ya tam yazının üstüne gelmişim kulaklarımda çınlamadı ama :))))

Fena buralar bu aralar yazıcam birazdan sizin yazdıklarınızı bir okuyayım hemen

günaydın canım,

günaydın canım
çok yoğun dönemi atlattık çok şükür.

Günaydın cnm,son günlerde sizdede ödev çok olmuyo gördüğüm kadarıyla bahaneyle sende kitap okutmaya devam et bol bol bu şansı kaçırma:))

günaydın canım..
geçen hafta testlerden baya bir göndermişti öğretmen bitiremedik daha o yüzden çok ödev vermiyor sanırım.
okumamız da düzelmeye başlıyor çok şükür.hızlı okuyacağım diye bazen kelimelerin hecelerini ya atlıyor ya da yanına ek yapıyor.
acele ettiğinden oluyor işte.

günaydın canım,
canım sevindim..bu aralar hastalık herkeste var...bizim burda da hocalar hep hasta..sorma...

evet ezberledi..
çok okumaya üşendiği için 2 kere okudu..ben de 2 kez sordum tek tek..ezberledi..10 kere okumak bizim oğlan için ceza...okumayı sevmiyor biliyorsun..

canım siz de organlara ve yönlere geçmişsiniz..bizim çocuklar bu konuları 1 ay önce işledi..belki daha önce..bizim evde organlarımızı anlatan bir vucut var..interaktif insan vucudu..
konu ilk başladığı zaman sınıfa sormuş mide ne işe yarar..emir atlamış.."salgıladığı asitlerle yemekleri parçalar"
akşam almaya gittiğimde öğretmeni söyledi.."nereden biliyorsun " demiş..
evde konuşan insan vucudu var demiş
ertesi gün öğretmen istedi
götürdük..sınıfa ondan anlattı..

hatta 1 hafta sınıfta kaldı.

1 hafta önce de bizim öğretmen başka bir öğretmene anlatmış..o öğretmen de istemiş...yine okula götürdük..öğretmen bir kaç gün sonra vucudu bize geri verdi..

konruşuyor..organların işlevlerini anlatıyor..sorular soruyor..doğru yanlış butonu da var..yanlış tuşa basarsan korkunç bir ses çıkarıyor.

vucut bu kızlar.çok faydalı gerçekten

Son düzenleme:
günaydın canım
çok yoğun dönemi atlattık çok şükür.

canım biz de yoğun dönemi atlattık..bu aralar çok ödev vermiyorlar..

türkçe dersinden sıfatlar konuşunu ve sıfatları bulma konusunu bile işledi öğretmen..ama zorlandılar..2. dönem tekrar ederek pekiştirmeyi düşünüyor.sıfatlar ile ilgili test de yaptı kaç kez sınıfta..bence bu dönem için zor bir konu..2. dönem konusu ne de olsa..

ama şu aralar rahatlar..simetri konusundalar..çizim var sürekli evde..

15 tatilde ne ödev verecek merak ediyorum doğrusu ..rahat durmayacak yine bizim öğretmen..

bu arada emir i her yerde sahiplenen (nakil geldiği için arkadaşlar arasına kabul görmedi hala) gökdeniz imiz vardı..10 gün önce taşınmış gitmiş çocuk..çok üzüldüm..emir in tek arkadaşıydı..

bir arkadaşı da bizim bakıcımızın oğlu..fakat o da genellikle hasta olduğu için okula gelemiyor..bu yüzden emir yalnız kalıyor ders aralarında

Günaydın canım,
Paralar konusu zevkli geçmişti bizde de bu sayede artık markete gittiğimizde fiyatları okuyabiliyor. Bu konuyu işlerken öğrendi bizimki para hesabını ama paralı problemlerde küsüratlar sıkıntı oluyordu. Akşam aslında okuma yaparken benimde aklımdan geçti dakika tutmak ama unuttum sonra

Canım hoş geldin aramıza, burada gerçekten güzel arkadaşlıklar kurduk ortak noktamız çocuklarımız olsa da hayata dair bir çok şeyi paylaşıyoruz çok da keyifli burada olmak...

Benimde henüz 7 yaşında bir oğlum var 2. sınıfa gidiyor. Bizimde ödev ve okul konularında çoook sıkıntılarımız oldu bazıları hala devam ediyor. Eğer geçmişe bakma şansın olursa görürsün yada zamanla detayları konuşuruz..

Hiç dert etme bu süreçler çocuklar içinde çok zor bizim desteğimizle okulda ve hayatta başarılı olmayı öğrenecekler bizde burda bunun içinde aslında destek olmaya çalışıyoruz bir birimize...

Benim 1 oğlum var sadece 31 yaşındayım, çalışıyorum bende Yeşilpınar'dayım aslında baya yakınız.

Canım yaaa baya yakınmışız eskiden ve ben önceleri Mavi Çarşıdan alışveriş yapardım. Kız bak belkide karşılaşmışızdır seninle heeee

Meslekler konusunu bizde geçen hafta işledik hangi meslek ne iş yapar hayatımızı nasıl kolaylaştırır vs. vs.

Simetri konusunu işleyeli de baya oldu bizde kareli kağıt üzerinde şekil çizimleri yapmıştık.

günaydın kızlar..

Bizimde artık ödev gelmiyor. Okuma ve çarpım tablosu çalışıyoruz bizde fırsattan istifade:))))

Canım organlar konusu bizde de keyifli geçti ama daha çok babayla çalışmışlardı konuları. Evet dediğin gibi hayat bilgisi adı üzerinde hayat ile ilgili konular aslında ama bazıları daha çok ilgilerini çekiyor

Canım oğlunun geziye gittiği yeri araştırdım biraz bahsetmiştin ya Kidzmondo imiş adı ama nette pek bilgi yok ama bulduğum yazılardan anladığım kadarıyla çoook güzel bir yer ve etkinlik bugün kuzenim arayacak bilgi almak için trump ı siz giriş ücreti ödediniz mi? ne kadardı?

Günaydın cnm,paralara yenimi geçtiniz siz o konuyu işleyeli çok zaman oldu bizde ama hala karıştırıyor tabi para hesabını.Kumbarasındaki bütün ve bozuk paralarla çalışıyoruz bizde arada:))
evet bizim öğretmen ağır ilerliyor maalesef.

Oh maşallah her konuda bilgili oğluşun süpersin valla maşallah diyeyim de

Eki Görüntüle 933224

vucut bu kızlar.çok faydalı gerçekten
Nerden aldınız canım, faydası varsa alalım biz de:26::26:

15 tatilde bizimki ödev vermiyecekmiş sanırım, tatil kitabı gelecekti, o da yok meydanda, ben geçen gün sitenin birinde buldum ödev 15 tatil için set yapmışlar 37 sayfa çıktı aldım, öğretmen vermezse onu yaptıracağım her gün 2 sayfa, 2 sayfa.

Offf Gökdenizin gidişine üzüldüm. Bizde aynı sıkıntıyı yaşıyoruz arkadaş ortamı oluşmadı hala 2 arkadaşımız var bizimde.

Hep aklımda ama bir türlü aileleri ile iletişime geçemedim ama seneye alışır seninki de beni en çok düşündüren tekrar sınıf değişikliği yaparsak çocuk yine aynı şeyleri yaşayacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…