vay kerata vayyy... böyle çocuklar çok zeki olur ama inşallah ordan güldürür yüzünüçok çok yaramazdı..lafdan sözden anlamazdı.işine gelmezdi..ben de salak gibi kendi kendimi yerdim ..
evde top oynardı..oynama derdim yok...oyuncaklar arasından bulur o topu oynar..plastik top ..
bir gün oturuyorum ( ki oturmama çok ağlardı..ayakta duracakmışım hep..) topa bir şut attı..konsolun üstündeki çerceve kırıldı..
öyle sinirlendim ki topu aldım mutfağa koştum..bu da peşimde tabi..aldım ekmek bıçağını topu ikiye yardım..attım çöpe..baktım ne tepki verecek diye
ne yapsa beğenirsiniz..
topu çöpten aldı kafasına taktı..şapka yaptı...bu anlatıtğım 2,5 yaş civarı..öyle sinir oldum ki ders almadığı için..
sonra koşarak içeri gitti..ben de sinirle artık mutfakta yiyecek birşeyler arıyorken emir çıka geldi..elinde başka bir top..
" bunu da kes "
hiççç ders almamış evet
çok bilirim evdeki kenarı kırık , çatlak olan bardak ya da kaseleri banyo küvetinde sirtaki gibi kırdığımı..sinirimi onlardan alıyordum..çatlayan bir bardak oldu mu saklıyordum bir yere..bir gün emir beni kızdırırsa küvette sirtaki yaparım diye..
örgü örmeyi seviyorum..ama emir benim örgü örmemi de istemezdi..örgüye oturduğum zaman ağlardı..yapışırdı bacaklarıma..
ben de onu uyuttuğum zamanlarda örerdim...
ama örgümü görmesin...söküverirdi..onca emek boşa giderdi..tabi ben hooop sirtaki yapmaya banyoya
vay kerata vayyy... böyle çocuklar çok zeki olur ama inşallah ordan güldürür yüzünü
çok çok yaramazdı..lafdan sözden anlamazdı.işine gelmezdi..ben de salak gibi kendi kendimi yerdim ..
evde top oynardı..oynama derdim yok...oyuncaklar arasından bulur o topu oynar..plastik top ..
bir gün oturuyorum ( ki oturmama çok ağlardı..ayakta duracakmışım hep..) topa bir şut attı..konsolun üstündeki çerceve kırıldı..
öyle sinirlendim ki topu aldım mutfağa koştum..bu da peşimde tabi..aldım ekmek bıçağını topu ikiye yardım..attım çöpe..baktım ne tepki verecek diye
ne yapsa beğenirsiniz..
topu çöpten aldı kafasına taktı..şapka yaptı...bu anlatıtğım 2,5 yaş civarı..öyle sinir oldum ki ders almadığı için..
sonra koşarak içeri gitti..ben de sinirle artık mutfakta yiyecek birşeyler arıyorken emir çıka geldi..elinde başka bir top..
" bunu da kes "
hiççç ders almamış evet
çok bilirim evdeki kenarı kırık , çatlak olan bardak ya da kaseleri banyo küvetinde sirtaki gibi kırdığımı..sinirimi onlardan alıyordum..çatlayan bir bardak oldu mu saklıyordum bir yere..bir gün emir beni kızdırırsa küvette sirtaki yaparım diye..
örgü örmeyi seviyorum..ama emir benim örgü örmemi de istemezdi..örgüye oturduğum zaman ağlardı..yapışırdı bacaklarıma..
aman uyanık olduğu vakitlerde örgümü görmesin...söküverirdi..onca emek boşa giderdi..tabi ben hooop sirtaki yapmaya banyoya
evet çok çokk yaramazdı..3 yıl ne düzgün bir yemek yedim ,ne uyudum, ne kocamla baş başa oturabildim..3 yılımızı emir sömürdü..
canı sağolsun..şükür ki duruldu ..beyefendi oldu teyzesi.
Alemsin arkadaşım ya çok güldüm akşam akşamo sinirle çatlak bardağı kırmayıda düşünebilyosun ya helal olsun sana ben sağlammı değilmi bakmazdım herhalde,birde o kadar zorluktan sonra 2.çocuğuda yapmam ayrı bir takdire şayan zaten
bu emir 2. sınıfa giden emirmi?
Alemsin arkadaşım ya çok güldüm akşam akşamo sinirle çatlak bardağı kırmayıda düşünebilyosun ya helal olsun sana ben sağlammı değilmi bakmazdım herhalde,birde o kadar zorluktan sonra 2.çocuğuda yapmam ayrı bir takdire şayan zaten
evetttt...ilk çocuk..ben acemi anne tabi..tepeme çıktı..
dilek hepsini okuyamıyorum burası çok yoğunlaştı. çıkmamışsın daha.
evet canım yapacak bişey yok, inşallah daha başka masraf çıkmaz.canım üniversite hastaneleri özel hastane gibi ücret alırmış..sigortalı olduğun için o paraya olacak zaten
kayınpeder de üni hastanesinde ya ondan biliyorum..
ay ilahi alem çocuklar yaa, benim kızlarda böyle maceralar yok da, görümcemin oğlu var, aynı seninki gibi evde yapmadığı yaramazlık kalmadı. Birgün annesi evde yokken yoğurt kovasını mutfağa boca etmiş, bi geliyorlar her taraf yoğurt.her katta 4 daire vardı..
benim tam karşı dairemde fatma abla var.eşi 2. kızının doğumuna 15 gün kala trafik kazasında ölmüş...2. kızı armağan..o zamanlar 12-13 yaşlarında
bu yüzden kızları çok fazla annelerine düşkün..ve 13 yaşındaki armağan annesine ev süpürür siler temizlik yapar..annesi devlet okulunda ana sınıfında yardımcı kadın..çok iyidir..
neyse emir benim çok yaramazdı..evlere şenlik ..saç baş yoldururdu bana..ağlama krizleri falan geçirirdim ..
emir 2 yaşında falan..akşam üzeri yemek hazırlamam lazım..mutfağa girdim ..genellikle emir gelir yemek yapma benimle ilgilen diye kendini yerlere atar..ağlar .bacaklarıma yapışır..neyse o gün mutfağa gelmedi..ben yemeğe başladım..yemek yapıyorum..bir yandan dışarıdan ıslık sesleri vs...
biz 6. katta oturuyoruz..en son kat.
neyse ben yemeğe devam ediyorum..15 dakika falan oldu ..emir yanıma gelmedi..ben süphelenmeye başladım..niye yok diye..koridora çıktım ..ışıklar yanmıyor..
akşam üstü .kış erken kararıyor hava.
odalara koştum yok..kapkaranlık zaten ortalık ve emir karanlıktan korkar.
artık odaları aradım ama bir yandan deli gibi bağırıyorum " emir , emir " diye..
telaşlandım..elim ayağım titriyor..dedim acaba balkona mı çıktı..pencereden mi sarktı..ıslıklar uyarı için miydi ?? kafayı yiycem...
ağladım ağlıyorum yani..bir çocuğa sahip olamadım..
bir ara karşı komşumun kapısı kapanmıştı..acaba dedim emir gizlice karşı komşuya mı kaçtı.. armağan ı çok sever çünkü..
koştum ağmağan ın kapısını çaldım ama suratimdaki ifade korkunç yani..armağan şaşırdı.." emir sana geldi mi "? diyorum..kız şaşırdı el kadar çocuk komşuya gider mi annesinden habersiz...
" yok dilek abla gelmedi " demesiyle benim başımdan aşağı kaynar sular döküldü..." emir evde yok "! dedim..kız daha şok oldu..tabi ben ağlamaya başladım..armağan "nasıl evde yok ? " diyor..ben cevap veremiyorum
o anda emir arkamdan koştu geldi.."ammaağaaann"
koştu kucakladı armağanı...
ama saçlar yağ içinde ...tereyağını almış saçlarına bir güzel bulamış..saçları uzundu ve bukle bukleydi...ben onu ararken de işi yarım kalmış ki devam etmiş çıkmamış masanın altından..ama armağanın sesine dayanamamış.kucağına zıpladı..
ben zırlarken çıktı geldi
ben rezil oldum..
dedim nerdeydin..koştu salona gitti..masanın altını gösterdi..ben panikle bakmamışım masanın altına ..zaten karanlıklı ama işte böyle..
bir kere de yine emir yüzünden balkonda kilitli kaldım...evde kimse yokken.
Ne kadar kötü bişey ama yaa, devletin diş masraflarını karşılamaması, ya en gerekli organ aslında, nasıl oluyor anlamıyorum bir ara ne güzel karşılıyordu, kaldırdılar sonra.Geçmiş olsun canım, atlatırsınız inşallah hayırlısıyla.
Üniversite hastanelerinin bildiğim kadarıyla belli bölümleri ücretli oluyor.
Örneğin biz şuan Çapa'dan randevu almaya çalışıyoruz 6 ay sonraya filan ancak gün verebiliyor ama 300 tl karşılığında 1 hafta sonrasına randevu alınabiliyormuş duyduğumda çok şaşırdım ve muhtemelen bizde bu şekilde alıcaz.
Evet canım benim. Hatta her gün eski Edirne asfaltından 2 defa geçiyorum. Servis güzergahımız o yoldan çünkü.
İlahi seninki de az değilmiş.Heyecanla okudum valla ıslık sesleri deyincede ürperdim bi an ama allahtan sandığım gibi değilmiş.Benimkininde beni balkona kilitlemişliği vardır 3 yaşlarındaydı açamadı da kapıyı yan komşudan rice ettim seslendim annemleri aratmıştım onlarda yedek anahtar var çünkü babam gelmişti sağolsun ama bayağı kaldım dışarda bide çocuk içerde yalnız ağlıyo kapıyı açamıyo salona gidiyo ben göremiyorum ne panikti ya hey gidi hey...
İnşallah aminnnn.Geçmiş olsun cnm,diş olayı pahalıyo patlıyo evet,inşallah cuma günü telaşınızı atlatında önemli olan o.,ne için çalışıyoruz onlar için sağlıklı olsunlar da herşey oluyo...
çok çok yaramazdı..lafdan sözden anlamazdı.işine gelmezdi..ben de salak gibi kendi kendimi yerdim ..
ne yapsa beğenirsiniz..
" bunu da kes "
hiççç ders almamış evet
aman uyanık olduğu vakitlerde örgümü görmesin...söküverirdi..onca emek boşa giderdi..tabi ben hooop sirtaki yapmaya banyoya
Oh gözünüz aydın canım, Allah acil şifalar versin. Bizim kayınpederde iyiymiş artık, Allah a şükür kendi kalkıp oturabiliyormuş.
günaydın arkadaşlar..bulgar cım..ben akşam 5 e 5 kala çıkıyorum..otobusume yetişiyorum ...ama kk dan çıkış yapmadan direk kapatıyorum..acaba ondan mı online görünüyorum..
eğer 5 otobusune yetişemezsem emir okulda kalır..Allah korusun..
akşam eşim bizi yemeğe götürdü.
uzun zamandan sonra..
iyi geldi..
eve gelince yine simetri çizimleri vardı..her öğrenci yanlış yapmış ödevi ..simetrisini çizerken ayna gibi yansınıdığını düşüneceksiniz demiş..ters düşecek yansıma dedi..
akşam yine ödev verdi simetriden..bu kez aynı şeklin ters yansımış şeklini çizdirdi..aklınızda olsun bu konuya geçerseniz siz yanlış yapmayın..
test çözdük biraz..sonra yattılar..
kayınvalidemlerin gelmesine son 1 hafta kaldı..tahlilleri temiz çıkmış kayınpederimin dün yine..kemoya ve radyoterapiye devam..son 1 hafta daha.
günaydın kızlarrr,
dün bizim 3 sayfa fotokopimiz vardı, bazıları üstüne yapılacak, bazıları deftere yazılacak, akşam bitirememişti, sabah anneme bıraktığımda yapmaya devam etti, orda bitirecek inşallah. Sadece yazılacakları bıraktırıyorum ama, kontrol ediyorum yapılacakları yaptırıyorum.
15 tatile bir haftamız kaldı kızlarr, çarpım tablosunda biz çok gerideyiz, sizler okulda kaçlara kadar işlediniz?
Büyük kızımın da sınavları bir türlü açıklanmadı SBS, bir merakla onu da beklemedeyiz.
Dün çarşıya çıkmıştım, biraz kendime, biraz da ufağa kıyafet aldım, hoşuma gitti alışveriş yapmakDün de benim ufak diyo ki anne pazar günü bizi gezmeye götür Özdileğe, kızım ne yapcaz orda diyorum gezeriz diyo, alışınca hep istiyolar, artık ne yapalım gideceğiz.
Açıklanmadı işte canım bugünlerde açıklanacak diyor ama yok yok, hergün bakıyorum, 28-29 kasımda oldular sınav.canım bizimkiler 3 lere kadar ezberledi bıraktı..öğretmenimiz bir daha çarpım tablosuna dönmedi..başka başka konular işledi..
sbs nasıl açıklanmadı daha..maşallah yani...çok oldu sizinkiler sbs olalı
gezin bakalım canım..iyi gelmiş kızına...bak bunu bir santaj malzemesi olarak kullanabilirsin.."eğer okuma yaparsan ya da 50 soru test sorusu çözersen özdileek e gideriz" diyebilirsin.
kız çocukları daha uslu canım..senin kızlar üzmemiş seni maşallah..
kayınpederin için sevindim canım...geçmişler olsun
aaaaaaaaa..çantanı mı fırlattın..yazık ya...bu yaşlar böyle mi olur ki...inşallah uzun sürmez sürtüşlemeri...Açıklanmadı işte canım bugünlerde açıklanacak diyor ama yok yok, hergün bakıyorum, 28-29 kasımda oldular sınav.
Evet canım olabilir, zaten kitap aldım dün, dediğin gibi yapayım olmazsa.
Evet canım illaki kızla oğlan arasında fark oluyor ama şimdilerde üzüyorlar aslında, hergün kavga ederler, bazen çıldırma noktasına getiriyolar, birgün eve geliyoduk, apartman boşluğunda artık ne kadar dolduysam, dönmüşüm elimdeki kol çantasını merdivenlere bir fırlattım ki, inanamazsın, reesmen cinnet geçirtiyorlardı bana. ikisi arasındaki tartışmalar deli ediyor beni ve her zaman bir didişme halindeler, yalnızken hiçbir zararları yok ama biraraya geldiler mi kocaman eve sığamıyorlar, akşamları mesela biri bir köşeye oturduya ufak gider onun yerine kurulur, o sen kalk, bu sen kalk akşamları hiç çekilmiyor vesselam.
Sağol canım kayınpeder için de, Allah elden ayaktan düşürmesin hiçbirini inşallah.
valla canım bazen kuduryolar resmen, bazen takmamaya çalışıyorum dediğin gibi, o ortamdan uzaklaşıyorum falan da, bazen de dayanamıyorsun işte, böyle böyle büyüyecekler artık.aaaaaaaaa..çantanı mı fırlattın..yazık ya...bu yaşlar böyle mi olur ki...inşallah uzun sürmez sürtüşlemeri...
yoksa sen yıpranıyorsun arada..bu dönem duymazdan gelebilir misin ki..başladılar sürtüşmeye diyelim..odadan çık
Açıklanmadı işte canım bugünlerde açıklanacak diyor ama yok yok, hergün bakıyorum, 28-29 kasımda oldular sınav.
Evet canım olabilir, zaten kitap aldım dün, dediğin gibi yapayım olmazsa.
Evet canım illaki kızla oğlan arasında fark oluyor ama şimdilerde üzüyorlar aslında, hergün kavga ederler, bazen çıldırma noktasına getiriyolar, birgün eve geliyoduk, apartman boşluğunda artık ne kadar dolduysam, dönmüşüm elimdeki kol çantasını merdivenlere bir fırlattım ki, inanamazsın, reesmen cinnet geçirtiyorlardı bana. ikisi arasındaki tartışmalar deli ediyor beni ve her zaman bir didişme halindeler, yalnızken hiçbir zararları yok ama biraraya geldiler mi kocaman eve sığamıyorlar, akşamları mesela biri bir köşeye oturduya ufak gider onun yerine kurulur, o sen kalk, bu sen kalk akşamları hiç çekilmiyor vesselam.
Sağol canım kayınpeder için de, Allah elden ayaktan düşürmesin hiçbirini inşallah.
canım..uğraşmasaydın keske..derz kalemi ile mi yaptın..yoksa temizlik malzemeleriyle mi uğraştın...günaydın herkesee her tarafım tutulmuş
fayans aralarını beyazlatıcam diye bütün gün yerlerde süründüm resmen
dünkü ödevlerimiz türkçeden yalın durumu ve durum ekleriyle alakalı 2 sayfa fotokopi verdi
bugün ingilizce var renklerin isimlerini ingilizce olarak ezberlenecekmiş yaww o kadar renk var nasıl ezberlesin ingilizcesini anlamadımkii:44::44::44:
ayyyhhh... aynı benim çocukların hareketleri bazen diyorum kumalar bile bunlardan daha iyi anlaşırlar çokta kıskanıyorlar birbirlerini
Ah canım yaa, o kadar da yorma kendini.günaydın herkesee her tarafım tutulmuş
fayans aralarını beyazlatıcam diye bütün gün yerlerde süründüm resmen
dünkü ödevlerimiz türkçeden yalın durumu ve durum ekleriyle alakalı 2 sayfa fotokopi verdi
bugün ingilizce var renklerin isimlerini ingilizce olarak ezberlenecekmiş yaww o kadar renk var nasıl ezberlesin ingilizcesini anlamadımkii:44::44::44:
Aynen öyle kıskandıklarından zaten öyle yapıyorlar sanırım.ayyyhhh... aynı benim çocukların hareketleri bazen diyorum kumalar bile bunlardan daha iyi anlaşırlar çokta kıskanıyorlar birbirlerini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?